Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trebala bi mi preporuka za šporet, koja bi bila alternativna u kući tj. šporet koja bi se koristila za svakodnevno kuhanje (ovdje mislim na pravljenje 4-5-6 obroka dnevno na njoj). Šta u ovom slučaju uzeti: šporet sa staklokeramikom ili sa ringlama ? Bilo bi dobro i da se koliko-toliko lahko održava (mora muško nekad očistiti to )
Cijena nije toliko bitna, ali pošto se radi o nečemu što će se dosta koristiti i što ne stoji u kuhinji, nije nužno da bude najskuplja. Treba mi nešto što je provjereno kvalitetno i što se neće kvariti.
Samo da te upozorim sta da NE uzimas..Niposto, sve da ga dzabe daju, ne uzimaj Gorenje s ringlama. Katastrofa, nema mu ni 5-6 godina a vec jedva cekamo da mu ode barem jedna ringla i da ga mijenjamo za novi.
Znaci samo ne Gorenje. Totalno smece.. Padne fildzan na njega i okrnji ga
U zadnje vrijeme ringle ne valjaju na mnogim šporetima raznih proizvođača, ja imam 2 i oba sam zamijenio onim staklenim. Jednostavno se održavaju i vrlo su praktični. Moji su BEKO ali sasvim slučajno i zadovoljan sam 5 godina rade bez ikakvih problema mada mislim da marka i nije bitna toliko danas pa se raspitaj i za druge marke, bar danas ima veliki izbor.
BJB wrote:Samo da te upozorim sta da NE uzimas..Niposto, sve da ga dzabe daju, ne uzimaj Gorenje s ringlama. Katastrofa, nema mu ni 5-6 godina a vec jedva cekamo da mu ode barem jedna ringla i da ga mijenjamo za novi.
Znaci samo ne Gorenje. Totalno smece.. Padne fildzan na njega i okrnji ga
Hvala puno na informaciji. Bila je jedna od opcija Gorenje sa ringlama, ali nema ništa od toga
Od stakla bježim jedino što sam čuo priče od ljudi da im se na top modelima lomilo staklo 2-3 puta. Ali uzimam to sa rezervom jer im je sigurno nešto padalo na to.
Kod mene je viseca iznad spareta i uvijek nesto ispada, ali svejedno, da fildzan okrnji emajl na sparetu, stvarno nema smisla..
Pecnica, tj. lim u pecnici je izgorio i ima rupe na 5-6 mjestta. Tu ima i moje krivice, koristila sam onu dM pjenu i ona je ostetila lim, ali da se odmah stvori rupa i to mi je nevjerovatno. Onda sam ga pocela cistiti drugim blazim sredstvima, ali je svejedno lim izgorio donji tacno iznad grijaca..