Preminuo akademik Ivan Supek

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

umorni

#26 12321

Post by umorni »

Imam jednu njegovu knjigu..na 600 stranica da se okrenes naopako kakva je to mozgalica.Stvarno covjek je bio SUPER
Milan Mihaljcic

Post by Milan Mihaljcic »

horiznot wrote:
Milan Mihaljcic wrote:Izuzetan covek.
Citajuci o zivotu Ivana Supeka, nailazim na njegova razmisljanja o ratu na ovim prostorima. Opet me spopada teskobno osecanje da se rat mogao izbeci. Mogli smo, zaista smo mogli mirno da se razidjemo, da niko ne nastrada, da niko ne napusti svoj dom, da niko ne zaplace. U Hrvatskoj bi danas zivelo mnogo vise Srba. Bosna bi bila srecna zemlja, u kojoj bi se Bosnjaci, Srbi, Hrvati i svi drugi osecali dobro u svakom njenom delu. Srbija bi bila moralno neukaljana zemlja, na evropskom putu...
Kako da ne , moglo se izbjeci da milioni Jevreja ne zavrse u gasnim komorama da Njemcaka ostane moralno vertikalna i neukaljkana zemlja .Kako ? Nacina ima ...prvi koji mi pada na pamet jeste taj , da Njemacka nikad nije ni postojolai da njemacki narod nikad nije ni postojao .To bi bio najbolji i najsigurniji nacin da Jevreji ne dozive genocid i holokaust. 8)
Uprkos uzaludnosti "sta bi bilo kad bi bilo" hipoteza, ostaje utisak da rat Srba protiv ostatka sveta nije morao da se dogodi, samo da je u Beogradu bilo pameti. Mozda ni druge prestonice nisu bile ruzicaste, ali mene najvise pogadja djubre u sopstvenom dvoristu. Ipak je ono donelo najvise zla...
visby

Post by visby »

Supek je dobar primjer jednoumlja koje je vladalo bivsom Jugoslavijom. Ne valja Supek, ne valja Matvejevic i onda dobijes Tudjmana, Milosevica... eh
Post Reply