Presernov par-treba mi misljenje!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
shizim

#1 Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by shizim »

Narode treba mi vase misljenje vezi Presernovog parka.
Da li odobravate gradnju parka,sta mislite o sadasnjoj situaciji u "parku",da li onakvo ruglo u centru treba jednom glavnom gradu?
Mislim da bi se mogao naci kompromis izmedju Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa,Vakufske direkcije BiH i Opcine Centar...

Molio bih da se tema ne zakljucava,znam da ima jos tema Presernov park ali su zakljucane...i molio bih da se ne prepirete na nacionalnoj osnovi...

Hvala :D
shizim

#2 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by shizim »

Her Flick wrote:
shizim wrote:Narode treba mi vase misljenje vezi Presernovog parka.
Da li odobravate gradnju parka,sta mislite o sadasnjoj situaciji u "parku",da li onakvo ruglo u centru treba jednom glavnom gradu?
Mislim da bi se mogao naci kompromis izmedju Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa,Vakufske direkcije BiH i Opcine Centar...

Molio bih da se tema ne zakljucava,znam da ima jos tema Presernov park ali su zakljucane...i molio bih da se ne prepirete na nacionalnoj osnovi...

Hvala :D

:shock: :shock: :shock: bogohulis, nevjernice, znas li ti da je ondje nekada dzmija bila
Nema potrebe za vrijedjanjem!Svjestan sam toga,to se moze ispostovati kao i u svim europskim i svjetskim gradovima,napravi se arheoloski park kao sto je i zamisljeno,jedan dio se ogradi kao arheoloska iskopina...pa jel prolazis ti ikad tim putem?sta mozes vidjeti?sta osjetis(mislim na razne mirise)?mislim da je krajnje vrijeme da se nesto napravi,nemam nikakve lose namjere,mislim da jednom gradu ne treba takvo ruglo,a i treba zelenila i parkova ovom gradu...
shuriken

#3 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by shuriken »

to je proslo svrseno vrijeme.
vehabije su taj park davno odradili

sta je sa saobracajnicom pored papagajke?
odradjeno

sta je sa WCom automatskim u Branilaca?
Done

idemo dalje!
Compact

#4 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by Compact »

Ovdje izgleda "Vehabitijje" vode glavnu riječ u gradu. Daju odobrenja za organiziranje kulturnih manifestacija, a duboko su zagazili i u urbanizmu. Još malo pa će preuzeti i CIPS. Pa ko kaže da Sarajevo nije islamski grad??? :D
in33sa

#5 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by in33sa »

Kakve veze ima sto je tu nekad bila dzamija, jel ona tu od nastanka svijeta ili je nesto (livada, kao i danas) bilo i prije dzamije :-)

Uskoro ce braniti da se popisas u prvom grmu, tamo je pisao Ajvaz dedo, nemoj skrnaviti sveti zbun.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by mIRCerka »

ako se tema okrene na DZAMIJU i tu pricu, ici ce pod kljuc, a neki u Banovice.
Cisto da odmah najavim.
portfast

#7 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by portfast »

shuriken wrote:to je proslo svrseno vrijeme.
vehabije su taj park davno odradili

sta je sa saobracajnicom pored papagajke?
odradjeno

sta je sa WCom automatskim u Branilaca?
Done

idemo dalje!

Vehabije ???

Ja koliko se sjecam u tom parku su klanjali sufije sa Hadžihafizom Hadžimulicem iz careve djamije na čelu.
mIRCerka

#8 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:hebiga mirci, znas da ce se okrenuti prica u tom pravcu, jer bas zbog te famozne dzamije(joooj samo kad se sjetim ntv hayta i snimanja dzume namaza i onog debila iz zelenih beretki, svrakica) taj park je danas ruglo grada

a znamo svi da danasnji branitelji moralnih vrijednosti odbacuju sve sto bi moglo biti sejtanska posla
cuj park, sta ce nam park, da se narkomani skupljaju
bolje je dzamiju napraviti da ima narod iz te mahale gdje klanjati (pa da je makar naprave, da vise nije ruglo)
Iskrena da budem, taj park nije ruglo grada... taj park se nalazi u sporednoj ulici, od pozorista se i nevidi od one trafike...

Ruglo grada su gradjani koji na tom arheoloskom nalazistu (dzamija, nishani itd) parkiraju auta, ruglo je mjesna zajednica koja nece da nadigne gradjane da idu u opcinu da se to jednom za sva vremena rijesi...kako rijesise dzamiju u parku cara dushana tj atmejdanu?
Sve se moze kad se hoce.
I jos nesto. Ruglo grada predstavlja VJECNO PUKNUTA CIJEV U SVRAKINU, poplavljen podvoznjak prema FDS na pofalicima, obdaniste pored nove dzamije na grbavici kod shopping nebodera...nije grad samo 200 metara oko vjecne vatre, naucite to.

A sad, vezano bas za temu, ondje se moze napraviti samo parkic cak bez fontane, vec sa klupama i mozda kojim elementom za djecu. sve je toliko okruzeno zgradama da ce ljudi na kraju morati lijane staviti i ko tarzani direktno kroz prozor u kuce svoje ulaziti...
Banksy

#9 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by Banksy »

Ne znam kakvo mišljenje tražite ... u Prešernovom parku će se graditi džamija, završena stvar. Zemlja vraćena, op Centar se saglasila, bilo u dnevnoj štampi ima 3-4 mjeseca ...
nokia6170

#10 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by nokia6170 »

Banksy wrote:Ne znam kakvo mišljenje tražite ... u Prešernovom parku će se graditi džamija, završena stvar. Zemlja vraćena, op Centar se saglasila, bilo u dnevnoj štampi ima 3-4 mjeseca ...

kome vise u tri pm se grade dzamije...jel to daleko ona na cobaniji dzamija???..hocel se onaj derati ljudima na prozor 5 puta na dan? Kazem derati jer vecina mujezina kod nas se dere, malo koji uci.

dobro neko rece...sto niko ne pita sta je bilo prije dzamije...isto da su amebe pravile dzamije pa mora biti dzamija i nista drugo na tom mjestu.

fuj, gadi mi se kleromafijaska zajednica IVZ kao nista u ovoj drzavi...ono sto cetnicima sa brda nije uspjelo, uspjelo je ovim bradicama agresivnim koji se kriju iz islama
klixober

#11 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by klixober »

Da je srece,tu bi se napravio lijepi park.
ja.neron

#12 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by ja.neron »

ma šta će nam taj tzv.Prešernov park ko da su nam slovenci nešto dobro donijeli ili nam u nečemu pomogli, a mi njima povečavamo natalitet, suficit i dr.
privremeni

#13 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by privremeni »

nokia6170 wrote:
Banksy wrote:Ne znam kakvo mišljenje tražite ... u Prešernovom parku će se graditi džamija, završena stvar. Zemlja vraćena, op Centar se saglasila, bilo u dnevnoj štampi ima 3-4 mjeseca ...

kome vise u tri pm se grade dzamije...jel to daleko ona na cobaniji dzamija???..hocel se onaj derati ljudima na prozor 5 puta na dan? Kazem derati jer vecina mujezina kod nas se dere, malo koji uci.

dobro neko rece...sto niko ne pita sta je bilo prije dzamije...isto da su amebe pravile dzamije pa mora biti dzamija i nista drugo na tom mjestu.

fuj, gadi mi se kleromafijaska zajednica IVZ kao nista u ovoj drzavi...ono sto cetnicima sa brda nije uspjelo, uspjelo je ovim bradicama agresivnim koji se kriju iz islama
Bez ljutnje, jer to ce biti bas simpa dzamijica. Minimalna udaljenost od stambenog objekta je 6 metara, a uz onakav stambeni objekat, 6 metara s jedne i 6 sa druge strane, ostade bas golem prostor. :lol: Jedino ako stanari onako merhametli ne puste pod svoje prozore, kad vec nemaju sunca ne moraju imati ni pogled ili privatnost.
A tu ce vec pripomoci i vrli strucnjaci iz Zavoda za izgradnju, zavoda za zastitu spomenika i naravno da ne zaboravim nepotkupljivu seficu urbanizma opcine Centar.
privremeni

#14 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by privremeni »

ja.neron wrote:ma šta će nam taj tzv.Prešernov park ko da su nam slovenci nešto dobro donijeli ili nam u nečemu pomogli, a mi njima povečavamo natalitet, suficit i dr.
Jasta, cuj Presern, nikad ne procitah nista o njemu u Avazu, a ovi bi mu jos i park. :skoljka:
mIRCerka

#15 Re: Presernov par-treba mi misljenje!!

Post by mIRCerka »

posto su ista ili slicna misljenja vec data na proslim temama, a ja fino rekoh ako krenete o dzamijama i reisu ode tema, imate lijep pozdrav.
Image
Locked