Preporučite pedijatra i dom zdravlja

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ocammog

#1 Preporučite pedijatra i dom zdravlja

Post by ocammog »

Dragi moji,

Obzirom da je smo supruga i ja nekoliko puta naišli na nesusretljivost par liječnica u domu zdravlja vrazova kada smo vodili dijete na pregled, razmišljamo o tome da promijenimo dom zdravlja ako se ponašanje dotičnih ne poboljša.

Gotovo svaki put kad smo posjetili dotične liječnice (za sada nema potrebe da ih imenujemo) bile su namrgodjene, i neraspoložene da nam odgovore na pitanja, a ponekad i uznemirene što uopšte i postavljamao pitanja.

Jednom nas je jedna od navedene dvije liječnice poslala da vadimo nalaze. Kad smo se vratili nakon obavljenih nalaza ta liječnica je počela mumljati sestri:" Ja bogami radim do xx sati! Necu ja sad cijeli dan cekat ovdje!"..a onda se onako okrece prema nama i onako kaubojski: "daj da to vidim!"(misleci na nalaze). IOstina je da smo se mi zadrzali u laboratoriji jer dijete nije odmah moglo urinirati, i kadf smo se vratili gore lijecnici zaista smo dosli nesto malo poslije isteka smjene lijecnice, ali to po mom skromnom misljenju ( a ubjedjen sam i po misljenju svakog iole ciivlizovanog) nije razlog za negodovanje, kritike i predavanja nekog ko radi kao zdravstveni radnik.

A da ne spominjeom ona neizostavna "predavanja" roditeljima: " Sto ste meni dosli?!...sto niste otisli tu i tu?!"....

Ja fakat ne kontam kako i zasto ljudi tolerisu jedno takvo ponasanje neprimjereno toj struci...ne kazem da su svi takvi, ne daj Boze, ali dovoljno je jedna nesusretljivost ili "predavanje' da ti pokvari dan...a usput ne mozes nastavit dalje lijecenje djeteta jer te ambulante drze u saci...

Zato ako neko ima kakvo pozitivno iskustvo sa lijecnicima za djecu skolskog uzrasta ili dobro iskustvo sa nekim domom zdravlja, bili bismo zahvalni na preporuci.

occam
ocammog

#2 Re: Preporučite pedijatra i dom zdravlja

Post by ocammog »

Halo? Imal ikog?
Post Reply