Prenošenje preko granice EU - Schengen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bersK

#1 Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by bersK »

U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
Zeljoooo

#2 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Zeljoooo »

Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
SaraFina

#3 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by SaraFina »

Strasno. Pa sto zelis ti ili neko deseti pokvariti sebi dozivljaj takvim rizicnim poduhvatima? ZA malo djira nekog rizikujes zabranu ulaska i u HR.
Znaci nema ni do Makarske ljetos. Uzivajte u klasici djeco.
LonelyWolf

#4 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by LonelyWolf »

bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
Ništa šteka, od kada je Hrvatska u EU dozvoljeno je unijeti 2 kutije. Kazna 100 eur po kutiji viška pa ti racunaj.
victom

#5 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by victom »

Zeljoooo wrote:Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
:D :D :) :) :) :D :D :D dooobar...
Last edited by victom on 01/03/2021 06:00, edited 2 times in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#6 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Zviz »

U gace, i to one od Tarzana.

Samo u moje doba si imao granicu u svakoj drzavi osim izmedju zemalja BENELUX-a, Njemacke i Francuske - davno bilo, a tad je bila Milicija, i trenirala je strogocu :D
Muskarac From Odakle

#7 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Muskarac From Odakle »

bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
Jel vi idete na ekskurziju da bi lokali ili da vidite svijet-a i usput se zabavite?Ako vam je do lokanja onda zakupite kakvu birtiju u gradu i lesite se tih 7 dana ne treba vam italija.Za sve eventualne pizdarije na granici snosite licno posljedice.
rovac13

#8 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by rovac13 »

LonelyWolf wrote:Ništa šteka, od kada je Hrvatska u EU dozvoljeno je unijeti 2 kutije. Kazna 100 eur po kutiji viška pa ti racunaj.
Svaki vikend ja i kolega ponesemo gore po jednu steku........uvijek nas pita carinik imate li sta za prijavit.......uvijek kazemo da imamo 2 steke cigara........sretno prijatno........tako da mi nije jasna tvoja izjava ???
LonelyWolf

#9 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by LonelyWolf »

Moja greška, mislio sam da je isto za cijelu EU, medjutim nije. U Hrvatsku može šteka dok npr. u Mađarsku samo 2 kutije i to je slučaj koji sam opisivao.
Zviz

#10 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Zviz »

LonelyWolf wrote:Moja greška, mislio sam da je isto za cijelu EU, medjutim nije. U Hrvatsku može šteka dok npr. u Mađarsku samo 2 kutije i to je slučaj koji sam opisivao.

Decko postroji citav razred, ko nepusi i nema sta da nosi uvalis dvi steke i litar kakve brlje u rukue i lizalo u usta da sute. Imas valjda muda. Koliko vas je? Jedno 30, nista - pomnozi i vidjet ces gomile. Kad fino dodjes u BiH rasprodas ondosno pruzis po BiH svoje cijenjene produkte ko onu ponjavu u hodniku i tako ces za koju godinu sazrit za ministarstva. Poslusaj ti cika Zviza, znam ja sta govorim. Moras imati MUDA, to ti je ono sto visi ko dva kliker izmedju nogu i klipana. De nek ti kakva ih malo izmasira, da budes opustenij tokom turneje.
LonelyWolf

#11 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by LonelyWolf »

Što mene citira, živ bio :) Vrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
Zviz

#12 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Zviz »

LonelyWolf wrote:Što mene citira, živ bio :) Vrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
A veceras se cugnulo malo, pa nisam bio pazljiv oko imena forumasa, reko pisac teme napisa :D Pardon, do mene je.
Edin H.

#13 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Edin H. »

LonelyWolf wrote:Što mene citira, živ bio :) Vrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
:D
bersK

#14 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by bersK »

Toliko odgovora, a rijetko koji koristan. Sigurno ste i vi vala prenosili svašta preko grane, nemojte se praviti ludi. I ne znači po defaultu da ćemo tamo nositi cisternu piva i šlepere cigara, nego nešto malo jače od onoga što nije carinski dozvoljeno, jer od 1L ne možemo ni guzicu obrisat. :3
Troll_Happens

#15 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Troll_Happens »

Nerazumijem sta je problem. Nek vas je 30 nek svsko ponese litru pica i steku za sedam dana vam netreba vise. A ice vas sigurno vise. I gdje je tu problem. :-)
graue_maus

#16 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by graue_maus »

Muskarac From Odakle wrote:Jel vi idete na ekskurziju da bi lokali ili da vidite svijet-a i usput se zabavite?Ako vam je do lokanja onda zakupite kakvu birtiju u gradu i lesite se tih 7 dana ne treba vam italija.Za sve eventualne pizdarije na granici snosite licno posljedice.
:thumbup: to se i ja upitam kad odem na odmor, i vidim neki ne uzlaze dalje od bara u hotelu..........
nema me tamo

#17 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by nema me tamo »

Bez problema ce proci sta god da ponesete..
Samo te treba proci taj strah šta ako..

Ponavljam bez problema prošlo i procice i bez problema i vama..
Samo nemoj da ti kasnije bude krivo kad te samo pogleda i kaže vam uredu je.. :D

@ Troll Happens nije problem u alkoholu glavno je ovdje ovo " pod tepih ". :D
graue_maus

#18 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by graue_maus »

:bih:
Last edited by graue_maus on 20/02/2015 07:30, edited 1 time in total.
graue_maus

#19 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by graue_maus »

dupli
nema me tamo

#20 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by nema me tamo »

Dobro ne volite opijate shvatili smo, hajde sad nek' neko da fin savjet kako da momci prošvercaju 150, 200 grama zelenog. :D
Kinesko prkno

#21 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by Kinesko prkno »

nema me tamo wrote:Dobro ne volite opijate shvatili smo, hajde sad nek' neko da fin savjet kako da momci prošvercaju 150, 200 grama zelenog. :D
Zeljoooo wrote:Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
Kolega je dao dobar prijedlog,samo umjesto tampona upotrijebiti avazovu dvolisnicu.
iTo

#22 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by iTo »

sretno... trebat ce Vam...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by japin_mutapi »

đesi ti prije prenosio
stavi u đep i lagano iskuliraj ... nečeš kilo prenositi
ApexTwiner

#24 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by ApexTwiner »

Odmah je jasno da ste levati, provaliće vas carinici iste sekunde, vidiće vam u očima. A onda ste najebali.
sarayewo

#25 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen

Post by sarayewo »

Mi smo svojevremeno kesu gudre zalijepili na krov autobusa kroz siber... I proslo. :)
Post Reply