taj tvoj host provider je vjerovatno neka firma koja drzi racunarski centar i iznajmljuje dedicated servere. naravno da oni imaju jednu klasu IP adresa ( ili vise - ovisno o velicini ). iste te IP adrese oni dijele svojim klijentima koji zakupe dedicated server kod njih. eh. .ja sad dodjem i uzmem jedan server i kazem hocu 128 adresa za jedan server.. znas sta ce mi reci " a sto ce ti toliko? deder ti to nama objasni i to pismeno !! " nazalost su trenutno IP adrese ogranicene ( sad ih ima jos, ali je slobodnih sve manje i manje )... i organizacija koja se brine za raspodjelu IP adresa ( RIPE recimo ) trazi da im ti objasnis zasto tebi bas treba 128 IP adresa na jednom serveru... ako im mozes dokazati da ti svakom klijentu moras dati posebnu IP adresu, okay - ali sumnjam !hare_sa wrote:kakav bolan pismeni zahtjev kad se Host provajderu daju IP adrese koje on dodjeljuje svojim korisnicima ... ???eHost wrote:ma ti ili taj epower - svejedno.. samo sumnjam da ce biti "koliko mi dusa hoce" jer kao sto rekoh.. nakon 8 RIPE vec hoce pismeni zahtjev sa objasnjenjem
Pozdrav
E.S.
eHost
Pozdrav
E.S.
eHost