Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
okdude

#1 Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by okdude »

Pozdrav svima, kao sto ime teme kaze interesuje me da li neko zna odakle se sva ta roba nabavlja.

Evo da krenem iz pocetka. Radio sam dropshiping prije 2 godine znam sve kako funkcionise sto se tice toga (wish, ebay, aliexpresa, alibaba itd.) Ali sve vise vidim na fb prodaje se alat npr. Odakle narucuju oni taj alat. Busilica 99KM sa svom opremom ja na alibabi ne mogu da nadjem ni priblizno pogotovo sa ogromnom cijenom dostave. Osim toga, znam da fizicko lice i ne moze odredjene robe naruciti puno jer je carinik nece pustiti da prodje jer zna da je za dalju prodaju. I u tom slucaju bi mogao preko firme da narucujem. Ali to je sica sa aliexpressa. Kako doci do ovih krupnih stvari, busilice, trimeri i ostalo. Eto ukratko pa ako ima neko iskustva rado bih iznio jos nekih pitanja itd...

Hvala svima unaprijed.
Pozz
Phosphorus

#2 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by Phosphorus »

Odes u Kinu i kupis pun kontenjer tih dzidza i dovedes ga u Ploce.. vjerovatno
zippoo87

#3 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by zippoo87 »

okdude wrote: 09/04/2020 23:19 Pozdrav svima, kao sto ime teme kaze interesuje me da li neko zna odakle se sva ta roba nabavlja.

Evo da krenem iz pocetka. Radio sam dropshiping prije 2 godine znam sve kako funkcionise sto se tice toga (wish, ebay, aliexpresa, alibaba itd.) Ali sve vise vidim na fb prodaje se alat npr. Odakle narucuju oni taj alat. Busilica 99KM sa svom opremom ja na alibabi ne mogu da nadjem ni priblizno pogotovo sa ogromnom cijenom dostave. Osim toga, znam da fizicko lice i ne moze odredjene robe naruciti puno jer je carinik nece pustiti da prodje jer zna da je za dalju prodaju. I u tom slucaju bi mogao preko firme da narucujem. Ali to je sica sa aliexpressa. Kako doci do ovih krupnih stvari, busilice, trimeri i ostalo. Eto ukratko pa ako ima neko iskustva rado bih iznio jos nekih pitanja itd...

Hvala svima unaprijed.
Pozz
ja uopste nisam siguran da se 50% te oglasavane robe uopste nalazi fizicki kod tih ljudi sto prodaju
evo uzeti cemo za primjer olx...uzmi neki random artikal ,tipa monitor ili tv ili peglu ili sta hoces i pitaj imaju li na stanju ti sto prodaju i vidjeti ces da ih 90% nece imati trazeni artikal,nuditi ce neki drugi slican i tako ili ce ti reci,treba mu 15 dana da nabavi ,dakle oglasavaju svi nesto sto nemaju,jer stranice tipa olx i fb tako nesto dozvoljavaju i samo se bezveze stranica puni oglasima a robe nema na stanju

imas i odredjene firme koje uvoze i preporodaju...uvozi se direktno iz Kine...na kolicinu se dobije fina cijena a najskuplja stvar u svemu tome je cijena transporta,koja je u hiljadama maraka ...pa ide i do 10000 ,zavisno je li kabasta roba

ne znam odakle se uvoze trimeri i busilice,jer to nisam prodavao a sto se tice tehnike,IT opreme,mrezne opreme...to znam neke prodavce iz BiH
victom

#4 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by victom »

zippoo87 wrote: 11/04/2020 01:22 jer stranice tipa olx i fb tako nesto dozvoljavaju i samo se bezveze stranica puni oglasima a robe nema na stanju
svaki oglasivac zeli da ima sto vise artikala, jer time izgleda veći i atraktivniji... zato i toleriraju.. međutim , tesko je sinhronizirati lager sa OLX-om ili FB-om... tako da nekad stvarno nesto nestane.... a da ima ovih nasih "ja cu vam to narucit iz kine na adresu", ima takvih. tu si potpuno u pravu.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:38, edited 2 times in total.
zippoo87

#5 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by zippoo87 »

na olxu je trenutno sve gola primitivna seljacina i ljudi kojima je dosadno i zivotu i nemaju nikakvih obaveza a polovna roba iz smeca iz EU nadje put do njihovih podruma
pa tako imamo laptope stare 12-13 godina po cijeni od 150+ KM
pa imamo iste te laptope sa "i" procesorima druge generacije sa cijenama 300+ KM

pa imamo auta iz uvoza,koja su malo jeftinija nego kada su bila nova
imamo ostalo raznorazno smece...tipa kofere,kosilice i stosta jos...sve FIKSNA cijena...ako pitas moze li malo jeftinije to necije smece,ides mu na block...jer njegova "makina" od laptopa stara 15 godina je samo 20% jeftinija nego kada je izasao laptop :D
i takvih nebuloza ima na milione...ja redovno pratim olx i ne mogu se cudom nacuditi kakvi su to tako neobrazovani primitivci
kaze stanje "kao novo",samo mu razbijen ekran ili nema motora ili ne radi glavni dio :D
ali je "kao novo" jbga,rekao on i to je tako...ko smo mi da mu se suprostavljamo...odmah block ides :D

a ni ovi BH prodavci nove robe nisu bolji nista
ja sam radio u jednoj tako trgovini i dali su nam lager listu veleprodavca i da mi te sve artikle objavljujemo na nasem olx profilu...pa smo objavljivali i artikle ni veleprodavac nema...i kada sam ja nakon par dana objavljivanja pitao ovog kolegu pa sto objavljujemo nesto sto nije uopste dobavljivo...kaze narejenje "sa vrha" jbga
a na vrhu isto "gola seljacina" od vlasnika

steta sto ovaj virus sheba sve...bas bilo krenulo sa poslovima vani i moglo se rijesiti ovog BH seljakluka barem na par godina ..
Russki

#6 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by Russki »

Deep web
sekikom

#7 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by sekikom »

Lijep pozdrav!
Kako sam nova na forumu pa se baš dobro ne snalazim, odlučila sam post napisati ovdje obzirom da me je na to natjerala cjelokupna situacija s koronom :D :D . Ovako, zanima me odakle "instagram trgovci" nabavljaju svoju odjeću za prodaju - tipa modni ormar Mostar- Banja LUka, Have2have. Kako ih je svaki dan sve više, a i cijene nisu baš ogromne, zanima me gdje pronalaze tako jeftinu odjeću i koji je način uvoza. Ne bih otvarala nikakav butik, nego isključivo za lične potrebe :-D :-D
Hvala Svima na odgovoru!!!!
Semsa Suljakovic

#8 Re: Preprodaja robe - odakle je nabavljati?

Post by Semsa Suljakovic »

Za postavljaca teme i za forumasicu koja je postavila pitanje.To vam se ljudi zove organizovani sverc i nece vam sigurno na forumu napisati gdje i kako nabavljaju robu.
Alat nabavljaju uglavnom u Madjarskoj, kojim putevima nemam pojma ali vidim da ti gledas da preko firme uvezes, to ide sve na crno. Zato on prodaje za 99 KM a tebe bi izaslo mnogo skuplje.
Za forumasicu, Butici Turska uglavnom. Poznavao sam, mislim poznajem je i dan danas ali ne bavi se vise time, djevojku koja je prodavala robu iz Primarka tako preko interneta. Zivjela je u Austriji pa kad podje za BiH povuce 2,3 torbe pune odjece i ovdje prodaje. Kako je nikad nisu uhvatili preko granice, ne znam, jer inace ne mozes robu sa etiketama tako uvoziti. Ona sigurno nije carinicima ispod ruke placala da je propuste, jednostavno je imala srece.
Post Reply