Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#92751 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

perscitus wrote:
perscitus wrote:Jebote igramo prelose, malaksalo, bezvoljno, depresivno i opet prvi. Ne bojim se, isplacujemo ubjedljivo najvise para na plate sto znaci da u startu imamo najvece sanse da okupimo najbolji tim u ligi.Barem ti neki preduslovi su zadovoljeni. Problem je veliki jaz izmedju Evrope i nase lige. Da postanemo konkurentni dalje od ovog blata morali bi po nekoj logici vise ulagati. Zavist i pohotljivost nas strijeljaju na svakom cosku drzave. Onaj tamo na nasoj temi bali o nekoj nagradi sto smo dobili kao najbolji fudbalski tim u drzavi, u pitanju je pisljivih 15000. Kao kradete od sirotinje a vama vlasnik milijarder :lol: :lol: :lol: . Pa zamislite sad da imamo igrace sa platama po evropskim standardima, jebo me svak ako nam ne bi poceli kidnapovati igrace ko u Meksiku :-) . O cemu pricamo, obicna uplata kasnila je zbog, pazi sad, nepovjerenja banaka povodom kolicine novca koja dolazi iz Vijentama u BiH :run: Otkud toliki kes dolazi u BiH? :shock: Jel shvatate u kakvom smo kurcu kao drzava? Nas jebe tamni vilajet, jebe i ne vadi, i ova vjecna sirotinja sto umjesto da gleda i uci jer mu je tu pred nosom, ono bi da radije podapinje i mrzi. Div bi se preporodio kad bi mogao nekako pobjeci iz ove sredine, kad bi igrali u nekoj drugoj ligi. I ovako nezainteresovan opet ce biti prvi. Ali problem je sta dalje?
I jos da dodam, jer me se tice, u pitanju su prve komsije, nije problem da vama grad i drzava pomazu vise nego nama, problem je jer vi i dalje odisete provincijalnoscu. U 21. vijeku, u Japanu koriste vozove na magnetnu levitaciju, u danasnjem vremenu, za gradski derbi, najvecu utakmicu u sezoni, vi farbate lopte sprejem u crveno!? Evropski sportski kolektiv ne moze se nasukati na pravilnu obicnu englesku rijec. Ne znate napisati na engleskom jeziku ime sporta kojim se bavite cijeli zivot. Predsjednici vam raskopocani dolaze na konferencije, treneri podriguju, uprava KASNI sa uplatnicom za Evropu :shock: Previse ste glasni za svoju velicinu, bolje prepustite nama jer ipak mi dovodimo investitore u ovu vukojebinu. Gledajte, ucite, pratite. Nemojte mrziti. Odrastanje je mukotrpan proces. Ovako mi i izgledate ko neki zavidni seoski primitivac koga kad postavis na svoje mjesto pocne se histericno smijati krezubim ustima i govoriti ''ja se barem nisam prodao''
Ajde reci ziv bio da se zajebavas....da je ovo drugo sto si napisao sprdnja ili pratis svaku 10-tu utakmicu kluba za koji navijas. kao prvo par utakmica poslije farbanja lopti na Grbavici lopte su farbane i na Kosevu tako da kako kazes "provincijalnost" privatnog kluba kojeg drzi milijarder je na jos vecem nivou.
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... eno/292213

Dalje to supljitranje kako nama vise pomaze drzava nego vama je sramotna prica ali ono bas sramotna jer da niste toliko kokodakali mozda se ne bi ni sazanlo koliko su ustvari vama pomaze iako ste jedini PRIVATNI KLUB U PL! Gdje si vidio ziv bio da neko na ove nacine na koji se finansijski pomaze vama iko pomaze klubove koje drze bogatasi???
https://avaz.ba/vijesti/bih/332028/ajna ... ion-maraka
https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a817742/M ... share.html

Dalje...... nista vi ne dovodite nego samo tim milijarderima potvrdjujete da ste klasicni rezimski klub za koji je siljila SDA bratija po Maleziji dok vas nije kupio Tan i kada je skontao sta je kupio brze bolje je odmah to prodao nekome drugom. I na kraju ta aroganicja nije nepoznata ali ti si specificno i bezobrazno arogantan ali izgleda zaboravljas kako je klub i od koga je klub za koji navijas nastao tako da tu aroganciju prosipaj sa onom sakom jada po tribinama a nemoj ziv bio ovdje. Toliko ste veliki i i "neprovincijalci" da ste pokusali opljackati i Vincenta Tana! Ma hajte molim vas.......
Last edited by hrasno38 on 19/10/2019 00:31, edited 1 time in total.
Maharadza

#92752 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

MensurM wrote:Prvi čovjek Čelika o sudiji meča s Koševa: On je plaćeni ubica, otac i majka mu se stide
Jašta nego ubica iz lištice?! Aferim, arkadaš moooj. :nargila:
Last edited by Maharadza on 19/10/2019 00:32, edited 1 time in total.
mirza_15

#92753 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Zastozato wrote:To je taj prekrsaj koji sam spomenuo. Poslije toga pada Rahmanovic izmedju dvojice igraca Celika, ali ne vidi se da je bilo kontakta. Sudija daje zuti karton jednom od te dvojice.
Žuti karton je dobio za prigovor, a faul je bio.

Crveni čist kao suza. Bolan čovjek kliže sa leđa, otvorenim đonom na nogu igrača, a lopta nije ni blizu. Još prilikom udarca pravi trzaj iz koljena. Ono je izrazito grub start kojem je cilj samo igrač. Kada smo kod toga, utakmica Željezničar-Zrinjski. Ja napišem da je oprošten drugi žuti Alispahiću. Kažu meni kone (možda baš ovaj novinar), da je bio neki direktni crveni za igrača Zrinjskog zbog starta sa leđa. Sada je tim istim sporan duplo gori start gdje igrač i ne pokušava da dođe do lopte.

Jedino je sporan taj prekršaj na 20 m od gola Sarajeva. Ali ima i sporan ofsajd Ahmetovića, prekršaj nad Rahmanovićem...
van Basten

#92754 Re: Premijer liga BiH

Post by van Basten »

ovo sa klipa i nije faul realno. Covjek uredno loptu pokupio.
Sta docekasmo... Da nas sudije iz "bratske" ustaske Listice "guraju"... Ma hajte molim vas
perscitus

#92755 Re: Premijer liga BiH

Post by perscitus »

hrasno38 wrote: Ajde reci ziv bio da se zajebavas....da je ovo drugo sto si napisao sprdnja ili pratis svaku 10-tu utakmicu kluba za koji navijas. kao prvo par utakmica poslije farbanja lopti na Grbavici lopte su farbane i na Kosevu tako da kako kazes "provincijalnost" privatnog kluba kojeg drzi milijarder je na jos vecem nivou.

Dalje to supljitranje kako nama vise pomaze drzava nego vama je sramotna prica ali ono bas sramotna jer da niste toliko kokodakali mozda se ne bi ni sazanlo koliko su ustvari vama pomaze iako ste jedini PRIVATNI KLUB U PL! Gdje si vidio ziv bio da neko na ove nacine na koji se finansijski pomaze vama iko pomaze klubove koje drze bogatasi???

Dalje...... nista vi ne dovodite nego samo tim milijarderima potvrdjujete da ste klasicni rezimski klub za koji je siljila SDA bratija po Maleziji dok vas nije kupio Tan i kada je skontao sta je kupio brze bolje je odmah to prodao nekome drugom. I na kraju ta aroganicja nije nepoznata ali ti si specificno i bezobrazno arogantan ali izgleda zaboravljas kako je klub i od koga je klub za koji navijas nastao tako da tu aroganciju prosipaj sa onom sakom jada po tribinama a nemoj ziv bio ovdje. Toliko ste veliki i i "neprovincijalci" da ste pokusali opljackati i Vincenta Tana! Ma hajte molim vas.......

Mislim da ne mozemo razgovarati logikom ''znas li ti jadan ko ti je djed bio?''. Nije bitno kad smo se osnovali, i od koga, vec zasto. Da popunimo onu prazninu u gradu koju vi niste mogli. Da nas grad napokon dobije svog predstavnika za koga ce grad disati. Vi ste u toj prici statisti. Gradovi na ovim podrucijima slicne velicine Sarajevu imaju po jedan poznati klub. Mi imamo dva. Zato sto jedan nije bio dovoljan, nije bilo to to. Vi ste rasli uz nas, mi smo vas ko mladjeg brata vodili za rukicu i pokazivali starijoj raji. Sad ste ofursatili, u nekom ste pubertetskom nivou razvoja. Neka teznja,a nemoc se krpi mitovima o ponosu i casti.
Zastozato

#92756 Re: Premijer liga BiH

Post by Zastozato »

Gavric je morao dobiti zuti za onaj prekrsaj prije crvenog, kad je bio onaj duzi prekid. Da je bila obrnuta situacija, da je igrac Celika isto uradio, dobio bi zuti karton. Isto tako, da je ono uradio igrac Sarajeva kod crvenog kartona, ne bi dobio crveni za onakav start.
Charuga
Globalni moderator

#92757 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Sliver wrote:smWt logopedima
by Amaw von Sugafica
Davni rečeno, imena stadiona kako treba ili nikako.

Banned user for reason “Kršenja pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» Sliver

7 dana

nosara wrote:Ovaj ustao iste sekunde. Nije ga ni dohvatio.

Stadion u pola cijene, moze li? Glupani. :D
Banned user for reason “Kršenja pravila foruma, vrijeđanje”
» nosara

10 dana
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#92758 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

U zadnje dvije sezone svi su klubovi osteceni, pokradeni, zaklani. Neko vise, neko manje.
Samo jedan nije.
Pogodite koji? Slučajnost?
Od kada je predstavnik BP, drug Djemidjic zajahao, a sve po nalogu kompleksasa Benje Kobilje Glavuse, vise se ni ne krije da se na sviju ko im smeta ide djonom.
Doslovno.
:D
todd_smith

#92759 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Koliko ih samo pece cinjenica da smo uzeli 4 trofeja za 5 godina.
hrasno38

#92760 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

perscitus wrote:
hrasno38 wrote: Ajde reci ziv bio da se zajebavas....da je ovo drugo sto si napisao sprdnja ili pratis svaku 10-tu utakmicu kluba za koji navijas. kao prvo par utakmica poslije farbanja lopti na Grbavici lopte su farbane i na Kosevu tako da kako kazes "provincijalnost" privatnog kluba kojeg drzi milijarder je na jos vecem nivou.

Mislim da ne mozemo razgovarati logikom ''znas li ti jadan ko ti je djed bio?''. Nije bitno kad smo se osnovali, i od koga, vec zasto. Da popunimo onu prazninu u gradu koju vi niste mogli. Da nas grad napokon dobije svog predstavnika za koga ce grad disati. Vi ste u toj prici statisti. Gradovi na ovim podrucijima slicne velicine Sarajevu imaju po jedan poznati klub. Mi imamo dva. Zato sto jedan nije bio dovoljan, nije bilo to to. Vi ste rasli uz nas, mi smo vas ko mladjeg brata vodili za rukicu i pokazivali starijoj raji. Sad ste ofursatili, u nekom ste pubertetskom nivou razvoja. Neka teznja,a nemoc se krpi mitovima o ponosu i casti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mati moja jebem ti demokratiju kad svako ima pravo da pise gdje hoce i sta hoce! Vi ste se osnovali iz razloga sto je UDBI bio potreban klub koji su mogli kontrolisati jer Zelju nisu mogli nikada. Dakle u biti Sarajevo bi se moglo nazvati ne fudbalskim klubom nego kucnim ljubimcem svake vlasti. Ali nejse vazno je da Zeljo odrastao pored Sarajeva i usput ostvario puno vece uspjehe iako su ga radi vas rasformirali, izbacivali u drugu ligu, radi vas su prosirivali ligu YU i opet DZABA! Kucni ljubimac nikada nije uspio da postigne vise od "mladjeg brata". Ali njegovi navijaci su zato neprevazidjeni mitomani pa nakon jedne osvojene titule redovno izdaju citave tomove nebuloza, neopjevanih strofa i naravno u svemu tome odu ko popisani sa Grbavice prije izvjesnog vremena. Sto se tice puberteta pubertetlije svrsise 5 PUTA po rezimskim balerinama i tvoj tekst pokazuje da vam od tada izgleda i nije bas najbolje! :D
hrasno38

#92761 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:Koliko ih samo pece cinjenica da smo uzeli 4 trofeja za 5 godina.
I opet dzaba.....i dalje ste treci klub u drzavi!
sime_cipol

#92762 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Olgune, opet im iznajmi stadion za evropu. Moj glupane. :D
todd_smith

#92763 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:
todd_smith wrote:Koliko ih samo pece cinjenica da smo uzeli 4 trofeja za 5 godina.
I opet dzaba.....i dalje ste treci klub u drzavi!
Prziiii se srceee mojjeeee

Od ljubaviii tvojeeeee
sime_cipol

#92764 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Sad ce utakmica reprezentacije protiv Italije u Zenici, Robijo na tebe je red. :oops:
Ili ce nekoga povaliti da vam vrate za ovo sto ste večeras pokradeni, a da sve bude OK :D
Vec mi zao Veleza, oni ce najebati ko da gledam :roll:
Logovan

#92765 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Hahahahahahahaha

:tooo: :tooo: :tooo:
perscitus

#92766 Re: Premijer liga BiH

Post by perscitus »

hrasno38 wrote:
perscitus wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mati moja jebem ti demokratiju kad svako ima pravo da pise gdje hoce i sta hoce! Vi ste se osnovali iz razloga sto je UDBI bio potreban klub koji su mogli kontrolisati jer Zelju nisu mogli nikada. Dakle u biti Sarajevo bi se moglo nazvati ne fudbalskim klubom nego kucnim ljubimcem svake vlasti. Ali nejse vazno je da Zeljo odrastao pored Sarajeva i usput ostvario puno vece uspjehe iako su ga radi vas rasformirali, izbacivali u drugu ligu, radi vas su prosirivali ligu YU i opet DZABA! Kucni ljubimac nikada nije uspio da postigne vise od "mladjeg brata". Ali njegovi navijaci su zato neprevazidjeni mitomani pa nakon jedne osvojene titule redovno izdaju citave tomove nebuloza, neopjevanih strofa i naravno u svemu tome odu ko popisani sa Grbavice prije izvjesnog vremena. Sto se tice puberteta pubertetlije svrsise 5 PUTA po rezimskim balerinama i tvoj tekst pokazuje da vam od tada izgleda i nije bas najbolje! :D

Gospodine,saberite se, procitajte podebljano. Popijte casu hladne vode, pozovite zenu, komsiju, djecu da procitaju i kazu vam da li vase uvjerenje na koji gradite identitet kluba zvuci iracionalan ili mozda pretjeran? U kakvom paralelnom univerzumu obitavate da vjerujete da drzava sa trecom armijom u Evropi salje tajnu sluzbu da osnuje klub koji ce sjebati prkosnkog Zelju? Demokratija je siva, rezim je crno-bijeli, ako si za sistem tu si, ziv i zdrav, ako nisi, nema te. Ne postojis. Ilegalac si. Vama je bilo itekako dobro. Nisu vam oprastali neka namjestanja, ali opet ste u tom vremenu ostvarili najvece uspjehe u istoriji. Mitovi su opasni. I ako smo kontrolisani od strane UDBE, bi li mi mogao reci svrhu takvog kontrolisanja? Jesu li mozda Paja i Pape ubijali cetnike i ustase po Njemackoj?
ultima_palabra

#92767 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ko vam je sad ovaj? Najbolji debatant literarne sekcije bordo havera? De jos jedan esej ako je dzaba :run:
perscitus

#92768 Re: Premijer liga BiH

Post by perscitus »

ultima_palabra wrote:Ko vam je sad ovaj? Najbolji debatant literarne sekcije bordo havera? De jos jedan esej ako je dzaba :run:
Zipa ovog. Ovi su mi najdrazi sto svoj svjetonazor posmatraju kroz forume. Sav ti se njihov krhki svijet i javnost sastoje od 10-tak forumasa pa se prse brojem postova na temama, kao to bi trebalo nesto znaciti, neko postovanje. Decko, forum nije tvoja kuca da se ti ibretis otkud ja na forumu. Vidis da sam se registrovao prije tebe :D . Broj i kvalitet postova govori o tebi suprotno nego sto si sebi sliku stvorio. Za potroseno vrijeme mogao si kakvu skolu zavrsiti, nesto nauciti. Pocni navijat za nas, imamo mi stipendije za skolu pa ce mozda i tebi napisati esej biti ko za dzaba. Pogresno koristis forum, njegova funkcija i jeste razmjena misljenja obimnija od par rijeci. Ono sto ti mislis da je esej,nije. :run:
ultima_palabra

#92769 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

"Decko", ti si taj koji ovdje upadas sa nekom prepotencijom i otkrivas toplu vodu ljudima. Forum je meni razbibriga i sluzi izmedju ostalog da se sprdam sa prepotentnim mentolima. Svakako nije mjesto gdje cu pisati o skolama i ostalim postignucima.

Generalno, taj klub koji mi preporucujes, zbog svoje istorije i prirode nastanka, tradicionalno privlaci najveci broj prepotentnih supaka koji misle da su bogomdani, tako da cu ponudu preskociti :D
perscitus

#92770 Re: Premijer liga BiH

Post by perscitus »

Pa to i jeste problem sto tebi i ljudima poput tebe je koristenje foruma sprdancija. Zbog takvih kao ti ne moze se progovoriti o fudbalu. Forum je zamisljen da zbog brzine zivota mozemo razmijenjivati misljenja sa vecom grupom ljudi unutar zeljene teme. O svemu pricate samo ne o fudbalu. Nekad se i moglo progovoriti normalno o temi, ali u zadnje vrijeme ti i ovih par sa svojom aodloscentskom histerijom gusite svaki vid normalne komunikacije.
sime_cipol

#92771 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Sto bi Papke rekao, decko ti si ovdje zalutao :D
Nije ovo CERN forum, nego klix forum :-) :lol:
Logovan

#92772 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

8 - 3 - 2 - 19:9 - 27 :izet:
decko_sa_kovaca

#92773 Re: Premijer liga BiH