Prenemaganje na Facebook-u?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#151 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by kakavdanakneiskustvu »

drunken tiger wrote:Hermafroditni profili.. ne znaš kako da se javiš i kome poruku šalješ.. To mi je onako malo iritantno.
:lol: :lol: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#152 Re: Preseravanje na Facebook-u?

lajkanje svojih slika
w0rld

#153 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by w0rld »

Jel moguce da niko do sada nije spomenuo vjerska forsiranja :)
esmasaric

#154 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by esmasaric »

Spomenuto je stavljanje citata iz svetih knjiga.
palestinka

#155 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by palestinka »

Neki dan jednom zajedničkom profilu rođendan. iz zeze sam napisala X i Y sretan vam rođendan, sve vam naj želim...oboje lajkali, a kome je rođendan, ne znam...čiista šizofrenija:-D
esmasaric

#156 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by esmasaric »

Prije par god bilo aktuelno kada je neki praznik npr. Bajram.
Stavi žena sliku džamije, označi nas 100tinjak na njoj. :-)
zalizani

#157 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by zalizani »

definitivno dvojni profil. treba mi na chatu njen muz, javlja se ona i kaze dok zavrsi u kupatilu :-) :cry:
palestinka

#158 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by palestinka »

zalizani wrote:definitivno dvojni profil. treba mi na chatu njen muz, javlja se ona i kaze dok zavrsi u kupatilu :-) :cry:
:-S:*)kao da ti se javila na fiksni telefon:-D
Edin H.

#159 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Edin H. »

palestinka wrote:Neki dan jednom zajedničkom profilu rođendan. iz zeze sam napisala X i Y sretan vam rođendan, sve vam naj želim...oboje lajkali, a kome je rođendan, ne znam...čiista šizofrenija:-D
Cestitaj onda ovome na rodjenju djeteta, kad vec volis cestitati. :oops:

http://www.klix.ba/lifestyle/bebe/otac- ... /160521046
hrle1976

#160 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by hrle1976 »

Sta je to Prenemaganje???
Matzan

#161 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by Matzan »

Veći su bolesnici ovi što im smeta šta ljudi objavljuju na FB-u, nego oni koji to rade.

Živi svoj život i pusti druge da žive.
Lakat Jebić

#162 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by Lakat Jebić »

Nisrin wrote:
Sad mi cijeli elaborat izlozi, ja sam napisala STA MENI SMETA, ne mora znaciti da smeta svim drugim...
Sto se tice prezimena, po vazecem pravopisu zena pise prezimena sa crticom izmedju, prvo ide djevojacko, onda udato i po tome znas...e sad sto je svijet nepismen, neka druga tema!
ne bi da se puno petljam, al nema pravila tu, mozes redoslijed kakav hoces stavit

et, nemojte sta zamjerit, i nastavite u zdravlju :D
costacurta

#163 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by costacurta »

Matzan wrote:Veći su bolesnici ovi što im smeta šta ljudi objavljuju na FB-u, nego oni koji to rade.

Živi svoj život i pusti druge da žive.
A 'ta ćeš onda ti na forumu tom analogijom?
Ev meni smetaju ovakva moralisanja :mrgreen:

FejZbuk je postao karina zešća. Pitam ja kolegu što će tebi to? Kaže pa to je super stvar, našao sam prijatelje s kojima se nisam čuo 20ak godina. Ja prijatelja i govana rekoh, sta se imaš i sad slušati ako se niste sluaali 20 godina, ono kakvi su to prijatelji? Al bitno je imati ih preko 200, sve ispod tog broja na FBu govori o tebi kao nekome ko nije voljen, poželjan, cool u raji, fensi...... :lol:
gnjev

#164 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by gnjev »

Mosa badoo 8-)
kakavdanakneiskustvu

#165 Re: Preseravanje na Facebook-u?

palestinka wrote:Neki dan jednom zajedničkom profilu rođendan. iz zeze sam napisala X i Y sretan vam rođendan, sve vam naj želim...oboje lajkali, a kome je rođendan, ne znam...čiista šizofrenija:-D

kako znas nda su oboje lajkali?
vade_mecum

#166 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by vade_mecum »

pitanje za ove sto im smetaju odredjeni oblici ponasanja: da li ste razmisljali napustiti facebook? :D
Matzan

#167 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by Matzan »

vade_mecum wrote:pitanje za ove sto im smetaju odredjeni oblici ponasanja: da li ste razmisljali napustiti facebook? :D
:thumbup: :lol:
vade_mecum

#168 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by vade_mecum »

Matzan wrote:
vade_mecum wrote:pitanje za ove sto im smetaju odredjeni oblici ponasanja: da li ste razmisljali napustiti facebook? :D
pitam ozbiljno jer je i meni tako smetalo dosta stvari - pocelo me je iritirati postavljanje 1001 slike iz igraone, sa godisnjeg odmora, cuclanje nargile, citiranje selimovica, andrica i coelha od strane ljudi za koje znam da su bjezali od lektira i slicno, tako da je sve manje i manje ljudi bilo u news feed zbog opcije "hide all updates from". s druge strane, ja sam postajao sve neaktivniji korisnik i na kraju sam ga ugasio.
Nepass

#169 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by Nepass »

Jesam, ali gdje cu onda postavljati citate i slike?
azurna_obala

#170 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by azurna_obala »

Slike golfa 2 i njegovog auspuha, felgi, motora, sjedišta.... :cry:
insomnia78

#171 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by insomnia78 »

Ja bih ali zena mi nece
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#172 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by Truba »

ovi sto bi se isključili s fejsa...znate li da se preko chata sve vise posla obavlja
dok je mejlova i poziva sve manje
Officer Crabtree

#173 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by Officer Crabtree »

vade_mecum wrote:
Matzan wrote:
pitam ozbiljno jer je i meni tako smetalo dosta stvari - pocelo me je iritirati postavljanje 1001 slike iz igraone, sa godisnjeg odmora, cuclanje nargile, citiranje selimovica, andrica i coelha od strane ljudi za koje znam da su bjezali od lektira i slicno, tako da je sve manje i manje ljudi bilo u news feed zbog opcije "hide all updates from". s druge strane, ja sam postajao sve neaktivniji korisnik i na kraju sam ga ugasio.
Ja sam gasio par puta. Trenutno mi gubi suštinu sam zid jer nemam ni 5 osoba plus par nekih izvora novosti koji su ionako bolje pregledni putem drugih aplikacija, al hajde da "baš nije prazno"...

Jedini razlog zbog kojeg imam profil je ta mogućnost komuniciranja, da mi se mogu javiti osobe koje mi nisu toliko bliske da imaju moj broj na Viberu recimo... FB će uvijek imati primat mogućnosti kontaktiranja osoba koje ne znaš na taj način, a trebaš ih nešto upitati. Također tu su informacije iz lokalne sredine koje ne mogu dobiti na bilo koji drugi način

Nažalost, Messenger mi baš blokira telefon, pa ostaje jedino verzija sa Facebook Lite...

Facebook, barem gledajući ljude iz mog okruženja, generalno, gubi na interesu za objavljivanje na zidovima. Sada to bude jednom sedmično ili rjeđe od strane tih ljudi, a prije, bilo je po par objava dnevno.

Interesantno je što je jako malo statusa, većina su fotografije i video sherovanja, iako je Instagram prilagođeniji takvoj vrsti objava... Nedavno sam čitao članak u kojem se tvrdi da maha uzimaju ovi servisi koje je Facebook kreirao ili kupio za primarno te stvari (fotografije, komunikacije...) a da sama aplikacija FB gubi na značaju...

Ova prenemaganja ionako su unfollowed kod većine, ali ovo gore su razlozi zašto je nemoguće baš izbrisati profil u potpunosti... Kao i što ponekad navratiš na Klix naslovnicu želeći na forum :lol:
palestinka

#174 Re: Preseravanje na Facebook-u?

Post by palestinka »

kakavdanakneiskustvu wrote:

kako znas nda su oboje lajkali?
Ne znam, u redu je. Nisu se očitovali kome je rođendan. Njih dvoje su jedna duša i jedan profil. Što bi rekao drug bata, uključi svoj centar za ironiju ili nastavi bukvalno shvatati.
perfect_guy

#175 Re: Prenemaganje na Facebook-u?

Post by perfect_guy »

Officer Crabtree wrote:
Ova prenemaganja ionako su unfollowed kod većine, ali ovo gore su razlozi zašto je nemoguće baš izbrisati profil u potpunosti... Kao i što ponekad navratiš na Klix naslovnicu želeći na forum :lol:
može se i to
Post Reply