Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovaj webinvest mi je dosada najprivlačniji... uglavnom zbog cijene...
nalazim se u BiH, stranica bi bila u Flashu (možda i malo phpa), nije mi potrebno više od deset MB prostora, preferiram .ba ili .com domene mada mi ni druge nisu specijalno mrske...
bio sam na stranici Utica i oni nisu normalni....
pa fizičkom licu traže za najmizerniji paket godišnje po 170 km i to lafo sa popustom....
ovaj webinvest nudi skoro sve isto za 30km godišnje....
La_Forge wrote:ovaj webinvest mi je dosada najprivlačniji... uglavnom zbog cijene...
nalazim se u BiH, stranica bi bila u Flashu (možda i malo phpa), nije mi potrebno više od deset MB prostora, preferiram .ba ili .com domene mada mi ni druge nisu specijalno mrske...
bio sam na stranici Utica i oni nisu normalni....
pa fizičkom licu traže za najmizerniji paket godišnje po 170 km i to lafo sa popustom....
ovaj webinvest nudi skoro sve isto za 30km godišnje....
pazi samo da ne bude neka petljanija.. najlakse je uzeti lovu za hosting.. kad ti stranica bude offline (tebi i tvom klijentu), onih 140 KM razlike ce ti ubrzo postati bezvrijedni.. sad ne kazem da je webinvest los (nemam nikakvog iskustva sa domacim hostingom) ali treba na sve gledati..
firma koja kao kontakt podatke nudi broj mobitela i nista vise (adresa, wtf?) moze biti povoljna po cijeni, a kad je ovaj broj mobitela nedostupan, ko garantuje 24/7 support??
firma koja kao kontakt podatke nudi broj mobitela i nista vise (adresa, wtf?) moze biti povoljna po cijeni, a kad je ovaj broj mobitela nedostupan, ko garantuje 24/7 support??
Ne bih da nekom kvarim pos'o ali mi je malo neobicno:
O nama --> Primjer uplatnice ako uplaćujete u KM (konvertibilna marka) možete pogledati OVDJE --> Primalac
Ne bih da nekom kvarim pos'o ali mi je malo neobicno:
O nama --> Primjer uplatnice ako uplaćujete u KM (konvertibilna marka) možete pogledati OVDJE --> Primalac
hm.. jos gore.. koliko se tamo vidi, ovo je uplata na neki privatni racun.. no firma no company..
E ovako...
Taj webinvest drzi moj dobar jaran...znam da je imao kao neku firmicu ali SD medjutim sad registruje pravu firmu (DOO) gdje bi papiri trebali biti gotovi za nekoliko dana...tako da ce se sve promjeniti...tj to oko placanja...
A to da nije sigurno...nista ne brini...ima vec oko 30ak stranica koje su hostane tamo...i sve fercera bez ikakvih problema...(ja imam dvije)
... dobro, ali sve to nemora značiti da firma nije kvalitetna.... ili barem momak čije je mobitel naveden...
planiram postaviti svoju ličnu stranicu i sve preko 50 km godišnje mi je previše...
realno, i ne treba mi puno prostora, mailova i trensfera i usluga...
samo mala obična reklamna stranica...
kako to ide kada sa inostranstvom, nekim stranim firmama ugovaraš hosting....
kako se plaća, kako teče komunikacija (predpostavljam mailom) ....
definitivno "sayber" ...
najprofesionalniji, najjeftiniji (barem koliko sam ja upratio) ima i co.ba i ostale domene...npr. 190KM/godisnje za 50MB i 1GB transfera, 2 poddomene uz sve potrebne tricarije (php+MySQL+CGi, SSI, control panel/statistika itd....)
perke wrote:definitivno "sayber" ...
najprofesionalniji, najjeftiniji (barem koliko sam ja upratio) ima i co.ba i ostale domene...npr. 190KM/godisnje za 50MB i 1GB transfera, 2 poddomene uz sve potrebne tricarije (php+MySQL+CGi, SSI, control panel/statistika itd....)
a uz to : KUPUJTE DOMACE!
Najjeftiniji ??
Prvo pogledaj ove gore linkove pa onda kometarisi...
Ja sam promjenio nekoliko hosting kompanije, od Multicoma, hostbih ....
Ako imas pare definitivno multicom je najbolja hosting kompanija u BiH, samo sto je skupa, ali je 100 % sigurna. kod njih sam imao sajt 4 godine, samo sto mi se vise nije isplatilo placati oko 400 KM za neki hosting koji inace kosta 100 KM kod drugih.
Bio sam kod hostbih.com samo mjesec dana i bili su ocajni, podrska 2 dana, za obicni odgovor...
Sad sam presao kod una-hosting.net vec oko 8 mjeseci, i super mi je. Prvo cijene, zatim podrska. Ja mislim da su im cijene jedne od najjeftinijih u evropi pa cak i na dalje. Jedna od posebnih karakteristika jeste to sto sam cuo da uvode JAVA/JSP hosting kojeg inace ne nudi niko u BiH, plus imaju reseller pakete koje nema takoder niko u BiH.
Samo jos jedna stvar. Ja mislim da je una-hosting najbolja.
Una je beton.. još ako je i podrška dobro kako kažeš kupujem odmah..
ima ovaj "kokuz" paket za 35 KM godišnje... domena, 75 mb, dva maila... ništa mi više i ne treba...