Probavni sistem i zubi nam pokazuju da je za čovjeka prirodno jesti meso. Raspored očiju nam čak dodatno pokazuje da je homo sapiens po porijeklu predatorska vrsta.DS9 wrote:slavkoimamodilera wrote:DS9 wrote:Slazem se da je sokantno, isto sam reagovala dok sam citala dokaze o svemu tome. Sam izraz "humano ubijanje" je bolestan, a ipak danas se masovno koristi kada se opisuje postupanje sa zivotinjama u mesnoj industriji.
''Auschwitz se ponavlja svaki put kad netko pogleda klaonicu i pomisli: to su samo životinje.''
— Theodor Adorno (1903-1969), filozof, Židov iz Njemačke, zbog nacizma prisiljen na azil
''U svom odnosu prema životinjama, svi ljudi su nacisti; za životinje traje vječna Treblinka.''
— Isaac Bashevis Singer (1904-1991), jidiš pisac, vegetarijanac
“Dok će god ljudi prolijevati krv životinja, neće biti mira. Mala je razlika između ubijanja životinja i stvaranja plinskih komora kakve je stvorio Hitler ili Staljinovih koncentracijskih logora... Neće biti pravde dok će god čovjek stajati s nožem ili pištoljem i ubijati slabije od sebe.“
— Isaac Bashevis Singer
http://www.masovnoubijanje.com
Heinrich Himmler, zloglasni čelnik SS trupa, je također imao farmu pilića. Njegov studij poljoprivrede i iskustvo u uzgoju kokoši su ga uvjerili da je najdjelotvorniji način oblikovanja budućnosti populacije – ljudske i neljudske – provođenje uzgojnog projekta koji bi podupirao “željene”, a eliminirao “neželjene”. Njegovo zanimanje za uzgoj i ubijanje pilića preneseno je na uzgoj i ubijanje ljudi. Himmler svoje žrtve nije smatrao ljudima. Prema njegovom biografu Rihardu Breitmanu, “Oni su poput gamadi, a svaki farmer se mora riješiti štetočina da bi prehranio sebe i svoju obitelj.”![]()
![]()
![]()
Nije bilo druge nego da prijavim ovaj post. Molim moderatore da zatvore temu. Cisti fasizam.Je li vi to mene zezate? Fasizam je ono sto su radili Hitler, Himmler, veliki istorijski vojskovodje, osvajaci, svi oni koji su smatrali da imaju pravo ubijati i ugnjetavati sve koji ima se nadju na putu, a ne osuda nasilja nad bicima slabijim od sebe!
Procitaj jos jednom ove citate - svi do jednog osudjuju nasilje!
Žalosno je da ljude koji imaju normalnu ishranu kakvu su imali i svi naši preci i to puno prije pojave mesne industrije ovdje dovodi u istu ravan sa nacizmom i Auschwitz-om.
Kakvu poruku sa ovim histeričnim postovima punim mržnje šaljete običnim ljudima koji npr. jedu meso a žele da se informišu i o vašem pogledu na život i ishranu? Sigurno ste vegetarijanstvu nanijeli veću štetu nego korist ovim nastupom.
Poznajem dosta ljudi koji izbjegavaju meso iz različitih razloga, i poštujem svačije uvjerenje, ali nikada se nisam sreo sa ovako agresivnim i odbojnim stavom kao na ovoj temi...