Preporuka DVD RW
Moderator: Benq
- dove
- Grijem se na: sluty
#1 Preporuka DVD RW
imali neko da preporuci neki dobar DVD +- RW, po mogucnosti i Dual Layer, do neke razumne cijene 150 +- KM i gje kupiti u Sa?
hvala, pozdrav
hvala, pozdrav
-
zach
ja imam LG-ev DVD +- R/RW/DL, fercera bez problema vec skoro godinu dana, uzeo ga u UniExpertu (UE, na čaršiji, prema Želji), mislim da je cijena pala odnedavno, na sajtu im pise da je 99KM..
Mada ce ti sama dual layer opcija bit beskorisna, jer ja jos nigdje u Sarajevu nisam vidio DL DVDove za przenje uzet... i da ima, u odnosu na single layer diskove su fakat preskupi...
Mada ce ti sama dual layer opcija bit beskorisna, jer ja jos nigdje u Sarajevu nisam vidio DL DVDove za przenje uzet... i da ima, u odnosu na single layer diskove su fakat preskupi...
- dove
- Grijem se na: sluty
jel to slucajno model LG DVD-RW GSA-4160BB
-
orca
Ja sam nedavno kupio NEC rw-dvd ram i odusevljen sam.Nije mi bilo jasno sto je ram a ne rom pa su mi u Plus Computers u Skenderiji pojasnili da cita i neke nove diskove za koje jos nisam cuo.Cijena je bila 120 KM.Radi korektno,bez problema.
-
BigusDickus
LG je dobar, a i cijena mu je povoljna... btw, cita svakakve, dobavljive i nedobavljive medije (ukljucujuci i DVD-RAM
)... jedini (mali) nedostatak je nesto bucniji rad, ali to nije toliko izrazeno. Ako si bas "peka" po pitanju buke, uzmi ASUS.
-
The_Fluid
prijedlog postavljacu teme je da malo prodje arhivom ovog podforuma, tu ce pronaci par tema vezanih za DVD-RW uredjaje.
Danas su u pitanju samo noviji modeli.
Licno koristim Pioneer DVD_RW uredjaj i nemam nikakvih zamjerki, isto tako moj kolega koristi LG i ne mogu da primijetim da je uredjaj tog proizvodjaca losiji.
Danas su u pitanju samo noviji modeli.
Licno koristim Pioneer DVD_RW uredjaj i nemam nikakvih zamjerki, isto tako moj kolega koristi LG i ne mogu da primijetim da je uredjaj tog proizvodjaca losiji.
-
La_Forge
treba mi savjet raja ..
kupio sam prije nedavno NEC DVD RW i sam ga ugradio i instalirao ...
prvih nekoliko dana mi se činilo da je sve ok, s obzirom da ga nisam previše testirao .. ubacio sam par dvd-ova i kad sam ih uspio pokrenuti mislio sam da je sve ok ..
imam slijedeći problem ... kod prženaj dvd-a uvijek dolazi do neke vrste greške (ove ili one vrste) .. nij euspio finalizirati dvd ili itd...
multi disk se ne može praviti ni u kojoj varijanti ..
kada ubacim prazan dvd uopšte nije u stanju da ga učita/prepozna .. a i ako ga nakon nekoliko pokušaja prepozna onda ga tretira kao cd
provjerio sam kablove, formatirao disk, skinuo najnoviji firmware..
nemam pojam šta više da radim ...
šta mislit, očekujem prijedloge i mišljenja ..
jeli do hardwera ili je softwerski problem .. ?
kupio sam prije nedavno NEC DVD RW i sam ga ugradio i instalirao ...
prvih nekoliko dana mi se činilo da je sve ok, s obzirom da ga nisam previše testirao .. ubacio sam par dvd-ova i kad sam ih uspio pokrenuti mislio sam da je sve ok ..
imam slijedeći problem ... kod prženaj dvd-a uvijek dolazi do neke vrste greške (ove ili one vrste) .. nij euspio finalizirati dvd ili itd...
multi disk se ne može praviti ni u kojoj varijanti ..
kada ubacim prazan dvd uopšte nije u stanju da ga učita/prepozna .. a i ako ga nakon nekoliko pokušaja prepozna onda ga tretira kao cd
provjerio sam kablove, formatirao disk, skinuo najnoviji firmware..
nemam pojam šta više da radim ...
šta mislit, očekujem prijedloge i mišljenja ..
jeli do hardwera ili je softwerski problem .. ?
-
La_Forge
ma jesam ...
cd čit ai piše normalno ...
kod DVDa zeza ..
kako da priključim CD rom ? imam jedan slot n amatičnoj i jedan kabl preko kojeg idu CD i DVD...
osim tog a.. probao sam i tu varijantu (solo DVD) no medjutim windows ga ne prepoznaje nikako tada... (u bios-u ga čita)
cd čit ai piše normalno ...
kod DVDa zeza ..
kako da priključim CD rom ? imam jedan slot n amatičnoj i jedan kabl preko kojeg idu CD i DVD...
osim tog a.. probao sam i tu varijantu (solo DVD) no medjutim windows ga ne prepoznaje nikako tada... (u bios-u ga čita)
-
La_Forge
pazi ovo ..
juče sam kupio novi DVD pržaš .. instalirao ga kao mastera a stari mi je ostao na slave-u...
nekoliko puta mi j epao računara pri instalaciji cd-rom device-a dok mi jaran nije rekao da je to do bosanske tastature u SP2.. valjda stvara neke konflikte .. kada sam to promijenio na language settings sve je išlo ok ...
medjutim, stari problem još nisam uspio riješiti ,..
kada ubacim prazan medija, cd ili dvd u pržač, dobijem poruku :
drive F: not accessible - Incorrect function.
dakle, cd i dvd mogu čitati ali na prazne nešto snimati ili ih uopšte prrepoznati, to ne ide, u tome je problem..
juče sam kupio novi DVD pržaš .. instalirao ga kao mastera a stari mi je ostao na slave-u...
nekoliko puta mi j epao računara pri instalaciji cd-rom device-a dok mi jaran nije rekao da je to do bosanske tastature u SP2.. valjda stvara neke konflikte .. kada sam to promijenio na language settings sve je išlo ok ...
medjutim, stari problem još nisam uspio riješiti ,..
kada ubacim prazan medija, cd ili dvd u pržač, dobijem poruku :
drive F: not accessible - Incorrect function.
dakle, cd i dvd mogu čitati ali na prazne nešto snimati ili ih uopšte prrepoznati, to ne ide, u tome je problem..
-
La_Forge
nećeš vjerovat, i ja sam se u po frke zapitao
i provjerio, ali nije ...
uspio sam na nekim forumima naći temu vezanu baš za ovaj problem ali na žalost sve upućuje da je do SP2 i Windowsa ... ne mogu da vjerujem da toliko ljudi kuburi s ovim i da još nema nekog riješenja od strane Microsofta ... ili ga ja još nisam uspio naći ...
elem, ako neko zna o čemu se radi nek se javi, svaki savjet je dobro došao ....
(p.s.: nedavno sam fomatirao pc, nema virusa, imam sve patcheve i update, regularne drajvere itd ...)
i provjerio, ali nije ...
uspio sam na nekim forumima naći temu vezanu baš za ovaj problem ali na žalost sve upućuje da je do SP2 i Windowsa ... ne mogu da vjerujem da toliko ljudi kuburi s ovim i da još nema nekog riješenja od strane Microsofta ... ili ga ja još nisam uspio naći ...
elem, ako neko zna o čemu se radi nek se javi, svaki savjet je dobro došao ....
(p.s.: nedavno sam fomatirao pc, nema virusa, imam sve patcheve i update, regularne drajvere itd ...)
-
La_Forge
ma evo na[ao sam dosta postova na ovu temu ...
Bh veryija sa SP2 pravi prave probleme sa hardware-om ...
to sam uspio srediti ....
ovo vezano za dvd se dešvara raji širom svijeta i vezano je za pojedine drajvere u kombinaciji sa SP2, još nema riješenja po tom pitanju ... osim vraćanja na SP1 ...
pokušavam evo da instaliram .NET Framework čitav dan i ne uspijevam, pojma nemam zašto .. prije formatiranja sam najnormalnije uspio instalirati Encartu 2006, sad odjednom ni to ne mogu
ma nervira me ovaj Win praaavo
Bh veryija sa SP2 pravi prave probleme sa hardware-om ...
to sam uspio srediti ....
ovo vezano za dvd se dešvara raji širom svijeta i vezano je za pojedine drajvere u kombinaciji sa SP2, još nema riješenja po tom pitanju ... osim vraćanja na SP1 ...
pokušavam evo da instaliram .NET Framework čitav dan i ne uspijevam, pojma nemam zašto .. prije formatiranja sam najnormalnije uspio instalirati Encartu 2006, sad odjednom ni to ne mogu
ma nervira me ovaj Win praaavo