Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dead Man Walking

#9526 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

Logovan wrote:
Dead Man Walking wrote:Al sta kaze Selimagic - nismo se dogovarali oko utakmice, nego smo malo diskutovali hoce li Sloboda izaci u najjacem sastavu. :lol:
Ti to shvataš kao da je Selimović htio da nas Sloboda pusti, po tebi je išao na namještanje, ali naravno da ćeš ovako razmišljati kad navijaš za gradskog rivala. Čudilo bi me da imaš drugačije mišljenje.

Kako si ti to shvatio? Prosvijetli me molim te. Tebi je normalno da oni na pivi diskutuju o tome, i to isti dan kad se spominje cifra od 20 laganih tisuca koje im plivate?
cvrčak_na_hedonizmu

#9527 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

85 im Džarovski namjestio titulu pa ispali od ribara zvanih Kusisi, narednu kupio Mućo, a zbog zadnje "titule" prozivke pljušte sa svih strana.

Što me to ne čudi :D Samo se pitam jel ima išta pošteno u historiji tog kluba. Početak je bio udbaški, sredina u ozračju namještanja i proširivanja lige, a današnjica protiče u kupovinama utakmica, javnim prozivkama i talovima sa sudijama :D
ljevoruki

#9528 Re: Premijer liga BiH

Post by ljevoruki »

Da imamo Savez kako treba hitno bi se pokrenula istraga i bili bi kaznjeni svi koji su ucestvovali u mutnim radnjama.
Ako se nista ne dokaze onda ovaj iz Slobode bi letio iz fudbala, ako ima nesto tu onda Dino leti iz fudbala i FKS u drugu ligu.
To se naravno nece desiti jer u Savezu sjede uhljupi a ne vjerujem da je nekome u vlasti stalo da se ovo rijesi.
Pogotovo u svijetlu da je FKS dugo godina bio mezimce vladajuce stranke, ne znam kako sada stvari stoje kad su postali privatni klub.
bez toga nema ozdravljenja bh fudbala,ilaganja u klubove i infrastrukturu i povratka navijaca na stadione.
:bih:
jeza u ledja

#9529 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Sad odgledah ovu emisiju. Face to Face - Face to Palm. :facepalm:

Ma bezveze, znam ja da ne trebam slusat Info i ovdje Strumpfove i njihove interpretacije istih. Procitah post northa i to mi je bilo dovoljno. :thumbup:
Ma lazem, mislim kao znam ja da ne trebam ali u stvari uvijek padnem na vapaje pacenika umjesto da sam donesem zakljucak. A fakat mi je dosta vise i Dine i kuraca palaca, najmanji je on problem. Ali da u ovom slucaju podrzim Etipiteta Utaknicu kontra Dine, pa sramota bi me bila.
Kako frajer podlo laze i pravi se postenjacina, cuj ako Sloboda osvoji to ce biti najpostenija titula. :shock: Sve je covjek rekao sa onim seljackim ispadom nakon utaknice u Tuzli. Sve. To je takav papanski mentalitet, sve posteno, dok god neko njega ne zajebe. Cim zine - laze.

Vrlo moguce, cak vjerovatno, da smo mi lahotno bacali premije prosle godine, ali da smo placali nekoga da izgubi, e to ne vjerujem i to ce biti malo teze dokazati. Al pazi konstrukcije, Husic kaze "hocemo premije", a u sljedecoj recenici kaze "Sloboda nije potkupljiva". Sta ce ti premije ako posteno igras?

Uvijek seljacki mentalitet izadje na povrsinu, kad tad.

Dino zglave nije izgledao inferioran u ovoj emisiji. Mozda samo onima koji se poistovjecuju sa ponasanjem Husica. Ako sta mrzim onda je to papanski mentalitet i sve sto s njim dolazi. Jedinu karakternu osobinu koju vise mrzim od toga je malodusnost.

Zamislite, americki biznismen, milioner, i preveslao ga Maketa sa usmenim obecanjem od 20 hiljada maraka. :razz:

PS: Ako se kad ispostavi i pravno dokaze da je bilo nekih nelegalnih namjestaljki, i Dinu, i Ibraka i Kusturicu razapet ceremonijalno ispod Bijele tabije i ostavit da trunu kao primjer narastajima. :oops:
strong69

#9530 Re: Premijer liga BiH

Post by strong69 »

todd_smith wrote:
mali_milojica wrote:Licno mislim da Sarajevo treba Azmira tuziti za uvredu. Istjerati ovo do kraja. Pa ako se pokaze necija prica tacnom,razapeti ovoga drugog,a aktere zestoko kazniti. Ako je Sarajevo ispravno i sve po zakonu radilo,nema cega da se boji.
Realno jedini ishod. Sad sta ce biti ko zna, ja licno da sam bio da sam u poziciji Selimovica svaki moguci nacin bih iskoristio i svaki moguci fening bih iscrpio da najstroziju kaznu izvucem za lika koji je ovo izveo.

Jebes psovanje i sve to, ali hem kleveta hem tuzba za narusavanje brenda, ma hiljadu uglova za tuzbu ako ne urade nista onda je tek suhveli.
Ako je Husic toliki borac za pravdu i postenje neka on tuzi Sarajevo za namjestanje utakmica.
nosara

#9531 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

BlueBlood wrote:https://www.youtube.com/watch?v=UzkVLXpGi-o
10:15

Husic: - Jesmo li mi ikad sjedili zajedno na nekoj veceri?
Selimovic: - Jesmo prije utakmice zadnjeg kola Sarajevo - Sloboda gdje smo mi ocekivali 20000 domacih navijaca gdje smo pricali o organizaciji utakmice i o besplatnim kartama za vase navijace
Husic: - samo to bio povod ?!!?!
Selimovic: - pa vidite sigurno je da smo razgovarali i o tome da li ce Sloboda izaci na stadion Kosevo sa najjacim sastavom

Haj sto su ih ispalili za 20 000 za Vitez neg sto su im i obecali platiti pripreme na Zlatiboru ako Sloboda ne zaigra u zadnjem kolu
Ovo je bilo dobro...

Ubise se za federalne i jedni i drugi... :D
Dead Man Walking

#9532 Re: Premijer liga BiH

jeza u ledja wrote:Sad odgledah ovu emisiju. Face to Face - Face to Palm. :facepalm:

Ma bezveze, znam ja da ne trebam slusat Info i ovdje Strumpfove i njihove interpretacije istih. Procitah post northa i to mi je bilo dovoljno. :thumbup:
Ma lazem, mislim kao znam ja da ne trebam ali u stvari uvijek padnem na vapaje pacenika umjesto da sam donesem zakljucak. A fakat mi je dosta vise i Dine i kuraca palaca, najmanji je on problem. Ali da u ovom slucaju podrzim Etipiteta Utaknicu kontra Dine, pa sramota bi me bila.
Kako frajer podlo laze i pravi se postenjacina, cuj ako Sloboda osvoji to ce biti najpostenija titula. :shock: Sve je covjek rekao sa onim seljackim ispadom nakon utaknice u Tuzli. Sve. To je takav papanski mentalitet, sve posteno, dok god neko njega ne zajebe. Cim zine - laze.

Vrlo moguce, cak vjerovatno, da smo mi lahotno bacali premije prosle godine, ali da smo placali nekoga da izgubi, e to ne vjerujem i to ce biti malo teze dokazati. Al pazi konstrukcije, Husic kaze "hocemo premije", a u sljedecoj recenici kaze "Sloboda nije potkupljiva". Sta ce ti premije ako posteno igras?

Uvijek seljacki mentalitet izadje na povrsinu, kad tad.

Dino zglave nije izgledao inferioran u ovoj emisiji. Mozda samo onima koji se poistovjecuju sa ponasanjem Husica. Ako sta mrzim onda je to papanski mentalitet i sve sto s njim dolazi. Jedinu karakternu osobinu koju vise mrzim od toga je malodusnost.

Zamislite, americki biznismen, milioner, i preveslao ga Maketa sa usmenim obecanjem od 20 hiljada maraka. :razz:

PS: Ako se kad ispostavi i pravno dokaze da je bilo nekih nelegalnih namjestaljki, i Dinu, i Ibraka i Kusturicu razapet ceremonijalno ispod Bijele tabije i ostavit da trunu kao primjer narastajima. :oops:
Cekaj, jel me zayebavas il nisi cuo kako Selimagic kaze da su pricali hocel Sloboda izaci u najjacem sastavu, i time baca sumnju i na zadnju utakmicu oko koje cak ni Huske nije navaljivao da prica da se ne bi iskompromitovao.
Dead Man Walking

#9533 Re: Premijer liga BiH

Sta si se uhvatio utakNice jarane, pa Dedic dok je za vas igrao i dok ste se kleli u njega isto to je govorio. Sad sve knjizevnici u pm.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9534 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

BlueBlood wrote:https://www.youtube.com/watch?v=UzkVLXpGi-o
10:15

Selimovic: - Jesmo prije utakmice zadnjeg kola Sarajevo - Sloboda gdje smo mi ocekivali 20000 domacih navijaca gdje smo pricali o organizaciji utakmice i o besplatnim kartama za vase navijace

Evo odakle covjeku tih 20000 :lol: :lol: :lol: zna on da ima nesto sa 20000.....je li navijaca, maraka, klikera....ko da je bitno :D
lakilaka

#9535 Re: Premijer liga BiH

Post by lakilaka »

utakno je kamiondzija dini i to dobro. a jezu da li ti je sve jasno o dini i o emisiji na face tv nakon izjave northa o istom na temi o fk sarajevo. tamo ne pise pohvalno kao ovdje. zatalasa azmir dobro plbih. a uvijek ima izlaz, svoje kamione u ameriki-cemeriki. cova pun ko brod ali ganja istinu.
omega369

#9536 Re: Premijer liga BiH

Post by omega369 »

Husic se sinoc jos jednom pokazao u pravom licu. Sveposteni borac za pravdu je toliko lupao i bio kontradiktoran da je to tragicno. Poslije ovoga vjerovatno slijedi dugogodisnja zabrana, sto je njemu ocito i bio cilj, povuci se kao mucenik :wink: I jos nesto, nije Dino za ovakvih emisija, ovo mu fakat nije trebalo

jos da ga vitez klepi danas :lol: :lol: :lol:
Dead Man Walking

#9537 Re: Premijer liga BiH

leškarenje wrote:
Dead Man Walking wrote:Sta si se uhvatio utakNice jarane, pa Dedic dok je za vas igrao i dok ste se kleli u njega isto to je govorio. Sad sve knjizevnici u pm.
Dedic je golman,a kamiondzija presdsjednik jednog kluba pa makar se on zvao sloboda....mozda ste vi navikli na nepismenost,ali meni smeta :izet:
Pogledaj listu predsjednika voljenog ti kluba unazad par godina, svega tu ima. A kamiondzija je klepio lovu i vrti svoje pare takav nepismen, za razliku od donedavne sekretarice koja postade predsjednik kluba i procerda lovu od utrpanog pa mu se sad grlo susi pred kamerama.
Last edited by Dead Man Walking on 12/03/2016 09:25, edited 1 time in total.
omega369

#9538 Re: Premijer liga BiH

Post by omega369 »

jooj nemojte vi o predsjednicima i bilo cemu drugom...
MHAB

#9539 Re: Premijer liga BiH

Post by MHAB »

Pošto je cirkus "Medrano" sa glavnim protagonistom Azmirom krenuo na turneju po BiH i "uveseljava" cjelokupnu BiH javnost bilo bi interesantno malo se osvrnuti na tog glavnog glumca i napisati pokoju o njemu. Nikakva posebno duboka analiza nego samo par opservacija nekog ko prati dugi niz godina fudbal/nogomet u BiH i nagledmo se raznih Azmira puput Pekića, Tigra Abdića, pokojnog Jelića i sličnih.

Najnormalnija stvar je da se uprave različitih klubova vide i razgovaraju i više puta tokom godine na različitim mjestima.To se najčešće dešava dva puta godišnje pred utakmice koju klubovi igraju međusobno, te na različitim sastancima u savezu i slično. Elementarna kultura je dočekati upravu gostujuće ekipe i ako ima vremena otići sa njima na ručak ili večeru. Da li je jedini put kada se moralna vertikala Azmir Husić sreo sa upravom nekog kluba iz Premijer lige susret sa upravom Sarajeva u Parku prinčeva? Kad je već toliki borac za pravdu i istinu bilo bi lijepo da javno kaže sa kim se sastajao u trenutku kada je Sloboda igrala federalnu ligu i kako se Sloboda vratila iz federalne u Premijer ligu iako je Sloboda imala bodovni zaostatak i koliko se sjećam najteži raspored od svih konkurenata u proljetnom dijelu sezone. Tad je valjao savez i tad je suđenje bilo odlično iako je poslije većine Slobodinih utakmica tog proljeća bilo pritužbi drugih klubova na pristrasno suđenje u korist Slobode. Znam ja da bi Azmir to najrađe da zaboravi i sve pokrije Ćirinim "cirkusiranjem" i njegovom magijom, samo zaboravlja da ima mnogo ljudi koji se sjećaju tog Slobodinog "zlatnog proljeća".

Kod nas se kaže da je najgore kad se opanak "opapuči" (odnosno da je najgori papak onaj koji ima para). Husić Azmir je jedinica mjere te definicije. Klasična "seoska lola" koja je došla do para i sada kao i svaki papak, misli da smije raditi šta god hoće jer ima para. Najveću cijenu za njegovo liječenje kompleksa će na kraju platiti Sloboda. Poslije ovoga niko živ više neće htjeti imati bilo kakve normalne odnose sa Slobodom. Azmir je sramota za klub takve tradicije kakvu Sloboda ima. Čovjek koji se spusti na taj nivo da nekakvom Sulji Doriću na skupštini kluba kao najvišoj instanci koju klub ima kaže da mu je dao 200 KM za lijekove, želeći na taj način da javno ponizi tog istog Sulju koji je po svim osnovama inferioran u odnosu na tog svjetskog biznismena Azmira govori više o Azmiru nego o Sulji. Jedini razlog napada na Sulju je što se Suljo kao delegat skupštine javno ne slaže sa Azmirovim viđenjem daljnjeg razvoja Slobode. Azmir je pod suspenzijom od godinu dana i ulazi u službene prostorije te psuje i prijeti predstavnicima drugog kluba i hoće da ih bije. Azmir umislio da je veći od kluba - institucije kakvo je FK Sarajevo i hoće da mu dijele lekcije. Jednostavno opanak se "opapučio".

Čovjek koji govori "utaknica" i "hin" nije zaslužio da sjedi na ručku sa čelnicima kluba kakvo je Sarajevo. Zbog toga zamjeram Dini i ostalim čelnicima kluba taj ručak sa Azmirom, a pogotovo Dini sinoćnji nastup u emisiji. Sva ova halabuka neće pomoći Slobodi da dobije licencu. Zato Azmire ako si mangup plati porezni dug i omogući Slobodi da dobije licencu umjesto što ucijenjuješ grad Tuzlu i Jasmina Imamovića da grad plaća vaš poreski dug i pored toga što vam već prebacuje 300.000 KM godišnje i održava vam stadion. Ucijenjuješ da se porezni dug plaća narodnim novcem iz budžeta u kantonu u kome kasne naknade za porodilje i u kome ima najviše nezaposlenih u zemlji. Kažeš da si uložio svoje pare u klub. Pošteno bi bilo da kažeš javno podatak koliko je od tvog novca datog klubu pozajmica klubu koju možeš u svakom trenutku aktivirati i tražiti pare nazad. Ponižavaš legende Slobode poput Šećerbegovića, Mesketa i sličnih po kojima se Sloboda i prepoznaje. Njihov jedini grijeh je što za tebe niko nikad nije čuo dok nisi došao u Slobodu, a oni su pronosili slavu Slobode i pisali njenu istoriju.

Kada odeš iz Slobode, ostavićeš gore stanje nego što si ga zatekao, a otići ćeš sigurno onog trenutka kada ljudi u i oko Slobode prestanu ispunjavati tvoje "muzičke" želje. Tada će te napadati najviše ovi koji te trenutno najviše brane....
Dead Man Walking

#9540 Re: Premijer liga BiH

Jarane, u zemlji gdje Radeljas moze biti ministar moze i ovaj vala predsjednik jednog sportskog kolektiva! Ako nista, posteno je stekao lovu. A to da je covjek seljak niko ne spori, samo sto je to totalno nebitno za ovu pricu. Bitno je ko govori istinu a ko laze, a tu mi je, ako dozvolis, seljak ubjedljiviji od suhogrlog.
groove

#9541 Re: Premijer liga BiH

Post by groove »

sta ovo husic govori da utakmica nije bila nimalo korektna jer je bilo 8 zutih kartona i penal u 85. minuti :lol:

kakvu ovaj ima viziju o fudbalu :-)
Last edited by groove on 12/03/2016 09:29, edited 1 time in total.
tcz

#9542 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:85 im Džarovski namjestio titulu pa ispali od ribara zvanih Kusisi, narednu kupio Mućo, a zbog zadnje "titule" prozivke pljušte sa svih strana.

Što me to ne čudi :D Samo se pitam jel ima išta pošteno u historiji tog kluba. Početak je bio udbaški, sredina u ozračju namještanja i proširivanja lige, a današnjica protiče u kupovinama utakmica, javnim prozivkama i talovima sa sudijama :D
ima “Afera Planinić”

– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.

eto nesto sto je dokazano a da ne govorimo za mahalske koje ti nama podvaljujes. :-)
Rob_Atl

#9543 Re: Premijer liga BiH

Post by Rob_Atl »

Hoce li biti kakvih premija za Celik danas, ako ne da se ne znojimo beze :mrgreen:
tataćusak

#9544 Re: Premijer liga BiH

Post by tataćusak »

groove wrote:sta ovo husic govori da utakmica nije bila nimalo korektna jer je bilo 8 zutih kartona i penal u 85. minuti :lol:

Brate on govori utaknica ne cujes ti dobro
sumirprimus

#9545 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Rob_Atl wrote:Hoce li biti kakvih premija za Celik danas, ako ne da se ne znojimo beze :mrgreen:
Sad i vi potrazujete aaaa oslo sve kvragu...
Sta li tek hercegovci rade .ovi nasi su amateri teski
sumirprimus

#9546 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Realno za dobrobit fubdala. Bilo bi dobro da sve izadje na cistac..da izadjemo na zeleni granu.mada tesko...
Poremecen sistm vrijednosti..
sumirprimus

#9547 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

leškarenje wrote:
sumirprimus wrote: Jedinstvo su ne svidja tvoja prica :lol: lijepi,preposteni...
Svaki iole normalan navijac slozice se da nam ovalva sranja ne trebaju....ne moramo se mi volit nit lizat...svak za svoje navija...al su nam medjusobna sranja suvisna.
Mene je ko navijaca slobode sramota svakog pojedinca koji je opsovo vedrana il markale.
To vecina normalnih ljudi ne podrzava i osudjuje.vjerujem da. I horde znaju i da su vidjeli da je vecina skandirala vedran puljic.znaci ne mos. Sprijecit svaku budalu da na otvorenom arlauce sta hoce..nazalost...il ona kamenjanja s brda.katastrofa.mada ima tu i do mupa...znaju odakle sranje moze izbit.a i do nerijesene infrastrukture na stadionu.abd se digne i istok..pa gostujuci navijaci budu imali ono sto im realno i ljudski pripada...a na terenu nek pobijedi bolji...pa iebte imamo u ekipi husrefa i zebu...tacno se vidlo koji crnjak husrefu.jwbiga...
Imamo dusmana napretek.a sami sebi smo najveci..
tataćusak

#9548 Re: Premijer liga BiH

Post by tataćusak »

sumirprimus wrote:
leškarenje wrote:
sumirprimus wrote: Jedinstvo su ne svidja tvoja prica :lol: lijepi,preposteni...
Svaki iole normalan navijac slozice se da nam ovalva sranja ne trebaju....ne moramo se mi volit nit lizat...svak za svoje navija...al su nam medjusobna sranja suvisna.
Mene je ko navijaca slobode sramota svakog pojedinca koji je opsovo vedrana il markale.
To vecina normalnih ljudi ne podrzava i osudjuje.vjerujem da. I horde znaju i da su vidjeli da je vecina skandirala vedran puljic.znaci ne mos. Sprijecit svaku budalu da na otvorenom arlauce sta hoce..nazalost...il ona kamenjanja s brda.katastrofa.mada ima tu i do mupa...znaju odakle sranje moze izbit.a i do nerijesene infrastrukture na stadionu.abd se digne i istok..pa gostujuci navijaci budu imali ono sto im realno i ljudski pripada...a na terenu nek pobijedi bolji...pa iebte imamo u ekipi husrefa i zebu...tacno se vidlo koji crnjak husrefu.jwbiga...
Imamo dusmana napretek.a sami sebi smo najveci..

Brate ovakvi postovi nam trebaju, nama generalno u drustvu je problem sto normalna raja suti a budale govore.
costacurta

#9549 Re: Premijer liga BiH

Post by costacurta »

tataćusak wrote:
groove wrote:sta ovo husic govori da utakmica nije bila nimalo korektna jer je bilo 8 zutih kartona i penal u 85. minuti :lol:

Brate on govori utaknica ne cujes ti dobro
Barem ne govori BAAANKA.
Ja kad cujem BAAAAAANKA ospem se.
Koliko samo mržnje prema svemu i svima koji nisu iz Sarajeva je strašno. Kae .."a šo nas brze paša moj?! Zavide nam GARRRANT"
aha ja. :-)
Vraticete ne samo 20.000 vec i pare koje nam dođete od poreza. Samo polako.
Sarajevo ima 4 prvoligaša a opet Tuzla i Bijeljina mrse račune i kolo vode hahaha
costacurta

#9550 Re: Premijer liga BiH

Post by costacurta »

leškarenje wrote:Sranja ( mislim na ove drame sa saopstenjima) se ne bi ni desila da kamiondzija nije jebo majku svima.Ja sam bio i nisam cuo da se psovalo Vedrana,tek kasnije na snimku sam to vidio.Fukare jesu skandirale Vedranu :thumbup: krive Horde sto su uletile,ali to ce tako uvijek biti kad se ukaze prilika....ali za daljnje sranje kriva murija,isto ko sto je kriva zasto je dozvoljeno da se uleti.Eno sad ce fol praviti kavez u A sektoru,zasto taj dan navijaci nisu bili tu ? Smrdi puno toga.
Kamiondzija je poremecen lik,svi lopovi samo on posten...ne valjaju sudije,sam protiv svih a lik vratio slobodu iz druge lige kupovinom i mesetarenjem,lik suspendovan zbog seljackog i primitivnog nastupanja,lik kaze da slobodu ne moze niko ziv pobijediti ako ih se pusti da igraju :-) kaze da savez ne valja,kurci se sa dnevnicama...
Ti lijepo počneš pisati i onda ko da te nešto obuzme, prenese šta li.... :lol:
A ovo sto si citirao je za drugog topica. Naručena studija, opet Dino u igri al ovaj put Konakovic.
Locked