Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Sociolog

#1 Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by Sociolog »

Postovanje svima, Imam 25 godina, radio sam dosad 1 godinu kao medicinski tehnicar . Pored toga imam master studij zavrsen iz druge oblasti od koje nema neke perspektive ovdje. Odlucio sam se da ucim njemacki jezik. Sad sam na A 2 levelu, potreban mi je jos B1 level..Zivim, sam s samohranom majkom, koja je psihicki bolesnik. Ovdje nemam nikakvu perspektivu, sve odbijenice.. A imam ponuda za posao u Njemackoj, kao med.tehnicar, pa mi preporucite koje su regije najbolje za zivjeti, koji gradovi i slicno. Na sta da obratim paznju. Nemam poroka nikakvih.. Molim bez trolla Hvala svima!
filozofija

#2 Re: Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by filozofija »

Evo jedne grafike koja ti može pomoći u odluci: http://www.zeit.de/feature/mauerfall-das-geteilte-land
Ako želiš da radiš mnogo, onda su Stuttgart, Frankfurt i Ruhr oblast za tebe. Ako želiš malo bolji balans posla i života, onda Južni Bajer, uključujući i Minhen.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3 Re: Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by Zviz »

Bremen, Hamburg, Kiel ili Flensburg ostalo je sve truba. Tu su najjace place u medicinskom sektoru.

Ako ces u Bayern onda bolje idi u Austriju.
Zatamnjena stakla

#4 Re: Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by Zatamnjena stakla »

Ja ću ti javiti za Berlin.
subasic

#5 Re: Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by subasic »

bilo koji, samo da imas posao i da radis.
prog321

#6 Re: Preporuka za grad ili regiju U Njemackoj za medicinare ?

Post by prog321 »

Nema razlike u gradovima, sve zavisi od firme do firme.
Pazi se u Njemackoj ima puno muljaza u vezi njegovatelja. Nekad firme ne placaju redovno ili ne placaju po dogovoru. Pa tuzbe, i slicno. Pitanje je koliko ti kao stranac imas prava kod tih tuzbi.
Post Reply