[Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kataklinger

#1 [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by Kataklinger »

Pozdrav,

Treba mi preporuka za VPS (ili shared hosting ako uopste moze ispunit zeljeno). Dakle, treba bit stabilan u trenutku ako se na sajtu pojavi u jednom trenutku +1000 korisnika, mozda i vise. Da nema ogranicenja na bandwidth i slicno. Probao sam na godaddy, platio najskuplji shared hosting, 250 ljudi na sajtu i pada sve, greska s bazom podataka...
Cijena? Ne mogu reci da nije bitna, jer mi se ne isplati davat 300-400KM. Da li se moze naci nesto da podrzi ovo iznad za oko 100KM mjesecno? Takodje, pozeljno da vec ima cPanel i sve ostalo sto ide (php, mysql itd...)!
savsvoj

#2 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by savsvoj »

Kataklinger wrote:Pozdrav,

Treba mi preporuka za VPS (ili shared hosting ako uopste moze ispunit zeljeno). Dakle, treba bit stabilan u trenutku ako se na sajtu pojavi u jednom trenutku +1000 korisnika, mozda i vise. Da nema ogranicenja na bandwidth i slicno. Probao sam na godaddy, platio najskuplji shared hosting, 250 ljudi na sajtu i pada sve, greska s bazom podataka...
Cijena? Ne mogu reci da nije bitna, jer mi se ne isplati davat 300-400KM. Da li se moze naci nesto da podrzi ovo iznad za oko 100KM mjesecno? Takodje, pozeljno da vec ima cPanel i sve ostalo sto ide (php, mysql itd...)!
Jel server mora biti amerika, njemci imaju super servera po dosta boljim cjenama. Takodjer sta koristis za CDN, cachiranje, nije rjesenje uvjek bolji server.
Kataklinger

#3 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by Kataklinger »

Nisam nigdje naveo da mora biti Amerika, može i DE server samo da me ne zaebava u neka doba. Iskreno, ne razumijem se nešto previše u to, pa ne znam ni oko cache-iranja/CDN-a, mislim nisu mi nepoznati pojmovi ali ne bih znao to podesiti. Može li se to radit od strane prodavača ili? Imaš li šta za preporučiti @savsvoj ?
Drogo_rooq

#4 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by Drogo_rooq »

Imas PM.
hadisneslanovic

#5 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by hadisneslanovic »

To sto si naveo nikad ne moze da ti radi ni na jednom VPS serveru, moras imati dedicated server i to dobro dobar sa dobrim resursima i postavkama, dobrom konekcijom itd. Da zakupise takav dedicated server treba ti najmanje 500-600km ali moze se rjesiti i jeftinije uz malo znanja ;)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#6 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije

Post by markioni »

imas i od mene PP :)

ps.

slazem se, samo ded. masine ti mogu pomoci.
Post Reply