Presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Locked
Mali_Vuk

#276 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Mali_Vuk »

Sa_u_srcu wrote:
A jasno je meni kojem ti narodi pripadas...jel tako, lijepo je bilo ubijati nenaoruzane civile, granatirati Sarajevo 4 godine sa brda, izgladnjivati narod, ubijati djecu, civile, gadjati bolnicu, a kada ti konacno neko odgovori tvojom metodom, onda je to zlocin ili sta vec??? Pa ja tebi nije zlocin gadjanje sarajeva 4 godine, ali jeste Dobrovoljacka i slicno.
:) Pogledaj malo moje postove, slobodno.

A ti "čistu" Bosnu pravi u svojoj avliji :bih:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#277 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Toto »

Ova presuda ce biti i pritisak na Srbiju da isporuce ove sto ih skrivaju.
Alfons Kauders

#278 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Alfons Kauders »

Toto wrote:Ova presuda ce biti i pritisak na Srbiju da isporuce ove sto ih skrivaju.
ne vjerujem, ali s druge strane ce dobro doci da se hrvati malo sjete onih koji su im okupirali i srusili trecinu drzave... i s kojim su sada u krevetu da sjebu nas...
Sa_u_srcu

#279 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Sa_u_srcu »

Mali_Vuk wrote:
Sa_u_srcu wrote:
A jasno je meni kojem ti narodi pripadas...jel tako, lijepo je bilo ubijati nenaoruzane civile, granatirati Sarajevo 4 godine sa brda, izgladnjivati narod, ubijati djecu, civile, gadjati bolnicu, a kada ti konacno neko odgovori tvojom metodom, onda je to zlocin ili sta vec??? Pa ja tebi nije zlocin gadjanje sarajeva 4 godine, ali jeste Dobrovoljacka i slicno.
:) Pogledaj malo moje postove, slobodno.

A ti "čistu" Bosnu pravi u svojoj avliji :bih:
Jel? Nisam ja mislio na ubistva i klanja, ne koristimo mi metode tvog naroda bez obzira sto mases tom zastovom, to je nadam se i dokazano i pokazano, mislio sam na zaustavljanje armije pred Banjalukom da je tada trebalo zrtvovati kojeg generala, radi prostrane BIH, ber cesticnog legla, punog zlocinaca i slicnih stvari...tada je mozda bio momenat da se pokaze srbima(cetnicima) kako je kada si donji i kada bjezis ispred smrti...bas onako kao sto smo mi prozivljavali 4 godine... Bosne je bilo i bice je.... :bih:
zlatiborka

#280 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by zlatiborka »

Toto wrote:
Hemel wrote:
Bosnolog wrote:Ocekujem presudu,nece dobiti visoke kazne ali je svakako bilo zlocina cak je i Tudma sam trazio da se Srbi u hrvatskoj svedu na statisticku gresku, 3-5%.Takode smatram da je oslobadanje Hrvatske bila legalna i legitiman vojna akcija protiv velikosrpskih pobunjenika ali zlocine kojih je bilo svakakao osudujem i trebaju za to odgovarati odgovorni,.....

Da je Francek imao Milosevicevu snagu u oruzju i ljudstvu Milosevic bi za njega bio mala maca sta bi krivousti uradio a prije svega u BiH,...

Svakako podrzavam povratak protjeranih Srba u svoje predratne domove u hrvatskoj sto ce se od Hrvatske traziti prije ulaska u EU,.....
na ovo bi ti dodik rekao ''sto se mene tice, povratak je zavrsen''.
ne treba se zavaravati niti nasjedati propagandi, vecina srba se ne zeli vratiti u hrvatsku. oni koji su podnijeli zahtjeve cekaju odobrenje i povrat imovine da bi je mogli prodati. srpska plitika koju kreira sanu, spc i obavjestajne strukture koje ih filuju dezinformacijama je i zeljela koncentraciju srba na jednom mjestu a ne rastrkane. nije ni srbiji zao zbog tih srba(pogledaj srpsku politiku u zadnje vrijeme) naspram hrvatske.
a kad se sad hrvatska "uda" u EU, hoce li onom protjeranom Srbinu iz Knina biti bolje zivjeti u Hrvatskoj ili u Srpskoj.
Evo i mene ovo zanima....

Ma znate sta, dosta vise ko je manje ili vise kriv, svi su dobro se valjali u blato. Meni je ovaj rat unistio zivot, razorio porodicu (srecom nije mi niko u ratu poginuo), ali generalno mi sjebao zivot. Rat su pocele fukare i idioti, napadali agresori a branili se napadnuti. Tako to izgleda kad se gleda sa velike visine, onako hladno i hronoloski. A dole u gudurama nestajali ljudi u bezumnom bijesu oruzja i medjusobne mrznje!

I sta se desilo na kraju, ima li pobjednika i porazenog? Mislila sam da je Hrvatska pobjednik sto se ticalo nje i Srbije i da je tu rat zavrsen, nema Dejtona i ostalih sranja, ali avaj, ovom presudom hrvate je haski sud uvalio u problem, i to veliki jer jako zele da se brzo ukljuce u EU.

Jest, ali nece da shvate da se i u odbrambenom ratu mogu ciniti ratni zlocini, a zna se dobro sta je krsenje zenevskih konvencija, oni ne shvataju da je ova presuda i za krivoustog Tudjmana i kamenjarskog kvazi generala Suska. Ovoj dvojici generala su natovarili i njihove grijehe!

Sada ocekujem da ce pritisnuti Srbiju i Tadica zbog neisporucivanja Mladica i Hadzica, dobro ce ih nacepiti, jer je onaj Bramerc skoro bio i priprema izvjestaj za UN u vezi Srbije i njene saradnje sa haskim sudom.

Nacepice i Dodika dobro, oni moraju da odrzavaju ravnotezu nesigurnosti i straha naspram normalnih odnosa medju narodima ex-Jugoslavije, ta kome ce oni biti savjetodaci i tutori osim nama kretenima na Balkanu?

Mozda se nekom cine blesave ove moje rijeci, ali da se svjetski mocnici rukovode moralom i humanoscu, oni ne bi ni dozvolili rat na Balkanu, presjekli bi to u korjenu, a pogotovu ne bi dozvolili Srebnenicu i prisilili BiH na Dejton!

Zasto, zasto je sve to tako....

U ratu pametni zasute, budale se razgalame i fukara se obogati.....

Ovo me rijeci stalno proganjaju k'o nocna mora......

P.S.
Dodik je zadovoljan ovom presudom ali ne previse, da se ne bi Cova i klempavi Ljubic naljutili i raskinuli koaliciju s njim i da bi nastavili rasturati BiH.
exliberal

#281 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by exliberal »

Alfons Kauders wrote:
Toto wrote:Ova presuda ce biti i pritisak na Srbiju da isporuce ove sto ih skrivaju.
ne vjerujem, ali s druge strane ce dobro doci da se hrvati malo sjete onih koji su im okupirali i srusili trecinu drzave... i s kojim su sada u krevetu da sjebu nas...
nece jer su ovi kolateralna steta za vise ciljeve....hrvatska je dobila cistu hrvatsku ako sad par generala plati za to........tako ce biti i sa Prllicem i co.....nakraju svaka revolucija jede svoju djecu
Juni

#282 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Juni »

Alfons Kauders wrote:
ČikaJosip wrote:
seshat wrote:Pokakim se ja na haški tribunal, jer donosi političke presude kako bi izjednačio sve strane u sukobu. A još više se pokakim na ove futave države koje nisu odmah osudile sve one koji su ubijali i mučili, palili i rušili.
Naravoučenije: nikada, ali baš nikada za svoju državu ne uraditi ništa. Svaka država je maćeha vlastitom narodu. "Ne pitajte šta vaša zemlja može uraditi za vas - pitajte šta vi možete uraditi za vašu zemlju"- ma zdra'o Kennedy i ti i sve tvoje kolege političari.

Baš sam danas pročitao, ne sjećam se sada u broj ali: Hrvatska je poslije oluje digla 3 i nešto tisuća optužnica za ono što se događalo poslije Oluje. Skoro 2 tisuće ih je osuđeno. Tako nekako. Tko je rekao da se nije tada reagiralo.
Da, ali je samo 27 osudjeno za ubistva. To je problem. Dakle jasno je da je hrvatsko pravosudje raspolagalo informacijama i kapacitetom da procesuira najteze zlocine, ali su se zadovoljili zrtvenim janjcima i sitnim kokosarima koji su krali tus kabine i televizore. Niko i ne prica o haosu koji je tamo vladao nakon Oluje. Cak je i dosta hrvatskih vojnika i policajaca nastradalo nakon zavrsetka operacija, a kamoli civila. Neki su ginuli u raznoraznim medjusobnim obracunima podgrijanim alkoholom i slavljem, neki su ginuli u sukobu sa pljackasima, a neki jednostavno od "prijateljske vatre" - pijani ulijetali "oslobodjenim" autima na kontrolne punktove, kretali se po pozadini bez dozvole i sl.

Uostalom isto se desavalo i kod nas. Evo neko je maloprije pomenuo Divjaka i Cacu - vrlo malo potcinjenih se naslo na sudu, mada je medju Cacinom ekipom ocito bilo dosta "materijala" za krivicno gonjenje.

Nisi sasvim u pravu, koliko se sjecam Cacinoj ekipi se sudilo jos 94 za oruzanu pobunu i za ubistva na Kazanima.
Alfons Kauders

#283 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Alfons Kauders »

Juni wrote: Nisi sasvim u pravu, koliko se sjecam Cacinoj ekipi se sudilo jos 94 za oruzanu pobunu i za ubistva na Kazanima.
jeste, ali mnogim se nikako nije ni sudilo, a bilo je i par slucajeva u zadnjih 5-6 godina kada su ih proglasavali neuracunljivim i sl... isto je bilo i u hrvatskoj, da i ne govorim o srbiji i cg...
Alfons Kauders

#284 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Alfons Kauders »

exliberal wrote:
Alfons Kauders wrote:
nece jer su ovi kolateralna steta za vise ciljeve....hrvatska je dobila cistu hrvatsku ako sad par generala plati za to........tako ce biti i sa Prllicem i co.....nakraju svaka revolucija jede svoju djecu
da, ali hajd ti to objasni prosjecnom glasacu... tu pocinju problemi i tu puca bratstvo...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#285 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by JoseMujica »

Juni wrote:
Nisi sasvim u pravu, koliko se sjecam Cacinoj ekipi se sudilo jos 94 za oruzanu pobunu i za ubistva na Kazanima.
jeste i mislim da ona trojka i dan danas slobodno šeta bez obzira na pravomoćnu presudu :-)
jeza u ledja

#286 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by jeza u ledja »

Kako god to zvucalo, forumas Sa u srcu je u pravu. Tudjman i HV su ovim cinom obezbjedili hrvatskim gradjanima homogenu drzavu bez problema sa ludjackom kosuljom zvanom 'srpska autonomija'. Malo ljudi u Hrvatskoj to izgleda shvata - da je pocinjen zlocin i da Srba u Hrvatskoj u znacajnoj brojci vise nema jer je njihov tadasnji drzavni i vojni vrh tako odredio.
Naravno da su Srbi mahom sami izbjegli iz RSK prije dolaska HV, ali za neodbranjiv napad se znalo unaprijed sedmicama, pa i mjesecima. Znali su to svi, ukljucujuci i nanu u mom stubistu. Srbi u RSK su zrtvovani, Tudjman je donio svojim gradjanima 'cistu' Hrvatsku, a Gotovina i Markac su tu 'kolateralna' steta.

Situacija u BiH sa Olujom je neusporediva.
Knin je danas 4/5 hrvatsko stanovnistvo, a Drvar je i dalje ostao srpski grad.
Takodje teza da 'svaka vojska koja zauzme neki teritorij neminovno pocini odredjeni broj zlocina' u ovom slucaju ne stoji.

U Oluji - postojala je namjera, postojao je plan. Otud zlocini i otud kazne.

I ja bi da sam gradjanin Hrvatske danas bio sjeban. No svaki od njih treba da zna - da bez zlocinackog karaktera Oluje Hrvatska ne bi bila danas ono sto jeste - imali bi iste politicke probleme kao i mi u BiH.

Ili treba spomenuti gradjane BiH, koji su i dan danas visestruka zrtva ovakve politike susjedne nam Hrvatske?

Pravda je spora, ali stize sve.
exliberal

#287 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by exliberal »

Alfons Kauders wrote:
exliberal wrote: nece jer su ovi kolateralna steta za vise ciljeve....hrvatska je dobila cistu hrvatsku ako sad par generala plati za to........tako ce biti i sa Prllicem i co.....nakraju svaka revolucija jede svoju djecu
da, ali hajd ti to objasni prosjecnom glasacu... tu pocinju problemi i tu puca bratstvo...
Sacekaj da se slegne prasina....kad prodje par sedmica i kad se galamdjije i "instant patriote" povuku gotovina ce biti zaboravljen....sve dok nedodju izbori tad ce HDZ da odigra na kartu vidite sta nam pogani sdp uradi...glasajte za nas mi smo ti koji su vam donijeli slobodu, mi smo ti koji cemo zastitit hrvatskog vojnika i generala...prosjecni glasac ce to da gleda.....a kad hrvatska udje u EU e tek onda ce da zaborave generale
cikafe

#288 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by cikafe »

Zna li neko za pojam PROCESNA ISTINA? Ljudi, kakve knjige u šake, malo pročitajte pa komentarišite sudske presude!

Majka mu stara, prije nego govorite o tačnosti presude uđite u sam predmet, uđite u materiju, a ne vako... KO KAKVA KINDERČAD!
:bih:
Gandalf

#289 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Gandalf »

Eto prilike za preCjednika Iva da se na temelju iako nepravomoćne ali ipak presude izvine Tadiću, Jeremiću, Dodiku, Nikoliću, Vasiću za počinjene ratne zločine u " Oluji " - i naravno da izrazi zabrinutost odlukom haškog tribunala kojom su se konstitutivni hrvatski branitelji izjednačili u položaju sa legitimnim srpskim agresorima.
zico

#290 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by zico »

NIsam se dugo javlajo na ovaj forum pa eto odlučih malo da se angažiram

Najprije jedno trezveno razmišljanje

http://www.seebiz.eu/hr/komentari/sinis ... 09843.html

No ja moram priznati da se ne mogu složiti sa pravom koje optužuje nekoga zato što je netko drugi iznad umro...
a netko mora biti osuđen

To je da oprostite travestija a ne pravo...da ne kažem koju jaču riječ..

Teza o zločinačkom pothvatu je debelo nategnuta jer se temelji na transkriptima zasnovanima na nekakvom
Tuđmanovom snoviđenju...koje je vrlo nategnuto tumačeno...Naime radi se o slobodnom tumačenju transkripata

Za pravo bi trebalo biti relevantno:

Da li je taj slobodno tumačeni transkript igdje pretočen u konkretne planove...sve se svede na izjave u razgovoru Tuđmana i njemu bliskih osoba..transkript može biti i

Da li je bilo gdje izdana naredba vojnim licima...Nije

Pročitajte ovaj članak

http://www.jutarnji.hr/presuda-generali ... ud/939304/

Evo izjave Ante Gotovine

“Veliki broj civila već odlazi iz Knina prema Banja Luci i Beogradu. Ako nastavimo s tim pritiskom, ostat će samo oni koji moraju”,

Što ima loše u ovoj izjavi...Situacija je još uvijek neizvjesna,dobro se zna da i civilno stanovništvo može učestvovati u ratnim operacijama...iz ovoga je sudac dokazao plan istjeravanja...nevjerovatno
Pa da napadam neku razvučenu teritoriju i meni bi bilo stalo da se borim sa što manje vojnka sa druge strane...

Sama akcija je bila jako dobro i čisto izvedena...mnogi neupućeni misle da je sve dogovoreno i da je zato trajal tri dana..uopće nije trajala tri dan...finale je trajalo tri dana...puno bitnije stvari su se odigravale skoro i kroz period od godine dana...tu mislim na okruženje Knina kroz BIH(preko Grahova)...to je trajalo poprilično...

Znači nigdje nema zapovijedi za uništavanjem,paljenjem..sve se svodi na dojam o transkriptima...

Teza o prekomjernom granatiranju vrijeđa ljudsku inteligenciju...jedan nastradali u Kninu
Opet se sve svodi na dojam ...

Vidim da svi znate za obitelj Zec...grozan čin počinjen od suludih likova ,u Lori su nastradala dvojica ..također djelo poremećenih koji su iskoristili priliku za svoj sadizam
ali znate li da je Slavonski Brod grad u kojem je poginulo 30 djece od konstatnog granatiranja sa Motajice..odraslih još puno više
NIkakvih borbi nije bilo..gađalo se na civile kako bi se postigli vojni ciljevi u Boanskoj Posavini..Kada je pao Bosanski Brod prestalo je bombardiranje Slavonskog Broda..čista odmazda nad civilima...
Nitko nije niti osuđen...
Za Osijek nitko nije osuđen...1000 ljudi je tamo poginulo..brat mi je otišao kao liječnik živjeti i raditi u Vinkovce...svi ti gradovi su bili poluprazni..masa ljudi je zgibali...zato su i likovi poput Glavaš pokupili svu vlast...

Imate negdje na Youtubeu snimak kako se baš Gotovina izderava na cijeli generalski zbor zbog kaso koji je nastao nakon operacije..tamo jasno kaže da nije posao vojnog zapovjednika da osigurava red nakonoperacije...a još je manje njegov posao da pravno sankcionira počinitelje zločina..Znate što ću Vam sada reći..i da se krenulo u nekakvo procesiranje tih kokošara opet bi sve bilo isto...našli bi da ih nisu dobro sudili

Inače Ante Gotovina je vrlo brzo nakon Oluje otišao u BiH ...

Ovjde posebno bode u oči da je Plavšička prošla sa 15 godina,cijeli generalštab JNA nije niti procesuiran,u VUkovaru su se posebno osramotili ...Te slike svi znate,ali ja sam brzo shvatio zašto su snizili razinu kazne u VUkovaru..tamo je daleko najlakše bilo dokazati vezu Srbije...masa snimaka vojske dok dolazi iz Srbije,rezervisti iz Kraljeva.Čačak,parlamentarci iz Srbije,novinari..toliko materijala za dokazivanje umješanosti u zajednički poduhvat..a niđe zajedničkog poduhvata...no tamo se sve svelo na razinu pojedinihoficira...a Kadijević piše memoare..baš kao i Bora Jović...dokaza na bacanje...

http://www.jutarnji.hr/vukovar--shvatil ... an/939208/

Non stop se priča o protjerivanju Srba...pa nisu to baš bila nevina dječica...i evo i ja priznam da sam želio tada da Srbi iz RSK odu bilo gdje...

I sada ja bih bio najzabrinutiju kod Vas u BiH..Zašto?

Zato što se sve skupa pokazuje kao mešetarenje,neprincipijelnost posvuda a kod Vas je daleko najviše nesređenosti i daleko najviše odluka se tek treba donijeti...

Kakva će to politička trgovina biti...
slobodni armirach

#291 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by slobodni armirach »

Gandalf wrote:Eto prilike za preCjednika Iva da se na temelju iako nepravomoćne ali ipak presude izvine Tadiću, Jeremiću, Dodiku, Nikoliću, Vasiću za počinjene ratne zločine u " Oluji " - i naravno da izrazi zabrinutost odlukom haškog tribunala kojom su se konstitutivni hrvatski branitelji izjednačili u položaju sa legitimnim srpskim agresorima.
kakav Josipovic, taj ne smije Tadica u oci pogledat, kamoli sta da kaze,
danas geldam kako mlati praznu slamu, 'bilo je zlocina na svim stranama, pobogu sviracu klavira koliko je to stran bilo u Hrvatskoj?

ne smije ni da uzme u usta Srbiju

Glavaš je dao najbolji komentar!
Toto

#292 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Toto »

da sacekamo i persudu i za Herceg-Bosnu pa da sravnimo ko je koliko fasovo..
ako zbog ove dvije presude prolongiraju prijem Hrvatske u EU, otegnut ce i sa muhurom i za Srbiju..

bit ce dobra talasanja na izborima u Croata i Srba i na balkanskoj politickoj sceni
zico

#293 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by zico »

Toto wrote:da sacekamo i persudu i za Herceg-Bosnu pa da sravnimo ko je koliko fasovo..
ako zbog ove dvije presude prolongiraju prijem Hrvatske u EU, otegnut ce i sa muhurom i za Srbiju..

bit ce dobra talasanja na izborima u Croata i Srba i na balkanskoj politickoj sceni
Vi u BiH nikako da skontate da bi referendum za EU u Hrvatskoj pao i bez ove presude..
Hrvati su jedan poprilično euroskeptičan narod...ja ne znam baš puno ljudi koji će glasati za EU
a živim u Zagrebu...meni to baš nije najjasnije ali je situacija takva...
vee-jay

#294 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by vee-jay »

exliberal wrote:
Alfons Kauders wrote:
exliberal wrote: nece jer su ovi kolateralna steta za vise ciljeve....hrvatska je dobila cistu hrvatsku ako sad par generala plati za to........tako ce biti i sa Prllicem i co.....nakraju svaka revolucija jede svoju djecu
Sacekaj da se slegne prasina....kad prodje par sedmica i kad se galamdjije i "instant patriote" povuku gotovina ce biti zaboravljen....sve dok nedodju izbori tad ce HDZ da odigra na kartu vidite sta nam pogani sdp uradi...glasajte za nas mi smo ti koji su vam donijeli slobodu, mi smo ti koji cemo zastitit hrvatskog vojnika i generala...prosjecni glasac ce to da gleda.....a kad hrvatska udje u EU e tek onda ce da zaborave generale
i kako si se ti osjecao kad si postao 18?

:wink:
cyprus

#295 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by cyprus »

Pa realno, posljedica Oluje jeste etničko čišćenje... Da li su Srbi sami bježali? Jesu. A da li su bježali ničim izazvani i kako bi prošli da su ostali? E to je pitanje oko kojeg se treba zamislit... moje mišljenje je da se ne bi baš fino proveli
zico

#296 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by zico »

Meni je žao jedino Gotovine...Markača ne znam ali znam Čermaka i znam da je težak 100 miliona eura..zaradio je na poslovima sa državnim poduzećima...možda je podmazao suca 8-)
ivannn

#297 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by ivannn »

gledam večeras dnevnik i čermak se vraća

bokte, gdje on ono živi, u dvorcu, kao trakošćan jbte :shock:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#298 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by plain vanilla »

ivannn wrote:gledam večeras dnevnik i čermak se vraća

bokte, gdje on ono živi, u dvorcu, kao trakošćan jbte :shock:
to je njima nasa borba dala
Toto

#299 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Toto »

zico wrote:
Toto wrote:da sacekamo i persudu i za Herceg-Bosnu pa da sravnimo ko je koliko fasovo..

Vi u BiH nikako da skontate da bi referendum za EU u Hrvatskoj pao i bez ove presude..
Hrvati su jedan poprilično euroskeptičan narod...ja ne znam baš puno ljudi koji će glasati za EU
a živim u Zagrebu...meni to baš nije najjasnije ali je situacija takva...
sasvim moguca situacija .. nama u BiH je sasvim svejedno ko ce u hrvatskoj donositi odluke o ulasku u EU bitna nam je odluka..
ako Hrvati ne udju u EU sudbina im je nova jugoslavija u formi neke labave unije gdje ce na grbaci imati Srbiju ...

evropa ce vas zrtvovati ko trojanca da bi opismenjavali Srbe i ganjali Ruse po Balkanu.. mozda je ovakva kvalifikacija Oluje od suda samo alibi za otezanja ulaska, te da vas iskoriste ko tampon zonu i panduriju kontra Srba i Rusa ...
licno ne bi volio da se to desi jer ce i Hrvatska -po srpskom modelu- da se sveti EU preko BiH...

ako Hrvatska udje u EU i BiH ima sanse da se icupa iz srpske septicke jame
Last edited by Toto on 16/04/2011 00:27, edited 1 time in total.
Bosnolog

#300 Re: Sutra presuda hrvatskim generalima za Krajinu

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:Pa realno, posljedica Oluje jeste etničko čišćenje... Da li su Srbi sami bježali? Jesu. A da li su bježali ničim izazvani i kako bi prošli da su ostali? E to je pitanje oko kojeg se treba zamislit... moje mišljenje je da se ne bi baš fino proveli
Svi odlicno znamo da su pocetkom devedesetih bili totalno zaludeni i zivili u nebeskoj Srbiji do Tokija,Potom su pobili i protjerali svoje komsije,lokalne goloruke Hrvate za radi bolesnih ideja Srboslavije,Potom su proglasili paradrzavu i sta si ocekivao nakon svega da im priznaju istu kako bi napravili Savez sevpskih drzava,....Niko ne zeli da postavi uzrocno posljednicne veze,....Obzorom da sam zivio u Hrvatskoj u to vrijeme a nisam Hrvat odlicno sam vidoio sve iz prve ruke,....Hrvatska je takode bila zrtva iste bolesne ideologije kao i BiH,Da nisu Olujom slomili paradrzavu ,danas bi i oni imali svog Dodika i slicne bolesnike....

Srbi van Srbije su u najvecoj mjeri posluzili kao topovsko meso zombijskog slugarstva koja ih je sludila za rad visih ciljeva,.....Zao mi je sto se desilo a posebno u nasoj Bosni koja je bila i ostala najveca zrtva velikosrpske a potom i Tudmanove bolesne idejeologije sto cisce Hrvatske Banovine na 40% Bosne a cija je ideogija takode necasno zavrsila i osramotila najveci dio postenog hrvatskog naroda u svojoj drzavi ali najvecu cijenu su platili Hrvati u BiH koji su se stavil u sluzbu Tudmanizacije i rasturanja BiH ili su izdati kao i Posavini,......
Last edited by Bosnolog on 16/04/2011 00:28, edited 1 time in total.
Locked