"PREPUCAVANJA"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maraschino

#51 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Maraschino »

ja vozim jedno te isto auto par godina i umene mi haver kupi isto tako auto prije par sedmica...za nepovjerovati kako ga covjek hvali... ispadne da ne vozimo ista auta...

p.s. ja kada sam kupio bilo je drvlje i kamenje na taj tip auta

drugi tip muskarca je moj punac. kada kupi novo auto, to je naj najbolje auto. kakva druga auta :shock: a kada ga proda...nema losijeg auta :?
staza

#52 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by staza »

exliberal wrote:ma prepucavanja su ok dok se "neupali " jedna strana pa pocne fakticki da se vrijedja....meni ide druga stvar na kurac da dame izvine... :)
to je kad sjednes sa nekim poznanikom na kafu ili obicni razgovoro preko telefona i ti mu kazes np kupio sam auto( hoces da se pohvalis, sretan si sto si uzeo) i kazes mu da si sretan i zadovoljan on odgovori da da ali znas ja imam npr golfa dvojku sa mali milion kilometara i pravo je dobar...ok dobar je za tebe ja sam kupio nesto drugo. ...ma znas ja da sam na tvom mjestu nikad nebi kupio to nego nesto drugo
ili primjer br 2 kupis obicne tene ( recimo nike) i on to vidi i kaze jes to kupio ? jesam nasao sam dobro snizenje nisu lose...ma znas ja sam imao nike i u njima se strasno znoje noge to je zanepovjerovat koliko smrdi...ok ali u isto vrijeme sam uzeo i ove adidas....jer je bilo tako snizenje...ah isto je to trebao si uzet pumu ili nesto drugo...uostalom ima i jeftinije ovdje... :x :x :x
Ah, oni koji imaju orahe u džepu uvijek i mnogo filozofiraju.
Onda se ljudima prilijepi i neka karakteristika primitiviteta.
A odgovor je jednostavan: pročitati knjigu Bonton: pa vidjeti da je neukusno ne radovati se tuđoj sreći, čak i ako si neraspoložen.
A ni rješavati odgovor na isto time da ti imaš nešto gore ili bolje.
Zapad tu može biti naravno u prednosti: jer njihovi francuski turisti su prije nekih godina pravili vulgarizme na Jadranu: doduše, izgleda da neće to u skoro vrijeme raditi: jer su ih savjesni mještani prijavili, i odmah ih je policija uhapsila: no kod kuće to na svojoj rivijeri ne rade, jer tamo postoje striktni zakoni.
Što će reći da ne smiješ ni ostale mnoge stvari: psovati drugome člana obitelji na poslu, Internetu, ili kako tebi padne na pamet.
Za to treba imati samokontrolu i samodisciplinu, a to nije vezano ni za moral, ni za individualni svjetonazor, ni za prosjačenje ili tajkunizaciju, no za dobar kućni adet, ili evropski rečeno bonton (sa malim početnim b).
No, ne sumnjam da ćemo mi na to doći: makar onoga dana kada sve bude privatizirano i tačno se znalo ko šta smije i kako smije.
:bih:
andrija2007

#53 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by andrija2007 »

Ne slažem se "sničim" što je dosad napisano!
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#54 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

...spičim. :mrgreen:
andrija2007

#55 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by andrija2007 »

andrija2007 wrote:Ne slažem se "sničim" što je dosad napisano!
Još manje se slažem s ovim što sam ja napisao! :x
superpile

#56 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by superpile »

skojotovski wrote:
karanana wrote:
superpile wrote:do mostara za 2 h, ma neemaa saanseeetreba bar 2,5 :D
cuj 2 i po. pa ne vozis sleper. ako nema radova na cesti i onih semafora, sat i po do omv pumpe u vrapcicima.
slozio bih se sa dr. Karananom. sat i (pi)po, maximalno. bez divljanja, naravno
sta vam je ljudi, ja sam samo htio da kontriram :D i onako nisam nikad vozio do mostara, do bihaca je druga prica hehe.interesuje li nekoga koliko ima do bihaca :P??
Irm@

#57 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Irm@ »

joj tezak je nas narod (fizicki ameri su tezi od nas a ima ih i vishe :D ali psihicki nama niko nije ni do koljena)
ja se krecem u nekom drustvu adolescenata 2,3 godina studija pa ajde covjek nekako moze i razumijeti da se neki ljudi nisu jos u potpunosti "izgradili" pa imaju komplekse: o tome gdje zive (u kom dijelu grada), sta voze (ako ne daj Boze nist ne voze onda sta bi vozili ili tacnije zasto neko auto nikad ne bi vozili), koliko para imaju (svi IMAJU) :D kakve "trebe" vodaju (ako ne vodaju onda je to jer su sve kurve da izvinete), gdje je ko bio na moru (koliko je "treba" tamo pokupio).. pod ovim "treba" mislim i na muskarce :D kad djevojke o tom govore nego mi mrsko pisati :D
helem...kazem jer su u pitanju adolescenti mogu razumijeti..ali kad vidim tu pojavu kod odraslih ljudi onda se bash zapitam..pa zar nas je drustvo toliko izopacilo da nam ono sto imamo (pa makar guzicu parama brisali,bili uspjesni na svakom podrucju zivota) nikad nije dovoljno.. :?
a sto nam je tudja sreca mrska...o tome se romani mogu napisati...
walkabout

#58 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by walkabout »

i ja mislim da svakom treba dati po jednu irmashicu... :oops:
i svi sretni i veseli... :D
Irm@

#59 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Irm@ »

nije ti ovo tema: upucavanja :lol: :lol: :D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#60 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Priorat »

Irm@ wrote:joj tezak je nas narod (fizicki ameri su tezi od nas a ima ih i vishe :D ali psihicki nama niko nije ni do koljena)
ja se krecem u nekom drustvu adolescenata 2,3 godina studija pa ajde covjek nekako moze i razumijeti da se neki ljudi nisu jos u potpunosti "izgradili" pa imaju komplekse: o tome gdje zive (u kom dijelu grada), sta voze (ako ne daj Boze nist ne voze onda sta bi vozili ili tacnije zasto neko auto nikad ne bi vozili), koliko para imaju (svi IMAJU) :D kakve "trebe" vodaju (ako ne vodaju onda je to jer su sve kurve da izvinete), gdje je ko bio na moru (koliko je "treba" tamo pokupio).. pod ovim "treba" mislim i na muskarce :D kad djevojke o tom govore nego mi mrsko pisati :D
helem...kazem jer su u pitanju adolescenti mogu razumijeti..ali kad vidim tu pojavu kod odraslih ljudi onda se bash zapitam..pa zar nas je drustvo toliko izopacilo da nam ono sto imamo (pa makar guzicu parama brisali,bili uspjesni na svakom podrucju zivota) nikad nije dovoljno.. :?
a sto nam je tudja sreca mrska...o tome se romani mogu napisati...

skinu mi sve sa jezika.... :thumbup:
sarajevonekad

#61 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by sarajevonekad »

Na osnovu komentara ovdje cini mi se da je vecina u stvari svjesna ovog problema, ali malo se ko stvarno usudjuje izaci iz te nase cahure jednostavnog i banalnog ponasanja...to nam je ko neka vrsta zastite od kompleksa...mislim da nam se to cak moze pripisat ko tipicni necionalni karakter, ono po cemu se mozemo prepoznati. S jedne strane ta nasa banalnost nekako vuce na to da smo iskreni ( i ja licno mislim da smo u regiji najiskreniji), a li s druge strane bojim se da ta nasa iskrenost ( tj. banalnost i jednostavnost u komuniciranju) nije nasom voljom, nego upravo jer nam ta nasa cahura iza koje se krijemo ne da da budemo prirodni.

Sjecam se ko dijete ako si slucajno lano koju "kulturnu" odma panika u raji. Sjecam se i dobrog rahmetli jarana koji je bio stvarno jedno kvaliteno vaspitano i pametno dijete. Ja i on smo se siti mogli napricat o svemu, to dijete mrava ne bi zgazilo, bio je pravi braniac i kad god bi pricali u cetri oka on bi bio prirodan, kulturan i odmjeren..Jesu l dosli ostali on se odma transformise u onog banalca...cak je i intonaciju mijenjo, ono tipa : "jo' haveru ocam'...".

Dakle mislim da ova trenutna dominacija tog nekog banalca i glupana kao zastitini i prepoznatljivi trademark u nasem drustvu u stvari ne oslikava stvarno stanje. Nema njih toliko nego se i mi normalni ponasamo cesto ko oni pa izglreda da banalaca ima jako puno, a to radimo po meni ko sto rekoh najvjerovatnije iz kompleksa ili straha da ne budemo drugaciji od sire mase. To nam je ono "radno odijelo"...nesto ko oni super heroji... u kuci jedno a na ulici drugo...

Ja sam ubijedjen da im je to onim normalcima samo maska jer kako onda objasniti to banalno i papansko ponasanje i komuniciranje jednog profesora na arhitekturi, elektrotehnici, ekonomiji, pravu itd itd.?

ta cahura iza koje se kriju je po meni posljedica straha onih civilizovanih da budu svoji...da budu normalni..ja sam prilicno putovo, al nekako kod nas mi je najupecatljivije to da se mnogi ljudi stide bit kulturni i uctivi...tj. prilagodjavaju se onim banalcima.
Last edited by sarajevonekad on 04/09/2009 10:19, edited 2 times in total.
sarajevonekad

#62 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by sarajevonekad »

Iskreno bih se obradovo da nekad u zivotu naletim kod nas na medjuljudsku interakciju bilo kog oblika ( uzivo, internet, mini forum, bilo sta..) a da vec u desetoj minuti u njoj ne dodje do bilo kakvog prepucavanja ( sto ukljucuje i ono perfidno, kulturno prepucavanje uz blagi ironicni osmijeh tipa: " izvini, al ja se time bavim dugo pa to poznajem malo bolje...hmm...").

A mozda smo jednostvano takvi...ne znam.
inspiron

#63 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by inspiron »

'ja ga nisam mogao slusati i odem, samo da nepomenem da to nije kolega sa jucerasnjih primjera'

Her flick, nema ti druge nego da prestanes piti kafu, pogubices zivce sve :D
Maxwell2008

#64 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Maxwell2008 »

Odavno nismo imali ovako kvalitetne teme , ali nesto slabo ima komentara.
Valjda je problem u tome sto se raji naugodno prepucavat o prepucavanju. :D
Irm@

#65 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Irm@ »

e moj Her Flick..najgori su ti ljudi koji misle da su pokupili svu pamet svijeta..a sto je najgore ni guzicu si ne znaju obrisati...
Halleluhwah

#66 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

Tehnika ''S leđa'' ili ''Iza leđa''.
Halleluhwah

#67 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

HerR Flick, izgleda da nisi naučio lekciju kada je prepucavanje u pitanju. Nemoj se, čovječe, nervirati. Dobićeš šećer. I jadno i kukavički je kukati ženama. Nemoj, čovječe.
Halleluhwah

#68 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

Her Flick wrote:
Halleluhwah wrote:HerR Flick, izgleda da nisi naučio lekciju kada je prepucavanje u pitanju. Nemoj se, čovječe, nervirati. Dobićeš šećer. I jadno i kukavički je kukati ženama. Nemoj, čovječe.

sjoooo ocam ti me izofira na svakoj temi
odo pojest cokoladicu da mi se povrati secer
Hajde.
Halleluhwah

#69 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

Her Flick wrote:@hellwehulalaa
eno ostaviJo sam komentar na temi Halid u Areni, brzo idi provali me
Neka. Sjedi, odmori, oguli jabuku. Ima vremena.
andrija2007

#70 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by andrija2007 »

Irm@ wrote:e moj Her Flick..najgori su ti ljudi koji misle da su pokupili svu pamet svijeta..a sto je najgore ni guzicu si ne znaju obrisati...
Jel' se to nudiš za brisanje?
ultima_palabra

#71 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by ultima_palabra »

Također, jeste li primijetili da je u društvu najprihvaćeniji onaj koji zagovara neko radikalno rješenje (npr. treba frajera zgazit, treba neki narod čitav pobit, treba curu nogirat, itd.). Ako predlažeš neko normalno rješenje, neki kompromis, haman da te niko ni ne sluša :roll:
Irm@

#72 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Irm@ »

andrija2007 wrote:
Irm@ wrote:e moj Her Flick..najgori su ti ljudi koji misle da su pokupili svu pamet svijeta..a sto je najgore ni guzicu si ne znaju obrisati...
Jel' se to nudiš za brisanje?
je li te mogu nesto zamoliti...ovako ljudski...
molim te prestani se osvrtati na moje post-ove pokusaj ignorirati sve sto ja napisem..ja vec odavno to radim u vezi s tobom...
ne volim ljude koji bi zeljeli biti centar svijeta a nemaju kapaciteta za to ;-)
goran5

#73 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by goran5 »

Pa takva je Bosanska kultura ; tko je pametniji i tko ce ispast u pravu iako se na kraju sve svodi da ucesnici ne promjene svoja stajalista nit za jedan posto .
Jos jedna karakterna crta kod nas je da uvelicavamo ili umanjujemo cinjenice , stalno nesto jadikujemo i jos mnogo tog.

Da tako je kod nas vjecito neka prepucavanja a niko nikog ne slusa vec samo svoje drobi . Jel Baljic il je Bolic , jel Mile il Haris , jesul pitari il manijaci , jel Sarajevo il zenica , jel zavjera il je podvala.

Al pravo da ti kazem , ja ih samo iskuliram " jes , jes tako je " kad otpocnu sa preseravanjem pa nek prica u vjetar
Incub

#74 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Incub »

Tako sam ja "coolirao" kolegu pa otprilike jedno godinu dana.
Ako me pita znas li onog sta radi,kad mu samo pocnem objasnjavati odma' udari u kontru ma nije moguce...
Hajde ja se x puta smijao,da okrenem na drugu stranu,pa krenem joj reko koji si kontras,zeni ti treba dati makar zlatnog ljiljana,nejmu k'o nije krivo.
Kad jedan dan covjek puce na mene kako sam neozbiljan,djetinjast a ja druga duram sve hajde proce ga,da se ne zavadimo radi kontre.Cim vidis da ti neko handri zivce odma' ga prekrizi.
Vidim ja nema od njega hajra,bolna tacka im je kad im ukazes kako su tvrdoglavi.Tim ga porazis a unistis mu i taktiku raspravljanja..Helem puce jaranstvo a kakvo je bilo i neka je vala...
krivorijek

#75 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by krivorijek »

hehe, to su oni sto su u stanju zaratit za razliku od/u pet deka...
...a kad ih pitas koliko je deset deka minus pet deka - ne znaju!
Post Reply