Koje vino Vi preporucate?
Za pocetak Ezimit Vranec Reserve

Fantasticno reserve vino koje moze da se uporedjuje sa dosta poznatijim i skupljim spanskim ili italijanskim vinima. Nekoliko flasa su obaveza u mome koferu kada putujem iz BiH.
Moderator: anex

Ma lochem ja sve, nema veze s kojeg je kraja svijeta. Nego sam mislio na vina koja se mogu dole kupiti. Kad nekome podjem pa mu ponesem nekog francuskog burgundca, nije fazon to moze da kupi gdje god hoce. Al' flasu zlatnog plavca tesko.Arslan wrote:@uozo samo vina iz jugoistocne evrope ili te interesiraju produkti iz cijelog svijeta?

Ma jasta,malo se zrtvujes dok jedan litar ne preturis preko usta i onda ide kao nabolja francuska vinachuchumbamayumbe wrote:Pricajte vi sta hocete, meni je i Vishko od 3 km dobro, kada ga pomijesam sa kiselom, pogotovu nakon druge flashe!
Ja ovaj ezimit vranec reserve kupujem u Interexu. Nije preskupo, oko 11 KM, sto je za vino te kvalitete maltene dzaba. Mozes ga komotno odnjeti dobrom poznavaocu jer je stvarno dobro. Ima i Vranec Barrique, njega sam maloprije otvoriosaveznica wrote:a gdje se u Sarajevu ima kupiti doooobro vino!
Ono za posebnog poklona, ne za svakoga nego recimo za nekoga ko bi ga drzao u vinskom podrumu u kolekciji.
Kome se mogu obratiti po tom pitanju?
I koliko bi kostala boca takvog vina??
I naravno koje bi vi preporucili??
i to je vranacpolara wrote:Tikveš - Tuga za jug
aj Vishko aj aj bolovi u donjem dijelu torzadinchy84 wrote:chuchumbamayumbe wrote:Pricajte vi sta hocete, meni je i Vishko od 3 km dobro, kada ga pomijesam sa kiselom, pogotovu nakon druge flashe!