prenos slike s racunara na TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
rani_mraz
Posts: 11
Joined: 12/02/2007 17:20
Location: Ilidza

prenos slike s racunara na TV

Post by rani_mraz » 13/02/2007 20:51

imam graficku karticu Radeon 9200, i pri prenosu slike na TV,slika na monitoru racunara se smanji(kompresuje),rezolucija ostaje ista,a slika na Tv-u bude OK.



ako neko zna kako da rijeshim ovaj problem,da dobijem na TV-u i na racunaru ok sliku neka mi pomogne.

hvala


User avatar
Qler
Posts: 19327
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

Post by Qler » 13/02/2007 23:43

kupi nVidia graficku :D ATI inace ima lose drivere.. ima bolju sliku na TV-u i sve to stoji al' sto zna zakomplikovati to je cudo... cackat po ati control centru ima tona opcija.. ja znam da sam neke probleme rjesavao tako sto sam stavljao da mi TV bude primarni display kad hocu da pogledam film :D

User avatar
video
Posts: 3525
Joined: 26/06/2006 12:13
Location: Teheran
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post by video » 16/02/2007 11:17

evo ti driveri http://mirror.ati.com/support/drivers/p ... taliraj,pa nastimaj u properties-ima karte!!

Shamrock
Posts: 380
Joined: 31/10/2006 12:13

Re: prenos slike s racunara na TV

Post by Shamrock » 16/02/2007 13:56

rani_mraz wrote:imam graficku karticu Radeon 9200, i pri prenosu slike na TV,slika na monitoru racunara se smanji(kompresuje),rezolucija ostaje ista,a slika na Tv-u bude OK.



ako neko zna kako da rijeshim ovaj problem,da dobijem na TV-u i na racunaru ok sliku neka mi pomogne.

hvala


koji ti je primarni monitor? stavi na oba istu rezoluciju vjerovatno si ukljucio da ti tv bude primarni a na sec ti je manja rezolucija...

Jaguar84 wrote:ja imam problem da mi nikako nece da prebaci sliku na tv,radeon 9550...na starom racunaru je sve ferceralo ali sad nikako....


sta si sve ukljucio? jel i sve prikljuceno kako treba, kod mene je ista graf i sve radi kako treba...

rani_mraz
Posts: 11
Joined: 12/02/2007 17:20
Location: Ilidza

proble 2

Post by rani_mraz » 16/02/2007 21:35

Sredio sam to oko velicine slike.I na monitoru i na TV-u slika je super, ali sad se javio drugi problem.Kad pokrenem film na TV-u ga nema,samo prikaze player ,prenese ton,i sve ostalo osim slike filma.Isprobao sam razne playere i nishta.U ATI-ovim podeshavanjima sam isprobao sve kombinacije oko primarnog i sec monitora,i jedino shto uspjevam je da imam sliku filma na jednom od dva monitora, na racunaru ili TV-u.

shta da radim?

User avatar
Buster
Posts: 105
Joined: 09/01/2007 08:32
Location: Sarajevo

Post by Buster » 17/02/2007 15:30

Koliko ja imam iskustva s tom karticom - to ti je rani-mraze i konacno rjesenje (jedna slika na jednom od 2 monitora). Vjerovatno na onom monitoru gdje ne vidis sliku vidis npr subtitles kako furaju normalno.
Ma nije ti ta graficka bog zna sta. Preporucujem ti NVIDIA GF 6600 GT 256 AGP ili GF7600GS ili GT AGP 256. Kostaju oko 200 KM - 280 KM, ali je uzivancija i vrijedi te pare.

User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1662
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

Post by Abu FEED el-Castro » 17/02/2007 15:54

Eh kad smo kod tog (kod mene je Ati Radeon 9550) koji kabal koristite za prebacivanje na tv, i gdje se moze kupiti i orjentaciono posto je?

User avatar
Buster
Posts: 105
Joined: 09/01/2007 08:32
Location: Sarajevo

Post by Buster » 17/02/2007 15:57

Abu, to ti je vec malcice bolja graficka. ja sve kablove i sl. kupujem u Elektronik centru (npr. na tramvajskoj Marijin dvor). mada to sve mozes kupiti u bilo kojem PC shopu.

izbjeglica_iz_besmisla
Posts: 401
Joined: 15/09/2005 17:22
Location: sarajevo ...
Has thanked: 4 times

Post by izbjeglica_iz_besmisla » 17/02/2007 16:15

taman mogu dva odgovora u jednom postu :)

@ ABU

i ja imam istu karticu, a davno sam se raspitivao upravo ovo sto i ti .. na kraju sam kupio Ednetov kabl (u robotu, mada ima i u mercatoru i interexu) ... za 14,5 maraka dobiješ kabl dužine deset metara (meni je i trebao tako dugačak), sa SCART ulazom za TV na jednoj strani a na drugoj sa dva ulaza za komp (jedan za grafikčku, drugi za zvuk) ... priključiš i onda moraš malo prčkat po Display properties i radiće ko doksa ... ja sam lično prezadovoljan ... naravno, možeš i proći jeftinije ako "ručno" to sve sklapaš, ali ovo je meni bila najbolja i najjednostavnija solucija

@ rani mraz

to je i meni pravilo problem .. niko mi nije znao objasnit, pa sam kraju sam moro prokkontavat dje je zvrčka .. helem, stvar je u playerima ... znači u svakom moraš čačkati oko video opcija ... npr, u malom Media PLayer Classicu moraš odabrati opciju VMR 9 renderless i radiće ... eto, sa srećom ...

rani_mraz
Posts: 11
Joined: 12/02/2007 17:20
Location: Ilidza

Post by rani_mraz » 17/02/2007 16:58

Abu FEED el-Castro wrote:Eh kad smo kod tog (kod mene je Ati Radeon 9550) koji kabal koristite za prebacivanje na tv, i gdje se moze kupiti i orjentaciono posto je?




Ja sam kupio na Cengic Vili,pored Vila Park-a , ima prodavnica elektro opreme.
1 duzni metar koshta 0,80 KM.

Kablovi su u standardnim duzinama , 1m,3m, 5m,10m.

To je kabal sa tri 'cinca' na oba kraja ,bjeli ,crveni i zuti.

Ako ti tv Nema 'cinceve' morash kupiti mali konektor na skart ,on je negdje oko 1,5 KM.

Treba ti josh jedan konektor za zvuk, on je 2 KM

U pomenutoj prodavnici imash kupiti shta zazelish,a mislim da je najjeftinija.

rani_mraz
Posts: 11
Joined: 12/02/2007 17:20
Location: Ilidza

Post by rani_mraz » 17/02/2007 17:35

izbjeglica_iz_besmisla


rijeshio sam problem,ti si dao pravi odgovor .

hvala ti puno

Post Reply