Prenošenje preko granice EU - Schengen
- bersK
#1 Prenošenje preko granice EU - Schengen
U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
- Zeljoooo
#2 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
- SaraFina
#3 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Strasno. Pa sto zelis ti ili neko deseti pokvariti sebi dozivljaj takvim rizicnim poduhvatima? ZA malo djira nekog rizikujes zabranu ulaska i u HR.
Znaci nema ni do Makarske ljetos. Uzivajte u klasici djeco.
Znaci nema ni do Makarske ljetos. Uzivajte u klasici djeco.
- LonelyWolf
#4 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Ništa šteka, od kada je Hrvatska u EU dozvoljeno je unijeti 2 kutije. Kazna 100 eur po kutiji viška pa ti racunaj.bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
- victom
#5 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Zeljoooo wrote:Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:00, edited 2 times in total.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#6 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
U gace, i to one od Tarzana.
Samo u moje doba si imao granicu u svakoj drzavi osim izmedju zemalja BENELUX-a, Njemacke i Francuske - davno bilo, a tad je bila Milicija, i trenirala je strogocu
Samo u moje doba si imao granicu u svakoj drzavi osim izmedju zemalja BENELUX-a, Njemacke i Francuske - davno bilo, a tad je bila Milicija, i trenirala je strogocu
- Muskarac From Odakle
#7 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Jel vi idete na ekskurziju da bi lokali ili da vidite svijet-a i usput se zabavite?Ako vam je do lokanja onda zakupite kakvu birtiju u gradu i lesite se tih 7 dana ne treba vam italija.Za sve eventualne pizdarije na granici snosite licno posljedice.bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
- rovac13
#8 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Svaki vikend ja i kolega ponesemo gore po jednu steku........uvijek nas pita carinik imate li sta za prijavit.......uvijek kazemo da imamo 2 steke cigara........sretno prijatno........tako da mi nije jasna tvoja izjava ???LonelyWolf wrote:Ništa šteka, od kada je Hrvatska u EU dozvoljeno je unijeti 2 kutije. Kazna 100 eur po kutiji viška pa ti racunaj.
- LonelyWolf
#9 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Moja greška, mislio sam da je isto za cijelu EU, medjutim nije. U Hrvatsku može šteka dok npr. u Mađarsku samo 2 kutije i to je slučaj koji sam opisivao.
- Zviz
#10 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
LonelyWolf wrote:Moja greška, mislio sam da je isto za cijelu EU, medjutim nije. U Hrvatsku može šteka dok npr. u Mađarsku samo 2 kutije i to je slučaj koji sam opisivao.
Decko postroji citav razred, ko nepusi i nema sta da nosi uvalis dvi steke i litar kakve brlje u rukue i lizalo u usta da sute. Imas valjda muda. Koliko vas je? Jedno 30, nista - pomnozi i vidjet ces gomile. Kad fino dodjes u BiH rasprodas ondosno pruzis po BiH svoje cijenjene produkte ko onu ponjavu u hodniku i tako ces za koju godinu sazrit za ministarstva. Poslusaj ti cika Zviza, znam ja sta govorim. Moras imati MUDA, to ti je ono sto visi ko dva kliker izmedju nogu i klipana. De nek ti kakva ih malo izmasira, da budes opustenij tokom turneje.
- LonelyWolf
#11 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Što mene citira, živ bio
Vrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
- Zviz
#12 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
A veceras se cugnulo malo, pa nisam bio pazljiv oko imena forumasa, reko pisac teme napisaLonelyWolf wrote:Što mene citira, živ bioVrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
- Edin H.
#13 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
LonelyWolf wrote:Što mene citira, živ bioVrijeme mojih ekskurzija je davno prošlo vrijeme...
- bersK
#14 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Toliko odgovora, a rijetko koji koristan. Sigurno ste i vi vala prenosili svašta preko grane, nemojte se praviti ludi. I ne znači po defaultu da ćemo tamo nositi cisternu piva i šlepere cigara, nego nešto malo jače od onoga što nije carinski dozvoljeno, jer od 1L ne možemo ni guzicu obrisat. :3
- Troll_Happens
#15 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Nerazumijem sta je problem. Nek vas je 30 nek svsko ponese litru pica i steku za sedam dana vam netreba vise. A ice vas sigurno vise. I gdje je tu problem. 
- graue_maus
#16 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Muskarac From Odakle wrote:Jel vi idete na ekskurziju da bi lokali ili da vidite svijet-a i usput se zabavite?Ako vam je do lokanja onda zakupite kakvu birtiju u gradu i lesite se tih 7 dana ne treba vam italija.Za sve eventualne pizdarije na granici snosite licno posljedice.
-
nema me tamo
#17 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
Bez problema ce proci sta god da ponesete..
Samo te treba proci taj strah šta ako..
Ponavljam bez problema prošlo i procice i bez problema i vama..
Samo nemoj da ti kasnije bude krivo kad te samo pogleda i kaže vam uredu je..
@ Troll Happens nije problem u alkoholu glavno je ovdje ovo " pod tepih ".
- graue_maus
#18 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Last edited by graue_maus on 20/02/2015 07:30, edited 1 time in total.
- graue_maus
-
nema me tamo
#20 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Dobro ne volite opijate shvatili smo, hajde sad nek' neko da fin savjet kako da momci prošvercaju 150, 200 grama zelenog. 
- Kinesko prkno
#21 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
nema me tamo wrote:Dobro ne volite opijate shvatili smo, hajde sad nek' neko da fin savjet kako da momci prošvercaju 150, 200 grama zelenog.
Kolega je dao dobar prijedlog,samo umjesto tampona upotrijebiti avazovu dvolisnicu.Zeljoooo wrote:Ako je bijelo uzmete tampon i onda izvadite ono sto ima i nagurate to sto hocete i onda stavi kolegica u picu. I to je to.
-
iTo
#22 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
sretno... trebat ce Vam...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
đesi ti prije prenosio
stavi u đep i lagano iskuliraj ... nečeš kilo prenositi
stavi u đep i lagano iskuliraj ... nečeš kilo prenositi
-
ApexTwiner
#24 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Odmah je jasno da ste levati, provaliće vas carinici iste sekunde, vidiće vam u očima. A onda ste najebali.bersK wrote:U junu idemo na srednjoškolsku ekskurziju, Italija logika. Čuli smo sve, od toga jedna litra žestine i šteka cigara po osobi i tako dalje, ali planirali smo nešto da se uradi "pod tepih". Kada ste vi išli na ekskurziju, gdje ste sakrivali vaše "nedozvoljene" supstance, alkohol i ostala govna od EU carinika? Iskustva?
-
sarayewo
#25 Re: Prenošenje preko granice EU - Schengen
Mi smo svojevremeno kesu gudre zalijepili na krov autobusa kroz siber... I proslo.