Pozdrav,
Treba mi preporuka za VPS (ili shared hosting ako uopste moze ispunit zeljeno). Dakle, treba bit stabilan u trenutku ako se na sajtu pojavi u jednom trenutku +1000 korisnika, mozda i vise. Da nema ogranicenja na bandwidth i slicno. Probao sam na godaddy, platio najskuplji shared hosting, 250 ljudi na sajtu i pada sve, greska s bazom podataka...
Cijena? Ne mogu reci da nije bitna, jer mi se ne isplati davat 300-400KM. Da li se moze naci nesto da podrzi ovo iznad za oko 100KM mjesecno? Takodje, pozeljno da vec ima cPanel i sve ostalo sto ide (php, mysql itd...)!
[Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije
Moderator: Benq
-
savsvoj
#2 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije
Jel server mora biti amerika, njemci imaju super servera po dosta boljim cjenama. Takodjer sta koristis za CDN, cachiranje, nije rjesenje uvjek bolji server.Kataklinger wrote:Pozdrav,
Treba mi preporuka za VPS (ili shared hosting ako uopste moze ispunit zeljeno). Dakle, treba bit stabilan u trenutku ako se na sajtu pojavi u jednom trenutku +1000 korisnika, mozda i vise. Da nema ogranicenja na bandwidth i slicno. Probao sam na godaddy, platio najskuplji shared hosting, 250 ljudi na sajtu i pada sve, greska s bazom podataka...
Cijena? Ne mogu reci da nije bitna, jer mi se ne isplati davat 300-400KM. Da li se moze naci nesto da podrzi ovo iznad za oko 100KM mjesecno? Takodje, pozeljno da vec ima cPanel i sve ostalo sto ide (php, mysql itd...)!
-
Kataklinger
#3 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije
Nisam nigdje naveo da mora biti Amerika, može i DE server samo da me ne zaebava u neka doba. Iskreno, ne razumijem se nešto previše u to, pa ne znam ni oko cache-iranja/CDN-a, mislim nisu mi nepoznati pojmovi ali ne bih znao to podesiti. Može li se to radit od strane prodavača ili? Imaš li šta za preporučiti @savsvoj ?
-
Drogo_rooq
-
hadisneslanovic
#5 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije
To sto si naveo nikad ne moze da ti radi ni na jednom VPS serveru, moras imati dedicated server i to dobro dobar sa dobrim resursima i postavkama, dobrom konekcijom itd. Da zakupise takav dedicated server treba ti najmanje 500-600km ali moze se rjesiti i jeftinije uz malo znanja 
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#6 Re: [Preporuka] VPS / Hosting za zahtjevnije
imas i od mene PP 
ps.
slazem se, samo ded. masine ti mogu pomoci.
ps.
slazem se, samo ded. masine ti mogu pomoci.