Preporuka za auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
leek

#1 Preporuka za auto

Post by leek »

vozdra raja,

posto cesto citam postove da raja trazi vasa misljenja o nekim autima, reko haj i ja da upitam ;)
sta bi mi vi mogli reci o golfu 4 ili o seatu toledu ... nekako ta 2 su dosla u najuzi izbor. sa tim automarkama nemam iskustva samo sam se vozio u oba ;) a i na izgled mi se svidjaju pravo.
moze li mi neko od vozaca tih auta napisati prednosti ili lose strane. sto se golfa tic receno mi je samo da gledam tdi.
inace vec dugo vozim astru i vrijeme je da se promjeni.
sms5

Post by sms5 »

nego, kakva su tvoja iskustva sa astrom? stabilnost na cesti, potrosnja, kvarovi, cijena dijelova i sl.
car-x

Post by car-x »

golfa ja ne bi samo zbog njegove "omiljenosti" medju lopovima.. jebes auto, ako ces provesti dane i noci dezurajuci na prozoru, a lovu potrositi na kojekakve sape i kandze..

seat ima VW motor, a i vako vizuelno je ok.. ja sam htio kupiti ibizu.. probo i bio odusevljen.. al jbg.. reno iskrsnu i eto ga..
Mahalac

Post by Mahalac »

i sta si prije astre vozio...de nam malo kazi iskustva :D
memana

Post by memana »

Golf je OK. Toledo je bolji izbor, vise prostora, udobnosti, a mehanika vw-a, ali razmisli malo i o seat LEONU, kao opciji izmedju a nije plaho zanimljiv ni lopovima.
iceman ze

Post by iceman ze »

Ja sam se dvoumio i na kraju kupio Golfa 4, sto da svoj cejf stavljam ispod lopova i tome sl. imam alarm i mul-t-lock niko mu se nije ni priblizio ,a nema gdje ga sve nisam parkirao i putovao sa njim, tako da smatram da sa malo ulaganja u zastitu mozes rijesiti te probleme, ako ti se bas svida G4.....E sad odrzavanje, auta mislio sam da ce me u crno zaviti, jer dijelove iskljucivo kupujem u ASA- a uglavnom cijene su ti tu i tamo, ali sam se iznenadio da nisu drasticno visoke kao sto neki pricaju.....primjer kupovao sam disk plocice, razlika ASA-e i recimo ESO proma je samo 20 KM......a mjenjao sam jos neke stvari slicna je bila razlika tako da se sa te strane nemoras opterecavati.........jedina zamjerka po meni je G4 jeste straznje sjediste, stvarno je skuceno prostorom, tako da redovno ovi naprijed se moraju pomjerati da bi neko stao nazad.........
Ja vozim benzinca, i jako sam zadovoljan sa njim, ovog ljeta me je pravo slusao, neko me je strasio potrosnjom, ona je relativna, moze i potrositi ali i ustediti.......sa rezervoarom predem 730 km.........dok sam sa dizelasem trojkom prelazio i po 850 km......tako barem za mene je razlika minimalna...

Nek ces vala promjeniti tu Astru, meni je tako antipaticna :D
JD

Post by JD »

iceman ze wrote:sa rezervoarom predem 730 km.........
Cega 730km? Na otvorenoj cesti? Koliko ti litara stane u rezervoar ?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

budi odvažan, kupi hondu :D
_Astra_

Post by _Astra_ »

ma pusti se VW-a...
Kupi ASTRU H !
Neces zazaliti, VJERUJ mi!
R E S P E C T - A S T R A
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

car-x wrote:golfa ja ne bi samo zbog njegove "omiljenosti" medju lopovima.. jebes auto, ako ces provesti dane i noci dezurajuci na prozoru, a lovu potrositi na kojekakve sape i kandze..

seat ima VW motor, a i vako vizuelno je ok.. ja sam htio kupiti ibizu.. probo i bio odusevljen.. al jbg.. reno iskrsnu i eto ga..
seat..konkretno toledo ne samo da ima vw motor nego potpuno identicnu mehaniku i platformu golfa 4..courtesy of Volkswagen Audi Group sto bi rekli..ako govorimo o toj generaciji toleda..a moj izbor bi bio toledo..dobijes isti auto..nesto veci i sa nesto losijim materijalima..ali jeftiniji..doduse ja bih bilo sta prije uzeo nego golfa :D ..al eto pokusah biti objektivan
hondagirl

Post by hondagirl »

mraVOjed wrote:budi odvažan, kupi hondu :D

:D :D :D
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Sejo Toledo :D
memana

Post by memana »

Ma sejo Lav je lutka od auta. Akobog da bit ce moj :roll: :roll: :roll:
nineac

Post by nineac »

Ma kupi Seata. Dobijes isto auto kao i G4. Znaci i njegove mane. Prvenstveno ako kupujes TDI spremi se na 750-900km u servisu pri promjeni zupcastog remena koji ide svakih 90.000 km. Nemoj se zavaravati da moze vise od 90.000 jer je to maksimum maksimuma, i ja sam vidio kako izgleda remen nakon 90.000 km! Moj preporuka: mjenjaj na 80.000!
Ta cijena je naravno u servisu! Ako kupujes mimo servisa neces se zeznuti jer i VW nabavlja te djelove od dobavljaca, konkretno od Continentala. Ali ako kupis Flennor,Gates,Good Year,BOSCH, dodje ti isto.
Ako budes kupovao to auto pazi na istrosenost kocnica. Tu VW G4 ili SEAT zaostaju dosta za OPEL-om koji stavlja dosta vece i izdrzljivije kocnice na ASTRU G. Prvenstveno gledaj istrosenost diskova i kocionih crijeva. VW vuce problem sa crijevima vec 20 godfina, i nikad to nisu rjesili. Probaj vidjeti kako koci na mokrom. Tu znaju posustat pa i Audi A8!!!
Kod TDI-ja pazi da nema puno crnog dima jer bi to mogao biti Luft Messe (senzor protoka zraka-oko 300km).
Ako ces benzinca kupi Astru, tu VW dosta zaostaje za OPEL-om sto s etice efikasnost+snaga! Konkretno kod 1.6 motora razlika moze biti i preko 1l!
Moj ti je savjet astra G. Unutrasnjost niej toliko lijepa, ali dieseli su pogonjeni lancem! Ako mozes kupiti Astru 2.2 DTI kupi odmah. Jaca je od tdi sa 110ks!
Kostolomac

Post by Kostolomac »

golf 4 sad vouaju samo furaci....a seat je izuzev motora govno od auta...uzmes audi a4 1,9 tdi il nesto slicno.........ima i hondagirl mozga....uzmi civichehhe
kekec

Post by kekec »

Ne slusaj ti ove gore, najbolje ti je
"Sam svoj majstor":
Image
Post Reply