Danas bila premijera.Hejteri mogu reći svašta nešto,ali iz priloženog videa koliko se može vidjeti,opet je VW zad'o zadaću...
Premijera novog Passata 2014
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElDzidziIbnDzo
#1 Premijera novog Passata 2014
https://www.youtube.com/watch?v=62EgxfjlAys#t=128
Danas bila premijera.Hejteri mogu reći svašta nešto,ali iz priloženog videa koliko se može vidjeti,opet je VW zad'o zadaću...
- Qler
#2 Re: Premijera novog Passata 2014
Kome? Mozda renulu, peugeotu, opelu, fordu i tako tim... a i to dok ne izadju novi modeli tih proizvodjaca. Mislis da Insignia nova nece biti strasna ili C5? A da ne govorimo o trenutnom DS5 koji ne da je zadao zadacu passatu, nego mu jos i semestar bjezi...
-
citroen xm
#3 Re: Premijera novog Passata 2014
Pa pusti ga, hoće opet da izazove temu sa 1000 postova u kojima se ljudi prepiru.
Čisto dok drugi konkurenti ne izbace svoje nove modele, pogledaj ovo.

I o kakvoj zadaći pričamo?

- _mufljuz_
#4 Re: Premijera novog Passata 2014
i ovo je auto staro vec godinu i pocitroen xm wrote:Pa pusti ga, hoće opet da izazove temu sa 1000 postova u kojima se ljudi prepiru.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5 Re: Premijera novog Passata 2014
Bolji je bio dok se krio pod plastom. Bolje da ga nisu ni otkrivali
Tehnicki vjerujem da je bezprijekoran. Kao i vecina auta danas.
Vizuelno,qrac od ovce.
Tehnicki vjerujem da je bezprijekoran. Kao i vecina auta danas.
Vizuelno,qrac od ovce.
-
Tkanton
#6 Re: Premijera novog Passata 2014
Ko voli citroena volit ce ga taman da je sugav, ko voli VW volit ce ga taman da svake godine isti izlazi.....ovaj passt cini mi se mini verzija phantoma
-
citroen xm
#7 Re: Premijera novog Passata 2014
Ama smiješno je govoriti o tome da li je dobar. Naravno da je odličan. Ali dosadno je više pričati o tim nekim zadaćama. Pa danas manje nego ikada neko nekome zadaje zadaću. Bar kod ovih auta dostupnih za široke narodne mase.
- friskyoreo
#8 Re: Premijera novog Passata 2014
Bakir je jednog vec narucio...

- Ringhio
#9 Re: Premijera novog Passata 2014
Kako smjel i ekstravagantan dizajn !
Neobicno, drasticno drugacije od proslog pasata.
Sav sam ustrepterio posmatrajuci fotografije vozila i vjerujem da ce postati zadaca svim automarkama.
Yes, how yes no.
Neobicno, drasticno drugacije od proslog pasata.
Sav sam ustrepterio posmatrajuci fotografije vozila i vjerujem da ce postati zadaca svim automarkama.
Yes, how yes no.
-
NediM17
#10 Re: Premijera novog Passata 2014
Standardno, naprave malo redizajn farova i maski, i odmah novi model.
Meni je opet ljepsi i C5, Insignia, Optima, Mazda 6.
- friskyoreo
#11 Re: Premijera novog Passata 2014
Pa to je njihova dizajnerska politika decenijama, imaju kupce kojima to odgovara i to je to... Da nemaju kupce, vjerujem da bi bili sigurno sposobni napraviti neko ekstravagntnije auto... Isto kao sto je Citroenova dizajnerska politika obrnuta, uvijek su bili ekstravagantni i imaju svoje kupce. Sve je stvar ukusa...NediM17 wrote:Standardno, naprave malo redizajn farova i maski, i odmah novi model.
Nije da ih branim nesto, i mene nervira to zakivanje VW-a u nebesa, jer auto je prosjecan, ni bolji, ni losiji od ostalih na trzistu. Davno su prosla vremena kada se nesto pravilo da traje, sada zivimo u potrosackom drustvu, i svi oni ciljano prave auta da "izdrze" garantni rok, a posle zaradjuju na tom autu u post prodaji... Sve se vrti oko novca.
-
dado_
#12 Re: Premijera novog Passata 2014
Strasan auto, meni odlicno izgleda 
- _mufljuz_
#13 Re: Premijera novog Passata 2014
dado_ wrote:Strasan auto, meni odlicno izgleda
-
romeomoraprezivjeti
#14 Re: Premijera novog Passata 2014
Ma ne kazem da je los,al' mu fali malo one " slobode" u dizajniranju da bi mogao zadat' zadacu.
-
ado-šampion
#15 Re: Premijera novog Passata 2014
Meni se ne svidja narocito unutra. I ovaj displej umjesto analognih intrumenata ce biti samo u boljim paketima navodno.
Stari mi je unutra bio mjera, smiren, sve logicno rasporedjeno, a opet dopadljivo, i nije usrano detaljima poput pendreka umjesto mjenjaca i nekih zakrivljenih linija.

Nek prica ko sta hoce ali meni je ovo primjer skladno dizajnirane i upotrebljive unutasnjosti.
Meni nije zanimljivo da ce Passat biti odlican u klasi Insignie, Mondea, C5 i slicnih, to je sigurno. Zanimljivije mi je hoce li podici nivo kvaliteta unutrasnjosti na premium nivo, ili ce ostati na nivou na kojem je bio prethodnik. Vjerovatno je to uslovljeno tim koliko daleko ce otici novi A4.
Stari mi je unutra bio mjera, smiren, sve logicno rasporedjeno, a opet dopadljivo, i nije usrano detaljima poput pendreka umjesto mjenjaca i nekih zakrivljenih linija.

Nek prica ko sta hoce ali meni je ovo primjer skladno dizajnirane i upotrebljive unutasnjosti.
Meni nije zanimljivo da ce Passat biti odlican u klasi Insignie, Mondea, C5 i slicnih, to je sigurno. Zanimljivije mi je hoce li podici nivo kvaliteta unutrasnjosti na premium nivo, ili ce ostati na nivou na kojem je bio prethodnik. Vjerovatno je to uslovljeno tim koliko daleko ce otici novi A4.
- relax11
#16 Re: Premijera novog Passata 2014
0 bodova 
- sirocco
#17 Re: Premijera novog Passata 2014
ado-šampion wrote:Meni se ne svidja narocito unutra. I ovaj displej umjesto analognih intrumenata ce biti samo u boljim paketima navodno.
Nek prica ko sta hoce ali meni je ovo primjer skladno dizajnirane i upotrebljive unutasnjosti.![]()
ovo je slika US modela, Eu model je mnogo ljepsi unutra

i passat nije premium klasa, tu je pantheon, al to je druga prica
-
ado-šampion
#18 Re: Premijera novog Passata 2014
Po cemu vidis da je americka? Ozbiljno pitam, fakat me zanima.
Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo.
Ta tvoja je ja mislim sa svim doplatama koje imaju u Passatu, od navigacije, do automatske klime, koze.
Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo.
Ta tvoja je ja mislim sa svim doplatama koje imaju u Passatu, od navigacije, do automatske klime, koze.
-
dado_
#19 Re: Premijera novog Passata 2014
Imas neki problem s mojim postom? Ili se misljenja i ukusi, tipicno bosanski, ne smiju razlikovati? Volio bi znat sta ti vozis pa ti ovo ne valja ako nije tajna..._mufljuz_ wrote:dado_ wrote:Strasan auto, meni odlicno izgleda![]()
- sirocco
#20 Re: Premijera novog Passata 2014
milje na kilometar satu, sjedista, radioado-šampion wrote:Po cemu vidis da je americka? Ozbiljno pitam, fakat me zanima.
Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo.![]()
a to na slici je highline oprema
-
ado-šampion
#21 Re: Premijera novog Passata 2014
Nisam primijetio, a moram reci da i nisam toliki poznavalac. Nasao sam ovaj link za B6 redizajn, tu su razlike dosta vece.
http://www.myturbodiesel.com/threads/di ... -car.4182/
http://www.myturbodiesel.com/threads/di ... -car.4182/
- _mufljuz_
#22 Re: Premijera novog Passata 2014
ado-šampion wrote:Meni se ne svidja narocito unutra. I ovaj displej umjesto analognih intrumenata ce biti samo u boljim paketima navodno.
Nek prica ko sta hoce ali meni je ovo primjer skladno dizajnirane i upotrebljive unutasnjosti.![]()
meni je ovo primjer totalno dosadne plastikarije suhim zlatom placene i zacijenjene
ja dugo dugo ruzna volana nisam vidio dok nisam vidio Golf V i ovaj Passat sa ovim - ne znam ko ga je dizajnir'o al ima smisla ko Mara za kriv qrtz
-
530i
#23 Re: Premijera novog Passata 2014
Već viđena fora sa maskom i farovima koji čine jednu dizajnersku cjelinu...nije čemu.
-
na svoju ruku
#24 Re: Premijera novog Passata 2014
Imam B6 americkog pasata 2.0T (211ks)ado-šampion wrote:Po cemu vidis da je americka? Ozbiljno pitam, fakat me zanima.
Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo.![]()
najlaksi nacin za provalit americkog pasata je
1. velika vecina USA passata nema dvozonsku klimu vec onu obicnu
2. jako veliki broj 'cup-holders' to jest prostora gdje se mogu staviti case/flase vode (obavezan u sredini)
3. 99% USA passata nema maglenke (pogledaj prekidac za svjetla)
eto ...lp
-
citroen xm
#25 Re: Premijera novog Passata 2014
U čemu je fazon sa maglenkama pa ih u USA malo ima na tim Pasatima?