Ova 2020. godina bas ne popusta.

Moderators: Tomahawk11, Charuga
Riddle wrote: ↑25/11/2020 17:36Ne sjecam ga se kao igraca osim neslavnog nastupa na SP 1994. Ali sam kasnije vidio mnogo i jasno mi je zasto ga mnogi smatraju najboljim sto je ikad igrao fudbal. Nisam bas iznenadjen sto se ovo desilo, bio je vec davno na slicnom putu. Ipak je vrlo tuzna vijest.
Ova 2020. godina bas ne popusta.![]()
ExNihilo wrote: ↑25/11/2020 18:08E jebi ga, ovo me baš pogodilo.
Živimo u postmodernom vremenu, koje odlikuje skepticizam i cinizam prema svemu, a naročito mitovima i metanaracijama, živimo vrijeme kulturološke racionalizacije koje je Max Weber nazvao "rasčaranost", jer čovjek je napustio percepciju svijeta kao magičnog vrta u kome se dešavaju čuda, ali se ipak povremeno dogodi nešto što nas vrati u magični vrt. Maradonina ruka protiv Engleza bio je takav događaj.
Više od najpoznatijeg gola u historiji fudbala, ili tek sportske lukavštine, skoro paradigma malog čovjeka koji ustaje protiv velikih i pobjeđuje, kako drugačije do prevarom, jer konačno razumijeva da fer pravila igre nisu uopće fer.
Ole ole ole ole, Diego Diego...![]()
Ma nikad nisu ni culi za njega. Svijet za sebe jednostavnosmijesni_ste wrote: ↑25/11/2020 18:14RIP..
Eno na Twitteru Ameri misle da je umrla Madonna pa je i ona u trendingu, stvarno su nenadmašni![]()
![]()
![]()