samo da ne zaboravim da sam u UNIS-u iza Sarajke
PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
- memlija
#1 PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
molio bih one koji se razumiju u ovu tematiku
, da mi pomognu oko izbora solidnog bajka do jedno 400 KM....bajk ne namjeravam voziti po raznim bespućima našeg dragog KS, nego stroga rekreacija, Tranzit, Dariva, Kozija Ćuprija...možda ponekad i na arbajt, samo me nešto strah Tranzitom od silnih rupa (bivših šahtova)
, kao i ovih naših drajvera
vidio da imaju solidnih i za oko mi je zapeo jedan od 326 KM...shimano mjenjač, brzine itd i kaže čiko što prodaje ima nekakvu duplu felgu
(ne kontam)....eto, DANKE 
- uvjek dobar gost
#2 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=GT
Malo procunjaj po sajtu ovom i pogledaj bicikla... ja sam sebe ponovio sa jednim od modela i prezadovoljan sam, radnja je super, može kupovina na rate i sve to skupa....
Malo procunjaj po sajtu ovom i pogledaj bicikla... ja sam sebe ponovio sa jednim od modela i prezadovoljan sam, radnja je super, može kupovina na rate i sve to skupa....
- Epitop
#3 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Bila je ova tema prošle sedmice ako se na varam.
Odeš u cikolocentar u Sarajevu, ja nemam pojma gdje je ta radnja ja sam iz Zenice.
Pogledaj na njihovoj stranici CIKLOCENTAR.BA imaju predodobar izbor. Ja ti preporučujem za tačno 400 km GT Aggressor, kupio sam ga prošle sedmice za sada ide dobro. Sretno!
- memlija
#4 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
eh nemam kad upratiti sve temeEpitop wrote:Bila je ova tema prošle sedmice ako se na varam.Odeš u cikolocentar u Sarajevu, ja nemam pojma gdje je ta radnja ja sam iz Zenice.
Pogledaj na njihovoj stranici CIKLOCENTAR.BA imaju predodobar izbor. Ja ti preporučujem za tačno 400 km GT Aggressor, kupio sam ga prošle sedmice za sada ide dobro. Sretno!
za ovo biciklo što sam spominjao maloprije kaže da ga proizvode Talijani i Rumuni....al nešto mi šuhveli
- Meshtar
#5 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Druže nisu to prijeratni Unisovi bajkovi, sve je to kina, ili nešto slično pa oni samo dodaju opremu. Uzmi ti ovaj GT što ti je preporučen ili neki Trek, mada imaš u Sport lifeu kod tržnice par solidnih Polar bicikala. Ništa pretjerano ali poslužiće tvojim potrebama.memlija wrote:eh nemam kad upratiti sve temeEpitop wrote:Bila je ova tema prošle sedmice ako se na varam.Odeš u cikolocentar u Sarajevu, ja nemam pojma gdje je ta radnja ja sam iz Zenice.
hvala i tebi i gost-u....
za ovo biciklo što sam spominjao maloprije kaže da ga proizvode Talijani i Rumuni....al nešto mi šuhvelipošto vidim da raja vintaju samo ove skupe....ako neko ima iskustva sa UNIS-om molim da javi....e da je naći negdje dobro očuvan PONY
![]()
- zgembo_sa
#6 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Mislim da su ti u Unisu uglavnom Cross. Mislim da su oni iz Bugarske. Sta ja znam, nisu losi za neku prosjecnu gradsku upotrebu, recimo marka u rangu onog Capriolo... Naravno ako imas para za kakav GT ili Trek onda znas sta ti je ciniti 
-
sabanss
#7 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
UNIS bicikla mi izgledaju sasvim solidno, oprema je otprilike u rangu spomenutog agressora a kosta 80-tak maraka manje (model koji sam gledao u es kompaniju na pofalicima).
Ima li neko iskustva?
Ima li neko iskustva?
-
d2
#8 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
prijatelj je na nekoj unisovoj rasprodaji kupio bic kojem vizuelno nisam mogao naci nikakve mane, takav bi od GTa bio preko milje sigurno a njega je izasao ispod 500, e sad to je vizuelno, pitanje je sta ce biti nakon godinu dana...
ja sam nedavno kupio GT Outpost za 460 (pisao sam o tome nedavno) i zadovoljan sam, za 400 KM mozes kupiti GT Agressor medjutim razmisli sta ti se vise isplati jer agresor ima 21 brzinu, nema duple felge (to je pojacana felga tako da bolje podnosi rupe i slicno) i dolazi prakticno go, trebace ti sigurno jedno minimalno 50 km opreme tipa boca za vodu, nogara, sajla za vezanje, svjetlo, zvono...
ja sam sada u outposta na osnovnu cijenu stukao jos oko 180 km ukljucujuci i (pederske) naocale za biciklo
provjeri, razmisli, recimo nakamura sa snizenja u mercatoru kosta 280 KM a ima isti prednji amortizer kao moj GT koji je podobro skuplji...
ja sam nedavno kupio GT Outpost za 460 (pisao sam o tome nedavno) i zadovoljan sam, za 400 KM mozes kupiti GT Agressor medjutim razmisli sta ti se vise isplati jer agresor ima 21 brzinu, nema duple felge (to je pojacana felga tako da bolje podnosi rupe i slicno) i dolazi prakticno go, trebace ti sigurno jedno minimalno 50 km opreme tipa boca za vodu, nogara, sajla za vezanje, svjetlo, zvono...
ja sam sada u outposta na osnovnu cijenu stukao jos oko 180 km ukljucujuci i (pederske) naocale za biciklo
provjeri, razmisli, recimo nakamura sa snizenja u mercatoru kosta 280 KM a ima isti prednji amortizer kao moj GT koji je podobro skuplji...
- ibrahim_tanovic
#9 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Da ti nisi možda iz Ciklo Centra?memlija wrote:molio bih one koji se razumiju u ovu tematiku, da mi pomognu oko izbora solidnog bajka do jedno 400 KM....bajk ne namjeravam voziti po raznim bespućima našeg dragog KS, nego stroga rekreacija, Tranzit, Dariva, Kozija Ćuprija...možda ponekad i na arbajt, samo me nešto strah Tranzitom od silnih rupa (bivših šahtova)
![]()
samo da ne zaboravim da sam u UNIS-u iza Sarajkevidio da imaju solidnih i za oko mi je zapeo jedan od 326 KM...shimano mjenjač, brzine itd i kaže čiko što prodaje ima nekakvu duplu felgu
Ovo ispade odlična reklama za taj granap... Moram sad i ja ići da vidim šta se to tamo nudi...
- memlija
#10 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
ibrahim_tanovic wrote:Da ti nisi možda iz Ciklo Centra?memlija wrote:molio bih one koji se razumiju u ovu tematiku, da mi pomognu oko izbora solidnog bajka do jedno 400 KM....bajk ne namjeravam voziti po raznim bespućima našeg dragog KS, nego stroga rekreacija, Tranzit, Dariva, Kozija Ćuprija...možda ponekad i na arbajt, samo me nešto strah Tranzitom od silnih rupa (bivših šahtova)
![]()
samo da ne zaboravim da sam u UNIS-u iza Sarajkevidio da imaju solidnih i za oko mi je zapeo jedan od 326 KM...shimano mjenjač, brzine itd i kaže čiko što prodaje ima nekakvu duplu felgu
Ovo ispade odlična reklama za taj granap... Moram sad i ja ići da vidim šta se to tamo nudi...
e, što me sad zadeveraste vizavi te duple felge
- slavkoimamodilera
#11 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Ibrahime ziv bio nije nikakav granap...
ljudi su vrlo profesionalni...
Memlija idi u ciklo centar, a ako ne znas valja, kupi skupo...
vrlo jednostavno, jer kod njih nema fuseraja i smeca... 
Memlija idi u ciklo centar, a ako ne znas valja, kupi skupo...
- memlija
#12 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
ma nije hića, idemo lagano sportski...tefter u ručicu i lakaposlavkoimamodilera wrote:Ibrahime ziv bio nije nikakav granap...ljudi su vrlo profesionalni...
![]()
Memlija idi u ciklo centar, a ako ne znas valja, kupi skupo...vrlo jednostavno, jer kod njih nema fuseraja i smeca...
-
KENJAC
#13 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Jarane ako ces mene slusat, DISK KOCNICE obavezno!!! Ne znas kakva je razlika dok ne probas, a narocito na nizbrdici! Koliko se ja sjecam Sarajeva, pun ih je istih! Mislim nizbrdica! Ako nije neka ogromna razlika u cijeni poslusaj me! Inace vezano za temu mislio sam ako kad poludim pa se vratim, da otvorim neku prodavnicu bicikla i manjih motora , skutera, i naravno quad-ova, pa ako moze da mi kaze jel ta roba ide dole! Hvala!
-
sabanss
#14 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Pa i nije granap, samo sto nemaju konkurenciju. Imas Capriolo u Vilsonovom koji ima puno manji izbor od Ciklocentra, Mercator sa Nakamurom koja nije cemu i gore pomenuti Unis koji pokusava biti neki brand. Interex, VF i slicne centre slobodno zaobidji jer prodaju kinesko smece (uvreda za smece)ibrahim_tanovic wrote:
- ibrahim_tanovic
#15 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Fakat da ide. Ko halva... Samo za te quadove mi još nismo čuli...KENJAC wrote:...ako kad poludim pa se vratim, da otvorim neku prodavnicu bicikla i manjih motora , skutera, i naravno quad-ova, pa ako moze da mi kaze jel ta roba ide dole! Hvala!
Sa koje strane planete se javljaš?
-
saga
#16 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
ja nedavno kupila u ciklocentru gt avalanche 3.0
i ja prezadovoljna... jest da je taj bio 590 al vrijedilo je
i takodjer su mi preporucivali disk kocnice i to... al em je skuplje... em sam ja totalni laik, sumnjam da bih i osjetila razliku
uglavnom imas site... moja preporuka je ciklocentar
ima na c vili i na ilidzi
sretno
i takodjer su mi preporucivali disk kocnice i to... al em je skuplje... em sam ja totalni laik, sumnjam da bih i osjetila razliku
sretno
-
d2
#17 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
quad je rekao da ce drzati onaj tip sto drzi caprioli u vilsonovomibrahim_tanovic wrote:Fakat da ide. Ko halva... Samo za te quadove mi još nismo čuli...KENJAC wrote:...ako kad poludim pa se vratim, da otvorim neku prodavnicu bicikla i manjih motora , skutera, i naravno quad-ova, pa ako moze da mi kaze jel ta roba ide dole! Hvala!
-
d2
#18 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
ja sam mislio da avalanche kupuju samo muski fanaticisaga wrote:ja nedavno kupila u ciklocentru gt avalanche 3.0![]()
sretno
-
KENJAC
#19 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Raja hvala na informacijama, znaci jos niko ne prodaje quad!??d2 wrote:quad je rekao da ce drzati onaj tip sto drzi caprioli u vilsonovomibrahim_tanovic wrote:Fakat da ide. Ko halva... Samo za te quadove mi još nismo čuli...KENJAC wrote:...ako kad poludim pa se vratim, da otvorim neku prodavnicu bicikla i manjih motora , skutera, i naravno quad-ova, pa ako moze da mi kaze jel ta roba ide dole! Hvala!
- Epitop
#20 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Ti sigurno imaš jake noge.saga wrote:ja nedavno kupila u ciklocentru gt avalanche 3.0![]()
sretno
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
MERIDA 20 inch ram,kvalitetno i dugotrajnije od gt,njemačka firma,doduše malo je skuplje,ali je neuništivo
.
Pogledaj u prodavnici na početku Vilsonova
Može i na otplatu...
Pogledaj u prodavnici na početku Vilsonova
-
d2
#22 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Cuj to sto kazes je mozda tako ali halo ba "Merida" ?dr.gog wrote:MERIDA 20 inch ram,kvalitetno i dugotrajnije od gt,njemačka firma,doduše malo je skuplje,ali je neuništivo.
Pogledaj u prodavnici na početku VilsonovaMože i na otplatu...
Sta vozis - Merida ?
Isto deterdzent za veš
vidimo se po gradu, sad cu gledati ko ima Meridu
- Alfons Kauders
#23 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
na sta ba potrosi 180km... ja za 60 uzeo bocu, pumpu, torbu, kompjuter, sajlu, zvono i jos neke gluposti...d2 wrote:prijatelj je na nekoj unisovoj rasprodaji kupio bic kojem vizuelno nisam mogao naci nikakve mane, takav bi od GTa bio preko milje sigurno a njega je izasao ispod 500, e sad to je vizuelno, pitanje je sta ce biti nakon godinu dana...
i sto bolan uze outpost, ljepsi agresor...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#24 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
Može vala,ima li ko da se voli vozat malo po gradu kroz frku i gužvu,razne ulice,mahale itd...sve nešta darive,sve nešta naka Vrelabosne stojčevci,vilsonova..meni je ljudi fakat dosadilo.Glede Merided2 wrote:Cuj to sto kazes je mozda tako ali halo ba "Merida" ?dr.gog wrote:MERIDA 20 inch ram,kvalitetno i dugotrajnije od gt,njemačka firma,doduše malo je skuplje,ali je neuništivo.
Pogledaj u prodavnici na početku VilsonovaMože i na otplatu...
Sta vozis - Merida ?
Isto deterdzent za veš
vidimo se po gradu, sad cu gledati ko ima Meridu
- uvjek dobar gost
#25 Re: PREPORUKE ZA NOVI BICIKL ???
... Ma kombinovana vožnja neka malo asfalt i malo zeleniš, mislim krenem recimo od otoke, ako nije gužva neka zagrijem se malo krugom po Willsu i okolnim naseljjima, samo tamo me brinu mala djeca i hajvani oni koji voze cik-cak i ne gledaju... samo čekam nekog da ga pokupim, ako vozam po naseljima il oko njih čekam samo da me auto pokupi il da me lola neka sa motorom pokupi... nekako sam najrahatniji kad odem recimo Ilidža, Stojčevac, Vrelo Bosne pa onda preko Butmira i Hrasnice nazad u grad... onda dok se dovučem do otoke opet.... taman mi bude....
Sve u svemu malo mi je frka jer vozači ne vode računa u saobraćaju o ostalim učesnicima, a ni pješaci nisu ništa bolji... fali nam kulture i poštovanja svih učesnika u saobraćaju i oko njega....
Sve u svemu malo mi je frka jer vozači ne vode računa u saobraćaju o ostalim učesnicima, a ni pješaci nisu ništa bolji... fali nam kulture i poštovanja svih učesnika u saobraćaju i oko njega....