Rasizam je kad imas nesto protiv boja i tako to. Ovo je vise ksenofobizam sa dodatnom dozom jakog nacionalizma u Danskoj. Ako nisi u vlastitoj drzavi naucio cuvati tduje i drzavno, kako ces u tudjoj drzavi to ciniti? Zato treba biti selektivan.prog321 wrote:Hmm,, meni puno zvuci kao gestapo.
Gradite drzavu sa sposobnim ljudima a nesposobne odstranjujete. Znaci samo super gen ima pristup ?
Ako to nije rasizam ne znam sta je , ali dobro, citava Zap Evropa je takva. Nije samo Danska.
Preseljenje u EU
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#51 Re: Preseljenje u EU
-
prog321
#52 Re: Preseljenje u EU
Ma da, rasizam je puno gori od ksenofobije i nacionalizma , je li ?
I mislim da Danska drzava ne bi osjetila kada ti uopste ne bi dolazio na posao ili kada bi tvoju poziciju obavljao chimpanza sa pecatom.
Uhljebio si se u Danskoj drzavi, imigrant, koji otvoreno priznaje da prakticira ksenofobiju, jer mu je to duznost.
Ali te ipak vise respektujem jer priznajes
I mislim da Danska drzava ne bi osjetila kada ti uopste ne bi dolazio na posao ili kada bi tvoju poziciju obavljao chimpanza sa pecatom.
Uhljebio si se u Danskoj drzavi, imigrant, koji otvoreno priznaje da prakticira ksenofobiju, jer mu je to duznost.
Ali te ipak vise respektujem jer priznajes
- friskyoreo
#53 Re: Preseljenje u EU
Hahahaha, nesto je truhlo u drzavi Danskoj, mozda je Zviz...
Elem, ti meni vise licis na onog lika iz horor filmova, domara u nekoj skoli kojem se na licu vidi da je psihicki bolesnik. I poslije se otkrije da je serijski ubica. Tako si i ti vjerovatno neki priuceni domar u uredu za imigracije, zivis u nekom svom svijetu, satkanom od svojih licnih kompleksa manje vrijednosti. Zelis da budes veci krscanin od Pape, ali nazalost nista na svijetu ne moze promijeniti cinjenicu da si ti samo jedan obicni auslender. I htio bi da budes "cistokrvni" Danac, ali te ljudi ne shvataju ozbiljno.
Takav dojam o tebi imam.
Sto se tice mog nivoa, ti se ne mozes toliko visoko dignuti da dosegnes moju najnizu razinu na koju sebi dopustim da se spustim. Znam da je to van tvojih kognitivnih sposobnosti, ali i ne ocekuje se od tebe da to shvatis
Na temu - eto i domar iz Imigracijskog ureda negdje u Danskoj vam je potvrdio u onom tekstu koji je naveo da se primjenjuju pravila EU o slobodnom kretanju drzavljana clanica. Tako da je stvar sasvim jasna.
Elem, ti meni vise licis na onog lika iz horor filmova, domara u nekoj skoli kojem se na licu vidi da je psihicki bolesnik. I poslije se otkrije da je serijski ubica. Tako si i ti vjerovatno neki priuceni domar u uredu za imigracije, zivis u nekom svom svijetu, satkanom od svojih licnih kompleksa manje vrijednosti. Zelis da budes veci krscanin od Pape, ali nazalost nista na svijetu ne moze promijeniti cinjenicu da si ti samo jedan obicni auslender. I htio bi da budes "cistokrvni" Danac, ali te ljudi ne shvataju ozbiljno.
Takav dojam o tebi imam.
Sto se tice mog nivoa, ti se ne mozes toliko visoko dignuti da dosegnes moju najnizu razinu na koju sebi dopustim da se spustim. Znam da je to van tvojih kognitivnih sposobnosti, ali i ne ocekuje se od tebe da to shvatis
Na temu - eto i domar iz Imigracijskog ureda negdje u Danskoj vam je potvrdio u onom tekstu koji je naveo da se primjenjuju pravila EU o slobodnom kretanju drzavljana clanica. Tako da je stvar sasvim jasna.
- Zviz
#54 Re: Preseljenje u EU
Lupas ko maksim po diviziji.
-
niceman
#55 Re: Preseljenje u EU
Izvinite sto se kasno ukljucim auto me danas malo zezilo pa sam izgubio dan na njemu, mislim da imam sve infirmacije koje su mi potrebne i da sam skontao poentu svega, hvala raja jos jednom nekako mi vise vrijede vasi odgovori iz iskustva nego pravila neka, ako mi trebalo nesto sitno jos ja se vama obracam na slobodno, zelim vam svako ddobro i zivi mi bili
-
niceman
#56 Re: Preseljenje u EU
Zviz wrote:niceman wrote:ako neko zna pravilo koliko godisnje treba supruga da zaradjuje da bih se mogli "spojiti" nece biti i to na odmet
Mjesecno oko 18-24.000dkr netto. Ili bolje receno, posto nema pisanog pravila, je palac pravilo, troskovi za stan i sve te dazbine nebi trebale da prelaze 1/3 netto plate. Primjer ako je stan sa troskovima 6.000kr znaci plata oko 18,001kr.
Mislim da si mi dao super informacije,hvala zviz od srca drug,ziv i zdrav mi bio
- Edin H.
#57 Re: Preseljenje u EU
Zviz wrote:niceman wrote:cao raja, naime ja i supruga smo naletili na neke probleme vezano za Uk jer je ona britanka, pa smo imali problem sa vizom, opcija je da se preselimo u eu, pitanje je ona kao britanka ako se preseli i pocne raditi recimo u danskoj, koja je procedura da joj se pridruzim, ili ako mogu produziti boravak jer imam samo nas BiH pasos
Sto se Danske tice, ako je na njen trosak, a ona ima sredjeno sve te, njena zarada je dovoljna za vsa dvoje onda moze, ali tebi se ne broji nikakav status. Jednostavno ne mozes biti teret drzavi, niti mozes ostvariti bilo kakva prava, pa cak ni raditi. Postoje mogucnosti ali ako te zanima, reci pa cu pisati, jer nisam skonto jel spominjete Dansku samo kao primjer.
Joj shkutora
-
niceman
#58 Re: Preseljenje u EU
Drug ne vidim razlog sto sam shkutor? Ali et,pozdrav
Last edited by niceman on 20/04/2015 20:15, edited 1 time in total.
-
niceman
#59 Re: Preseljenje u EU
100%% u pravu siSarajmen wrote:Globalizacija podrazumijeva migracije ljudi i roba, to su izazovi ovog i budućeg vremena. Sve je to u dure, ali mislim da je izražen nesklad u reciprocitetu.Robe mogu ali ne i ljudi. Bar ne svi...
- Edin H.
#60 Re: Preseljenje u EU
Za Dance bolan govorimniceman wrote:Drug ne vidim razlog sto sam shkutor? Ali et,pozdrav
-
niceman
#61 Re: Preseljenje u EU
Nemoj ih bolan, zviz je ispao fer objasnio mi sve. Hvala zviz jjos jednom, ja sam siguran da biste vas dvojica kafu pili da se upoznate pa vi pricajte,hvala i tebi Eda na usescu

- Zviz
#62 Re: Preseljenje u EU
Edin H. wrote:Zviz wrote:niceman wrote:cao raja, naime ja i supruga smo naletili na neke probleme vezano za Uk jer je ona britanka, pa smo imali problem sa vizom, opcija je da se preselimo u eu, pitanje je ona kao britanka ako se preseli i pocne raditi recimo u danskoj, koja je procedura da joj se pridruzim, ili ako mogu produziti boravak jer imam samo nas BiH pasos
Sto se Danske tice, ako je na njen trosak, a ona ima sredjeno sve te, njena zarada je dovoljna za vsa dvoje onda moze, ali tebi se ne broji nikakav status. Jednostavno ne mozes biti teret drzavi, niti mozes ostvariti bilo kakva prava, pa cak ni raditi. Postoje mogucnosti ali ako te zanima, reci pa cu pisati, jer nisam skonto jel spominjete Dansku samo kao primjer.
Joj shkutora
Nemoj bolan mjesati kruske i jabuke. Da ja tebi opsiem malo Skandinaviju.
Kako se koristi slobodno vrijeme. Vidis Svedjani imaju jeftina auta, i Svedjani kupuju auta i oni provode najvise slobodnog vremena vozajuci svoja bolja auta ili kamere. Norvezani oni imaju brda, i provode slobodno vrijeme u brdima, a zimi se na njima skijaju. Danska ima ravnciu, i svoje slobodno vrijeme provode sjedeci kod kuce i gledajuci u TV ili tu ravnicu, a jedan drugi dio slobodnog vremena provode kod doktora zbog TV i ravnice. E vidis stranci urgozavaju, da nam se ukine vas rahatluk, tj. taj dzabe izlet kod doktora.
-
meni serbe
#63 Re: Preseljenje u EU
Nemoj ga dirat... Nesto mi ga zao.friskyoreo wrote:Hahahaha, nesto je truhlo u drzavi Danskoj, mozda je Zviz...![]()
Takav dojam o tebi imam.![]()
Sto se tice mog nivoa, ti se ne mozes toliko visoko dignuti da dosegnes moju najnizu razinu na koju sebi dopustim da se spustim. Znam da je to van tvojih kognitivnih sposobnosti, ali i ne ocekuje se od tebe da to shvatis![]()
Ovo zadnje... on to ne moze svariti da postoji i svijet i pored ps-a. Sa takvim sluzbenicima se susrecem godinama i u svim krajevima svijeta. Samo tamo na zapadu rade i sudovi i nadlezni organi pa se covjek ima kome i zaliti na zvizove nebuloze.
Mozda ce i on nekad skontati da mu se zakoni prave u Briselu a ne u Kopenhagenu