Preminuo Bata Živojinović

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ljevoruki

#126 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by ljevoruki »

Tomahawk11 wrote: Ako je i bio kad u drustvu losih ljudi, vjerujem da mu je poslije bilo krivo zbog, kako rece, prijatelja koji su ostali u Sarajevu.
Pustite se te suplje price.
Krivo mu je bilo poslije rata kad je skont'o da je izgubljen, da su kojim slucajem usli u Sarajevo igralo bi se kolo pred Begovom dzamijom.
Svaka podrska UZP, je direktno ucestvovanje u stvaranju i treba da snosi posljedice. Ako ne pravne onda barem da zrtve toga projekta osude sve one koji su pomagali, podrzavali, medijski promovirali... a ne da se to relativizira i prihvata neko nejasno pokajanje, ako ga je i bilo.
Uostalom, dobro neko rece - on je umro jos 90.
Barem za mene.
dezurni_ucenik

#127 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by dezurni_ucenik »

plain vanilla wrote:pa vecina ovih sto komentarisu se i ne sjecaju vremena prije rata, tako da je razumljivo da dolazi do ... neslaganja (blago receno)

Bio je dobar glumac, a je li bio dobar covjek to ce mu presuditi na onom svijetu
Realno svaki poznatiji srpski glumac je po kvaliteti ispred njega.
Pismonosa

#128 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:37, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#129 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by hrasno38 »

plain vanilla wrote:pa vecina ovih sto komentarisu se i ne sjecaju vremena prije rata, tako da je razumljivo da dolazi do ... neslaganja (blago receno)

Bio je dobar glumac, a je li bio dobar covjek to ce mu presuditi na onom svijetu
Upravo tako..... kao sto sam svojim ocima i usima vidio i cuo od pojedinih dijasporaca koji su Aprila 92 zdusili iz BiH kako mi koji smo cijeli rat proveli u BiH nemamo pojma sta je bilo!!!!
sumirprimus

#130 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by sumirprimus »

dezurni_ucenik wrote:

koliko realno?20% 90% 100%?koji su parametri? broj filmova,nagrada,estetski dojam?sirok osmeh zlatan zub?
uglavnomja

#131 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by uglavnomja »

sumirprimus wrote:
Pismonosa wrote:Image

Evo ga. I tuzlu je svrstao uz Bok sa Batom :lol: :lol:

Ko ne voli Batu i Slobodana ne voli ni Tuzlu, ni SDP :D
20%
sta je to?
nit je brlja nit je vino?
nakav liker :|
sumirprimus

#132 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by sumirprimus »

Pismonosa wrote:
Pročitaj komentare raje po portalima. Pusti ti šta kolege iz struke govore bontona radi. I Hadžihafizbegović je našao lijepu riječ za glumca čija je matična zemlja potencijalno radno mjesto za dotičnig. Nije to problem.

Meni iskreno lik nije toliko za pljuvačine. Ima ih puno gorih ti oko nas i u ovom momentu. Ali vala nije ni za lamentiranje nad njegovom sudbinom. Zaboli me kurko za njim.
:D :lol: a sad su raja :evil:
hizo ramidovic

#133 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by hizo ramidovic »

sumirprimus wrote: ok al to ga i dalje ne cini cetnikom nit znaci daj odmogao?
ono kad te hizo gramaticki korektira...
al zna daj bata ćetnik. :D
Лепо ти пише шта је био Бата.
dezurni_ucenik

#134 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by dezurni_ucenik »

sumirprimus wrote:
dezurni_ucenik wrote:

koliko realno?20% 90% 100%?koji su parametri? broj filmova,nagrada,estetski dojam?sirok osmeh zlatan zub?
Nemam namjeru da tebi objasnjavam detalje posto vidim da imas vrlo niske i jeftine zahtjeve po pitanju kvalitete filmova.
sumirprimus

#135 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by sumirprimus »

hizo ramidovic wrote:
jedan od najvecih ex yu flimske scene??? :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#136 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Pročitaj komentare raje po portalima. Pusti ti šta kolege iz struke govore bontona radi. I Hadžihafizbegović je našao lijepu riječ za glumca čija je matična zemlja potencijalno radno mjesto za dotičnig. Nije to problem.

Meni iskreno lik nije toliko za pljuvačine. Ima ih puno gorih ti oko nas i u ovom momentu. Ali vala nije ni za lamentiranje nad njegovom sudbinom. Zaboli me kurko za njim.
Slusaj ono sto pisu raja po portalima je otprilike u nivou standardnog pisanja maloljetnika koji niti su vidjeli bivsu YU, niti su vidjeli rata niti imaju pojma o bilo cemu osim o zestokom nacionalizmu. Tako da mi nikako ne moze biti lakmus pisanje nekog balavundera koji se ponosi sto mu je dedo bio ustasa naspram glumackih bardova kao sto su Relja Basic i Milan Strljic. Naravno sa ostalim sto si napisao se slazem i nije potrebno neko posebno lamentiranje ali ipak neke stvari u zivotu treba znati kvalitetno razdvojiti. Pa cak i jedna Slobodna Dalmacija je napisala vise nego korektan tekst...

http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/s ... ivojinovic
Last edited by hrasno38 on 23/05/2016 13:46, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#137 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by plain vanilla »

dezurni_ucenik wrote:

realno, ne bih se slozila :mrgreen:

inace, mi imamo taj trend kamenovanja/euforije
sjecam se kad je Sergej bio u Sarajevu, kad je Divjak bio uhapsen, pa ga uslikali u majici s likom Divjaka
koja euforija, Sergeja zavolise k'o Titu, dok lik ne rece poslije da nema pojma ko je Divjak :mrgreen:

i tako :mrgreen:
sumirprimus

#138 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by sumirprimus »

dezurni_ucenik wrote:

Nemam namjeru da tebi objasnjavam detalje posto vidim da imas vrlo niske i jeftine zahtjeve po pitanju kvalitete filmova.
sjojj al mi se nagovori reko si realno, elaboriraj ako hos ako nes ne moras..
ono po cvolikama imas vrlo niske,al realno i jeftine zahtjeve...
:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#139 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Tomahawk11 »

ljevoruki wrote:
Tomahawk11 wrote: Ako je i bio kad u drustvu losih ljudi, vjerujem da mu je poslije bilo krivo zbog, kako rece, prijatelja koji su ostali u Sarajevu.
Pustite se te suplje price.
Krivo mu je bilo poslije rata kad je skont'o da je izgubljen, da su kojim slucajem usli u Sarajevo igralo bi se kolo pred Begovom dzamijom.
Svaka podrska UZP, je direktno ucestvovanje u stvaranju i treba da snosi posljedice. Ako ne pravne onda barem da zrtve toga projekta osude sve one koji su pomagali, podrzavali, medijski promovirali... a ne da se to relativizira i prihvata neko nejasno pokajanje, ako ga je i bilo.
Uostalom, dobro neko rece - on je umro jos 90.
Barem za mene.
Ne znam jesi li procitao onaj intervju iz Dana. Ja ondje vidim iskrenost. Bata kaze da mu je zao toga sto se desavalo i da je cak zagalamio na neku ''poznatu licnost'' koja je pucala na Sarajevo. Kaze i da je bio previse nebitan da bi nesto ucinio.
Evo, recimo da nista od tog nije istina. Sta je u tom ludilu bilo ko od njih mogao uciniti? Hocemo li i Boru Stjepanovica u cetnike? Dragana Nikolica? Dragana Bjelogrlica?
Naravno, imas pravo na svoje misljenje. Imam i ja. Necemo se tuci oko toga. Kako je on to promovisao RS ili agresiju na BiH? Ja to nigdje nisam vidio ni cuo. A bilo je i onih koji su to otvoreno radili, pa im se danas ne uzima za zlo.
ultima_palabra

#140 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by ultima_palabra »

Radio Sarajevo wrote:Nabijem na ku.rac ove koji pljuju. Eno vam intervju na lupiga.com i pročitajte ga, možda vam neke stvari budu jasne.

Ljudi se zajebu u životu, i ako kasnije to priznaju i pokaju se, zašto im ne oprostiti? Bata nikoga nije ubio, niti je pozivao na ubijanje.

Bio je veliki čovjek, i ostaće!
Nabijem ti idola na glogov kolac :mrgreen:
Last edited by ultima_palabra on 23/05/2016 13:47, edited 1 time in total.
Pismonosa

#141 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:37, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#142 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by hizo ramidovic »

sumirprimus wrote:
hizo ramidovic wrote:
jedan od najvecih ex yu flimske scene??? :D
Велики глумац, човек, хуманиста, пацифиста, пријатељ БиХ и члан СПС-а
julisiz es grant

#143 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by julisiz es grant »

Slučajno ili ne, ali sinoć sam baš po ko zna koji put gledao "Čuvara plaže u zimskom periodu", gdje Bata igra za njega sasvim netipičan lik antipatičnog skorojevića (ali na nepogrešivo svoj način).
sumirprimus

#144 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by sumirprimus »

Pismonosa wrote:
sumirprimus wrote:
Pismonosa wrote:
Pročitaj komentare raje po portalima. Pusti ti šta kolege iz struke govore bontona radi. I Hadžihafizbegović je našao lijepu riječ za glumca čija je matična zemlja potencijalno radno mjesto za dotičnig. Nije to problem.

:D :lol: a sad su raja :evil:
Šta ba? Čemu se ti kesariš?

Šta nije jasno u tome da jedno pišu obični anonimni forumaši, koje sam eto nazvao rajom, a da drugo o bati govore ljudi iz tog umjetničkog, filmskog kruga pod svojim punim imenom i prezimenom? Hoćeš da i njih nazovem rajom? Evo, samo za tvoju dušu, batina raja glumci i umjetnici! jel sad bolje?
kako se necu smijat,doduse vise je za sjest i bogu plakat.
pa nema vecih hejtera u suncevom sistemu od anonimnih forumasa,internet sveznadara,jurisnika,nazov kako hos i ono relevantno(relevantnije od struke mos si mislit, i cudimo se sto smo u krcu)
za slamcicu,za slamcicu :D
Last edited by sumirprimus on 23/05/2016 13:49, edited 1 time in total.
uglavnomja

#145 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by uglavnomja »

dezurni_ucenik wrote:

realno
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

ako ti se to "poznatiji" ne svodi na jedno ime: zoran radmilovic, a ostali su tu da se vagaju uloge: ljuba tadic, ljubisa, dragan ...

bata je bio dobar glumac, imao je odlicne uloge partizancine, seljacine, cudaka, namcora ... ali negdje unutra dobro srce. mislim na uloge.

da je zasr'o - jeste. ali nije dozavrat.

da mi je zgadio filmove uz koje smo odrastali - nije.

ako mu je boris "oprostio" - ko sam ja da mu sudim.

sam je sebe najvise zajeb'o. dzaba mu milijarda kineza kad je zijanio sarajlije.

laka mu zemlja ipak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#146 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Tomahawk11 »

Eno sad Bata problem....veci je problem sto se svijet na skoro svakoj temi oko neceg kolje...sve sama psihijatrija :mrgreen:
Treba se malo tim problemom pozabaviti, odakle tolika negativa, kakvi su to stresovi, a ne preminulim glumcem....pricace se par dana i onda ode u zaborav.
julisiz es grant

#147 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by julisiz es grant »

uglavnomja wrote: bata je bio dobar glumac, imao je odlicne uloge partizancine, seljacine, cudaka, namcora ... ali negdje unutra dobro srce. mislim na uloge.
Jugoslovenski Džon Vejn...samo on.
A ja Džon Vejna volim, i on je fantastičan glumac, ma šta komunjare pričale :)
Đinajlu

#148 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Đinajlu »

Radio Sarajevo wrote:Samo je jedna istina.

Batu će cijela Jugoslavija pamtiti, a vas forumske paćenike je već i rođena majka zaboravila.
Bravo.
Pismonosa

#149 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:36, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#150 Re: Velimir Bata Živojinovic je preminuo.

Post by Tomahawk11 »

Pismonosa wrote:Adekvatnije je mišljenje one mase kojase javlja ispod članaka.
Mislis onih sto bi i temu o kupusu pretvorili u pricu o Srbima, Hrvatima i Bosnjacima i poklali se jer su liske kupusa zelene? :mrgreen:
Post Reply