Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#476 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
http://www.imdb.com/title/tt1798148/
ovo bi moglo biti ok NOT
a ja sam gledao ROAD
veoma tužan film težak za gledanje
ne budi nikakvu nadu u čovječanstvo
ovo bi moglo biti ok NOT
a ja sam gledao ROAD
veoma tužan film težak za gledanje
ne budi nikakvu nadu u čovječanstvo
- Filter
#477 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
road
ink
to mi je na cekanju... ascare ce tu i ostati ...
ink
to mi je na cekanju... ascare ce tu i ostati ...
- Truba
-
duboka_misao
#479 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
teen verzija ljepOtice i zvjerka, nako ...nit mirise nit smrdi
- alica.k
#480 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
knjiga je YA dobra, al jos ga ne pogledah
-
jastuk1
#481 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Push mi je bio predobar, čak do te mjere da bih ga opet mogao gledat, što je stvarno rijetkost. Chris Evans i Dakota Fanning (koja je u Ratu svjetova bila grozna i preglumila u mnogim scenama) su ovdje došli do izražaja na pravi način.
The Road je katastrofa, jedva sam čeko da se isprazna, nesubstencijalna patetika završi. Neznam kako to spada u SF? Viggo Mortensen i Charlize Theron - dobri glumci, ali ovdje nikakve hemije među njima. Prenategnuto i dinamika filma je skroz off.
Kud ukinuše Stargate Universe... Stvarno se nema šta od SF-a vidjet.
Zadnji stvarno dobar SF koji sam gledo je njemački Cargo.
Velika suša i sparina na SF sceni se nastavlja. Terra Nova počenje 27.9., ali ni to nije pravi SF, već Jurassic park.
Ako ništa, barem 15 novembra izlazi Farscape na blu ray!!!! Blago meni!!!
A gledo sam Thor neki dan, nije loše, daleko iznad očekivanja, moja ocjena 9/10. I am number four, prestao gledat nakon 15 minuta.
X-Men: First Class ima dobre ocjene, pa sam to pripremio da pogledam kad stignem, a Super 8, Transformers, Cowboys & Aliens, Planet of the apes, tek kad se pojave u HD-u.
The Road je katastrofa, jedva sam čeko da se isprazna, nesubstencijalna patetika završi. Neznam kako to spada u SF? Viggo Mortensen i Charlize Theron - dobri glumci, ali ovdje nikakve hemije među njima. Prenategnuto i dinamika filma je skroz off.
Kud ukinuše Stargate Universe... Stvarno se nema šta od SF-a vidjet.
Zadnji stvarno dobar SF koji sam gledo je njemački Cargo.
Velika suša i sparina na SF sceni se nastavlja. Terra Nova počenje 27.9., ali ni to nije pravi SF, već Jurassic park.
Ako ništa, barem 15 novembra izlazi Farscape na blu ray!!!! Blago meni!!!
A gledo sam Thor neki dan, nije loše, daleko iznad očekivanja, moja ocjena 9/10. I am number four, prestao gledat nakon 15 minuta.
X-Men: First Class ima dobre ocjene, pa sam to pripremio da pogledam kad stignem, a Super 8, Transformers, Cowboys & Aliens, Planet of the apes, tek kad se pojave u HD-u.
- alica.k
#482 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
THANK YOU! meni od boljih filmova, i totalno neocekivan kraj.jastuk1 wrote:Push mi je bio predobar, čak do te mjere da bih ga opet mogao gledat, što je stvarno rijetkost. Chris Evans i Dakota Fanning (koja je u Ratu svjetova bila grozna i preglumila u mnogim scenama) su ovdje došli do izražaja na pravi način.
- Truba
#483 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
svijet uništen ljudi se pretvaraju u kanibale... gdje je tu SF
Cargo je dobar ali je švicarski mislim ne njemački
Cargo je dobar ali je švicarski mislim ne njemački
- roki
#484 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Precesljao sam temu ali ne nadoh nista zanimljivo.Moze neka preporuka ali na princip:
The fountain
I robot
Minority report
hvala
The fountain
I robot
Minority report
hvala
- Truba
#485 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ne može
jer ti ništa nije zanimljivo
jer ti ništa nije zanimljivo
-
jastuk1
#486 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Imaš slične ove:roki wrote:Precesljao sam temu ali ne nadoh nista zanimljivo.Moze neka preporuka ali na princip:
The fountain
I robot
Minority report
hvala
Paycheck
http://www.imdb.com/title/tt0338337/
The Arrival
http://www.imdb.com/title/tt0115571/
Bicentennial Man
http://www.imdb.com/title/tt0182789/
Source Code
http://www.imdb.com/title/tt0945513/
I naravno, po meni najbolje filmsko ostvarenje do sada:
A.I. Artificial Intelligence
http://www.imdb.com/title/tt0212720/
Što je vrlo čudno jer zaista ne volim filmove koje režira Steven Spielberg, jer mi nisu uokvireni po mom ukusu. Ne sviđa mi se dinamika (neke scene preduge, a bolje bi bilo da su kraće i obrnurto i masa drugih stvari) Besprijekorno uređen i odrađen Artificial Intelligence je kolosalna iznimka. Jer puno mi recimo više leži James Cameron, ali eto njegov Avatar mi je možda tek na petom, šestom mjestu liste najboljih filmova.
-
shin
#487 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Spielberg je precjenjen kao i Tarantino.
- Truba
#488 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Arival sam gledao u kinu apolo
ah to su vremena bila
i to sam
jer mi je prijatelj zakasnio 
ah to su vremena bila
i to sam
- Truba
#489 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
možda što je rađen po skicama Kubrikajastuk1 wrote:I naravno, po meni najbolje filmsko ostvarenje do sada:
A.I. Artificial Intelligence
http://www.imdb.com/title/tt0212720/
Što je vrlo čudno jer zaista ne volim filmove koje režira Steven Spielberg, jer mi nisu uokvireni po mom ukusu. Ne sviđa mi se dinamika (neke scene preduge, a bolje bi bilo da su kraće i obrnurto i masa drugih stvari) Besprijekorno uređen i odrađen Artificial Intelligence je kolosalna iznimka. Jer puno mi recimo više leži James Cameron, ali eto njegov Avatar mi je možda tek na petom, šestom mjestu liste najboljih filmova.
- arzuhal
#490 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Nemojte da vas đavao navede da gledate Super 8. Trailer je dovoljan.
Haj kontam Spielberg producirao, možda valja. Smor. Ideja kao da su je dobili negdje krajem 40-tih. Nije mi jasno da lik koji je režirao E.T. i masu sličnih filmova (a i drugi su radili), producira naku glupošćinu sa tako otrcanom, uber-prežvakanom pričom o alienu koji nekad tamo spadne na našu Veselu planetu, vojska ga zarobi (ja ko će drugi...a on dobar, samo htio kući), malo ga muče da saznaju šta zna i šta hoće, on im pobjegne, pa ljut napravi belaj u nakom malom usranom gradiću i onda ga neki balonja (koji je ostao, jel, bez majke pa ga mora, jel, sad odgajat alfa-babo, lokalni drot, koji nije stigo izgradit odnose sa sinom dosad..al' hoće, bezbeli, kako prolazi film..) uvjeri pogledom da NISU BAŠ SVI ZEMLJANI KO ONAJ PUKOVNIK ŠTO GA JE MALTRETIRAO, i marsovac sastavi svoj brod, te se ispali iz ove galaktičke selendre...I ujeo vuk kenjca, svima dobro, svi shvatili kako je bolje bit dobar nego to ne bit...Bože...
Haj kontam Spielberg producirao, možda valja. Smor. Ideja kao da su je dobili negdje krajem 40-tih. Nije mi jasno da lik koji je režirao E.T. i masu sličnih filmova (a i drugi su radili), producira naku glupošćinu sa tako otrcanom, uber-prežvakanom pričom o alienu koji nekad tamo spadne na našu Veselu planetu, vojska ga zarobi (ja ko će drugi...a on dobar, samo htio kući), malo ga muče da saznaju šta zna i šta hoće, on im pobjegne, pa ljut napravi belaj u nakom malom usranom gradiću i onda ga neki balonja (koji je ostao, jel, bez majke pa ga mora, jel, sad odgajat alfa-babo, lokalni drot, koji nije stigo izgradit odnose sa sinom dosad..al' hoće, bezbeli, kako prolazi film..) uvjeri pogledom da NISU BAŠ SVI ZEMLJANI KO ONAJ PUKOVNIK ŠTO GA JE MALTRETIRAO, i marsovac sastavi svoj brod, te se ispali iz ove galaktičke selendre...I ujeo vuk kenjca, svima dobro, svi shvatili kako je bolje bit dobar nego to ne bit...Bože...
- vicious
#491 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pa dobro drug, ne moraš baš cijeli film prepričati, možda ipak ima raje koja hoće da ga pogledaju i pored upozorenjaarzuhal wrote:Nemojte da vas đavao navede da gledate Super 8. Trailer je dovoljan.
- Truba
#492 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
dobar je super 8
retro film
retro film
- arzuhal
#493 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Znam da nije popularno i, moram ti priznat, i meni je bilo mučno da prepričavam, al'...kasnije bi neko doš'o i rek'o: ''Što, bolan, ne reče!?''vicious wrote:Pa dobro drug, ne moraš baš cijeli film prepričati, možda ipak ima raje koja hoće da ga pogledaju i pored upozorenjaarzuhal wrote:Nemojte da vas đavao navede da gledate Super 8. Trailer je dovoljan.
- derion
#494 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Auuuh, odgledah "Super 8" i moram priznati da je film žešća glupost. Kao prvo, da, ima neke simpatičnosti što se osjeća neki retro fazon, ali upravo to me i nervira što su producenti igrali na tu kartu nostalgije i "Spielberg feel-a". Također mislim da je totalno debilno što se producenti ne mogu odlučiti da li je ovo dječiji avanturistički film sa retro-Spielbergovim šmekom ili standardni SF, pa zato ubacuju svega po malo. Priča je slaba, a film teže razočarenje jer želi da bude svašta nešto, a nikako da stoji "na svojim nogama". Jedva dva tanka smajlija.

-
HomeArt
#495 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Dobri moj i ja ti da izvineš volim SF i manje-više gledam sve što bar malo i tukne na ovaj žanr ail što se napatih sa ovim flimom The Day the Earth Stood Still, iz tri puta sam ga gled'o. Još kad vidjeh da je ovo snimio poslije Matrix-a.arzuhal wrote:
Znam da nije popularno i, moram ti priznat, i meni je bilo mučno da prepričavam, al'...kasnije bi neko doš'o i rek'o: ''Što, bolan, ne reče!?''Da sam samo rek'o - NE GLEDATI!, to bi bila reklama. Ovako je sigurnije
Koga zanima evo o čemu se radi:
- Truba
#496 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ja sam taj preskočio jer mi je original drag
od novijih rimejka dobar mi je Crazies jer je zaista mrvicu zanimljiviji od originala iz 73
od novijih rimejka dobar mi je Crazies jer je zaista mrvicu zanimljiviji od originala iz 73
- neo7
#497 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
o gleda fringe i zeli se podsjetiti na zadnje tri sezone, evo s4 e0 
http://www.free-tv-video-online.me/inte ... son_4.html
http://www.free-tv-video-online.me/inte ... son_4.html
- karanana
#498 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
jeli ukinuta V - remake? jesu je na brzinu zavrsili ili su je samo ukinuli bez kraja?
jeli se isto desilo i sa onim zombijima, kako se ono zvase, walking dead?
prozvo sam ukidanje to dvoje iako su imali potencijal ali vrlo brzo zasrase.
jeli se isto desilo i sa onim zombijima, kako se ono zvase, walking dead?
prozvo sam ukidanje to dvoje iako su imali potencijal ali vrlo brzo zasrase.
- neo7
#499 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Dead Man Walking se nastavlja ovog mjeseca ja mislim (ili narednog) s2
- arzuhal
#500 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Bolji je original iz 50', bar se nasmiješ k'o insanHomeArt wrote:Dobri moj i ja ti da izvineš volim SF i manje-više gledam sve što bar malo i tukne na ovaj žanr ail što se napatih sa ovim flimom The Day the Earth Stood Still, iz tri puta sam ga gled'o. Još kad vidjeh da je ovo snimio poslije Matrix-a.arzuhal wrote:
Znam da nije popularno i, moram ti priznat, i meni je bilo mučno da prepričavam, al'...kasnije bi neko doš'o i rek'o: ''Što, bolan, ne reče!?''Da sam samo rek'o - NE GLEDATI!, to bi bila reklama. Ovako je sigurnije
![]()