Premijer liga - prelazni rok
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#1 Premijer liga - prelazni rok
Evo pise se po novinama, da dobar igrac F.K . Željezničar, Edin Dudo mozda predje u komsije F.K. Sarajevo. Po mom misljenju Dudo je odlican igrac malog nogometa. Volio bih cuti ostala misljenja o ovom igracu.

- Meshtar
#2 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Dudo je igrač koji je u stanju izdriblati petoricu protivničkih igrača i poslije dodati meni na tribine. Željo ima dosta boljih igrača na toj poziciji, nije mi žao što ide.
-
hali gali halid
#3 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Ni meni nije drago sto dolazi... UPRAVA NAPOLJE!
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#4 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Eto vam ga dzaba 
-
Fordas
#5 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
pa dzaba ste ga i dobili od nas
- strong69
#6 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Hebo tog igraca... Da je valjao ne bi tako setao od jednih do drugih... I to kad mu je cejf. To dovoljno govori o "menadzerima" koji znaju prepoznati pravog...
-
elSaik
#7 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
De preimujte temu u prelazni rok...
Bučan u Želji. Potpisao jutros. Haznadar potpisao također. Zeba čeka papire. Selimović bi također trebao potpisati.
Bučan u Želji. Potpisao jutros. Haznadar potpisao također. Zeba čeka papire. Selimović bi također trebao potpisati.
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#8 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
a jos ako nam Semjon dodje.....
-
volume
#9 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Po meni Dudo nije neki igrac, mnogo bolje na njegovoj poziciji igra Dino Muharemovic, nije ni on sjajan ali barem se trudi udara
. Dudo je djete F.K. Sarajeva tako da nije ni cudno sto se vraca u FkS. Izgleda da Zelji odlazi Vugdalic, seteta po meni dobar igrac falice. Njegov nedostatak bi sigurno mogao zamjeniti Milosevic, sad koliko ima istine da ce preci u Zelju vidjecemo. Licno ne vjerujem u to. Za ostale igrace neznam kakvi su pa ih ne zelim ni komentarisati. Ali sigurno da ce Zelji faliti kvalitetan lijevi bek, te jedan igrac tipa Stilica i jedan rasni golgeter. Neke igrace sto odlaze u Crvenu Zvezdu ne zelim komentarisati
.
P.S. Moj prijedlog je da ovo bude tema samo o prelaznom roku u BiH.
P.S. Moj prijedlog je da ovo bude tema samo o prelaznom roku u BiH.
-
elSaik
#10 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Imamo mi štopere, Coca i Kerla igraju fakat dobro. Imamo i zamjenu za Kuduza, Salihović je ekstra na toj poziciji. Nama treba desni bek.
-
volume
#11 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
elSaik wrote:Imamo mi štopere, Coca i Kerla igraju fakat dobro. Imamo i zamjenu za Kuduza, Salihović je ekstra na toj poziciji. Nama treba desni bek.
Malo cu te ispraviti: nije Salihovic nego Sadikovic, ako me pamcenje dobro sluzi Coca je igrao na desnom beku nekoliko zadnjih utakmica. Kerla dobar stoper, mlad tako da treba jos da stasa ali svakako ga ne treba zaboraviti. Jel' se Haris Beslija vratio sa posudbe iz Zvijezde.
-
elSaik
#12 Re: Edin Dudo - Prelazni rok
Da, da, Sadiković... prenijelo me.volume wrote:elSaik wrote:Imamo mi štopere, Coca i Kerla igraju fakat dobro. Imamo i zamjenu za Kuduza, Salihović je ekstra na toj poziciji. Nama treba desni bek.
Malo cu te ispraviti: nije Salihovic nego Sadikovic, ako me pamcenje dobro sluzi Coca je igrao na desnom beku nekoliko zadnjih utakmica. Kerla dobar stoper, mlad tako da treba jos da stasa ali svakako ga ne treba zaboraviti. Jel' se Haris Beslija vratio sa posudbe iz Zvijezde.
- strong69
#13 Re: Premijer liga - prelazni rok
Jedna je stvar ocigledna i ona je ista i u Sarajevu i u Zelji. Ni u jednom timu ne postoji vizija Uprave sta zele nego se spominje samo naredna sezona i plasman u Evropu. U prilog tome govore i "pojacanja" a mnogo rjecitije govore odlasci ponajboljih igraca...
Putuj Evropo i nemoj cekati na nas. Mi se vozimo Cirom i to lagano... Bez srkleta.
Putuj Evropo i nemoj cekati na nas. Mi se vozimo Cirom i to lagano... Bez srkleta.
- Vaso
#14 Re: Premijer liga - prelazni rok
ovaj put se moram slozit sa strongom
.. zalosno, godinama se prodaje sve sto valja, a raji se zamazuju oci nekakvom evropom.
igraci koji ne mogu igrati u drugim klubovima se pompezno najavljuju kao "pojacanja". al u kurcu. situacija je jednostavna, pojacanja za Zelju bi bili otprilike ovi igraci: spalevic, husejinovic, karoglan, tosunovic, lukacevic,cejvanovic, roniele, rajovic, mozda krstanovic i jos poneko. dovedite barem jednog i ja cu biti zadovoljan...svjestan sam da su neki prevazisli ovu ligu i da ih je nemoguc dovesti.
Zeljo nema brzih igraca, a ne vidim ih ni u drugim klubovima. Znaci, dva nova beka( kakav ba sadikovic) i makar lijevo krilo (beslija moze desno..velika zamjerka sto je uopste pozajmljivan)
ako se ne dovedu PRAVA pojacanja, samo ce se povecat frustracije zeljinih navijaca i razocarenje u novog-starog predsjednika, koji je puno obecavao, a na kraju se ispostavilo da je samo supljrao k'o i svi ostali ( sta ima reflektori)
ako ipak sve ostane na ovom, ostaje mi samo da im pozelim ispadanje u drugu ligu
(rastalise li pare od stilinog transfera??
nikad ne saznasmo koliko je leglo..niti ces ikad i saznat )
igraci koji ne mogu igrati u drugim klubovima se pompezno najavljuju kao "pojacanja". al u kurcu. situacija je jednostavna, pojacanja za Zelju bi bili otprilike ovi igraci: spalevic, husejinovic, karoglan, tosunovic, lukacevic,cejvanovic, roniele, rajovic, mozda krstanovic i jos poneko. dovedite barem jednog i ja cu biti zadovoljan...svjestan sam da su neki prevazisli ovu ligu i da ih je nemoguc dovesti.
Zeljo nema brzih igraca, a ne vidim ih ni u drugim klubovima. Znaci, dva nova beka( kakav ba sadikovic) i makar lijevo krilo (beslija moze desno..velika zamjerka sto je uopste pozajmljivan)
ako se ne dovedu PRAVA pojacanja, samo ce se povecat frustracije zeljinih navijaca i razocarenje u novog-starog predsjednika, koji je puno obecavao, a na kraju se ispostavilo da je samo supljrao k'o i svi ostali ( sta ima reflektori)
ako ipak sve ostane na ovom, ostaje mi samo da im pozelim ispadanje u drugu ligu
(rastalise li pare od stilinog transfera??
-
Shonfon
#15 Re: Premijer liga - prelazni rok
Sead Bucan presao iz Sarajeva u Zelju! Vase misljenje?!
-
nikad_izvini
#16 Re: Premijer liga - prelazni rok
Također se brzo zaboravila čuvena odšteta za JahićaVaso wrote:ovaj put se moram slozit sa strongom.. zalosno, godinama se prodaje sve sto valja, a raji se zamazuju oci nekakvom evropom.
ako ipak sve ostane na ovom, ostaje mi samo da im pozelim ispadanje u drugu ligu![]()
(rastalise li pare od stilinog transfera??nikad ne saznasmo koliko je leglo..niti ces ikad i saznat )
Da nije jadno bilo bi smiješno.
-
nikad_izvini
#17 Re: Premijer liga - prelazni rok
Niđe veze.Sa takvim kadrom mi nećemo dalje od BihaćaShonfon wrote:Sead Bucan presao iz Sarajeva u Zelju! Vase misljenje?!
Ups, oni su ispali
-
Shonfon
#18 Re: Premijer liga - prelazni rok
Sve sama mafija, kao u ostalom i svugdje.... 
-
volume
#19 Re: Premijer liga - prelazni rok
Pa kako privoljeti igrace da ostanu kad oni samo gledaju prvu priliku da odu u Europu. Cim se igras malo digne iznad nivoa premijer lige odma hoce da napusti BiH. Onda nasi klubovi gledaju da ne ode dzabe (kad mu istekne ugovor) nego ga brze bolje prodaj jer obicno takvi igraci nemaju namjeru produzivati ugovore (a ko bi i imao namjeru kad igras u predposljednjoj ligi na svijetu ?). Sto se tice tih igraca koje je neko naveo (Rajovic, Spalevic, Husejnovic...) problem je sto oni nece da potpisu za nase klubove a i kad to urade onda to bude na 1 godinu.
Sto se tice Bucana mislim da moze biti dobro pojacanje Zelji, a da li ce biti vidjecemo.
Sto se tice Bucana mislim da moze biti dobro pojacanje Zelji, a da li ce biti vidjecemo.
-
Mobile_Disco
#20 Re: Premijer liga - prelazni rok
Celik
Dolasci:
Tripic iz Modrice dosao u Celik
Kapetan iz Jedinstva presao u Celik
Odlasci:
Sve je moguce
Dolasci:
Tripic iz Modrice dosao u Celik
Kapetan iz Jedinstva presao u Celik
Odlasci:
Sve je moguce
-
nikad_izvini
#21 Re: Premijer liga - prelazni rok
Brzo si zaboravio kako su se ti "isti" otimali da dođu u Želju kad je igrao europuvolume wrote:Pa kako privoljeti igrace da ostanu kad oni samo gledaju prvu priliku da odu u Europu. Cim se igras malo digne iznad nivoa premijer lige odma hoce da napusti BiH. Onda nasi klubovi gledaju da ne ode dzabe (kad mu istekne ugovor) nego ga brze bolje prodaj jer obicno takvi igraci nemaju namjeru produzivati ugovore (a ko bi i imao namjeru kad igras u predposljednjoj ligi na svijetu ?). Sto se tice tih igraca koje je neko naveo (Rajovic, Spalevic, Husejnovic...) problem je sto oni nece da potpisu za nase klubove a i kad to urade onda to bude na 1 godinu.
To ima veze sa upravom, sportskim direktorom, malo para i ambicijama/uspjesima kluba.
Ako mi prodamo najboljeg strijelca lige za navodno 12.000 KM , reflektore pravimo od reintegracije, mijenjano trenere ko čarape, imamo pijačara i taldžiju u klubu, kakve su onda ambicije? Mogu samo da se nerviram, ko što se i nerviram .
PS ako je Sejo klasno pojačanje, onda sam ja Pele.
Napomena: igranje u trećem pretkolu LŠ donosi minimalno 1-2 miliona KM; Željo je dobio više zbog Njukastla i 500.000 KM koje je inkasirao samo od prodaje TV prava.
Ko kaže da nema para i da se ekipa ne može održati na okupu, laže.To što taldžije mažnjavaju, to je druga priča.
- strong69
#22 Re: Premijer liga - prelazni rok
Evo da se i ja slozim s tobomVaso wrote: igraci koji ne mogu igrati u drugim klubovima se pompezno najavljuju kao "pojacanja". al u kurcu. situacija je jednostavna, pojacanja za Zelju bi bili otprilike ovi igraci: spalevic, husejinovic, karoglan, tosunovic, lukacevic,cejvanovic, roniele, rajovic, mozda krstanovic i jos poneko. dovedite barem jednog i ja cu biti zadovoljan...svjestan sam da su neki prevazisli ovu ligu i da ih je nemoguc dovesti.
Pojacanja bi bili igraci koje je Vaso nabrojao. Platiti ljudima, dati dobre uslove i potpisati ugovor na najmanje dvije godine i odmah procijeniti koliko je love igrac ako nece hoce da ga uzme prije isteka Ugovora. Ovako, koji iole valja dode i potpise na 6 mjeseci. E k... se tako pravi ekipa.
-
callmethebreeeze
#23 Re: Premijer liga - prelazni rok
kolika je plata prosjecnog premijerligasa? koliko su placeni najbolji igraci? zna li neko?
- Meshtar
#24 Re: Premijer liga - prelazni rok
Ma ne može se baš reći prosječna plata, neki su jako dobro plaćeni (za naše uslove) a neki potplaćeni. Jedni klubovi obećavaju igraču kule i gradove, pa im nista ne isplate a drugi opet daju neke realne plate i trude se da ne duguju igračima ali bolji fudbaleri radije idu igrati u ove "kule i gradovi" ekipe. Valjda naivni ljudi, a misle i da će se lakše prodati. Elem, najbolje je situacija u Širokom brijegu, žalosno je ali tako je.callmethebreeeze wrote:kolika je plata prosjecnog premijerligasa? koliko su placeni najbolji igraci? zna li neko?
-
callmethebreeeze
#25 Re: Premijer liga - prelazni rok
o kojim sumama pricamo? hiljadu, dvije, pet, deset hiljada maraka?Meshtar wrote:Ma ne može se baš reći prosječna plata, neki su jako dobro plaćeni (za naše uslove) a neki potplaćeni. Jedni klubovi obećavaju igraču kule i gradove, pa im nista ne isplate a drugi opet daju neke realne plate i trude se da ne duguju igračima ali bolji fudbaleri radije idu igrati u ove "kule i gradovi" ekipe. Valjda naivni ljudi, a misle i da će se lakše prodati. Elem, najbolje je situacija u Širokom brijegu, žalosno je ali tako je.callmethebreeeze wrote:kolika je plata prosjecnog premijerligasa? koliko su placeni najbolji igraci? zna li neko?
citam neki dan da je u rusiji prosjecna plata 500-600 hiljada eura?