Nedavno sam u Raiffeisen banci otvorio račun i uzeo uslugu internet bankarstva, međutim, čim mi je izvršena prva uplata neugodno sam se iznenadio kada sam vidio da listing na internetu dolazi sa nekoliko dana zakašnjenja!? Koja je svrha internet bankarstva ukoliko ću informacije o transakcijama brže dobiti ukoliko odem direktno do neke od poslovnica!?
Stoga vas molim da mi preporučite neku ozbiljniju banku, jer uskoro planiram registrovati jedan biznis, i mada neću biti pravno lice, ipak će mi trebati malo kompleksnije bankarske usluge (tekući i devizni račun, mogućnost plaćanja preko Paypal-a preko debitne kartice, povoljna konverzija valuta, pouzdano i redovno update-ovano internet bankarstvo, SMS usluga i sl.)!
Preporuka za banku?
Moderator: anex
- rosal
#1 Preporuka za banku?
Last edited by rosal on 12/02/2009 13:36, edited 1 time in total.
-
nonca
#2 Re: Preporuka za banku?
sve su ti banke ovde tu negdje iste, jer rade u njima trecerazredni bankari,,,,cast izuzecima.
manje ili vise ces imati svugdje iste progleme, mada su HYPO, RAIFFEISEn i VOLKS, onako najgore sto se tice uljudnosti, ljubaznosti i islicno...
ne znam,pokusaj sa NLB, vidi kakvi su oni, mada i tamo ima matorih baba koje vec odavno trebaju u penziju hihihi
manje ili vise ces imati svugdje iste progleme, mada su HYPO, RAIFFEISEn i VOLKS, onako najgore sto se tice uljudnosti, ljubaznosti i islicno...
ne znam,pokusaj sa NLB, vidi kakvi su oni, mada i tamo ima matorih baba koje vec odavno trebaju u penziju hihihi
- rosal
#3 Re: Preporuka za banku?
Ma nije meni toliko bitno da li su ljubazni ili ne, vec mi je bitno da imaju dobar "tehnicki sistem" i da navedene usluge nisu skupe....
-
akcija007
#4 Re: Preporuka za banku?
Ako neces biti pravno lici onda ces biti fizicko lice
treceg nema to sve sto trazis najboje i najjeftinije ce ti biti da u UniCreditu otvoris Yes! paket 6 KM placas mjesecno i sve su ti te usluge koje trazis tekuci devizni internet bank SMS ukljuceno u tu jedinstvenu naknadu od 6KM.
Ovako ti je bolje imas sve usluge u 6KM nego da pojedinacno placas sve te usluge koje trazis a ti trazis sitav spektar bankarskih usluga.
Sto se tice povoljne konverzije deviza to ne znam znam ako se radi o nekim velikim kolicinama deviza da je povoljniji kurs.
Ovako ti je bolje imas sve usluge u 6KM nego da pojedinacno placas sve te usluge koje trazis a ti trazis sitav spektar bankarskih usluga.
Sto se tice povoljne konverzije deviza to ne znam znam ako se radi o nekim velikim kolicinama deviza da je povoljniji kurs.
- Neelix
#5 Re: Preporuka za banku?
koji mozak moras bit da bosancima preporucujes ljubljansku banku?nonca wrote:
ne znam,pokusaj sa NLB, ..
-
nonca
#6 Re: Preporuka za banku?
Neelix wrote:koji mozak moras bit da bosancima preporucujes ljubljansku banku?nonca wrote:
ne znam,pokusaj sa NLB, ..
pitaj nedzada brankovica i citavu SDA postavu sto su skupljali certifikate za njih, i tako nam citavu privredu privatizovali za 1 KM,,,Jatu ne zaboravi naravno,,,
sve je to isti *urac, privredna banka je eto domaca, al pogledaj malo vlasnike kolike su postenjacine,,,
ili mozda da mu preporucimo Bosna Bank International ili pak Vakufsku banku, pa da se bas krimosi iz islamske zajednice i SDA nahrane halal hljeba hahaha