ZATO VETERINARA IMA NA BIROU PREKO 300, ZATO SE SVAKE GOD.ZAPOSLI 2-3 VETERINARA , ZATO SE PRODUCIRA KADAR KOJI NEMA ŠTA DA RADI PA RADI SVE I SVAŠTA OSIM SVOG POSLA , ZATO ŠTO NESPOSOBNE GĐICE POPUT OVE NISU U STANJU DA GODINAMA DONESU PRAVILNIKE I UREDBE KOJE ĆE POBOLJŠATI RAD VETERINARSKOG SEKTORA ,
Preporucite veterinara
Moderator: anex
-
VERNESA
#276 Re: Preporucite veterinara
pa to je zaista krasno kada dotična DR.VET.MED. može sa posla da redovno dopisuje se na forumu i to sa državnih jasala ,a o iskustvu i znanju , kao i ponašanju dotične DR.VET.MED., zaista me muka uhvati, gđica koja je zasjela sa malkice volonterskog staža u državnu fotelju i sada molim vas kojekakve kritike upučuje, ma dajte, slučajno u prolazu sam je upoznala ,I ZATO NAM JE STRUKA NA TAKVOM NIVOU KADA TAKVE DOTIČNE RADE U DRŽAVNIM ORGANIMA (SA MALO VOLONTERSKOG STAŽA, MALO POWER POINT PREZENTACIJA ,
DOTIČNA PRAVI ZAKON O ZAŠTIITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA).....
ZATO VETERINARA IMA NA BIROU PREKO 300, ZATO SE SVAKE GOD.ZAPOSLI 2-3 VETERINARA , ZATO SE PRODUCIRA KADAR KOJI NEMA ŠTA DA RADI PA RADI SVE I SVAŠTA OSIM SVOG POSLA , ZATO ŠTO NESPOSOBNE GĐICE POPUT OVE NISU U STANJU DA GODINAMA DONESU PRAVILNIKE I UREDBE KOJE ĆE POBOLJŠATI RAD VETERINARSKOG SEKTORA ,

- *miara*
#277 Re: Preporucite veterinara
moja iskustva sa veterinarima. odmah na pocetku da (skoro) sve veterinare kritikujem kod kojih sam bila. niko se ne predstavi kad ih zoves ili odes u posjetu. nemam pojma s kim pricam... valjda bi trebali reci: "dobar dan, ja sam mujo mujic, izvolite". ali hajde, da ne trazim dlaku u jajetu
drugo, i na stupu i u vetlife uvijek u kvaru rentgen. pa popravite vise...
1. mustafa mrkulic, alipasina ulica
njega sam zvala kad sam svoj zivot, hugu, nasla na ulici. imao je desetak dana. pitala sam sta su sa macom i on mi sve fino objasnio. nakon 6 mjeseci sam hugu kod njega kastrirala. kod mustafe sam vodila i svoju drugu macu, senadu, jer je imala crve koji su joj izlazili iz guze
dali joj neke sprice i tablete i senci je bila ko nova
veoma ljubazan veterinar, njegova ekipa takodjer, svaki korak objasne sta rade.
2. jadranka (?), stup
kad je senada skocila kroz prozor (6. sprat),preko informacija samo dosla do broja nekog veterinara igora (ja mislim). kad sam ga nazvala, bio je u pi*dicima, bogu iza nogu, kravu otelio. mislila sam da ce doci za 3 sata, ali je dosao za dvadesetak minuta. ljubazan covjek, raja.
sutradan smo otisli na stup. bilo nekoliko zena u sobi. veterinarka jadranka i jos 3-4 zene/djevojke. pitali smo hoce li joj nogu snimati da vidimo je li slomljena jer je senci nije koristila. jedna od onih zena (duza tamnosmjedja valovita kosa, 30+ godina) nam rece da je slikanje skupo, 50 KM, a operacija je najmanje 400-500KM. mi smo se sokirali. bilo nam je to stvarno preskupo, ali sta cemo, barem je senci prezivjela... cak su mi rekli da je mozda nije ni slomila, nego je mozda malkice uganula. (kako neko moze studirati tolike godine i ne znati vidjeti je li ili nije nesto slomljeno???!!!) dobro se sjecam da je rekla: "mozda nece hodati ko manekenka..." koji bezobrazluk, ali tad si u soku. strah te hoce li se maca izvuc ili nece, pa i ne razmisljas...
sa jos jednom macom sam bila na stupu. zove se mama. zivjela u mom ulazu. uzela sam nju i njena 3 macica da se brinem o njima. mama je stalno imala proljev i bila strasno mrsava u umorna. samo je spavala, lezala i njih hranila i cistila. odem kod jadranke i kazem joj da ima vec najmanje mjesec dana proljev. suti i gleda, suti i gleda, nesto zapitkuje, nesto nevezano prica... pitam je da nije do promjene hrane. kaze jeste. ne moze joj dati nista jer je dojila. nece da pokvari mlijeko malima. pitam je hocel se nauciti zivotu u stanu, hoce li ici na pijesak. kaze pokusaj. ali eto, barem joj je dala tecnosti, vitamina i minerala zbog proljeva. ali sve u svemu,tako zbunjeno i nestrucno djeluje zena...
za dvije sedmice odem ponovo. sad je bila ubijedjena da je enterokolitis. izmjerila joj temperaturu i dala bocu. 30KM
rekla je da dodjemo opet za par dana, ali nisam nikad. bi mi previse nestrucna. iz vedra neba joj daje one sprice, pa ako upali, to je dijagnoza, ako ne upali, pokusacemo nesto drugo... bi mi zao i macu mucit. mrzi onu kutiju. ori se tramvaj zbog nje ko da je koljem.
kad je i mama pala kroz prozor, zovem jadranku i pitam je moze li ikako doci (da podsjetim, njih je tamo 4-5 i imaju nekoliko sluzbenih auta na parkingu) kaze ona nama da ne moze napustiti radno mjesto.
3. vetlife
u mom komsiluku ima jedna maca sa cudnim zadnjim nogama. maca moze samo da se vuce prednjim. posto je vetlife blizu, odemo ja i prijateljica da naprave rentgen da vidimo sta je u pitanju. nismo ni prag presli vec joj je mlada veterinara dala dijagnozu: nema pomoci, samo uspavati. ne trazim da se sad noge izlijece. ako treba, nek se jedna amputira da joj barem mozemo kolica napraviti...
mamini macici dobili proljev. njih troje odvela u vetlife i docekala nas ta ista mlada veterinarka. svima im temperaturu izmjerila, mazila, meni dala tablete da njima dam (a sto nije sama dala i sama se pitam) i nekakav anti-proljev prah i naplati 17,50 KM. onako malo kroz razgovor sa njom saznam da bi pravi pregled kostao oko 70 KM (vadjenje krvi i radiologija).
kad je mama pala kroz prozor, nazvali smo krasnog. posto nemamo auto, pitamo ga moze li ikako doci (njih je troje u vetlifeu). kaze on nama, ne moze doci i ne moze da prica jer je trenutno u banci
vetlife preskacem.
4.selma, veterinarski fakultet.
mama pala kroz prozor. pregledala mami zadnje noge i kaze nije nista slomila, nema smisla slikati. dala joj anti-šok bocu i aktivni ugalj protiv proljeva. kazem joj da joj da tecnosti i vitamina jer stalno ima proljev, ali joj nije dala. zaboravila. 30 KM mi naplati, bez racuna. rece mi da zapisem njen broj da joj javim za par dana kako je maca. ukucavam broj i na kraju je pitam: "a kako se zovete?" i pogleda me kao u sapunicama one svekrve i rece sa ponosom i dignutim nosom:"selma.docentica."
5. amar popovic
mama jos uvijek ima proljev. zovem ga u 11h i kaze mi:"joj izvini, ja ti mogu tek oko 13h". nema sta puno reci. lik zna svoj posao. govori o nekakvim kokcidijama felinensis i razno raznim autoimunim djidjama. zna svoj posao. strucan i pametan, raja. jedini je koji se predstavio kad sam ga nazvala. rece mi da bi operacija za senci kostala 100 KM. sta da vam kazem. bolje da ne vidim opet onu gospoju sa stupa. da sam znala da je 100 KM, senci sad ne bi sepala.
ako mi ikad ista ponovo zatreba, zovem amara
dosta od mene za ovu temu za sva vremena
1. mustafa mrkulic, alipasina ulica
njega sam zvala kad sam svoj zivot, hugu, nasla na ulici. imao je desetak dana. pitala sam sta su sa macom i on mi sve fino objasnio. nakon 6 mjeseci sam hugu kod njega kastrirala. kod mustafe sam vodila i svoju drugu macu, senadu, jer je imala crve koji su joj izlazili iz guze
2. jadranka (?), stup
kad je senada skocila kroz prozor (6. sprat),preko informacija samo dosla do broja nekog veterinara igora (ja mislim). kad sam ga nazvala, bio je u pi*dicima, bogu iza nogu, kravu otelio. mislila sam da ce doci za 3 sata, ali je dosao za dvadesetak minuta. ljubazan covjek, raja.
sutradan smo otisli na stup. bilo nekoliko zena u sobi. veterinarka jadranka i jos 3-4 zene/djevojke. pitali smo hoce li joj nogu snimati da vidimo je li slomljena jer je senci nije koristila. jedna od onih zena (duza tamnosmjedja valovita kosa, 30+ godina) nam rece da je slikanje skupo, 50 KM, a operacija je najmanje 400-500KM. mi smo se sokirali. bilo nam je to stvarno preskupo, ali sta cemo, barem je senci prezivjela... cak su mi rekli da je mozda nije ni slomila, nego je mozda malkice uganula. (kako neko moze studirati tolike godine i ne znati vidjeti je li ili nije nesto slomljeno???!!!) dobro se sjecam da je rekla: "mozda nece hodati ko manekenka..." koji bezobrazluk, ali tad si u soku. strah te hoce li se maca izvuc ili nece, pa i ne razmisljas...
sa jos jednom macom sam bila na stupu. zove se mama. zivjela u mom ulazu. uzela sam nju i njena 3 macica da se brinem o njima. mama je stalno imala proljev i bila strasno mrsava u umorna. samo je spavala, lezala i njih hranila i cistila. odem kod jadranke i kazem joj da ima vec najmanje mjesec dana proljev. suti i gleda, suti i gleda, nesto zapitkuje, nesto nevezano prica... pitam je da nije do promjene hrane. kaze jeste. ne moze joj dati nista jer je dojila. nece da pokvari mlijeko malima. pitam je hocel se nauciti zivotu u stanu, hoce li ici na pijesak. kaze pokusaj. ali eto, barem joj je dala tecnosti, vitamina i minerala zbog proljeva. ali sve u svemu,tako zbunjeno i nestrucno djeluje zena...
za dvije sedmice odem ponovo. sad je bila ubijedjena da je enterokolitis. izmjerila joj temperaturu i dala bocu. 30KM
kad je i mama pala kroz prozor, zovem jadranku i pitam je moze li ikako doci (da podsjetim, njih je tamo 4-5 i imaju nekoliko sluzbenih auta na parkingu) kaze ona nama da ne moze napustiti radno mjesto.
3. vetlife
u mom komsiluku ima jedna maca sa cudnim zadnjim nogama. maca moze samo da se vuce prednjim. posto je vetlife blizu, odemo ja i prijateljica da naprave rentgen da vidimo sta je u pitanju. nismo ni prag presli vec joj je mlada veterinara dala dijagnozu: nema pomoci, samo uspavati. ne trazim da se sad noge izlijece. ako treba, nek se jedna amputira da joj barem mozemo kolica napraviti...
mamini macici dobili proljev. njih troje odvela u vetlife i docekala nas ta ista mlada veterinarka. svima im temperaturu izmjerila, mazila, meni dala tablete da njima dam (a sto nije sama dala i sama se pitam) i nekakav anti-proljev prah i naplati 17,50 KM. onako malo kroz razgovor sa njom saznam da bi pravi pregled kostao oko 70 KM (vadjenje krvi i radiologija).
kad je mama pala kroz prozor, nazvali smo krasnog. posto nemamo auto, pitamo ga moze li ikako doci (njih je troje u vetlifeu). kaze on nama, ne moze doci i ne moze da prica jer je trenutno u banci
vetlife preskacem.
4.selma, veterinarski fakultet.
mama pala kroz prozor. pregledala mami zadnje noge i kaze nije nista slomila, nema smisla slikati. dala joj anti-šok bocu i aktivni ugalj protiv proljeva. kazem joj da joj da tecnosti i vitamina jer stalno ima proljev, ali joj nije dala. zaboravila. 30 KM mi naplati, bez racuna. rece mi da zapisem njen broj da joj javim za par dana kako je maca. ukucavam broj i na kraju je pitam: "a kako se zovete?" i pogleda me kao u sapunicama one svekrve i rece sa ponosom i dignutim nosom:"selma.docentica."
5. amar popovic
mama jos uvijek ima proljev. zovem ga u 11h i kaze mi:"joj izvini, ja ti mogu tek oko 13h". nema sta puno reci. lik zna svoj posao. govori o nekakvim kokcidijama felinensis i razno raznim autoimunim djidjama. zna svoj posao. strucan i pametan, raja. jedini je koji se predstavio kad sam ga nazvala. rece mi da bi operacija za senci kostala 100 KM. sta da vam kazem. bolje da ne vidim opet onu gospoju sa stupa. da sam znala da je 100 KM, senci sad ne bi sepala.
ako mi ikad ista ponovo zatreba, zovem amara
dosta od mene za ovu temu za sva vremena
- Baby
#278 Re: Preporucite veterinara
Hitno mi treba broj vet.ambulante u kojoj radi Mustafa Mrkulić.
-
tataratira
#279 Re: Preporucite veterinara
http://www.ringeraja.ba/forum/m_243507/ ... htm#243507
"Dr. Mustafa je odliiiican veterinar. Vec nekih 10 godina je veterinar mojim macama. user posted image Divan je, otkacen, super ljekar, super sa zivotinjama, i dolazi u kucne posjete.
Evo i broj: 061 174 297 "
"Dr. Mustafa je odliiiican veterinar. Vec nekih 10 godina je veterinar mojim macama. user posted image Divan je, otkacen, super ljekar, super sa zivotinjama, i dolazi u kucne posjete.
Evo i broj: 061 174 297 "
-
mart
#280 Re: Preporucite veterinara
Mustafa je super veterinar. Strucan je, puno zna i vrlo je blagonaklon prema zivotinjama. Ko je vodio ljubimce veterinarima zna o cemu govorim. Po nekada mi se cini da oni uopste ne vole zivotinje. Mustafa nije takav, posveti se zivotinji i ima super pristup. Moga psa lijeci vec nekoliko godina.
- *miara*
#281 Re: Preporucite veterinara
033 216 848Baby wrote:Hitno mi treba broj vet.ambulante u kojoj radi Mustafa Mrkulić.
-
kaostvorena
#282 Re: Preporucite veterinara
Slazem se Mustafa je divan.Dolazi i kod nas.Nas Kico nije bas sretan kada ga vidi,ali svojim tako divnim pristupom brzo ga odobrovolji.
- Baby
#283 Re: Preporucite veterinara
Zna li neko slučajno do kada radi Mustafina ambulanta??? Javila sam mu da ću sutra doći nisam rekla vrijeme,dakle ne fulim,do kada radi? 
- *miara*
#284 Re: Preporucite veterinara
mustafa radi od 8 do 14h. najbolje ti je ujutro, da se zivotinja ne muci na ovoj vrucini. ja umrla danas...
- *miara*
#285 Re: Preporucite veterinara
molim vas, moze li mi iko reci adresu veterinara amara popovica??
- Mushu
#286 Re: Preporucite veterinara
*miara* wrote:molim vas, moze li mi iko reci adresu veterinara amara popovica??
Ja ti mogu dati broj...Dolazi na kucnu bar meni.
- *miara*
#287 Re: Preporucite veterinara
jel isto naplacuje kad meni kuci dolazi i kad mu ja odem? kad mi je dosao kuci, naplatio mi je 30 KM. maci je dao neke sprice i tabletu. bi li bilo jeftinije da sam mu ja otisla?Mushu wrote:*miara* wrote:molim vas, moze li mi iko reci adresu veterinara amara popovica??
- Mushu
#288 Re: Preporucite veterinara
*miara* wrote:jel isto naplacuje kad meni kuci dolazi i kad mu ja odem? kad mi je dosao kuci, naplatio mi je 30 KM. maci je dao neke sprice i tabletu. bi li bilo jeftinije da sam mu ja otisla?Mushu wrote:*miara* wrote:molim vas, moze li mi iko reci adresu veterinara amara popovica??
Vidi, ne znam..Meni isto tako uzme..Ali isto tako mogu da mu posaljem sms i da mu kazem problem, on mi kaze sta da uzmem i da mi savjet..Ne dodje mi..A to bi sigurno rijetko ko uradio..
- *miara*
#289 Re: Preporucite veterinara
jbg, ja moram da mu odem... dvije macke moram sterilizirati, dvije vakcinisati, jednu lijeciti od parazita i skontati uzrok proljeva. ovi za vakcinu i sterilizaciju nisu hitni jer svakako ne izlaze iz stana pa nit se mogu parit nit zarazit. vise me brine ovaj mali. ako bi mi naprimjer jeftinije bilo za 5-10 KM ako bi mu ja otisla, to bi mi puno znacilo...
-
liliput99
#290 Re: Preporucite veterinara
najbolje je da ga nazoves i sve fino s njim dogovoris, odmah pitaj i za cijenu i sve. mislim da bi ces morati otici do njega jer ih ipak sterilises, nije cisto vakcinacija ili neki pregled.
ja njega prepocujem, zadnjih godinu mi samo on dolazi. 061 397178
negativna iskustva sa: jadrankom (bila je sa mojim hrckom i zamorcem, ali sa psom
tri puta ga je pokusala ubosti da mu onaj cip stavi i nije uspjela. pas se istraumirao, na kraju je haris to odradio za 3 sekund; krasnim mladjim( ni na jedno svoje pitanje nisam dobila konkretan odgovor, plus bio je nekakav uobrazen ko da je nobelovu primio), neki mladji na stupu radi, ne znam kako se zove (par puta sam tamo otisla, pas je nesto kasljao i imao proljev, svaki put pukne vitaminsku i antibiotik i uzme najmanje 30km).
mustafa je okej, al mi je amar drazi jer je i raja i mogu ga preko telefona pitati sta me zanima.
ja njega prepocujem, zadnjih godinu mi samo on dolazi. 061 397178
negativna iskustva sa: jadrankom (bila je sa mojim hrckom i zamorcem, ali sa psom
mustafa je okej, al mi je amar drazi jer je i raja i mogu ga preko telefona pitati sta me zanima.
- *miara*
#291 Re: Preporucite veterinara
jutros sam vodila jednog macica na vakcinaciju. veterinar mi je rekao da masiram mjesto gdje je ubrizgao to cudo da se ne bi grudvice stvorile. ja sam masirala dok se vise od pola nije smanjilo. u toku dana sam ga takodjer masirala kad bi mi u krilo skocio. maloprije primijetih da su se ipak stvorile grudvice koje su se stvrdnule i nema sta vise masirati. hoce li se to samo od sebe rijesiti - rastvoriti, apsorbovati itd??
- *miara*
#292 Re: Preporucite veterinara
zar nema niko nikakvu ideju sta da radim? sad su mu se te grudvice na ledjima skorile. velicine kovanice je. da mrvicu jace povucem, mogla bi to otkinuti i imao bi ogromnu ranu. izgleda da se nece samo od sebe rastvoriti jer se sa strane vec pomalo lista...*miara* wrote:jutros sam vodila jednog macica na vakcinaciju. veterinar mi je rekao da masiram mjesto gdje je ubrizgao to cudo da se ne bi grudvice stvorile. ja sam masirala dok se vise od pola nije smanjilo. u toku dana sam ga takodjer masirala kad bi mi u krilo skocio. maloprije primijetih da su se ipak stvorile grudvice koje su se stvrdnule i nema sta vise masirati. hoce li se to samo od sebe rijesiti - rastvoriti, apsorbovati itd??
- Friesian
#293 Re: Preporucite veterinara
a moze li se znati sta mu je dao?
- *miara*
#294 Re: Preporucite veterinara
vakcinu protiv ehinokoka.Friesian wrote:a moze li se znati sta mu je dao?
- Friesian
#295 Re: Preporucite veterinara
nemoj sad nista dirati... po pravilu kad se masira to se radi oko 1 minut i manje kad se tek da injekcija... moguce je da si ti, zbog toga sto si predugo masirala, malo iscjedila to iz "rane" pa se skorilo...nista ne brini, trebalo bi to samo otpasti jer nije klasicna rana niti njen iscjedak...
-
Karen
#296 Re: Preporucite veterinara
Pozdrav!
jel tko vodio svoje ljubimce u vet. stanicu stari grad? Imate neke komentare?
Imam malo štene, koje je čipirano ali čip je "prazan", tj. prvi vlasnik nije ništa od podataka unio, pa bi ja rado unijela svoje za ne daj Bože. Jel postoji neka baza podataka ili nešto? Jel to svaki veterinar može ili moram tražiti dalje?
i normalno za daljna cijepljena, ima tek jedno cijepljenje i jednom dobio tableticu protiv glista.
I da, i blizu mi je Alipašina ulica, pa ako netko zna objasniti gdje je točno ta veterinarska stanica?
Imam malo štene, koje je čipirano ali čip je "prazan", tj. prvi vlasnik nije ništa od podataka unio, pa bi ja rado unijela svoje za ne daj Bože. Jel postoji neka baza podataka ili nešto? Jel to svaki veterinar može ili moram tražiti dalje?
i normalno za daljna cijepljena, ima tek jedno cijepljenje i jednom dobio tableticu protiv glista.
I da, i blizu mi je Alipašina ulica, pa ako netko zna objasniti gdje je točno ta veterinarska stanica?
- *miara*
#297 Re: Preporucite veterinara
vet stanica u alipasinoj ti je sa lijeve strane kad ides od alipasine dzamije prema americkoj ambasadi. u blizini je kinoteka. ima odmah pored trotoara jedna bijela ploca na kojoj pise "kantonalna veterinarska stanica". samo se moras popeti uz stepenice.Karen wrote:Pozdrav!
-
Tinkerbell_Ze
#298 Re:
Takođeranimal lover wrote:svima iz zenice toplo preporucujem doktora muhameda gladana
-
neraida
#299 Re: Preporucite veterinara
Gdje bude taj Muhamed Gladan u Ze?
Gdje kastrirati macu u Ze?
Ja sam inace u razocarana zenickom vet.stanicom.
Moje mace su bile vakcinisane od veta iz Busovace.
Gdje kastrirati macu u Ze?
Ja sam inace u razocarana zenickom vet.stanicom.
Moje mace su bile vakcinisane od veta iz Busovace.
- PticaTrkachica
#300 Re: Preporucite veterinara
Dr Gladan je na Mokušnicama, Štrosmajerova 32, radi poslije podne (a inace je direktor Veterinarskog zavoda - mozda si se vec srela s njim u vet. stanici)
Elem, mog mačorćića je vakcinisao, očistio protiv parazita (25km, ako nekog interesuje
) pa idemo na revakcinaciju, za mjesec dana.
Sad, ja ne znam ni za kog drugog (a da se bavi kućnim ljubimcima) pa ćemo kod njega na kastraciju kada dođe vrijeme. Ima i broj na googlu
Elem, mog mačorćića je vakcinisao, očistio protiv parazita (25km, ako nekog interesuje
Sad, ja ne znam ni za kog drugog (a da se bavi kućnim ljubimcima) pa ćemo kod njega na kastraciju kada dođe vrijeme. Ima i broj na googlu