Ubrzo bi trebao preseliti u Englesku na jednogodisnji master pa bi imao nekoliko prakticnih pitanja,bio bi pravo sretan ako bi mi neko mogao pomoci od raje koja zivi tamo ili zna vise.
1. Gdje najjednostavnije i najbrze otvoriti bankovni racun?Je li mi od dokumentacije dovoljan BH pasos i biometrijski dokument koji ce mi dati?Sve sto mi treba je da dobijem debitnu karticu koju mogu koristiti za online kupovinu i za Paypal.Odlazak u minus mi je nebitan,treba mi sto niza mjesecna naknada i neka normalna pokrivenost bankomatima i online pregled stanja troskova.
2. Koju SIM karticu mogu najjednostavnije kupiti vec prvi dan za telefon?Neki obican broj minuta za pozive i poruke, uglavnom mi treba mi 3G internet.
3. Da li je igdje moguce kupiti mobilni telefon na 12 mjeseci?Sve vidim ugovore na 24 mjeseca?
4. Da li je nekih 50 funti sedmicno dovoljno za hranu za jednu osobu ako sam sebi kuham?
5. Koja je najjeftinija samoposluga za opskrbu - Aldi, Sainsbury's ili neka treca?
6. Da li mom drugu koji studira u Austriji na studentskoj vizi treba i britanska viza da me posjeti?
Hvala puno!!!