Ja sam se dvoumio i na kraju kupio Golfa 4, sto da svoj cejf stavljam ispod lopova i tome sl. imam alarm i mul-t-lock niko mu se nije ni priblizio ,a nema gdje ga sve nisam parkirao i putovao sa njim, tako da smatram da sa malo ulaganja u zastitu mozes rijesiti te probleme, ako ti se bas svida G4.....E sad odrzavanje, auta mislio sam da ce me u crno zaviti, jer dijelove iskljucivo kupujem u ASA- a uglavnom cijene su ti tu i tamo, ali sam se iznenadio da nisu drasticno visoke kao sto neki pricaju.....primjer kupovao sam disk plocice, razlika ASA-e i recimo ESO proma je samo 20 KM......a mjenjao sam jos neke stvari slicna je bila razlika tako da se sa te strane nemoras opterecavati.........jedina zamjerka po meni je G4 jeste straznje sjediste, stvarno je skuceno prostorom, tako da redovno ovi naprijed se moraju pomjerati da bi neko stao nazad.........
Ja vozim benzinca, i jako sam zadovoljan sa njim, ovog ljeta me je pravo slusao, neko me je strasio potrosnjom, ona je relativna, moze i potrositi ali i ustediti.......sa rezervoarom predem 730 km.........dok sam sa dizelasem trojkom prelazio i po 850 km......tako barem za mene je razlika minimalna...
Nek ces vala promjeniti tu Astru, meni je tako antipaticna