Da li koristite preparate za podmazivanje zglobova i obnovu hrskavice? Koji su se pokazali kao najbolji i osjećate li poboljšanje?
Thx
Preparati za zglobove
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Preparati za zglobove
Ja šta nas je što patimo od tih zglobno-koštanih problema, to nije normalno?!
Samo da podsjetim da je bitno piti što više donata jer tek u kombinaciji Mg, Ca i neko kaže i Zn, mogu se imati dobri zglobovi i kosti.
Na nesreću, ja moram desni kuk ugradjivati od plastike.
Samo da podsjetim da je bitno piti što više donata jer tek u kombinaciji Mg, Ca i neko kaže i Zn, mogu se imati dobri zglobovi i kosti.
- Pasiflora
#3 Re: Preparati za zglobove
Hondroitin - Glukozamin, ima ga u svim apotekama, nije preskup, a izuzetno koristan kroz dugorocnu terapiju. Dokazano i na ljudima i na psima 
-
FrozenCastle
#4 Re: Preparati za zglobove
Ma 21. vijek.
Toliko je zagađivaca oko nas, da ne moze covjek izolovati konkretan uzrok vise.
Istrazivala sam i izgleda to oko Mg i Ca, treba unositi u omjeru 2:1 Mg u odnosu na Ca, inace se Ca nece vezati i samo ce proci kroz organizam sav visak koji se ne veze.
Aj pa kakva plastika, valjda ide titanijum?
Istrazivala sam i izgleda to oko Mg i Ca, treba unositi u omjeru 2:1 Mg u odnosu na Ca, inace se Ca nece vezati i samo ce proci kroz organizam sav visak koji se ne veze.
Aj pa kakva plastika, valjda ide titanijum?
PipiDugaDevetka wrote:Ja šta nas je što patimo od tih zglobno-koštanih problema, to nije normalno?!
Ima raznih firmi proizvođaca, imas li neki konkretan slucajno, da vode racuna o kvaliteti, da ne uzmem neke lijeve firme?Pasiflora wrote:Hondroitin - Glukozamin, ima ga u svim apotekama, nije preskup, a izuzetno koristan kroz dugorocnu terapiju. Dokazano i na ljudima i na psima
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Preparati za zglobove
Pojma nemam kakvi se umjetni kukovi ugrađuju, samo znam šta je dr. Biščević rekao da nakon vađenja nekih nalaza slijedi operacija ugradnje ''plastčnog'' kuka.
Jesam li ja dobro čuo da li je rekao ''plastičnog'' ili umjetnog kuka, ja se više ne mogu sjetiti.
Jesam li ja dobro čuo da li je rekao ''plastičnog'' ili umjetnog kuka, ja se više ne mogu sjetiti.
-
FrozenCastle
#6 Re: Preparati za zglobove
Sigurno je mislio umjetni, a ne plastični. Oni se prave od titanijuma jer je to jedini materijal koji organizam prepoznaje kao kost i time su drastično smanjene šanse da ga organizam odbaci kao strano tijelo.
Nemoj nikakve plastične uzimat
Nemoj nikakve plastične uzimat
Last edited by FrozenCastle on 20/12/2012 21:45, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#7 Re: Preparati za zglobove
šefica wrote:
Ima raznih firmi proizvođaca, imas li neki konkretan slucajno, da vode racuna o kvaliteti, da ne uzmem neke lijeve firme?[/quote]Pasiflora wrote:Hondroitin - Glukozamin, ima ga u svim apotekama, nije preskup, a izuzetno koristan kroz dugorocnu terapiju. Dokazano i na ljudima i na psima
Diepharm ( nadam se da ovo nije reklama