Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Modest Musorgski

#701 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

Line-up / Musicians

- Bernhard Potschka / Acoustic Guitar, Guitar, Vocals
- Manfred Praeker / Bass, Acoustic Guitar, Percussion, Vocals
- Uwe Holz / Drums, Percussion, Harmonica, Vocals
- Karl-Heinz Scherfling / Percussion, Vocals
- Andreas Brauer / Violin, Piano, Flute, Percussion, Synthesizer, Vocals

Sub-Genre: Krautrock
Origin: Germany

Image
Kemal Malovčić

#702 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

dajem pozivnicu za Waffles.fm, nekome sa ove divne teme :)
Obskurni

#703 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Jel može meni :D ?
So What!

#704 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Kemal Malovčić wrote:dajem pozivnicu za Waffles.fm, nekome sa ove divne teme :)
Samo da uđe u zapisnik (i da se pohvalim, naravno) temu sam osnovao ja, naravno pod drugim nickom kojeg su banovali iz nekih razloga. Uglavnom ni sam ne mogu vjerovati da je tema i dalje popularna, a ja je otvorio da bih pametovao drugima :D .

Uglavnom pravo finih preporuka ovdje ima, svega i svačega, brat bratu jedva da sam 40% preslušao, ali definitvno sam čuo barem 10 albuma koji su me okrenuli za 360 stepeni. Zato raja, samo navalite, neka se dobra muzika sluša, a žanrovi nisu toliko bitni.

Zato Kemo daj tu pozivnicu i pitanje, ima li kakva domaća (BIH, regija) preporuka od vas?
Kemal Malovčić

#705 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

idu pp-ovi :-D

a što se tiče regije, ja slušam samo validnu legitimaciju :mrgreen: :mrgreen:
Layne

#706 Re: Preporučite album

Post by Layne »

neki prog metal..nešto..

Image

Obskurni

#707 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Hvala moke <3
Nego imam ja jednu domacu preporuku samo imam problem.
Nema nigdje na internetu izdanja, souncdloud,bandcamp, ma ni na jutubu nema :D
Radi se o novom Zbogom, Ajda albumu. To je u biti slovenski eksperimentalni post rock outfit koji dosta podsjeca na prvi val. Kao neki kombo Talk Talk-a i Godspeed you! Black Emperora :D
Mogu jedino linkati stvar sa prošlog albuma a ako se nekoga fakat dojmi nek mi se obrati na pp
So What!

#708 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Kemal Malovčić wrote:idu pp-ovi :-D

a što se tiče regije, ja slušam samo validnu legitimaciju :mrgreen: :mrgreen:
CAAAAAAAAAAAAAMBIO!

So What!

#709 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Obskurni wrote:Hvala moke <3
Radi se o novom Zbogom, Ajda albumu. To je u biti slovenski eksperimentalni post rock outfit koji dosta podsjeca na prvi val. Kao neki kombo Talk Talk-a i Godspeed you! Black Emperora :D
Mogu jedino linkati stvar sa prošlog albuma a ako se nekoga fakat dojmi nek mi se obrati na pp
Ako se radi o albumu Statika, on se može skinuti ovdje:

Code: Select all

http://www.mediafire.com/?ytnyqo2dyyg
Novi album pripremaju, kao što čitam, ali nigdje ni imena, ni covera, samplea. Znači valjda da nije objavljen.
Layne

#710 Re: Preporučite album

Post by Layne »

Image
Obskurni

#711 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

So What! wrote:
Ako se radi o albumu Statika, on se može skinuti ovdje:

Code: Select all

http://www.mediafire.com/?ytnyqo2dyyg
Novi album pripremaju, kao što čitam, ali nigdje ni imena, ni covera, samplea. Znači valjda da nije objavljen.
Imam ga ja :D
Med Zarjo se zove i mnogo je bolji od Statike :D
dale cooper

#712 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kad smo već kod post rocka i Godspeeda, njihov novi album je iznenađujuće dobar.
Nevjerovatno je da su napravili ovoliku pauzu a da su uspjeli povratiti momentum i tu tenziju
koju su imali početkom 2000-tih.
Obskurni

#713 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

A meni baš žao što teško da cu iz dozivjeti u nekoj blizini jer imaju drama dobre live showove :(
hrastov žižak

#714 Re: Preporučite album

Post by hrastov žižak »

Image
Victor Jara- Manifesto

Víctor Lidio Jara Martínez (Spanish pronunciation: [ˈbiktor ˈliðjo ˈxaɾa marˈtines]) (September 28, 1932 – September 16, 1973[1]) was a Chilean teacher, theatre director, poet, singer-songwriter, political activist and member of the Communist Party of Chile. A distinguished theatre director, he devoted himself to the development of Chilean theatre, directing a broad array of works from locally produced Chilean plays, to the classics of the world stage, to the experimental work of Ann Jellicoe. Simultaneously he developed in the field of music and played a pivotal role among neo-folkloric artists who established the Nueva Canción Chilena (New Chilean Song) movement which led to a revolution in the popular music of his country under the Salvador Allende government. Shortly after the Chilean coup of 11 September 1973, he was arrested, tortured and ultimately shot to death with 44 bullet shots by machine gun fire. His body was later thrown out into the street of a shanty town in Santiago.[2] The contrast between the themes of his songs, on love, peace and social justice and the brutal way in which he was murdered transformed Jara into a symbol of struggle for human rights and justice across Latin America.
više na: http://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Jara
dezurni_ucenik

#715 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

Ceka se prvi album Atoms For Peace.
Obskurni

#716 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Ja nisam nešto previše optimistican, iako postava izgleda zanimljivo mora biti neka kvaka :D
Još narocito zato što Thom Yorke baš i nema previše ideja u posljednej vrijeme. Vidjecemo kako ce to sve ispasti
Point.

#717 Re: Preporučite album

Post by Point. »

Ovaj album je jak do jaja. Ekipa je iz Svedske, jako dobar rock. Ima finih solaza. Preporuka definitivno.

Image

So What!

#718 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Je li k'o slušao?

Image
Obskurni

#719 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Meni je Welcome to the Sky Valley draži album iako nisam neki ogroman stoner. Nikad me nije nešto posebno privlacilo jebiga :sad:
Modest Musorgski

#720 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

Kad smo kod domaceg i post rocka, preporuka za novi od Ane Never

ExNihilo

#721 Re: Preporučite album

Post by ExNihilo »

So What! wrote:
Kemal Malovčić wrote:dajem pozivnicu za Waffles.fm, nekome sa ove divne teme :)
Samo da uđe u zapisnik (i da se pohvalim, naravno) temu sam osnovao ja, naravno pod drugim nickom kojeg su banovali iz nekih razloga. Uglavnom ni sam ne mogu vjerovati da je tema i dalje popularna, a ja je otvorio da bih pametovao drugima :D .

Uglavnom pravo finih preporuka ovdje ima, svega i svačega, brat bratu jedva da sam 40% preslušao, ali definitvno sam čuo barem 10 albuma koji su me okrenuli za 360 stepeni. Zato raja, samo navalite, neka se dobra muzika sluša, a žanrovi nisu toliko bitni.

Zato Kemo daj tu pozivnicu i pitanje, ima li kakva domaća (BIH, regija) preporuka od vas?

Valjda za 180 stepeni :P :P

Ako imadne ko waffles pozivnicu, neka je senda u mom pravcu, mnogo hvala unaprijed :)
Saian

#722 Re: Preporučite album

Post by Saian »

hrastov žižak wrote:
Víctor Lidio Jara Martínez (Spanish pronunciation: [ˈbiktor ˈliðjo ˈxaɾa marˈtines]) (September 28, 1932 – September 16, 1973[1]) was a Chilean teacher, theatre director, poet, singer-songwriter, political activist and member of the Communist Party of Chile. A distinguished theatre director, he devoted himself to the development of Chilean theatre, directing a broad array of works from locally produced Chilean plays, to the classics of the world stage, to the experimental work of Ann Jellicoe. Simultaneously he developed in the field of music and played a pivotal role among neo-folkloric artists who established the Nueva Canción Chilena (New Chilean Song) movement which led to a revolution in the popular music of his country under the Salvador Allende government. Shortly after the Chilean coup of 11 September 1973, he was arrested, tortured and ultimately shot to death with 44 bullet shots by machine gun fire. His body was later thrown out into the street of a shanty town in Santiago.[2] The contrast between the themes of his songs, on love, peace and social justice and the brutal way in which he was murdered transformed Jara into a symbol of struggle for human rights and justice across Latin America.
više na: http://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Jara
e fala, ne znam je li muzika bas maj kap of ti, al' me inache zanima jako ovaj cileanski prevrat
hrastov žižak

#723 Re: Preporučite album

Post by hrastov žižak »

nema na čemu. pa nije ni po nekom mom ukusu, ali mi se opet sviđa. jednostavno ima autentičnan, nepatvoren senzibilitet.
Hiran

#724 Re: Preporučite album

Post by Hiran »

Tomasz Stanko Quintet - Dark Eyes (2009)

Image
hrastov žižak

#725 Re: Preporučite album

Post by hrastov žižak »

dobar je Stanjko. Ovaj album nisam slušao, budem. Meni je njegov omiljeni Music 81
Image
Post Reply