Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Puf

#1 Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora

Post by Puf »

Pozdrav,

trazio sam po forumu ali nisam uspio naci kakvo je trenutno stanje u vezi neiskoristenog godisnjeg odmora. Da li je poslodavac duzan isplatiti dane koji nisu iskoristeni kada dolazi do prekida radnog odnosa. Naime imam 19 neiskoristenih dana i napustam firmu pa me zanima zakonska regulativa vezana za neiskoristene dane godisnjeg odmora.

Hvala
zgiba

#2 Re: Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora

Post by zgiba »

aldinmah wrote:Pozdrav,

trazio sam po forumu ali nisam uspio naci kakvo je trenutno stanje u vezi neiskoristenog godisnjeg odmora. Da li je poslodavac duzan isplatiti dane koji nisu iskoristeni kada dolazi do prekida radnog odnosa. Naime imam 19 neiskoristenih dana i napustam firmu pa me zanima zakonska regulativa vezana za neiskoristene dane godisnjeg odmora.

Hvala
Ukoliko prelazis kod drugog poslodavca, a nemas prekid duze od 8 dana izmedju radnog odnosa kod starog i novog poslodavca, te dane godisnjeg mozes iskoristiti kod novog poslodavca.
ptičica

#3 Re: Prenosenje/Isplata neiskoristenog godisnjeg odmora

Post by ptičica »

zgiba wrote:
aldinmah wrote:Pozdrav,

Hvala
Ukoliko prelazis kod drugog poslodavca, a nemas prekid duze od 8 dana izmedju radnog odnosa kod starog i novog poslodavca, te dane godisnjeg mozes iskoristiti kod novog poslodavca.
Naravno, moras priloziti potvrdu od poslodavca da nisi iskoristio godisnji odmor, ukoliko ga zelis koristiti u novoj firmi.

Sadasnji poslodavac ti ne moze isplatiti naknadu za neiskoristeni godisnji odmor, vec ti jedino moze dati da ga iskoristis prije prekida radnog odnosa.
Post Reply