Možda smo baš naletili na marketinški fol, ha
premium diesel na OMV pumpama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- blinker13
#1 Re: premium diesel na OMV pumpama
Iskreno, i ja sam u svog Škodilaka "nalio" taj premium, ali nisam dovoljno vozio da bih osjetio razliku. Sigurno ima forumaša koji su uspjeli malo nagaziti vozilicu, pa neka podijele utiske s rajom...
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: premium diesel na OMV pumpama
Za dizel ne znam ali sam nasuo kod njih na Stupu Super 100 u Feliciu 1.3 karburator, i utisak je sljedeći:
-Motor radi mirnije u leru
-Ima bolje ubrzanje (ali baš bolje, sad pravo često moram spuštati pogled na brzinomjer da me ne učole zbog prebrze vožnje)
-Maximalnu brzinu nisam imao gdje isprobati
Sve u svemu mogu reći da je bolji od standarne 95-ice koju sipam na Energopetrolovoj pumpi ali je zato i skuplji nekih 15 Kpf
-Ima bolje ubrzanje (ali baš bolje, sad pravo često moram spuštati pogled na brzinomjer da me ne učole zbog prebrze vožnje)
-Maximalnu brzinu nisam imao gdje isprobati
Sve u svemu mogu reći da je bolji od standarne 95-ice koju sipam na Energopetrolovoj pumpi ali je zato i skuplji nekih 15 Kpf
-
TheGodfather001
#3 Re: premium diesel na OMV pumpama
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=400
Posljednjih par odgovora ce vam dati odgovor...
Posljednjih par odgovora ce vam dati odgovor...
- dottore
#4 Re: premium diesel na OMV pumpama
mislim da je vise na psiholoskoj bazi...O'zone wrote:Za dizel ne znam ali sam nasuo kod njih na Stupu Super 100 u Feliciu 1.3 karburator, i utisak je sljedeći:
-Maximalnu brzinu nisam imao gdje isprobati![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: premium diesel na OMV pumpama
Fifth geardottore wrote:mislim da je vise na psiholoskoj bazi...O'zone wrote:Za dizel ne znam ali sam nasuo kod njih na Stupu Super 100 u Feliciu 1.3 karburator, i utisak je sljedeći:
-Maximalnu brzinu nisam imao gdje isprobati![]()
Sve u svemu mogu reći da je bolji od standarne 95-ice koju sipam na Energopetrolovoj pumpi ali je zato i skuplji nekih 15 Kpfda vozis Imprezu, ili EVO IX hajd...
- citroen
#6 Re: premium diesel na OMV pumpama
To je samo za premium vozila,nije za skodilake..golfista wrote:natočih prije neki dan ovaj premium diesel na OMV-u, skuplji za 5 pfenn. od "običnog", pa se pitam jel to nešto stvarno novo i dobro ili još jedna smicalica za pražnjenje ionako praznih novčanika?
btw. u EU na pumpama nerijetko se nalazi upravo ovakav proizvod pod markom premium, te se pored istog zatekne i bio diesel, te diesel za kamione..e sad kako to sve funkcioniše....
- citroen
#7 Re: premium diesel na OMV pumpama
Sigurno se nadje i u premium vozilu,golfista wrote:Pa sad pogonski agregat u škodilaku se nerijetko nađe i u premium klasi, identičan, moćan, tako da ti ta priča ne prolazi, ali kad se vjenčaš sa Francuskim, kako neko to lijepo reče, la plastique sve je off...
-
530i
#8 Re: premium diesel na OMV pumpama
Audi A8 1.3 karburator
- hakunfuc
#9 Re: premium diesel na OMV pumpama
Šteta
Kupiti
Ovako
Dobar
Auto

Kupiti
Ovako
Dobar
Auto
-
dado88
#10 Re: premium diesel na OMV pumpama
jedan update za taj OMV Diesel premium....
čisto sranje...sinoć nasuo nigdje vuče z'glave. u pitanju bora 66kw/90hp auto inace oko 1.800 rpm kida, nako sipanja tog sranja nigdje vuče. NE SIPAJTE U VAŠE LJUBIMCE TU PREVARU ZVANU "PREMIUM"
čisto sranje...sinoć nasuo nigdje vuče z'glave. u pitanju bora 66kw/90hp auto inace oko 1.800 rpm kida, nako sipanja tog sranja nigdje vuče. NE SIPAJTE U VAŠE LJUBIMCE TU PREVARU ZVANU "PREMIUM"
- ElRe
#11 Re: premium diesel na OMV pumpama
Slican problem je imao moj otac na 200 CDI motoru. Nakon 20ak km upalila se Check engine lampica. Na dijagnostici utvrdjeno da je problem do nafte. U Autolineu kupljen neku aditiv, 1l cca 40KM i problem rijesen.
Inace, otac je redovno na OMV sipao obicni Euro5 dizel i nikad nije imao problema.
Inace, otac je redovno na OMV sipao obicni Euro5 dizel i nikad nije imao problema.
-
frngla
#12 Re: premium diesel na OMV pumpama
ubleha obicna kao i citav OMV