Pozdrav,
trazio sam po forumu ali nisam uspio naci kakvo je trenutno stanje u vezi neiskoristenog godisnjeg odmora. Da li je poslodavac duzan isplatiti dane koji nisu iskoristeni kada dolazi do prekida radnog odnosa. Naime imam 19 neiskoristenih dana i napustam firmu pa me zanima zakonska regulativa vezana za neiskoristene dane godisnjeg odmora.
Hvala
Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora
Moderator: _BataZiv_0809
- zgiba
#2 Re: Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora
Ukoliko prelazis kod drugog poslodavca, a nemas prekid duze od 8 dana izmedju radnog odnosa kod starog i novog poslodavca, te dane godisnjeg mozes iskoristiti kod novog poslodavca.aldinmah wrote:Pozdrav,
trazio sam po forumu ali nisam uspio naci kakvo je trenutno stanje u vezi neiskoristenog godisnjeg odmora. Da li je poslodavac duzan isplatiti dane koji nisu iskoristeni kada dolazi do prekida radnog odnosa. Naime imam 19 neiskoristenih dana i napustam firmu pa me zanima zakonska regulativa vezana za neiskoristene dane godisnjeg odmora.
Hvala
- ptičica
#3 Re: Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora
Naravno, moras priloziti potvrdu od poslodavca da nisi iskoristio godisnji odmor, ukoliko ga zelis koristiti u novoj firmi.zgiba wrote:Ukoliko prelazis kod drugog poslodavca, a nemas prekid duze od 8 dana izmedju radnog odnosa kod starog i novog poslodavca, te dane godisnjeg mozes iskoristiti kod novog poslodavca.aldinmah wrote:Pozdrav,
Hvala
Sadasnji poslodavac ti ne moze isplatiti naknadu za neiskoristeni godisnji odmor, vec ti jedino moze dati da ga iskoristis prije prekida radnog odnosa.