Ko u SA nudi najdužu garanciju na ugradnju klima uređaja koji i griju u hlade (inverter)?
Radi se o stambenoj kući u Vogošći. Čini mi se da se garancije na opremu i ugradnju razdvajaju i onda me interesuje dužina ove kraće garancije (za ugradju). Nudi li iko 7 godina? Cijena mi nije najbitniji faktor, ne smeta mi platiti više za dužu garanciju. Nije mi bitno koji je brend opreme ali mi je pravo bitno da se priljkučci odrade savršeno i da se testira curenje na više načina, te da je količina tečnosti unutar specifikacije za dužinu cijevi itd.
Preporuke za instalere klima uređaja sa najdužom garancijom
-
Garamond
-
HelaS
#2 Re: Preporuke za instalere klima uređaja sa najdužom garancijom
Ne razumijem šta znači garancija na ugradnjuGaramond wrote: ↑07/08/2025 16:56 Ko u SA nudi najdužu garanciju na ugradnju klima uređaja koji i griju u hlade (inverter)?
Radi se o stambenoj kući u Vogošći. Čini mi se da se garancije na opremu i ugradnju razdvajaju i onda me interesuje dužina ove kraće garancije (za ugradju). Nudi li iko 7 godina? Cijena mi nije najbitniji faktor, ne smeta mi platiti više za dužu garanciju. Nije mi bitno koji je brend opreme ali mi je pravo bitno da se priljkučci odrade savršeno i da se testira curenje na više načina, te da je količina tečnosti unutar specifikacije za dužinu cijevi itd.
-
Garamond
#3 Re: Preporuke za instalere klima uređaja sa najdužom garancijom
Npr. pitam u jednoj radnji "kakva je garancija?" Odgovor: "7 godina na kompresor, 5 na sve ostalo". To sebi prevedem da je garancija 5 godina jer me ne brine to da će se kompresor pokvariti. Brine me to da za godinu, dvije rashladno sredstvo postepeno iscuri jer instaler nije dovoljno pažljivo i uz temljito testiranje spojio bakrene cjevčice koje povezuju unutrašnju sa vanjskom jedinicom, nešto što se radi na terenu. Tad počne da puše zrak koji nije ni hladan ni topal, tj. izgubljena funkcionalnost! Mislim da je to kako je instalirana/ugrađena glavni izvor problema sa ovom opremom (pored fule kod odabira snage).Ne razumijem šta znači garancija na ugradnjuValjda ti treba garancija na opremu - njenu funkcionalnost, kako god bila ugrađena
-
BiBi911
#4 Re: Preporuke za instalere klima uređaja sa najdužom garancijom
Pa vecina tih jedinica se dopunjava svake 2-5 godina. Ja svoju ne koristim(7dana max se koristi u godini) i do sada u ovoh 12 godina se dopunjavala svake 2-3godine). Prvo sto radim kada dodjem u Bosnu je dopuni klimuGaramond wrote: ↑08/08/2025 05:08Npr. pitam u jednoj radnji "kakva je garancija?" Odgovor: "7 godina na kompresor, 5 na sve ostalo". To sebi prevedem da je garancija 5 godina jer me ne brine to da će se kompresor pokvariti. Brine me to da za godinu, dvije rashladno sredstvo postepeno iscuri jer instaler nije dovoljno pažljivo i uz temljito testiranje spojio bakrene cjevčice koje povezuju unutrašnju sa vanjskom jedinicom, nešto što se radi na terenu. Tad počne da puše zrak koji nije ni hladan ni topal, tj. izgubljena funkcionalnost! Mislim da je to kako je instalirana/ugrađena glavni izvor problema sa ovom opremom (pored fule kod odabira snage).Ne razumijem šta znači garancija na ugradnjuValjda ti treba garancija na opremu - njenu funkcionalnost, kako god bila ugrađena
-
Zorge
#5 Re: Preporuke za instalere klima uređaja sa najdužom garancijom
Čuj dopunjavaš klimu
Pa nije ti dobro postavljena dok je moraš dopunjavati
Klimu treba možda dopuniti posle 10 godina
Pa nije ti dobro postavljena dok je moraš dopunjavati
Klimu treba možda dopuniti posle 10 godina