Preporučite hosting.... help !?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

eHost

Post by eHost »

hare_sa wrote:
eHost wrote:ma ti ili taj epower - svejedno.. samo sumnjam da ce biti "koliko mi dusa hoce" jer kao sto rekoh.. nakon 8 RIPE vec hoce pismeni zahtjev sa objasnjenjem ;)

Pozdrav

E.S.
eHost
kakav bolan pismeni zahtjev kad se Host provajderu daju IP adrese koje on dodjeljuje svojim korisnicima ... ???
taj tvoj host provider je vjerovatno neka firma koja drzi racunarski centar i iznajmljuje dedicated servere. naravno da oni imaju jednu klasu IP adresa ( ili vise - ovisno o velicini ). iste te IP adrese oni dijele svojim klijentima koji zakupe dedicated server kod njih. eh. .ja sad dodjem i uzmem jedan server i kazem hocu 128 adresa za jedan server.. znas sta ce mi reci " a sto ce ti toliko? deder ti to nama objasni i to pismeno !! " nazalost su trenutno IP adrese ogranicene ( sad ih ima jos, ali je slobodnih sve manje i manje )... i organizacija koja se brine za raspodjelu IP adresa ( RIPE recimo ) trazi da im ti objasnis zasto tebi bas treba 128 IP adresa na jednom serveru... ako im mozes dokazati da ti svakom klijentu moras dati posebnu IP adresu, okay - ali sumnjam !

Pozdrav

E.S.
eHost
SKYNET

Post by SKYNET »

Moj odgovor na sve ovo je
:-D
xgolubx

Post by xgolubx »

Na rijetko kojem forumu se moze desiti da neko trazi hosting a da se to ne pretvori prepucavanje svadju ili vec sta....

No ja bih samo dogovorio na postavljenu temu topica i preporucio se covjeku http://www.fantasticno.com/
Post Reply