Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#93151 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Charuga wrote:Nismo pričali o davanju para, i gdje gledaš, nego o prenosima sa slikom, ili samo sa tonom. Ti reče da ne gledaš, i slaga začas.

EDIT: Poenta je da sada možeš svaku na strani gledati, a prije 2-3 godine si mogao svaku šestu, ili sedmu.
mozes svaku na strani gledati ako si samo navijac zelje ili sarajeva, jer ta 2 kluba imaju najvise navijaca i zato su na PPV na Mojoj TV jer tamo najvise zaradis na njima

ako si navijac Veleza, Slobode, Celika, onda ako bude bude

ovo sljedece kolo je okej varijanta, svi ce moci gledati, ili platiti ili preko streama, ali uglavnom bice
ZonFon

#93152 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Ne moraju raditi produkciju kao EPL ali je dovoljno da urade kvalitetan prenos kao sto je na Areni.
Telekom kao sponzor moze organizvoati nagradu igru npr glasanje putem SMSa za najgol kola i da se izvuceni dobitinik dobije dres kluba za koji navija ili nesto slicno. Oni kao glavni sponzori na kraju sezone mogu izvuci par dobitnika i podijeliti im TV, mobitel i sl. nece propasti zbog toga.
todd_smith

#93153 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

ZonFon wrote:Ne moraju raditi produkciju kao EPL ali je dovoljno da urade kvalitetan prenos kao sto je na Areni.
Telekom kao sponzor moze organizvoati nagradu igru npr glasanje putem SMSa za najgol kola i da se izvuceni dobitinik dobije dres kluba za koji navija ili nesto slicno. Oni kao glavni sponzori na kraju sezone mogu izvuci par dobitnika i podijeliti im TV, mobitel i sl. nece propasti zbog toga.
ma jarane telecom moze svasta nesto ali nece jer nema potrebe tj to im je dodatan trosak, a profit im nije znacajan na toj aktivnosti da opravda to
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#93154 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Nismo pričali o davanju para, i gdje gledaš, nego o prenosima sa slikom, ili samo sa tonom. Ti reče da ne gledaš, i slaga začas.

EDIT: Poenta je da sada možeš svaku na strani gledati, a prije 2-3 godine si mogao svaku šestu, ili sedmu.
Ma naravno bolje je imati ista nego nista.....samo kontam XXI vijek i ta sranja :D
animus

#93155 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Mogli su npr. dati TVSA da prenosi. Ljudi imaju HD i dobro bi to odradili. Osim toga nebi morao da slusam onog debila Spahu. FACE TV bi isto bio dobra opcija. BHTV je nesto sto nikada nece biti kako treba. Odavno sam radi njih prestao placati pretplatu.

P.S. Kako se vratio Charuga ima smisla pratiti ovaj forum. Tacno mi se bio zgadio zadnji vikend.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#93156 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

animus wrote:Mogli su npr. dati TVSA da prenosi. Ljudi imaju HD i dobro bi to odradili. Osim toga nebi morao da slusam onog debila Spahu. FACE TV bi isto bio dobra opcija. BHTV je nesto sto nikada nece biti kako treba. Odavno sam radi njih prestao placati pretplatu.

P.S. Kako se vratio Charuga ima smisla pratiti ovaj forum. Tacno mi se bio zgadio zadnji vikend.
Jeste samo su ovi ponudili najvise para :)
avetinja

#93157 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ma i ne gledam. To je bila jedina koju sam kući gledao i to do 70. minute. Ovo ostalo ako sam se slučajno zadesio u kafiću.

Prenosila bi nas Arena ili Sport klub ili neko treći da nema ovog Telekoma. A ne možeš sa njima raskinuti ugovor. Zato im želim propast.
manijak1

#93158 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

:oops: Da nema BH Telecoma ne bi ni gledao ligu.
Niti bi napredovala korak po korak.
BHRT bi već bio ugašen.
Nit bi imo Želju na strani .Niti bi pitice gledale svoje zvrkove u Europi :D
:izet: :izet: Arena , gore komentiraju od ovih sa BHRT-a , slika nije baš ni toliko bolja koliko pumpate da jeste.
Hoće li mi neko objasniti ili me upoznati , jel i mi i pitari igramo u subotu :?
Termin 14 i 30 oba meča , valjda Zrinjski zatražio da se igra u 14 30 umjesto 18 , za Slobodu i i FCS na stranici njihove kuće :D termin subota u 14 i 30.
Valjda Milenko opet skine skalp ili dozvoli da uzmu bod :D
Gledam na BHRT-u Sloboda Sarajvo nedjelja , snimak
Željo moj najdraži i neokaljani kao neki što jesu mrski i okaljani :oops: igra u subotu , trebalo u 18 sati kad ono sad u 14 i 30 .
Eto ...... :oops: Unaprijed hvala
todd_smith

#93159 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

:oops: :D :izet: :D :izet: :izet: :-) :-) :D :oops:
Bazinga1234

#93160 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

manijak1 wrote: Eto ...... :oops: Unaprijed hvala
https://sportsport.ba/fudbal/promijenje ... evo/337899
manijak1

#93161 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

todd_smith wrote::oops: :D :izet: :D :izet: :izet: :-) :-) :D :oops:
Šta ti hoš više :? Vidiš da sam drastično smanjio smajlahane :D
manijak1

#93162 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Bazinga1234 wrote:
manijak1 wrote: Eto ...... :oops: Unaprijed hvala
https://sportsport.ba/fudbal/promijenje ... evo/337899
Hvala , ne kaže se zašto je i na čiji zahtjev :D , promijenjen termin.
Ma i ne mora se reći , možda opet onaj Benjo šta urgiro :D
Sloboda će ugasiti :lol: Sarajevo, a planirano je da se meč igra u subotu, međutim termin je promijenjen.
mirza_15

#93163 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

todd_smith wrote:

mozes svaku na strani gledati ako si samo navijac zelje ili sarajeva, jer ta 2 kluba imaju najvise navijaca i zato su na PPV na Mojoj TV jer tamo najvise zaradis na njima

ako si navijac Veleza, Slobode, Celika, onda ako bude bude

ovo sljedece kolo je okej varijanta, svi ce moci gledati, ili platiti ili preko streama, ali uglavnom bice
Idu minimalno 4 utakmice direktno (bht, arena i 2 x mojatv), često 5 (prošlo kolo), a evo sada i svih 6. Prije bht-a išla jedna i to neka lijeva jer tv kuće nisu htjele da daju onoliko koliko traže sarajevski klubovi za domaće utakmice. Sada bi, bez bht-a, možda, gledao sarajevske. Drugih ne bi bilo ni na mapi. Davao je bht te manje prošle godine za neke sitne pare, ali niko nije htio da uzme. Jer treba obezbijediti reportažna kola, ekipu, prenos signala... TV kuće koje rade na komercijalnom principu jednostavno skontaju da im se ne isplati.

Prije par godina je arena bila partner zbog kvalitete prenosa (sjećate se kako Radovac prolazi kroz trojicu :D ), ali je kasnije išao bhrt. Prošle godine arena nije nikako radila prenose, vjerovatno jer je prošle godine bila ta razmjena arene-sk na relaciji Telemach-m:tel. Kvalitet slike ima veze samo sa bhrt opremom i ne znam da li ste primjetili, ali kada idu dvije utakmice isti dan (mojatv i bhrt kombinovano) jedan je kvalitetniji dok je drugi znatno lošiji. Jedan set opreme sa reportažnim kolima je očigledno kvalitetniji od drugog.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#93164 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

U ovoj zabokrecini nase lige, kvalitet tv prenosa je jos najmanji problem. U cijeloj utakmici ne vidis par lijepih napada, napucaj loptu tamo, napucaj je ovamo i sve zacinjeno sljepackim sudjenjem. Plus neujednacene kazne za izgrede na stadionima, fasizam kao folklor i sl.

Čelik - Velež 1
Radnik - Široki Brijeg 1
Sloboda - Sarajevo X
Zrinjski - Željezničar X2
Mladost DK - Zvijezda 1
Borac - Tuzla City 1
Anestezija

#93165 Re: Premijer liga BiH

Post by Anestezija »

Sloboda - Sarajevo 0:4 pa u tenis proslavit :skoljka:
Zrinjski - Zeljo ranjeni lav je najopasniji 0-0
Celik - Velez 1-1
Radnik - siroki 2-2
Mladost - ZMBT 4-0
Borac - Sisoje 2-0
manijak1

#93166 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Sloboda - FCS 1 :( kažu Milenko reko ugasiće vas :D
Zrinjski - Željezničar 2
Čelik - Velež :? X
Radnik - Lištica X
MDK - Zvijezda 09 1
Borac - Tuzla Baljić City :D 2
yasaq

#93167 Re: Premijer liga BiH

Post by yasaq »

manijak1 wrote::oops: Da nema BH Telecoma ne bi ni gledao ligu.
BHRT bi već bio ugašen.
:izet: :izet: Arena , gore komentiraju od ovih sa BHRT-a , slika nije baš ni toliko bolja koliko pumpate da jeste.
Hoće li mi neko objasniti ili me upoznati , jel i mi i pitari igramo u subotu :?
Termin 14 i 30 oba meča , valjda Zrinjski zatražio da se igra u 14 30 umjesto 18 , za Slobodu i i FCS na stranici njihove kuće :D termin subota u 14 i 30.
Željo moj najdraži i neokaljani kao neki što jesu mrski i okaljani :oops: igra u subotu , trebalo u 18 sati kad ono sad u 14 i 30 .
nemoj zajebavati, kad Arena prenosi u HD-u slika nemjerljivo kvalitetnija, al kad gledas na Areni HD.

Nismo u istom terminu, nas neokaljane su prebacili u suncanu nedjelju 14:30. A vas namazane svim bojama osim one u kojoj ste trebali biti ostavili za subotu. :lol:
manijak1

#93168 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

yasaq wrote: nemoj zajebavati, kad Arena prenosi u HD-u slika nemjerljivo kvalitetnija, al kad gledas na Areni HD.

Nismo u istom terminu, nas neokaljane su prebacili u suncanu nedjelju 14:30. A vas namazane svim bojama osim one u kojoj ste trebali biti ostavili za subotu. :lol:
To se ne poredi :D poređenje se mora odnositi na istu rezoluciju .
Ima i BHRT HD kanal :D
Opet izvrćete činjenice i mijenjate termine kako vam se ćefne :oops: :D
Ali Milenko vas je već jednom klepio i opet će :D
Anestezija

#93169 Re: Premijer liga BiH

Post by Anestezija »

manijak1 wrote::oops: Da nema BH Telecoma ne bi ni gledao ligu.
BHRT bi već bio ugašen.
U nedjelju mi igramo da vam odemo na +4 :D
manijak1

#93170 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Anestezija wrote: U nedjelju mi igramo da vam odemo na +4 :D
Ma :oops: živi bili pa progledali :D
Bazinga1234

#93171 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

Čelik - Velež 2 k'o kuća
Radnik - Široki Brijeg 1
Sloboda - Sarajevo 2
Zrinjski - Željezničar 2
Mladost DK - Zvijezda X
Borac - Tuzla City 1
megaman4

#93172 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

U WC šolji stadiona Rođeni pronađena zastavica Veleza, koju su razmijenili igraci na pocetku utakmice. Pronašla je cistacica nakon utakmice?

Nadam se da ovo nije istina?
Last edited by megaman4 on 21/10/2019 19:27, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#93173 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

megaman4 wrote:U WC šolji stadiona Rođeni pronađena zastavica Veleza, koju su razmijenili igraci na pocetku utakmice. Pronašla je cistacica nakon utakmice.

Sramota od strane Zrinjskog. :(
Evo naletih i ja na to, ne znam je li istina.
megaman4

#93174 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

Bazinga1234 wrote:
megaman4 wrote:U WC šolji stadiona Rođeni pronađena zastavica Veleza, koju su razmijenili igraci na pocetku utakmice. Pronašla je cistacica nakon utakmice.

Sramota od strane Zrinjskog. :(
Evo naletih i ja na to, ne znam je li istina.
I ja se nadam da je ovo suplja, jer internet bruji o ovome. Ne treba ovo Zrinjskom.
animus

#93175 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

hrasno38 wrote:
animus wrote:Mogli su npr. dati TVSA da prenosi. Ljudi imaju HD i dobro bi to odradili. Osim toga nebi morao da slusam onog debila Spahu. FACE TV bi isto bio dobra opcija. BHTV je nesto sto nikada nece biti kako treba. Odavno sam radi njih prestao placati pretplatu.

Jeste samo su ovi ponudili najvise para :)
BH Telecom je dao Bhrt prenos umjesto tvsa ili nekom drugom. Vjerovatno je bio deal da Bhrt prenosi a zauzvrat dobije pravo na drugu tekmu na svom kanalu.
Locked