Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
- art vandeley
- madFlava
#353 Re: Preporučite album
ovaj Coldplay svakim novim albumom,pravi vece sranje!

-
dezurni_ucenik
#354 Re: Preporučite album
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 21:57, edited 1 time in total.
- Saian
#355 Re: Preporučite album
ovo mi je promaklo, fala,
evo men' ovaj integralno vako lego ko budali shamar

i ovi novi od bisti bojza

CVIKERASH wrote:
evo men' ovaj integralno vako lego ko budali shamar

i ovi novi od bisti bojza

- Obskurni
#356 Re: Preporučite album
Debitni album DJ Shadowa, nek vas ne zbuni ime, radi se o izvanrednom trip hop albumu s dosta dobrih beatova 

Radi se o izuzetno zanimljivom i malo drugacijem hip hop albumu sa nenadjebivim Dan the Automatorom u produkciji.

Madvillain - Madvillainy isto tako izuzetan hip hop album koji ima mnogo toga da ponudi.

Jedan bezvremenski jazz klasik.

Izuzetno poznati Sun Ra sa svojim orkestrom koji nas vodi do Saturna i nazad sa svojim kompozicijama.

Sigur Ros - Takk, najpoznatiji islandski bend koji svira izuzetan post rock prožet sa dosta elemenata klasicne muzike.
Treba spomenuti da je tu i Kjartan Svenson koji je jedan od najperspektivnijih kompozitora ispod 30 godina.

Madlib se bacio na sampleovanje i miksanje dosta izdanja iz Blue Notea i iz toga je nastao ovaj poznati jazz hop album.

Miles u svom punom sjaju.

Pa birajte i uzivajte

Radi se o izuzetno zanimljivom i malo drugacijem hip hop albumu sa nenadjebivim Dan the Automatorom u produkciji.

Madvillain - Madvillainy isto tako izuzetan hip hop album koji ima mnogo toga da ponudi.

Jedan bezvremenski jazz klasik.

Izuzetno poznati Sun Ra sa svojim orkestrom koji nas vodi do Saturna i nazad sa svojim kompozicijama.

Sigur Ros - Takk, najpoznatiji islandski bend koji svira izuzetan post rock prožet sa dosta elemenata klasicne muzike.
Treba spomenuti da je tu i Kjartan Svenson koji je jedan od najperspektivnijih kompozitora ispod 30 godina.
Madlib se bacio na sampleovanje i miksanje dosta izdanja iz Blue Notea i iz toga je nastao ovaj poznati jazz hop album.

Miles u svom punom sjaju.

Pa birajte i uzivajte
Last edited by Obskurni on 09/11/2011 18:46, edited 1 time in total.
- Izmedju CVile i DMalte
#357 Re: Preporučite album
Zakir Hussain - Making Music, ECM 1986
Zakir Hussain - tabla, perkusije, glas
John McLaughlin - akusticna gitara
Jan Garbarek - tenor i soprano sax
Hariprasad Chaurasia - flaute i frule
snimljeno prije 25 godina, a i dan danas zvuci novo, originalno i van ovog svijeta
Zakir Hussain - tabla, perkusije, glas
John McLaughlin - akusticna gitara
Jan Garbarek - tenor i soprano sax
Hariprasad Chaurasia - flaute i frule
snimljeno prije 25 godina, a i dan danas zvuci novo, originalno i van ovog svijeta
-
dezurni_ucenik
#359 Re: Preporučite album
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 22:07, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#360 Re: Preporučite album

od danas na mtv adriji, besplatan download... tvrd album, prava repcuga!!
- Atticus Finch
#363 Re: Preporučite album
Biréli Lagrène / Sylvain Luc, Summertime (2009)

Lijepo ostvarenje, bez pretjerane nametljivosti, efektno i balansirano. Iako, nije prvi put da neki gitarski duo svira jazz standarde, ovaj će album zasigurno zadržati mjesto poželjnih i dopadljivih u bilo čijoj kolekciji. Moje preporuke, vrlo emotivno i relaksirajuće.

Lijepo ostvarenje, bez pretjerane nametljivosti, efektno i balansirano. Iako, nije prvi put da neki gitarski duo svira jazz standarde, ovaj će album zasigurno zadržati mjesto poželjnih i dopadljivih u bilo čijoj kolekciji. Moje preporuke, vrlo emotivno i relaksirajuće.
-
steven8
#364 Re: Preporučite album
Novi album Crvene jabuke je dobar,jedan od boljih domacih u zadnjih par godina.

Evo neki singlovi

Evo neki singlovi
- So What!
- aNTropocentrio
- So What!
#368 Re: Preporučite album

Monolit - Arcana Balkanica
Jedan od nekoliko albuma koji me čini ponosnim Bosnacem i Hercegovcem. Album "Arcana Balkanica" nastao je na zgarištu nekadašnje mostarske thrash metal mašine i kao feniks iz pepela podigao ovaj bend. Tačnije ponovo su ga oživili nekadašnji članovi grupe Predrag Glogovac i Slobodan Ernjaković, a objavljen je u čast poginulom bubnjaru grupe Zlatanu Mehiću - Zubi. Grupa je postojala do rata i 1991. objavili su demo sa šest autorskih pjesama.
Grupa se ponovo oformila 2006. godine, album je snimljen i produciran u Švedskoj dok ga je izdala komercijalna kuća OneRecords iz Srbije. Album je čisti spoj energije, strasti i snage. Slušajući ga imao sam osjećaj kao da gorim od žestine koju nosi. Radi se o savršenom spoju thrash metala i New Wave of British Heavy Metala.
Nekoliko pjesama sa prijeratnog demo uradka je ponovo snimljeno i objavljeno, a bonus dodatak je live cover Metallicnog "Master of Puppetsa" snimljen 1988. na nastupu u Mostaru. Takoeđer zanimljiv je instrumental "Writeoffs" koji je zapravo obrada muzičke teme iz serije Povratak Otpisanih. Ipak najjača stvar na albumu je pjesma "Kletva" koja je ujedno i jedina pjesma na našem jeziku. Pjesma otkida bubrege i ako ne želite album poslušati, poslušajte barem pjesmu "Kletva" da čujete Hercegovački Heavy Metal:
- irvinx1
#369 Re: Preporučite album
Ovo ti je zbilja odlicna preporuka.So What! wrote:
Neon Knights - Deserted Land
Da ne pišem neke svoje utiske, ova pjesma govorio više od hiljadu riječi i ako vam se ne svidi, album nije za vas.
- Obskurni
#370 Re: Preporučite album

Negative Plane - Stained Glass Revelations
Ako neko želi da posluša nekonvencionalan black metal album nek posluša ovo
- So What!
#371 Re: Preporučite album
Evo upravo preslušao naslovnu pjesmu. Gdje si ih pronašao? Radi se o underground bendu.Obskurni wrote:
Negative Plane - Stained Glass Revelations
Ako neko želi da posluša nekonvencionalan black metal album nek posluša ovo
- Obskurni
#372 Re: Preporučite album
Relativno poznati na usbm sceni, procackaj malo po tom terminu ako te zanima.
- So What!
#373 Re: Preporučite album
Nisam dobro upoznat sa amrečikom black metal scenom. Znam toliko da se u njih black metal slabo sluša jer oni više vole sovje proizvode thrash i death.Obskurni wrote:Relativno poznati na usbm sceni, procackaj malo po tom terminu ako te zanima.
- Ajatolah_
#374 Re: Preporučite album
Empyrium - Songs of Moors and Misty Fields

Njemački folk doom... Mene su oduševili jer inače ne slušam takvu muziku, ali ovi me začas bace u depresiju.
Jedino im zamjerim ovaj čisti vokal, jednostavno mi ne odgovara.

Njemački folk doom... Mene su oduševili jer inače ne slušam takvu muziku, ali ovi me začas bace u depresiju.
- So What!
#375 Re: Preporučite album

Sikter - Now, Always, Never
Album prvijenac najuspješnijeg poslijeratnog bh. benda. Radi se o kombinaciji nekoliko žanrova od rocka, punka, metala do soula, disca i funka. Radi se o nevjerovatnom remek djelu produciranom od strane engleske muzičke ikone Briana Ena koji je i sam učestovao na nekoliko pjesama. Album je snimljen nakon 10 godina postojanja grupe i završava, najuspješniji period grupe od 1995-2000. Sa albuma bi izdvojio pjesme Pain in Brain, Power i Time and Space.