Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
- shizim
#1 Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Procitah u novinama da premjestaju "Multikulturalnog covjek" za one koji ne znaju to je ona skluptura koja pokazuje nagog muskarca,a nalazi se u parku pored Ekonomije.Poznato nam je da su misljenja podijeljena od samog pocetka kad je skluptura postavljena,ali ne vidim razlog zasto da se uklanja sad nakon 11 godina.Mogu preurediti park i bez premjestanja sklupture.I jos planiraju srusiti spomenik iz 1977.koji je posvecen Josipu Brozu,sramota.Kome smetaju ovi spomenici u Opcini Centar?

- Asana
#2 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Ko je nadlezan za te odluke - pise li i to u novinama?
Premjestice multikulturnog covjeka negdje, odakle ce ga lakse ukrati skupljaci metala ...
Premjestice multikulturnog covjeka negdje, odakle ce ga lakse ukrati skupljaci metala ...
- shizim
#3 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Asana wrote:Ko je nadlezan za te odluke - pise li i to u novinama?
Opcina Centar je pokretac,predlozeno je na sjednici 6.marta.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
na tom mjestu treba da se gradi neki spomenik sve do doma armije...onaj sa 40 kusur stubova svjetla za 40 kusur mjeseci opsade...
- Šeha
#5 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Hoce li sad staviti multinekulturnog?

-
mIRCerka
#6 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
moyda stave nekog s vecom belegijom...Šeha wrote:Hoce li sad staviti multinekulturnog?![]()
![]()
- atko
#7 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Dugo je jadnik i odolijevao... sjecam se jos parodija koje je na tu temu priredjivala poliKita... i tada je hasim bio sporan 
- cico x
#8 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
sve su to golubovi krivi,usrali su cijelu situaciju!
- giga
#9 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
imao sam goste - strance nedavno
pitaju me za trg i objasnim im da se zove Trg oslobodjenja SLASH Alija Izetbegovic
kazu oni - bas mu je divna statua
steta sto premjestaju, sigurno im nije dovoljno "nas"
treba malo nacionalizma i/ili religije svaki sarajevski spomenik da ima, a MK onako strsi - em nag, em multi-kulti, ccc
pitaju me za trg i objasnim im da se zove Trg oslobodjenja SLASH Alija Izetbegovic
kazu oni - bas mu je divna statua
steta sto premjestaju, sigurno im nije dovoljno "nas"
treba malo nacionalizma i/ili religije svaki sarajevski spomenik da ima, a MK onako strsi - em nag, em multi-kulti, ccc
- sadness
#10 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
kad sam procitala u novinama nisam mogla da vjerujem... pravo mi ide na zivce sto ljudi u ovoj drzavi ne pitaju gradjane sta oni misle kad nesto ovako rade... bitno je sve sto lici na kulturu i tradiciju skloniti... elem, ako im se pravi spomenik za "skorasnje" dogadjaje neka ga prilagode prostoru na koji ce ga postaviti ili neka promijene lokaciju... mislim, sto se to mora napraviti toliki spomenik koji ce rusiti druge spomenike? i tito je dio ove drzave, ma koliko to doskorasnje "komunjare" (ovo kazem ovako, jer nije prikladno ih nazvati komunistima) negirale... dokle vise?!!! 
- vedderedi
#11 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
ih, pa nemoj tako, valjda smo skontali do sada da je ova vlast tu radi sebe, a ne radi nassadness wrote:kad sam procitala u novinama nisam mogla da vjerujem... pravo mi ide na zivce sto ljudi u ovoj drzavi ne pitaju gradjane sta oni misle kad nesto ovako rade...
- sadness
#12 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
jesmo davno... al mi zao "cike s pticama"... meni je on zakon...vedderedi wrote:ih, pa nemoj tako, valjda smo skontali do sada da je ova vlast tu radi sebe, a ne radi nassadness wrote:kad sam procitala u novinama nisam mogla da vjerujem... pravo mi ide na zivce sto ljudi u ovoj drzavi ne pitaju gradjane sta oni misle kad nesto ovako rade...
- Dioda
#13 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Nije se jednom desilo da mu neka dosjetljiva osoba obuce suknju.Mozda je velicina bila u pitanjumIRCerka wrote:moyda stave nekog s vecom belegijom...Šeha wrote:Hoce li sad staviti multinekulturnog?![]()
![]()
-
Kjajević Majko
#14 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Nek mu onda sašiju haljinu, doće jeftinije.
-
in33sa
#15 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Mozda planiraju dzamiju na toj lokaciji..
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#16 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
BelegijamIRCerka wrote:moyda stave nekog s vecom belegijom...Šeha wrote:Hoce li sad staviti multinekulturnog?![]()
![]()
Mirci kraljice......(Gogim 2)
a taj 40 stubova spomenik..ima li gdje kakva slikica da se vidi šta će sad da postave , mada ja tipujem (fiks, X) na Novu Džamiju.
- IBM
#17 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Ma neka ga sklone ionako glup spomenik i apsurdan. Spomenik multikulturi u zemlji u kojoj je izvrsen genocid.heh
-
mIRCerka
#18 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Ochi nashe lijepetrimi68 wrote:BelegijamIRCerka wrote:moyda stave nekog s vecom belegijom...Šeha wrote:Hoce li sad staviti multinekulturnog?![]()
![]()
Mirci kraljice......(Gogim 2)
a taj 40 stubova spomenik..ima li gdje kakva slikica da se vidi šta će sad da postave , mada ja tipujem (fiks, X) na Novu Džamiju.
ma ima negdje cijela tema o tom novom parku na sta bi trebalo liciti
- zgembo_sa
#19 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Konacno da dobijemo spomenik ljudima ubijenim u toku opsade ovog grada. Ponekad mi se cinilo da se stidimo sto smo se branili. Muliti-kulti moze i na drugu lokaciju, desetine hiljada ubijenih sugradjana su ipak bitnije.
- Mikado
#20 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Nemože Reis trpit da mu narod gleda golotinju na Alijinom trgu.
- sarajevac071
#21 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
prave riječizgembo_sa wrote:Konacno da dobijemo spomenik ljudima ubijenim u toku opsade ovog grada. Ponekad mi se cinilo da se stidimo sto smo se branili. Muliti-kulti moze i na drugu lokaciju, desetine hiljada ubijenih sugradjana su ipak bitnije.
- uvjek dobar gost
#22 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Moram reagovati....sarajevac071 wrote:prave riječizgembo_sa wrote:Konacno da dobijemo spomenik ljudima ubijenim u toku opsade ovog grada. Ponekad mi se cinilo da se stidimo sto smo se branili. Muliti-kulti moze i na drugu lokaciju, desetine hiljada ubijenih sugradjana su ipak bitnije.
gdje su "sarajevske ruže", gdje je barem po jedno sklonište u svakom od sarjevskih kvartova, gdje su snajperske blokade one u vidu platna il kontejnera, ko se brine u tunelu spasa...gdje je spomen šuma "Mojmilo" o kojoj se pričalo prije par godina... gdje su danas stvarni heroji opsade .... šta ova vlast i svi njeni ljudi rade za sve to.?????.. NIŠTA njima je bitno da dobro prodaju građevinsko zemljište za novu piljaru veliku il banku neku.. njih ne zanima ništa drugo !!!!!
Nije stvar da me svi izvinu u jednom spomeniku, stvar je u nama samima, jer podlegli smo pritisku vlasti i njihovom konceptu zaborava... ja danas u Sarajevu vidim u stvari ne vidim sjećanje, ne vidim pietet prema ljudima koji su živote izgubili da bi smo mi danas ovdje laprdali il lajali kao psi dok nam karavani prolaze.. pa obilježavanje 02. Maja od strane vlasti svih nivoa u gradu Sarajevu onome ko hoće da vidi... mislim govori dovoljno.... ova vlast ne da nije zaslužila samu vlast... nego je zaslužila dugogodišnje robije il izgon iz ove zemlje iz ovog grada !!!
Ja sam za spomenik , ali ne zaboravimo da cijeli grad spomenik bi trebao biti... nemojmo mi zaboraviti iako nas tjeraju da učinimo to...
- zgembo_sa
#23 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Slazem se da treba jos puno vise uraditi na tome da se ne zaboravi, ali to nije razlog da se podmece noga ovom projektu, naprotiv...
- uvjek dobar gost
#24 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Naravno da ne... ali mene srce zaboli svaki put kada diskutujem o ovakvim stvarima.. jer ko meni daje za pravo da polemiziram o tim i takvim stvarima, ali pred očima mi svi oni ljudi koje sam znao a poginuli su u toku opsade i agresije...
Spomenik nije sporan, po meni je sporan način na koji se to sve radi, globalna je akcija političara zvana ZABORAV i onda kao samo da bace kost da se mi kao prepucavamo, mislim da niko nije i ne smije biti protiv spomenika, mi neki smo samo protiv načina na koji se sve to radi.
Pošto su u zadnje tri godine uklonili sarajevske ruže, pošto nisu ništa konkretno uradili na sačuvanju istinu ... pošto su 02. Maj obilježili 05. Maja.... odakle im pravo da išta uzimaju u usta... naravno ovdje moram izreći svoj stav da ove i ovakve vlasti rade i na falsificiranju istorije....
Ja sam protiv ovakvog načina ništa više...
zahvaljujući Prenju..... http://www.flickr.com/search/?q=sarajevo+rose gdje su danas ove ruže... zahvaljujuću kome.... ili zahvaljujući čemu????
ctrl+alt+del
Spomenik nije sporan, po meni je sporan način na koji se to sve radi, globalna je akcija političara zvana ZABORAV i onda kao samo da bace kost da se mi kao prepucavamo, mislim da niko nije i ne smije biti protiv spomenika, mi neki smo samo protiv načina na koji se sve to radi.
Pošto su u zadnje tri godine uklonili sarajevske ruže, pošto nisu ništa konkretno uradili na sačuvanju istinu ... pošto su 02. Maj obilježili 05. Maja.... odakle im pravo da išta uzimaju u usta... naravno ovdje moram izreći svoj stav da ove i ovakve vlasti rade i na falsificiranju istorije....
Ja sam protiv ovakvog načina ništa više...
zahvaljujući Prenju..... http://www.flickr.com/search/?q=sarajevo+rose gdje su danas ove ruže... zahvaljujuću kome.... ili zahvaljujući čemu????
ctrl+alt+del
-
Prenj
#25 Re: Premjestanje "Multikulturalnog covjeka"
Jednostavna je istina da na ruzama niko nije mogao biti dobar i zato ih je svakim danom sve manje i manje, dok se na projektu ove velicine korumpirane pare lako zarade.