Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mini2

#576 Re: Preporučite album

Post by mini2 »

Image
Kemal Malovčić

#577 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

predlažem da vi raja pređete nekad i na http://www.klix.ba/forum/najdrai-najbol ... 66850.html i stavite koji spot, pošto vidim da znate znanje, pa da se upoznamo s nečim novim ko ne zna i ispoštujemo nešto što već znamo i slično
Kemal Malovčić

#578 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

mini2 wrote:Image
ja kad sam slušo en, ko lud sam trago za privjeskom sa njihovim logom, ali nigdje nisam mogo nać, jedino sebi da napravim il ibej, a viđo sam kod stranaca :mrgreen:
So What!

#579 Re: Preporučite album

Post by So What! »

dale cooper wrote: Ma dobro, svakako je bio longshot. Teško da će nekome kome sjeda Incubus sjesti MBV. :D
Jel to Incubus ne valja? :mrgreen: :mrgreen:

Incubus je jedan od rijetkih bendova koji sep ojavio u bumu nu metal i nu rock bendove te je za razliku od nekih rap rock kombinacija oni su u svoju muziku unijeli mix funka, metala, rocka pa i pomalo rapa. Inače od njih se očekivalo da postanu sljedeći RHCP. A koliko su bili voljeni toliko i omraženi bendovi poput Linkin Parka, Limp Bizkita, Korna itd... ovaj bend je ustvari bio prihavćen kod svih kao nešto novo i uvrnuto i njihova prva tri albuma, među kojim je i preporučeni su zaista bili kao rani RHCP, uvrnuti i originalni.
Modest Musorgski

#580 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

Image

Bauhaus - In the Flat Field
Modest Musorgski

#581 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

Image

Menomena - I Am the Fun Blame Monster!
mini2

#582 Re: Preporučite album

Post by mini2 »

Kemal Malovčić wrote:
mini2 wrote:Image
ja kad sam slušo en, ko lud sam trago za privjeskom sa njihovim logom, ali nigdje nisam mogo nać, jedino sebi da napravim il ibej, a viđo sam kod stranaca :mrgreen:
dvije godine nema gdje nisam tražila, ja sam i bedž htjela. prije mjesec dana shvatim da postoji alternativa :mrgreen:
dale cooper

#583 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

So What! wrote:
dale cooper wrote: Ma dobro, svakako je bio longshot. Teško da će nekome kome sjeda Incubus sjesti MBV. :D

Incubus je jedan od rijetkih bendova koji sep ojavio u bumu nu metal i nu rock bendove te je za razliku od nekih rap rock kombinacija oni su u svoju muziku unijeli mix funka, metala, rocka pa i pomalo rapa. Inače od njih se očekivalo da postanu sljedeći RHCP. A koliko su bili voljeni toliko i omraženi bendovi poput Linkin Parka, Limp Bizkita, Korna itd... ovaj bend je ustvari bio prihavćen kod svih kao nešto novo i uvrnuto i njihova prva tri albuma, među kojim je i preporučeni su zaista bili kao rani RHCP, uvrnuti i originalni.
Pa recimo da su mi bili puno draži dok su htjeli da postanu novi Faith No More na prva dva albuma.
Brandon Boydov vokal me je strašno podsjećao na Mika Pattona.
A RHCP su mi uvijek bili jedan od onih precjenjenih bendova čiju popularnost nikad nisam baš shvatao.
dezurni_ucenik

#584 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

Mene je Boyd uvijek podsjecao na Kiedisa.
dezurni_ucenik

#585 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
rise against wrote:Dajte kakav dobar rock album za poslusat? (valjda ce mi net biti u redu pa cu moci u miru)
Image

Incubus - Make Yourself

Super, odličan za slušanje preko noći i album koji sigurno nećeš zaboraviti.

S.C.I.E.N.C.E. je njihov najbolji album.Sve vrste zastupljene.Od funka do nu metala do trip hopa i elektronike(Magic Medicine npr).

Image
Obskurni

#586 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

So What! wrote:

Ne valja onoliko koliko MBV valja :D
LSD

#587 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Image
Image
Image
Image

Ovo je onaj dio njihove karijere kroz 80-te, kad je klasicni punk '77 vec izlapio i isfurao, oni zakasnili i prestarili da bi bili dio tadašnjeg HC-a, vec se etablirali njihovi klonovi (Screeching weasel, Descendents, kasnije Rancid) koji su tad bili više IN od svojih idola, kad nisu znali šta ce od sebe - pa štemali i snimali albume više za sebe nego za publiku i koji su prolazili gotovo nezapaženo :-) ...to je onaj period kad nisu između sebe ni pricali više, najniža tacka Ramonesa....kasnije je slijedio Brain Drain sa Pet Sematary koji ih je malo vratio i podigao.

Ali ovaj dio karijere treba poslušati :lol: :lol: zayebancija golema...ljuti su, nervozni i razocarani 8-)
dale cooper

#588 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Obskurni wrote:
So What! wrote:
dale cooper wrote:
Ne valja onoliko koliko MBV valja :D
Po meni je Kevin Shields što se tiče inovacija u gitarsko baziranoj muzici, jednako
bitan kao Hendrix ili Fripp.
dale cooper

#589 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Evo da i ja probam jednu preporuku za @rise against. :D

Image

Album koji vam daje vjeru u iscjeliteljsku moć rock'n'rolla. :-D
Saian

#590 Re: Preporučite album

Post by Saian »

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Shape_of_Punk_to_Come

ev', ako nije bilo, nisam gledao po temi, 'zvin' te

Image
rise against

#591 Re: Preporučite album

Post by rise against »

evo trazim po youtubu nigdje ga nema cijelog
Đinajlu

#592 Re: Preporučite album

Post by Đinajlu »

Možda i najveće savršenstvo u savremenoj muzici.

Image
Saian

#593 Re: Preporučite album

Post by Saian »

Image

Image

et i to
So What!

#594 Re: Preporučite album

Post by So What! »

dale cooper wrote:
So What! wrote:

Pa recimo da su mi bili puno draži dok su htjeli da postanu novi Faith No More na prva dva albuma.
Brandon Boydov vokal me je strašno podsjećao na Mika Pattona.
A RHCP su mi uvijek bili jedan od onih precjenjenih bendova čiju popularnost nikad nisam baš shvatao.
Pa kad ljudi jednostavno vole takav bend, jednostvan i ne komplikovan sa malo eksperimentisanja i odličnim funky zvukom. Dokaz njihovoj popularnosti je i večerašnji koncert u ZG.
dale cooper

#595 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

So What! wrote:
Pa kad ljudi jednostavno vole takav bend, jednostvan i ne komplikovan sa malo eksperimentisanja i odličnim funky zvukom. Dokaz njihovoj popularnosti je i večerašnji koncert u ZG.
Ne osporavam njihovu popularnost, it's just not my cup of tea. :D
dale cooper

#596 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

rise against wrote:evo trazim po youtubu nigdje ga nema cijelog
Ako ti treba link za album, reci, mislim da bih mogao nešto iskopati i poslati ti na PP.
rise against

#597 Re: Preporučite album

Post by rise against »

dale cooper wrote:
rise against wrote:evo trazim po youtubu nigdje ga nema cijelog
Ako ti treba link za album, reci, mislim da bih mogao nešto iskopati i poslati ti na PP.
e moze,iskopaj pa posalji :-D :-D
Obskurni

#598 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Image
Cocteau Twins - Treasure
Obavezna lektira :D
dale cooper

#599 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Obskurni wrote:Image
Cocteau Twins - Treasure
Obavezna lektira :D
Liz Fraser! Image

Jedna od najboljih pjevačica koje je Britanija ikada imala.
Obskurni

#600 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Vansvemirske kompozicije i milozvuci :D
Post Reply