Preporuka za stelu za vozacki

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

beni-bu-man

#51 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by beni-bu-man »

krofnaa* wrote:Ne razumjem ove "štela" ljude
štela za srednju
štela za fakultet
štela za vozački
štela da upišeš dijete u vrtić
štela za posao...

u čemu je fazon? Ja sve ovo završio i bez štele da li zaista postoje ljudi koji su nesposobni bilošta uraditi bez štele?
ili im jednostavno prija taj osjećaj da neko nešto "sredi" za njih preko reda, i da se osjećaju na taj način privilegovani naspram ostatka građana koji su na normalan način došli do nekog određenog cilja.

Ja sam polozio iz 3. puta, ako su te oborili - oborili su te jer si negdje pogrijesio.
Plati dodatne casove i uvjezbaj rute i pokušaj ponovo

Platiti štelu je krivično djelo
odakle si ?
beni-bu-man

#52 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by beni-bu-man »

l33t wrote:
beni-bu-man wrote:
l33t wrote: ma nije to strasno, ima medicinski termin za to, a moze biti i disleksija (nerazumijevanje pojma rijeci)
i zamisli takvu osobu na polaganju ili u saobracaju

ajmo na more a ti zavrsis na planini :lol: :lol: :lol: :lol:
hahah ma to ako je glup nema veze sa lijevo/desno :D
ma nije to glupost, sam ne razlikuje more i planinu :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Truba »

što se niko ne pozove na zapad i tamošnji način polaganja :D

prijatelj ili momak ili cura te uči polagat
tako sam čuo

nema masnih od bureka podbuhtjelim potkupljenim službenicima koji ne znaju dvije rečenice mimo administrativnog stila sastaviti
l33t

#54 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by l33t »

Black swan wrote:što se niko ne pozove na zapad i tamošnji način polaganja :D

tako sam čuo

nema masnih od bureka podbuhtjelim potkupljenim službenicima koji ne znaju dvije rečenice mimo administrativnog stila sastaviti
zamisli to kod nas
jedan bruda uci drugog brudu

Brudizam

edit: shisha na sredini, kod mjenjaca
zomri

#55 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by zomri »

Šta mislite da je ko u Meksiku da samo odeš i daš izjavu da znaš voziti :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#56 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Travnički Noćni Šetač »

l33t wrote: ima ljudi mijesaju lijevo i desno, ne znaci da ne znas voziti
Volio bih vjerovati da je ovo izuzetno neozbiljan komentar...
Truba

#57 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Truba »

beni-bu-man wrote: odakle si ?
odustao bi nakon vrtića kad bi mu dijete izvisilo na listi zbog jednog boda... onda bi tražio štelu za dijete da ga upiše u šahovski klub
arslanica

#58 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by arslanica »

tako sam čuo

polagala u jednoj EU zemlji ..
testovi iz prve ... vožnja iz druge ... moja greška naravno ... jutro, devet sati, vrijeme dostava po radnjama ... i sve naopako ... vratila se, odradila još četiri časa ... došao dan polaganja ... jedan čiko sjeo pozadi, instruktor pored mene ... napravila krug po gradu i to je bilo to ... reče čiko - čestitam, položili ste i dade mi vozačku u ruku :oops:

p.s. kakva vožnja rutom .... pa ih naučih napamet ... i kad kreneš negdje gdje nisu rute, blokiraš :mrgreen:
Dope_Man

#59 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Dope_Man »

tako sam čuo

U ovom slucaju ''zapad'' je samo USA jer mislim da samo tamo imaju taj sistem gdje odes sam da se naucis, dodjes haman sa svojim autom i nesto sitno platis da te neko ocjeni na voznji.

Isto, bar koliko znam, nema nigdje u EU. A gore kod Finaca je cini mi se bas neka dobra skola voznje prije nego ti daju vozacku.
Petroley

#60 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Petroley »

Moj slucaj :
Prvi put : izasao na voznju posljednji. Odvezao perfektno. Izmislio mi hajvan pjesaka kojeg "nisam vidio", obori me.
Drugi put dam 200KM,l. Ugasilo mi se auto 3x, kretanje pod rucnom nisam radio, paralelno parkiranje nisam radio. Isao prvi na voznju. Polozio. Instruktor zaprijetio ako kome kazem da ce mi on licno ponistiti dozvolu i da nikad necu polozit. J@bo ih otac sve redom, zato nam djeca ginu svaki dan.
Truba

#61 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Truba »

Dope_Man wrote:

tako sam čuo

U ovom slucaju ''zapad'' je samo USA jer mislim da samo tamo imaju taj sistem gdje odes sam da se naucis, dodjes haman sa svojim autom i nesto sitno platis da te neko ocjeni na voznji.

Isto, bar koliko znam, nema nigdje u EU. A gore kod Finaca je cini mi se bas neka dobra skola voznje prije nego ti daju vozacku.
mislio sam da je i u kanadi tako čuo sam neke priče momak curu uči vozit
azurna_obala

#62 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by azurna_obala »

da Bog da nikad ne položio.

Nisam htjela dati pare nikome iz principa, pa to mi je veći dokaz da sam nesposobna i veće poniženje, nego sto bih pala 5x.

PS položila iz trećeg puta :mrgreen:
Pauza

#63 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Pauza »

Je li moguće da ovo neko javno piše? Dokle smo došli kao društvo, do dna.

Pa treba i tebe i tog nekog ako uspiješ da korumpiraš uhapsiti! :twisted: Sramota!
Throttle

#64 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Throttle »

Dosli smo u situaciju da si skoro siguran da ces past ako ne das na kafu. To izgleda svima odgovara, ne talasaj
beni-bu-man

#65 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by beni-bu-man »

arslanica wrote:
polagala u jednoj EU zemlji ..
testovi iz prve ... vožnja iz druge ... moja greška naravno ... jutro, devet sati, vrijeme dostava po radnjama ... i sve naopako ... vratila se, odradila još četiri časa ... došao dan polaganja ... jedan čiko sjeo pozadi, instruktor pored mene ... napravila krug po gradu i to je bilo to ... reče čiko - čestitam, položili ste i dade mi vozačku u ruku :oops:

p.s. kakva vožnja rutom .... pa ih naučih napamet ... i kad kreneš negdje gdje nisu rute, blokiraš :mrgreen:
bit ruta je da naucis pocetnicke elemente u saobracaju to sto ih nacuis napamet to nema nikakave veze ako naucis voziti kako treba, a ako si debil blokirat ces i rutom koju si naucio napamet
S4mpion

#66 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by S4mpion »

Meni nikako nije jasna vaša pretpostavka da je BiH pravna država u kojoj prolazi onaj koji zna, a pada onaj koji ne zna ili ste vi svi masovno iz Njemačke.

Ako trojica plate štelu, oni prolaze, ti padaš taman da si Šumaher i to vrlo često veze nema sa tim da li kandidat zna vozit' ili ne.

Uostalom, uzimat' 100KM za 25min je gola pljačka.
beni-bu-man

#67 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by beni-bu-man »

S4mpion wrote:Meni nikako nije jasna vaša pretpostavka da je BiH pravna država u kojoj prolazi onaj koji zna, a pada onaj koji ne zna ili ste vi svi masovno iz Njemačke.

Ako trojica plate štelu, oni prolaze, ti padaš taman da si Šumaher i to vrlo često veze nema sa tim da li kandidat zna vozit' ili ne.

jarane ja proso iz prve bez ikakve stele picke materne, sjebo se iskreno da ti kazem kad mi rece da sam polozio, jos ga upita "jel to ti mene zezas"
S4mpion

#68 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by S4mpion »

beni-bu-man wrote:
S4mpion wrote:Meni nikako nije jasna vaša pretpostavka da je BiH pravna država u kojoj prolazi onaj koji zna, a pada onaj koji ne zna ili ste vi svi masovno iz Njemačke.

jarane ja proso iz prve bez ikakve stele picke materne, sjebo se iskreno da ti kazem kad mi rece da sam polozio, jos ga upita "jel to ti mene zezas"
Ne kažem da je nemoguće proć' iz prve, bez štele, i to se dešava, ali to je daleko od pravila.
jefferson

#69 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by jefferson »

Dope_Man wrote:

tako sam čuo

Dodjes sa svojim autom ili tudjim sa vlasnikom. Sve dok imas osiguranje i auto je registrovano OK je.
Ja kada sam dosao u SAD morao sam naravno polagati vozacki. Pada kisa, dosli na mjesto gdje se polaze kad natpis: nema polaganja dok kisa pada :lol: :lol: :lol:
Inace u SAD mozes napraviti greske dok polazes, ali ako ne stanes na STOP znak, nema teorije da prodjes i to ce staviti napomenu za sljedeci put.
UmaX

#70 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by UmaX »

Meni se svidja kako su u SAD uradjene raskrsnice. Mislim na one bez semafora. Plus ono kad skreces desno, u pravilu smijes cak i kad je crveno na semaforu.
Dope_Man

#71 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Dope_Man »

UmaX wrote:Meni se svidja kako su u SAD uradjene raskrsnice. Mislim na one bez semafora. Plus ono kad skreces desno, u pravilu smijes cak i kad je crveno na semaforu.
Koliko znam nije u svakoj saveznoj drzavi dozvoljeno skretati desno na crvenom, recimo u New Yorku generalno nije osim ako ima znak koji definise da jeste. Ali opcenito to je pravo dobro pravilo, puno manje cekanja i brzi prolaz.
Bullet Tooth Tony

#72 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by Bullet Tooth Tony »

Dope_Man wrote:
UmaX wrote:Meni se svidja kako su u SAD uradjene raskrsnice. Mislim na one bez semafora. Plus ono kad skreces desno, u pravilu smijes cak i kad je crveno na semaforu.
Koliko znam nije u svakoj saveznoj drzavi dozvoljeno skretati desno na crvenom, recimo u New Yorku generalno nije osim ako ima znak koji definise da jeste. Ali opcenito to je pravo dobro pravilo, puno manje cekanja i brzi prolaz.
Volio bi da sam to znao prije nego sto sam otisao ... Redneci hoce da se biju ... halooo sta vam je ... crveno jbt :lol: :lol: :lol:
UmaX

#73 Re: Preporuka za stelu za vozacki

Post by UmaX »

Dope_Man wrote:
To da, nije svugdje isto. Plus ovisi o raskrsnici, negdje izricito stoji da ne smijes.
Post Reply