Preporodjeni klerofasist

Post Reply
Fair Life

#1 Preporodjeni klerofasist

Post by Fair Life »

[quote="Muhamed Velić, sarajevski imam za "Preporod""]

Ovdje se kod nas dijele i crveni kartoni, pištaljke, zviždaljke; hoćemo li? Hoćemo! Masa frenetično
kliče i uopće ne pita! Ali, gdje zaboga, gdje, za koga i protiv koga, zašto!? Zbog ostavki koje će šta
promijeniti?! Dajte, molim vas! Uozbiljite se! To što vi tražite, to je uglavnom - ništa!... Ja
definitivno hoću vjerovati da ovu aktualnu "prenapuhanu" situaciju dodatno napuhavaju faktori
izvana, ne znam koji obavještajci i koje službe, možda, što je i vjerovatno, ove komšijske, jer prije
nekoliko dana na Saračima momak dijeli pozive na prosvjede, da se dođe, da se digne, izbori, da se
ne da marvi da nas gazi... ali, ko zapravo poziva, jer poziv je bio anoniman, pitam korpulentnog,
dugokosog momka da mi se predstavi, naravno, nije htio, otišao je. Tim slijedom i ja sam zgužvao
njegov poziv i bacio ga u kantu za smeće, jer tu mu je mjesto... Ako je to cijena iznošenja javno
svoga vjerskoga stava, da će ovdašnji, aktivni komunistički "repovi" proglasiti te klerofašistom,
prihvatam: ja onda jesam klerofašist![/quote]
fixer

#2 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by fixer »

a koja je cijena dijeljenja letaka i pozivanja na odgovornost neodgovornih politicara? koja je cijena zahtjeva za vecom sigurnoscu pojedinca? da te proglase komunistickim repom? e pa ja to nisam.
Fair Life

#3 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by Fair Life »

fixer wrote:a koja je cijena dijeljenja letaka i pozivanja na odgovornost neodgovornih politicara? koja je cijena zahtjeva za vecom sigurnoscu pojedinca? da te proglase komunistickim repom? e pa ja to nisam.
Bolje je biti lavlji rep nego pseca glava...
nikad_izvini

#4 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by nikad_izvini »

Fair Life wrote:[quote="Muhamed Velić, sarajevski imam za "Preporod""]

Ovdje se kod nas dijele i crveni kartoni, pištaljke, zviždaljke; hoćemo li? Hoćemo! Masa frenetično
kliče i uopće ne pita! Ali, gdje zaboga, gdje, za koga i protiv koga, zašto!? Zbog ostavki koje će šta
promijeniti?! Dajte, molim vas! Uozbiljite se! To što vi tražite, to je uglavnom - ništa!... Ja
definitivno hoću vjerovati da ovu aktualnu "prenapuhanu" situaciju dodatno napuhavaju faktori
izvana
, ne znam koji obavještajci i koje službe, možda, što je i vjerovatno, ove komšijske, jer prije
nekoliko dana na Saračima momak dijeli pozive na prosvjede, da se dođe, da se digne, izbori, da se
ne da marvi da nas gazi... ali, ko zapravo poziva, jer poziv je bio anoniman, pitam korpulentnog,
dugokosog momka da mi se predstavi, naravno, nije htio, otišao je. Tim slijedom i ja sam zgužvao
njegov poziv i bacio ga u kantu za smeće, jer tu mu je mjesto... Ako je to cijena iznošenja javno
svoga vjerskoga stava, da će ovdašnji, aktivni komunistički "repovi" proglasiti te klerofašistom,
prihvatam: ja onda jesam klerofašist!
[/quote]

Nekome je loše,nekome je dobro.Kad ti je dobro,onda su ti svi komunisti.Floskule,demagogija,na zapadu ništa novo.Osim Cerića i njegovih poltrona koji nas guraju u još dublji glib koliko god to nemoguće zvučalo.Tužno.
fixer

#5 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by fixer »

ovo sto ti kazes stoji. njima je bilo loshe u komunizmu i sad stvarno imaju osjecaj da im je mnogo bolje. za vrijeme komunizma su imali mnogih problema, nisu mogli raditi sta im je volja. sad imaju mogucnost da rade sta zele, da se bogate, i normalno da ce biti klerofasisti
Fair Life

#6 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by Fair Life »

fixer wrote:ovo sto ti kazes stoji. njima je bilo loshe u komunizmu i sad stvarno imaju osjecaj da im je mnogo bolje. za vrijeme komunizma su imali mnogih problema, nisu mogli raditi sta im je volja. sad imaju mogucnost da rade sta zele, da se bogate, i normalno da ce biti klerofasisti
Eto... meni to nije normalno.
fixer

#7 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by fixer »

nije ni meni............ ocigledno njima je cim se tako naziva :(
mamatajo1965

#8 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by mamatajo1965 »

fixer wrote:ovo sto ti kazes stoji. njima je bilo loshe u komunizmu i sad stvarno imaju osjecaj da im je mnogo bolje. za vrijeme komunizma su imali mnogih problema, nisu mogli raditi sta im je volja. sad imaju mogucnost da rade sta zele, da se bogate, i normalno da ce biti klerofasisti
Ma izjave ovih klerofasista mi samo daju volje da i dalje izlazim na proteste.....
turban

#9 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by turban »

mamatajo1965 wrote:
Ma izjave ovih klerofasista mi samo daju volje da i dalje izlazim na proteste.....
...iza brda sve je bolje... :-)
Sensei

#10 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:36, edited 1 time in total.
lunci

#11 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by lunci »

Sensei wrote:

izvana, ne znam koji obavještajci i koje službe, možda, što je i vjerovatno, ove komšijske, jer prije
Ma paraziti!
Zadnji put kad sam bio na odmoru u BiH i izlazim i samoposluge kad na vratima me doceka lokalni "mutevelija". Selam-vozdra, sta je problem!? Veli mi, znas mjesna zajednica pravi kucu za hodzu, mi srusili staru pa eto ti doso pa da malo popricam s tobom. Rekoh, OK pravite fino, ako treba evo donijecu majstorima gajbu pive (ovo sam rekao ne iz zajebancije neke prema dzematu, jer je taj isti mutevelija bio zesci alkos, dakle njemu malo da suknem). Ma jok to, subhanallah, veli on meni, tvoj babo nije uletio nista love (ne radi, nema penzije, demobilisani alijin bojovnik), pa eto ti si doso iz inostanstva pa eto bilo bi fino, bla...bla... Meni mrak na oci! Rekoh, taj vas novi efendija zivi 5 km dalje od dzamije, ima dobru platu, dzenaze naplacuje, bonus dodatne zajebancije naplacuje... itd... i vi njemu pravite kucu!!??? Frajeru tesko "vozariti" nepunih 5 km, nego mu kucu praviti, pa to nema u mp3! Pare nije dobio, halalio bi gajbu pive za majstore, ali para nema.
Ma nije im bilo bolje u materi. Klerofasisti i paraziti![/quote]

malo je reci :lol:
Sensei

#12 Preporodjeni klerofasist

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:37, edited 1 time in total.
lunci

#13 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by lunci »

Sensei wrote:
lunci wrote: malo je reci :lol:
A sta li je smijesno boga ti :?
KLEROFAŠITI, PARAZITI i sav ostali ljudski otpad (čast izuzecima).
Valja im ovaj sistem, niko ih ne dira, po strani su, nahapalo se za rata... super im... Čim im počneš dirati SDA / SBiH jalijaše oglase se ko kakve hinje, samo eto ne znadoh da su se školovali i pripremali za političke govore. Ono što sam napisao u prethodnom postu i nije direktno vezano za temu postavljača, ali je vezano moralne vertikale/uzore Bošnjaka glasača.
Ne bih da sudim o tebi i tvom iskustvu po tvojim godinama, a čak ne bih ni da ispadnem šovinista!
Čika Sensei je iz Bosne izašao 2003. i zna o čemu govori.
mislim da se nismo najbolje razumjeli..
nasmijah se toj situaciji koju si opisao..jel treba da placem?? komentar "malo je reci", znacio je da su pobrojani i gori od klerofasista i sovinista...sve mi je to poznato o cemu govoris, svi smo se stim sretali ili srecemo..i sa crkvenjacima koji traze 300 maraka unaprijed da izadju tri popa na sahranu..naravno da takvi nisu moji moralni uzori bili zeleni ili plavi ili kockasti..zato no hard feelings&puno pozdrava :dance:
Sensei

#14 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by Sensei »

lunci wrote: mislim da se nismo najbolje razumjeli..
..zato no hard feelings&puno pozdrava :dance:
i ja tebi :dance:
:D
paratrooper

#15 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by paratrooper »

kritikovali cavica pa dobili dodika,
kritikovali esdauna pa dobili lajcaka,
kritikovali sda pa dobili sbih

kritika je samo alat u borbi za vlast - bar po sdp-u.
tempora

#16 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by tempora »

[/quote]

Ma sta je ovaj uopste rekao???? Ja samo razumjeh da on smatra da su protesti organizovani izvana i da se radi o "aktivnim komunistickim repovima" !????
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by pici »

Image

http://www.preporod.com/content/view/681/127/

Da li ovaj insan ima problema sa otezanim disanjem ,pa mu ne dolazi dovoljno krvi do mozga ili se je pretvorio u masineriju,dobro uzgojenih poltronsko sortiranih kabadahijskih vlastodrzackih huskaca.Ne bih znao reci,niti me zanima,ali ovako pisanje je malo reci,anti gradanski,anti demokratski itd itd.Ako se doticni stidi reci za sebe da je vjerski zatucani nebulolog,pa se izjasnjava kao klerofasista,nek mu je na njegovu slobodnu volju.Vjera je gospodo "Sloboda izbora" i tu nema demagogije ko je vjernik a ko ne,svako vjeruje u nesto,nema nevjernika,to je laz koja je proizasla od istih ovakvih koji se osjecaju ugrozenim i kada imaju dobar posao,platu,kola,kucu,stan,racun na banci,stele u svim ustanovama,svalerku,djecu,hipter zena itd itd.Vjecita ugrozenost......jednom rijecu PARANOJA.
lady midnight

#18 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by lady midnight »

ma ovaj je chikica pretenciozan do bola...
ne mogu nikako da se odluchim shta mi je najgore u ovom chlanku..

...nachin na koji on proteste dovodi u vezu sa "komunistichkim repovima" - samim tim degradirajuci uchesnike bez da se potrudio da ih saslusha a kamoli da razmisli o njihovim motivima; samim tim diskvalificirajuci ih u ochima chitalaca ovih novina (preporod). ne propusti on ni da ih dovede u vezu sa obavjeshtajnim sluzhbama iz susjedstva/komshiluka, tako da chitaoci preporoda sad znaju da protesti ne mogu biti nishta drugo do -- dushmanski. (eto jesu bash obavjeshtajne sluzhbe zapele za semihu :oops:)
... nachin na koji proteste dovodi u vezu sa uvodjenjem vjeronauke u vrtice (valjda se to mora spomenuti u svakoj diskusiji, bez obzira koja je tema... et ceterum censeo...) ovaj nachin povezivanja je manipulatorski i degutantan, ali je jako sugestivan... jer po njemu ispade da su ljudi koji se zalazhu za suzbijanje korupcije i za obezbjedjenje javne sigurnsoti ni manje ni vishe nego neprijatelji islama --- jer su protiv vjeronauke u vrticima.
...njegovo pozivanje u komunistichkom (sic!) maniru na "omladinske radne akcije" naushtrb bilo kakvog kritichkog razmishljanja... po principu "shta se vi petljate u politiku, idite u shumu -- saditi drvece." ako bih ga ja chastila ikakvim epitetom, onda bi to bio jedan upravo iz shumskog okruzhenja -- drvo. i to ono sirovo. shumsko. najsirovije. da ne kazhem - balvan.
... poniznost prema vlastima koja govori iz ovih redova. ne mogu a da se ne upitam gdje ustvari prestaje ova ponizhavajuca servilnost pojedinih sluzhbenika islamske zajednice prema vladajucim strukturama. nije to nishta novo, navikli smo mi da vjerski sluzhbenici ove institucije sluzhe razlichitim gospodarima, i to onima koji trenutno okupiraju poziciju ovosvjetske moci. kao shto i znamo da ih dosta onih koji su prije cinkarili svoje kolege i ostale vjernike udbi danas sjedi na manje-vishe odgovornim funkcijama. ne kazhem da je to sluchaj kod njega, daleko od toga... ali mentalitet je isti: umjesto da se zalazhe za ono sto religija koju navodno predstavlja i zastupa u svojoj srzhi simbolizira, a to je socijalna pravda, on se okomio na one rijetke koji se usudishe -- u svoj svojoj mladosti i neiskustvu, ali se ipak usudishe - da izadju na ulicu i da je zatrazhe, i to u onom najosnovnijem obliku - u obliku garancije slobode kretanja i lichne bezbjednosti, garancije na koju imaju potpuno pravo kao gradjani zemlje u kojoj zhive. ako je to slijepi bunt kako ga velic nazva - neka je, daj Bozhe da ova zemlja pokazhe da ima jos deset i sto puta vishe ovakvih slijepih buntovnika.

i samo josh jedna stvar: kad se ovakvi likovi u svojim tupastim chlancima uhvate pozivati na velike svjetske mislioce i izigravati nekakve intelektulne velichine misleci valjda da ce biranim citatima prikriti rupe i nesuvislosti koje se nagomilaju u ovakvim hrpama nebuloza (a stavicu ruku u vatru da mu je shekspir u vrh glave poznat iz ukrshtenice, o danielu cohn-benditu necu ni da govorim), onda tek znam koji intelektualni jad i bijeda ustvari stoje iza svega ovoga.
nije on fashista, niti je klerofashista. on je -- ponizan i pokoran podanik jedne koruptne vlasti, a uz to je nesposoban pa je zbog toga ochito frustriran - jer bi volio da je sposobniji.
pitt

#19 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by pitt »

al vazda je zavjera i strane sluzbe :lol: :lol: :lol:
samo gost

#20 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by samo gost »

lady midnight wrote: i samo josh jedna stvar: kad se
ovakvi likovi u svojim tupastim chlancima uhvate pozivati na velike
svjetske mislioce i izigravati nekakve intelektulne velichine misleci
valjda da ce biranim citatima prikriti rupe i nesuvislosti koje se
nagomilaju u ovakvim hrpama nebuloza (a stavicu ruku u vatru da mu je
shekspir u vrh glave poznat iz ukrshtenice, o danielu cohn-benditu necu
ni da govorim), onda tek znam koji intelektualni jad i bijeda ustvari
stoje iza svega ovoga.
nije on fashista, niti je klerofashista. on
je -- ponizan i pokoran podanik jedne koruptne vlasti, a uz to je
nesposoban pa je zbog toga ochito frustriran - jer bi volio da je
sposobniji
.
Mislim da on čak ne bi volio ni da je sposobniji (on već misli da je najsposobniji), već bi volio da je poznatiji. Ovaj njegov članak, pismo 'Danima', odgovor A. Omersoftić također u 'Danima' i njegova reakcija u 'Preporodu' na članak E. Suljagića u 'Startu', pokazuju da se on ubi pokušavajući sebe predstaviti kao nečiju žrtvu. Zato se i poziva na 'tamna vremena' i 'progone' koji s njim nemaju veze, jer ako je kako sam kaže 'mladi imam' u vrijeme suđenja Izetbegoviću i njegovoj grupi još je okolo trčkarao i padao na nos. Ali zato sve o tome zna kako da je tamo bio!

Ovakve ljude koji svima, osim sebi, niječu pravo da iznesu svoj stav a da ih se ne popljuje i etiketira, treba ignorisati i uopće po imenu ne spominjati, ali se protiv onoga za šta se takvi zalažu treba boriti na sve moguće demokratske načine.
lunci

#21 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by lunci »

samo gost wrote:
lady midnight wrote: i samo josh jedna stvar: kad se
ovakvi likovi u svojim tupastim chlancima uhvate pozivati na velike
svjetske mislioce i izigravati nekakve intelektulne velichine misleci
valjda da ce biranim citatima prikriti rupe i nesuvislosti koje se
nagomilaju u ovakvim hrpama nebuloza (a stavicu ruku u vatru da mu je
shekspir u vrh glave poznat iz ukrshtenice, o danielu cohn-benditu necu
ni da govorim), onda tek znam koji intelektualni jad i bijeda ustvari
stoje iza svega ovoga.
nije on fashista, niti je klerofashista. on
je -- ponizan i pokoran podanik jedne koruptne vlasti, a uz to je
nesposoban pa je zbog toga ochito frustriran - jer bi volio da je
sposobniji
.
Mislim da on čak ne bi volio ni da je sposobniji (on već misli da je najsposobniji), već bi volio da je poznatiji. Ovaj njegov članak, pismo 'Danima', odgovor A. Omersoftić također u 'Danima' i njegova reakcija u 'Preporodu' na članak E. Suljagića u 'Startu', pokazuju da se on ubi pokušavajući sebe predstaviti kao nečiju žrtvu. Zato se i poziva na 'tamna vremena' i 'progone' koji s njim nemaju veze, jer ako je kako sam kaže 'mladi imam' u vrijeme suđenja Izetbegoviću i njegovoj grupi još je okolo trčkarao i padao na nos. Ali zato sve o tome zna kako da je tamo bio!

Ovakve ljude koji svima, osim sebi, niječu pravo da iznesu svoj stav a da ih se ne popljuje i etiketira, treba ignorisati i uopće po imenu ne spominjati, ali se protiv onoga za šta se takvi zalažu treba boriti na sve moguće demokratske načine.
mozda je sadomazo :lol:
pitt

#22 Re: Preporodjeni klerofasist

Post by pitt »

preporucio bih doticnom imamu da poslusa (i zamisli se) sljedecu ilahiju poznatog americkog mutavelije Johnny Cash-a :D:D:D:D

You can run on for a long time
Run on for a long time
Run on for a long time
Sooner or later God'll cut you down
Sooner or later God'll cut you down

Go tell that long tongue liar
Go and tell that midnight rider
Tell the rambler,
The gambler,
The back biter
Tell 'em that God's gonna cut 'em down
Tell 'em that God's gonna cut 'em down