Preminula Donna Ares

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nadInsan

#1 Preminula Donna Ares

Post by nadInsan »

Nadzorna_ploca

#2 Re: Preminula Donna Ares

Post by Nadzorna_ploca »

Zao mi je te zene, muke i tegobe kroz koju je prolazila.
Ali meni ce vjecito jedan detalj ostati urezan u pamcenje kad je ona u pitanju. U vrijeme dok je prvi put vodila bitku sa bolescu znam da je bila jako aktivna po fejsbuku. I naidjem tako u masi nekih komentara na njen verifikovan profil koji je prokomentarisao nekome u smislu 'da i ti prozivis isto sto i ja pa vidis sta je muka'. Nisam mogao da vjerujem sta citam a i dan danas ne mogu to svariti. Mozda nije ona ni vodila tu stranicu ali sta god bila istina meni se zeldac okretao.
Lahka joj zemlja.
nadInsan

#3 Re: Preminula Donna Ares

Post by nadInsan »

Nadzorna_ploca wrote:Zao mi je te zene, muke i tegobe kroz koju je prolazila.
Ali meni ce vjecito jedan detalj ostati urezan u pamcenje kad je ona u pitanju. U vrijeme dok je prvi put vodila bitku sa bolescu znam da je bila jako aktivna po fejsbuku. I naidjem tako u masi nekih komentara na njen verifikovan profil koji je prokomentarisao nekome u smislu 'da i ti prozivis isto sto i ja pa vidis sta je muka'. Nisam mogao da vjerujem sta citam a i dan danas ne mogu to svariti. Mozda nije ona ni vodila tu stranicu ali sta god bila istina meni se zeldac okretao.
Lahka joj zemlja.
Pa počela je psihički da popušta i te njene izjave ne treba uzimati za ozbiljno. Kao kada je izjavljivala da je ateista i da ne vjeruje u Boga, jer, valjda po njenoj logici, da Bog postoji ne bi bilo rakova.
julisiz es grant

#4 Re: Preminula Donna Ares

Post by julisiz es grant »

Lahka joj zemlja.
Sjetih se i vijesti kako je pobijedila rak...
Za nju je kasno, ali neka i ovo bude poruka svim ženama: redovno obavljajte ginekološke preglede. To je jedini pregled koji ima smisla raditi dok ste zdravi i dok vas ništa ne boli.

Allahrahmetile.
Maraschino

#5 Re: Preminula Donna Ares

Post by Maraschino »

:( :(
moneta

#6 Re: Preminula Donna Ares

Post by moneta »

Zar nije ozdravila? :(
Pocivaj u miru Azra.
hekaton

#7 Re: Preminula Donna Ares

Post by hekaton »

Koji je smisao ove teme?
Ako je da bude svojevrsna knjiga zalosti onda svi ostali postovi bi trebali biti izbrisani.
bersK

#8 Re: Preminula Donna Ares

Post by bersK »

Ne mogu ovog svesrdnog bošnjačkog žala, a do nekidan je psovali i pljuvali jer je uzela pare od poštena svijeta i baškarila se po hotelima i onda poslije odletila u Dansku i pišala po nama.
apsidejzi

#9 Re: Preminula Donna Ares

Post by apsidejzi »

Meni naumpala prije dva dana i posto je ne pratim redovno na facebooku odem da je nadjem. Vidim da nista nije objavila od aprila cini mi se. Znam da se razocarala zbog komentara koje je dobijala a znam da joj se kancer vratio pa nisam bio siguran zasto ne pise vise nista. Sad znam...

Kancer je veoma zalosna boles jer je gotovo nemoguce izvuci se. Obicno bude u tri faze: prva je kad otkrijes da ga imas i pocnes se boriti, druga je kad dodje do poboljsanja (zbog lijekova) i treca je nagli pad i smrt. Kad joj je pocelo bivati bolje i kad se pocela radovati zbog toga, meni je bilo zao jer sam vec tada znao kako je kancer podmukao. Ne samo da te naglo fizicki ubije, nego se dodatno razocaras kada se ponovo vrati. U onoj prvoj fazi covjek ima elana i poleta da se bori i kad ga utisa tj kad udje u drugu fazu osjeti uspjeh i treca faza mu veoma tesko padne. Zar opet moram kroz sve ovo prolaziti. Cini ti se da je prvobitni uspjeh samo bio laz i obmana...

Zaista mi je zao sto je Azra postala dio statistike... Mlada... Samo 41 godinu... Nista... Ocekivani zivotni vijek je duplo duzi.

Pocivaj u miru!
palestinka

#10 Re: Preminula Donna Ares

Post by palestinka »

Po You Tubeu gledam njene ratne spotove. Tu mi je nekako prava ona, djevojčurak sa sjajem u očima i kristalnim glasom. Njene kasnije pjesme i modifikovani glas nisam pratila, ali je poštujem što je bila borac. U onakvom stanju organizuje koncert, nażalost, nedovoljno posjećen. No to je naša sramota, ne njena.
Odmori se Azra.
nema me tamo

#11 Re: Preminula Donna Ares

Post by nema me tamo »

nadInsan wrote:
Lahka joj zemlja.
Pa počela je psihički da popušta i te njene izjave ne treba uzimati za ozbiljno. Kao kada je izjavljivala da je ateista i da ne vjeruje u Boga, jer, valjda po njenoj logici, da Bog postoji ne bi bilo rakova.
Nije psihicki popustila nego je otvorila oci da postoje 104 religije i da je " bog " ljudska mašta jer moramo nešto izmisliti da bi nam sve ovo bilo malo jasnije.
Nešto postoji, a bog to sigurno nije.

Gdje god da je i ako uopšte jeste negdje zelim joj mir previše se napatila..
A kad smo vec kod ove teme zelim mir isto mom drugu kojeg je rak ubio kao i milionima drugih.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#12 Re: Preminula Donna Ares

Post by liaar »

Ja vam ljudi ne mogu objasniti kako se teško osjećam od kako pročitah vijest danas.
Da se razumijemo, momak sam od 22 godine i sjećam se njenih pjesama, poslije-ratni period.
Od spota sa Halidom, one Ti me više ne voliš itd.
Nisam suze pustio, ali sa sigurnošću mogu reći da nakon smrti oca, njena smrt mi je najteže pala...

Draga Azra, lavice naša, vilo naša, sad ti ostaje da se odmaraš... :sad:
nema me tamo

#13 Re: Preminula Donna Ares

Post by nema me tamo »

liaar wrote:Ja vam ljudi ne mogu objasniti kako se teško osjećam od kako pročitah vijest danas.
Da se razumijemo, momak sam od 22 godine i sjećam se njenih pjesama, poslije-ratni period.
Od spota sa Halidom, one Ti me više ne voliš itd.
Nisam suze pustio, ali sa sigurnošću mogu reći da nakon smrti oca, njena smrt mi je najteže pala...

Draga Azra, lavice naša, vilo naša, sad ti ostaje da se odmaraš... :sad:

:D

Level-prO
cyprus

#14 Re: Preminula Donna Ares

Post by cyprus »

Tužna vijest... Počivala u miru... A sva ostala priča je sad bespotrebna...
nema me tamo

#15 Re: Preminula Donna Ares

Post by nema me tamo »

cyprus wrote:Tužna vijest... Počivala u miru... A sva ostala priča je sad bespotrebna...

svi cemo mi pod zemlju
graue_maus

#16 Re: Preminula Donna Ares

Post by graue_maus »

:( tuga ......mlada zena ......RIP.......
It_is_a_Leclerc

#17 Re: Preminula Donna Ares

Post by It_is_a_Leclerc »

Veliki i nesumnjivo talentovani umjetnik, obrazovan muzičar, svirala je nekoliko instrumenata, pisala muziku i tekstove...Naravno, u državi u kojoj se, nažalost, rodila kruha ima jedino u narodnjacima. Čak je i njih Dona Ares radila na jednom profinjenom i dostojanstvenom nivou.

Humanitarac koji je odradio na desetine humanitarnih koncerata, pomogla stotinama ljudi, svojim angažmanom pokazala kako izgleda rak i borba s njim iz perspektive onog ko se s njim bori.

Naše društvo je maliciozno do srži. Mrtvim se ljudima kopaju inkriminirajući statusi na facebooku, bolesne se pita šta će im rogovi na glavi... Kakva ludnica otvorenog tipa, bog te dragi neće.

Azri neka je laka crna zemlja. I vječni mir.
Alternativac1

#18 Re: Preminula Donna Ares

Post by Alternativac1 »

Ne treba ni komentarisati pojedine postove na temi..
Vjerujem da je sve normalne ljude, a naručito one koji su direktno ili indirektno imali iskustvo sa tom pošasti, veoma potresla ova vijest.
Počivaj u miru moja vilo. :sad:
breba

#19 Re: Preminula Donna Ares

Post by breba »

Borila se javno, i hrabro, sa ovom bolesti. Mislim da je pomogla mnogima da se osjecaju bolje. Bila je hrabra osoba, neka pociva u miru.
sadie_forever

#20 Re: Preminula Donna Ares

Post by sadie_forever »

apsidejzi wrote:Meni naumpala prije dva dana i posto je ne pratim redovno na facebooku odem da je nadjem. Vidim da nista nije objavila od aprila cini mi se. Znam da se razocarala zbog komentara koje je dobijala a znam da joj se kancer vratio pa nisam bio siguran zasto ne pise vise nista. Sad znam...

Kancer je veoma zalosna boles jer je gotovo nemoguce izvuci se. Obicno bude u tri faze: prva je kad otkrijes da ga imas i pocnes se boriti, druga je kad dodje do poboljsanja (zbog lijekova) i treca je nagli pad i smrt. Kad joj je pocelo bivati bolje i kad se pocela radovati zbog toga, meni je bilo zao jer sam vec tada znao kako je kancer podmukao. Ne samo da te naglo fizicki ubije, nego se dodatno razocaras kada se ponovo vrati. U onoj prvoj fazi covjek ima elana i poleta da se bori i kad ga utisa tj kad udje u drugu fazu osjeti uspjeh i treca faza mu veoma tesko padne. Zar opet moram kroz sve ovo prolaziti. Cini ti se da je prvobitni uspjeh samo bio laz i obmana...

Zaista mi je zao sto je Azra postala dio statistike... Mlada... Samo 41 godinu... Nista... Ocekivani zivotni vijek je duplo duzi.

Pocivaj u miru!
To tvoje stoji u slucaju kad je kancer metastazirao,znaci tada ljekari prosto daju laznu nadu kada pricaju o izljecenju,nema izljecenja ima produzenja zivota jedino

Kad sam prvi put cula da je pobjedila rak,bilo mi drago ,bilo je nade,kada sam cula da ga je drugi put pobjedila,osjecala sam se kao i ti ,jer znam da je to privremeno

Jos se pred smrt i rastavila od muza,ta dusevna bol zajedno s ovim,ma nedao Allah nikome,Rahmet joj dusi.el fatiha
luckylaka

#21 Re: Preminula Donna Ares

Post by luckylaka »

Vjecni rahmet nasoj vili od Krajine,familiji sabur.El-Fatiha.P.S.Bolesnim komentatorima,,Da bog Da ne docekali"
Gojeni H

#22 Re: Preminula Donna Ares

Post by Gojeni H »

Neka joj je rahmet. Borila se, to se racuna.
Billy The Pljuc

#23 Re: Preminula Donna Ares

Post by Billy The Pljuc »

Zbogom djevojcice...
agent_zero

#24 Re: Preminula Donna Ares

Post by agent_zero »

Borac do samog kraja :sad: ... Neka ti je vječni rahmet. :(
Radar71

#25 Re: Preminula Donna Ares

Post by Radar71 »

Nek joj je rahmet duši...