Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
manijak1

#92076 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

izvrsni direktor wrote:Zasto igraci zelje skinu gace kad idu u banja luku a zapnu u tuzli i protiv veleza? Pojede vas mrznja. Nek su vama oni koji velicaju ratne zlocince drazi od tuzlaka ili mostaraca...
Da ti kažem nešto , ovu utakmicu nisi gledao , inače ne bi rekao da se Željo unaprijed predao Borcu tj. kako modernistički danas papagajišete 'skinuo gaće' , gaće skidaš i kad vršiš veliku nuždu , a neko i kad :D vrši pi pi .
Dakle :oops: da malo više pratiš football umjesto što direktorišeš , znao bi da je Željo uvijek dobro prolazio u Banjaluci .
A da se redovno patio i pati se protiv Slobode .Protiv Veleža su utakmice većinom bile fer i korektne .
O kakvoj ti mržnji pričaš s naše strane , jel' mi dižemo tri prsta kad neko dođe u Sarajevo il' se nama dizalo tri prsta kad dođemo u Zenicu , spominjale Markale od nekoliko navijačkih grupa koje ti definišeš kao 'naše' .
Ne vidim nikakvu povezanost da lešinarima :D ili bilo kojom grupom koje redovno vrijeđaju BiH , Sarajevo , Želju , Veleža .....
SirokiB wrote:[

Ko bola gađa kamenjem? Jesi normalan ti? Kako izvrćete tako i lažete. Kakvo kamenje?
Kamenje sa dvije strane stadiona , nas ste u Kupu gađali ko zadnje pičke , prvo iza leđa potom na putu do Mostara pravili čeke :D valjda koristili iskustva iz prošlih vremena .Pa ste onda pored psovki , vrijeđanja pokušali doć do nas , govorim o gledaocima s tribine ispod koje su klupe domaćih i gostujućih SŠ.Pa zaštitari koji redovno provociraju , ali su koke kao i vi redom , jaki ste u grupi , pojedinačno ste miševi kakvih nema.
Ja samo ne znam kada vam je sve ovdje mrsko što ne aplicirate za HNL :?A nije vam mrsko guzit preko Saveza ostale timove i redovito :lol: ubirat europske :lol: pare .Ove godine od Kupa nema ničevo , za vas .O ubistvu nedužnog i mladog čovjeka od strane zadojenog drota , njegovo ime kada se spomene redovno zviždite kao stoka koja nema obraza .A osumnjičeni ubica se sa hrvatskom putovnicom šeće kao slobodan čovjek.
Ultraši su za vas gospoda :oops:
Dakle , Lištico daleko od mene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#92077 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Kako kažu, ogradili se od ubistva i to stoji, ali zašto onda zviždati na spomen njegovog imena, zašto neukusno - javi se :roll:
Valjda kad spominješ navijački kodeks ima neka crta, pa ispoštuješ to što je neko život izgubio umjesto što mu zviždiš.
Tomahawk11
Globalni moderator

#92078 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

SirokiB wrote:
Samo jedna stvar, nikad Škripari nisu zviždali, pjevali Javi se i takve gluposti.. Nikad.
Da ne nastavljamo tamo...

Ko zviždi? Ko su ti koji skandiraju javi se?
sumirprimus

#92079 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma nisu oni, neko iz mase... :evil:
SirokiB

#92080 Re: Premijer liga BiH

Post by SirokiB »

Tomahawk11 wrote:
SirokiB wrote:
Samo jedna stvar, nikad Škripari nisu zviždali, pjevali Javi se i takve gluposti.. Nikad.
Da ne nastavljamo tamo...

Ko zviždi? Ko su ti koji skandiraju javi se?
Par godina se nije zvizdalo niti skandiralo javi se. Bilo je ignoriranje a par puta čak i pljesak kad bi se skandiralo Istina za Vedrana. Zasto je ovaj put opet zvizdanje bilo i Javi se (ako jest) ne sjecam se iskreno stvarno ne znam.
Ali to nikad nije dolazilo niti će dolazit od Škripara. To dođe od druge skupine ljudi tj obicnih gledatelja na sjeveru. Meni osobno je to dno dna. Dosta ljudi se svađalo na tribini međusobno radi ubacivanja i skandiranja Gazi B...je, znači međusobno su ljudi jebavali sve po spisku ovima koji to rade. Ja i moja raja smo recimo nakon tog napusitili tribinu.. Ja to ne podrzavam kao ni puno puno ljudi koje znam a koji su zagrizeni navijaci i nekadasnji Škripari.

Ponavljam, nikad od Škripara niste čuli javi se ili zviždanje. Nikad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#92081 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

SirokiB wrote:
Par godina se nije zvizdalo niti skandiralo javi se. Bilo je ignoriranje a par puta čak i pljesak kad bi se skandiralo Istina za Vedrana. Zasto je ovaj put opet zvizdanje bilo i Javi se (ako jest) ne sjecam se iskreno stvarno ne znam.
Ali to nikad nije dolazilo niti će dolazit od Škripara. To dođe od druge skupine ljudi tj obicnih gledatelja na sjeveru. Meni osobno je to dno dna. Dosta ljudi se svađalo na tribini međusobno radi ubacivanja i skandiranja Gazi B...je, znači međusobno su ljudi jebavali sve po spisku ovima koji to rade. Ja i moja raja smo recimo nakon tog napusitili tribinu.. Ja to ne podrzavam kao ni puno puno ljudi koje znam a koji su zagrizeni navijaci i nekadasnji Škripari.

Zahvaljujem na odgovoru.

Kao navijačka grupa ste trebali od starta ograditi se, nije valjda trebalo proći 10 godina da napišete kako nemate ništa s tim.
strong69

#92082 Re: Premijer liga BiH

Post by strong69 »

SirokiB wrote:
Barem nismo gađali kamenjem igrače FKS kao što ste vi naše kad smo igrali finale sa Olimpikom na Koševu pa nisu ni medalje mogli preuzet
Image

Image

Image

Image

Image

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#92083 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

strong69 wrote:
Image

Image

Image

Image

Image

Image
nisu ovo skripari, ovo su pojedinci
puno pojedinaca koji se nazivaju skripari :oops:
strong69

#92084 Re: Premijer liga BiH

Post by strong69 »

Jbt, oni misle da su okruzeni kineskim zidom. Pa makar 1 mjesecno sam u S. Brijegu i nisam cuo nijednom nikoga da mu je zao ili da se stidi sto je ubijen mladic. Ne znam ko pusi ovu pricu, treba biti naivan kao dijete od 3 godine.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#92085 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

kad vidim sta pise, dodje mi da da i ja ovako
EDIT: NEMA POLITIKE!
tcz

#92086 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

Tomahawk11 wrote:
SirokiB wrote:

Zahvaljujem na odgovoru.

Kao navijačka grupa ste trebali od starta ograditi se, nije valjda trebalo proći 10 godina da napišete kako nemate ništa s tim.
http://www.youtube.com/watch?v=KHgrF5ocIGM&t=83s (1:45)

ova Tomo zadnja recenica :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#92087 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

tcz wrote:

:thumbup:

Ništa, nek nam argumentovano odgovori :D
Labirint

#92088 Re: Premijer liga BiH

Post by Labirint »

Sliver wrote:Listica, oaza antifasizma u porobljenoj Europi.
sumirprimus

#92089 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

samo su jedni crveni u ovoj kokuruz ligi, zna se :izet: :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#92090 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:samo su jedni crveni u ovoj kokuruz ligi, zna se :izet: :D
Velež?
sumirprimus

#92091 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

meeeh oni su na popravnom.. malo su bili skrenuli s pravog puta... :D
mirza_15

#92092 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Tomahawk11 wrote:
tcz wrote:

:thumbup:

Ništa, nek nam argumentovano odgovori :D
Ma to su samo neki neodgovorni pojedinci :oops:
manijak1

#92093 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

:D jah , samo Sloboda ide stazama revolucije :D kad im je novi ispitni rok ?
Opet kokuruz zasađen , ja bih prije suncokret :D
Zanima me što se ne koriste reflektori na Tušnju , jel radi računa il' je puko kvar :?
Šta kažeš za Čelik , oni ljiljan gotive :thumbup:
sumirprimus

#92094 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

nemamo para boli nas briga :izet:
i mosa crveni :izet:
splinter

#92095 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

Kad imaš krovnu instituciju koja se bavi pitanjem fudbala ili nogometa u BiH , organizovanu po principu Camorra-e i koja je svrha i smisao samoj sebi, onda imaš situaciju ovakva kakve jeste.
Brzo se glavonje u NS BiH slože oko "ključnih" pitanja čim im se stolica na kojoj samouvjereno sjede zadrma. I ova novonastala situacija ne samo da je došla pomenutima ko kec na destku, nego su je zaporavo oni sami i generisali. Zaglibljeni u masi pitanja na koja ne mogu, ne žele, ne znaju i neće da daju odgovor, zadovoljno trljaju ruke kad god se desi neka incidentna situacija poput ove u Širokom ili fotografija na gostujućoj tribini u BL .
Na stranu incidenti, sukobi, rivalstvo, netrpeljivost. Toga jer uvijek bilo i biće, ali to i nije problem tipičan samo za BiH, na kraju nije toliko ni maligno sve dok ne postane efikasno oružje u rukama moćnika i "fudbalskih znalaca" za ostvarivanje njihovih ciljeva.
Svi se oni nađu u istom kolu i upleteni u istu mrežu lopovluka, nepotizma, neznanja i bolesnih ambicija, čvrsto zagrljeni jedni uz druge, ko najsložnija braća iz istog okota, okoćeni od iste majke.
Ovih dana nogometna reprezentacija BiH igra ključne susrete za pokušaj proboja na 2. mjesto u grupi J, mjesto koje garantuje učešće na Euru 2020.
Nikad lakša grupa i nikad gora pozicija pa u zasigurno zadnjih deset godina. Naravno, niko ovih dana više ni ne priča o reprezentaciji jer je sva pažnja javnosti usmjerena ka zadnjim dešavanjima u PL BiH. Očekivani neuspijeh i izostanak plasmana reprezentacije na Euro morao bi imati direktne posljedice po harmoniju i usklađenost radnih mjesta u NS BiH.
Zaglibljeni u isto blato, nesposobni da riješe i najmanji problem ( osim onih koje sami izmisle ) "braća" po okotu brzo nađu rješenje, jer je viši cilj uvijek imperativ. Svijet se može srušiti, ali NS BiH mora ostati odbranjen po svaku cijenu.
Ko će kome ako neće svoj svome, sad il nikad i ne odstupiti ni pedlja, ali Vico Zeljković mora da postane predsjednik FS RS a. Od običnog klošara, kabadahije u pokušaju i potrčka, pa do prvog čovjeka fudbala u manjem entitetu. Put je trnovit i težak, ali je rezultat neupitan. Ah da, tu je i tata Dodik koji se već okušao u svijetu košarke, pa je sada i više nego red da se sveopći genijalac i zaljubljenik u sport okuša i u fudblasko-nogometnoj dimenziji. Naravno, puna podrška i blagonaklona mimika okicama braće s ove strane, Begića i družine mu.
Gospodo novinari, predstavnici medija, navijači i ostala fukareštino, bavite se ulicom, tribinom, pirotehnikom, oplakujte svoje poginule drugove ako hoćete, ali pustite nas jednom za svagda da radimo svoj posao. Pa jel vi mislite da mi možemo u ovoj gunguli da pravimo talove, namještamo tendere i urušavomo fudbal/nogomet u BiH, tim prije ako nam vi stalno dišete za vratom?? razmišlja jedno jutro naš glavni junak priče, sneni Begić dok užurbanim korakom ulazi u preskupo plaćenu i friško renoviranu zgradu NS BIH u koju je skršeno desetine miliona KM.
Milioni su tu i tamo, dođu i prođu, zavrte se, bože moj, prolazni su ko i trening centri ili Goal-ovi. Nije neka drama. Ko još razmišlja o tome.
Braćo Manijaci, Hordaši, Robijo, Fukare, Armijo crvena i ostali, ali i vi drugi koji nam i niste braća, pokažite malo više respekta prema močnicima koji dan-noć bdiju za na napredak, pustite ljude da rade svoj posao. Dok vi spavate, cugate ili se marišete negdje na ulici, oni vrijedno rade i čine sve da naša djeca sutra uživaju u toj magičnoj igri u jednoj od jačih liga Evrope . . .
sumirprimus

#92096 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

jeko piso ovu ponjavu? vidim pominje se i repka... :roll:
splinter

#92097 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

sumirprimus wrote:jeko piso ovu ponjavu? vidim pominje se i repka... :roll:
Ja Sumire,
neko moje razmišljanje iznio . . .
sumirprimus

#92098 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

aaa ti,
oprosti care, kontam neki novinski clanak :lol:
animus

#92099 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Prema posljednjim informacijama, po svemu sudeći jedini kandidat za predsjednika N/FS BiH sutra bi trebao biti aktuelni prvi čovjek bh. fudbala Elvedin Begić, kojeg su javno jednoglasno obećali podržati i predstavnici iz RS, a koji uživa većinsku podršku u FBiH.

“Član Izvršnog odbora koji u prvom krugu glasanja članova Skupštine N/FS BiH dobije najmanje tri četvrtine glasova delegata prisutnih na sjednici bit će izabran za predsjednika. Ako ne dobije tri četvrtine glasova u prvom, u drugom krugu predsjednik će biti izabran većinskom voljom”, navodi se u Statutu N/FS BiH.

Skupština će birati i dva potpredsjednika Saveza. Kako sada stvari stoje, jedan od njih ostat će Ivan Beus, dok bi drugi trebao biti Mile Kovačević, koji će zamijeniti Darka Lubojevića, prema tvrdnjama čelnika UEFA-e proteklih godina jednog od najboljih fudbalskih radnika u BiH. Ljubojević, bivši proslavljeni fudbaler Borca i beogradske Crvene zvezde na prethodno održanim lokalnim izborima u Banjoj Luci nije dobio podršku kako bi se našao među kandidatima za novi mandat u IO N/FS BiH.
Tad mu je bio protivkandidat Adnan Dzindo, mlad i obrazovan momak koji voli sport i zivi za sport(jedina mana mu je sto je navijac Želje :mrgreen: ). Naravno nikakve sanse nije imao protiv starog lisca Begica koji je pustio duboke korijene u Savezu a loptu nije sutnuo od casa tjelesnog.
Sad zamislite da je Adnan kojim slucajem izabran u taj jebeni Savez, gdje bi fudbal u ovoj drzavi bio.
Ne moze jer smo takva drzava i nama ne trebaju adnani i sl. Kod nas prolazi samo mafija dobro i zato nam i jeste ovako stanje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#92100 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Vraca se Oremuš. Vise im niko neće loptu uzeti, niti centra preci. :(
Locked