da li mi neko moze preporuciti u Sarajevu advokata koji se bavi nasljedstvom? Ono, ne treba mi NAJBOLJI, treba mi samo covjek koji se bavi time, da ne fulam bez veze i pitam ljude koji se bave desetim stvarima.
hvala
Ovog gospodina moram pohvaliti. Jednom je nas studente čuo kako se nešto raspravljamo u kopirnici jer nismo nešto kontali (čini mi se da je bilo bračno pravo u pitanju). Čovjek nas je uveo u kancelariju i na praktičnim primjerima (bez odavanja spisa i podataka naravno) objasnio šta nas je interesovalo i otklonio sve dileme. Svaka čast stvarno!PipiDugaDevetka wrote:Evo spiska svih advokata u Regiji Sarajevo:
http://www.advokomfbih.ba/index.php?opt ... &Itemid=34
Ja ti preporučujem čovjeka kojeg poznajem još iz policije gdje je vodio Sindikat policije cijele Republike BiH.
To je moj bivši kolega, a sada advokat Damir Alagić. Vjerovatno ima i pomoćnike jer sam putem Google-a vidio da zastupa neke velike ''ribe'' iz Hrvatske. Ne bi on sve mogao stići da ''odradi'' to sam.
Naravno da je moguće. Ako i naslijediš dugovanja prema nekome, naslijedit ćeš ih do visine imovine koju naslijediš uz to. Tako da možeš biti samo na nuli u odnosu na nasljedstvo u najgorem slučaju.Zox wrote:Ma nista, kvart u Berlinu![]()
Situacija je u stvari potpuno obrnuta, plasim se da ne naslijedim kakvih dugova, ako je tako nesto uopste moguce.
To je toEborg wrote:Naravno da je moguće. Ako i naslijediš dugovanja prema nekome, naslijedit ćeš ih do visine imovine koju naslijediš uz to. Tako da možeš biti samo na nuli u odnosu na nasljedstvo u najgorem slučaju.Zox wrote:Ma nista, kvart u Berlinu![]()
Situacija je u stvari potpuno obrnuta, plasim se da ne naslijedim kakvih dugova, ako je tako nesto uopste moguce.
Npr. možeš naslijediti kuću vrijednu 100.000 KM i 25.000 duga ali i kuću od 100.000 KM i 100.000 KM duga. Ali nikako ne možeš naslijediti tu kuću od 100.000 KM i recimo 105.000 KM duga gdje bi bio u minusu.E sad, obično idu hipoteke ako je bilo kreditnih zaduživanja i slično.
Znači do tebe je koliko se želiš peglati s tim ako već ima dugovanja mada i to možeš unaprijed provjeriti (hipotekarna opterećenja na nekretninama u C-teretnom listu z.k. izvatka i sl.).
Pusti ti to super, nego Eborgu cek posaljiZox wrote:Super, otprilike to sam i htio da cujem