Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#91976 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Koliko govno moraš biti da kažeš da niko nije pjevao gazi balije, kad se lijepo čulo na snimku. Sad ispade mi budale, umišljamo ... :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#91977 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:Koliko govno moraš biti da kažeš da niko nije pjevao gazi balije, kad se lijepo čulo na snimku. Sad ispade mi budale, umišljamo ... :roll:
Što se tiče 3. točke predmetnog dopisa koja se odnosi na navodne uzvike "Ubij Balije", Nogometni klub široki Brijeg ističe da, koliko je njemu poznato, nikada takav uzvik nije izvršen na utakmicama koje je isti organizirao. Na žalost, u određenim situacijama je, od nekih pojedinaca, bilo povika u kojim se spominjala riječ "Balije" te se, ovim putem Nogometni klub Široki Brijeg, izričito ograđuje i osuđuje takvu vrstu uzvika, kao i bilo koji drugi vid ponašanja zbog kojeg bi se neki gledatelj, ili igrač osjetio povrijeđenim po osnovu vjerske, ili bilo koje druge pripadnosti.
Je li bilo ili nije bilo, nek se dogovore :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#91978 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Logovan wrote:
Nivelacija wrote: Naravno kazne zasluzeju i treneri Sarajeva sa min 6 mjeseci van nogometa.
Treneri?
:mrgreen:
animus

#91979 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Jasno je da je ovo ustasko-mafijaski savez koji ce opet progledati kroz prste fasistima a pri tome su jos uzeli dobre pare od Azmira. Mene samo strah da se ne desi neki veci belaj u buducnosti. Umjesto tih plakata mogli su postaviti i bombu. Nebi me to iznenadilo. Jedini koji su trenutno gori od nas sto se tice sudjenja je Srbija. Nema smisla vise ni igrati fudbal. Da UEFA radi svoj posao uveo bi se ponovo onaj Komitet za normalizaciju i nama i Srbiji.
Ovo sa zadrzavanjem navijaca je postalo toliko jadno da se divim onom ko se odluci ici na gostovanje.
mirza_15

#91980 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Ja samo molim Boga da utakmica u Novembru na Koševu prođe bez incidenata. Raja je ozbiljno nabrijana, na njih. Ako još bude lijepo vrijeme mogla bi biti i veća posjeta. Povici i uvrede na njihov račun se neće moći izbjeći. Nadam se da neće biti većih problema od toga.
animus

#91981 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Logovan wrote:
Nivelacija wrote: Naravno kazne zasluzeju i treneri Sarajeva sa min 6 mjeseci van nogometa.
Treneri?
Treneri zasluzuju kazne samo zato sto su izveli tim na teren nakon one bruke.
manijak1

#91982 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

A pomoćni trener samo pohvale :oops: još je htio i zaštitara razbit koji je prethodno vrijeđao dvojicu igrača Sarajeva.A pećinari bacali flaše i ko zna šta još.
90minut

#91983 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

animus wrote:Jasno je da je ovo ustasko-mafijaski savez koji ce opet progledati kroz prste fasistima a pri tome su jos uzeli dobre pare od Azmira. Mene samo strah da se ne desi neki veci belaj u buducnosti. Umjesto tih plakata mogli su postaviti i bombu. Nebi me to iznenadilo. Jedini koji su trenutno gori od nas sto se tice sudjenja je Srbija. Nema smisla vise ni igrati fudbal. Da UEFA radi svoj posao uveo bi se ponovo onaj Komitet za normalizaciju i nama i Srbiji.
Ovo sa zadrzavanjem navijaca je postalo toliko jadno da se divim onom ko se odluci ici na gostovanje.
Taj dan u Širokom je bio koban samo zbog toga što se uporedo u Mostaru igrao derbi i zbog toga što je taj dan bio rođendan Hordi i bilo bi nas bukvalno 500 na tribini mozda i više da su nas pustili.

Policije prakticno nije bilo, a prije toga svaki put iole kad je bilo policije nije ni bilo problema.

Kod nas je stvarno presigurno ici na bilo koje gostovanje u drzavi, a ovo s zadržavanjem je istina najvece preseravanje moguce to bukvalno rade samo da ne bi sebi zadali neki dodatni posao pokrivanja par ulica da ne naleti neki kamen i to..

A suđenje je posebna priča mislim šta zaustavlja svakog bar trunku realnog iz komisije da da momentalno otkaz ovom sudiji na meču Tuzla vs Zvijezda bukvalno dijete od 10 goina zna šta je trebao uraditi i ne moze covjek objasniti ništa bolje osim da je ispod stola dobio pare..

A ne vjerujem da jeste jer je ipak rijec o Zvijezdi što opet znaci da je nekompetentan za posao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#91984 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote:A pomoćni trener samo pohvale :oops: još je htio i zaštitara razbit koji je prethodno vrijeđao dvojicu igrača Sarajeva.A pećinari bacali flaše i ko zna šta još.
Ja očekujem i dodatnu kaznu za, čini mi se, Šerbečića jer je izbacio flašu sa terena koju su ubacili sa tribina.
Doduše, dobio je već žuti, ali koja utakmica suspenzije i po džepu bi bilo mjera :thumbup:
Vidiš kako se to okrenulo neka kontrasaopštenja umjesto da se poklope po ušima...doduše, naši im malo nabacuju, pišu svakavih gluposti, a ovi ko lisice vrebaju i pospremaju nabačeno, pa ko da ih krivi onda :-)
mirza_15

#91985 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Šta kaže u saopštenju? Plaćaju porez? A svi igrači im igraju za najviše 1.000 KM :lol:

Još kaže da tako iskazuju ljubav prema domovini. Isto kao da je plaćanje poreza dobrovoljni čin :run:
90minut

#91986 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
manijak1 wrote:A pomoćni trener samo pohvale :oops: još je htio i zaštitara razbit koji je prethodno vrijeđao dvojicu igrača Sarajeva.A pećinari bacali flaše i ko zna šta još.
Ja očekujem i dodatnu kaznu za, čini mi se, Šerbečića jer je izbacio flašu sa terena koju su ubacili sa tribina.
Doduše, dobio je već žuti, ali koja utakmica suspenzije i po džepu bi bilo mjera :thumbup:
Vidiš kako se to okrenulo neka kontrasaopštenja umjesto da se poklope po ušima...doduše, naši im malo nabacuju, pišu svakavih gluposti, a ovi ko lisice vrebaju i pospremaju nabačeno, pa ko da ih krivi onda :-)
Gori im ispod guzice ovo su panična saopštenja očekuju debelu kaznu.
Nivelacija

#91987 Re: Premijer liga BiH

Post by Nivelacija »

animus wrote:
Logovan wrote:
Treneri?
Treneri zasluzuju kazne samo zato sto su izveli tim na teren nakon one bruke.
Mislim na one iz strucnog staba sto su uletili u teren da se udaraju a jedan je cak i nogom udario igraca Sirokog.

Ko su sta su pojma nemam ali su sa klupe Sarajeva
saabsa

#91988 Re: Premijer liga BiH

Post by saabsa »

90minut wrote:
animus wrote:Jasno je da je ovo ustasko-mafijaski savez koji ce opet progledati kroz prste fasistima a pri tome su jos uzeli dobre pare od Azmira. Mene samo strah da se ne desi neki veci belaj u buducnosti. Umjesto tih plakata mogli su postaviti i bombu. Nebi me to iznenadilo. Jedini koji su trenutno gori od nas sto se tice sudjenja je Srbija. Nema smisla vise ni igrati fudbal. Da UEFA radi svoj posao uveo bi se ponovo onaj Komitet za normalizaciju i nama i Srbiji.
Taj dan u Širokom je bio koban samo zbog toga što se uporedo u Mostaru igrao derbi i zbog toga što je taj dan bio rođendan Hordi i bilo bi nas bukvalno 500 na tribini mozda i više da su nas pustili.

Policije prakticno nije bilo, a prije toga svaki put iole kad je bilo policije nije ni bilo problema.

Kod nas je stvarno presigurno ici na bilo koje gostovanje u drzavi, a ovo s zadržavanjem je istina najvece preseravanje moguce to bukvalno rade samo da ne bi sebi zadali neki dodatni posao pokrivanja par ulica da ne naleti neki kamen i to..

A suđenje je posebna priča mislim šta zaustavlja svakog bar trunku realnog iz komisije da da momentalno otkaz ovom sudiji na meču Tuzla vs Zvijezda bukvalno dijete od 10 goina zna šta je trebao uraditi i ne moze covjek objasniti ništa bolje osim da je ispod stola dobio pare..

A ne vjerujem da jeste jer je ipak rijec o Zvijezdi što opet znaci da je nekompetentan za posao.
:thumbup:
Identična situacija kad je belaj počeo se desila sezonu ranije, ali je tad bilo dovoljno policije da zareži i razdvoji navijače od onih par seoskih dripaca koji su dobacivali u prolazu...
Glavni krivci za nerede su policija, ubica Vedrana je policajac.
I onda se još čudimo da nam je država u qrcu...
Logovan

#91989 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Nivelacija wrote: Mislim na one iz strucnog staba sto su uletili u teren da se udaraju a jedan je cak i nogom udario igraca Sirokog.

Ko su sta su pojma nemam ali su sa klupe Sarajeva
Udario je jedan koliko sam vidio, a ne više njih.

Neka dobije kaznu koju zaslužuje, ako će i Široki biti kažnjen kako zaslužuje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#91990 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Pitar sa Kariba wrote:Nema vise labavo! :D
Nakon što već sedmicama iza nas nismo imali komentar suđenja, večeras će u studiju BHT-a gost biti Zoran Rebac, predsjedavajući Komiteta za suđenje NFS BiH.
I hobotnica sa lentom se uključila, djavo odnio salu.
90minut

#91991 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

saabsa wrote:
90minut wrote:

:thumbup:
Identična situacija kad je belaj počeo se desila sezonu ranije, ali je tad bilo dovoljno policije da zareži i razdvoji navijače od onih par seoskih dripaca koji su dobacivali u prolazu...
Bio sam i tad ma bilo taman policije tad a dan kad je Vedran ubijen sjecam se kao sad jedno 10tak prašinara maksimalno i par onih s oklopom :-)

Bukvalno sam vrištao kad se probio kordon jer sam znao šta ce se desiti naravno za ove koji ne znaju 15tak likova je prolazilo provociralo i usput je naletila flaša.

Nego najgore što smo pomislili ono kao i uvijek krenucemo policija ce zaustaviti i kraj, al' jok drotovi se sasrali i pustili mi rastjerali okolo i ono kad se krenulo vracati na isto mjesto shvatiš da nema ni drotova da nema niđe nikog svi se kod pumpe sakrili vamo raja luta ko muhe jer nemaš šta drugo raditi kad tamo iza drveca kamenje leti par momaka u bolnici završilo od kamena..

Inace vidim ja dvojicu trcim prema njima oni naravno bjeze kad s desne strane samo prozujalo nešto i to toliko da si osjetio kad ti neko šljagu opali ja se okrenem kad kamen kao dvije moje šake..

Inace licno sam Kneovica vidio kad je pucao jer je bukvalno pucao, a mi trcali prema njemu i dan danas nisam siguran da li je odgovoran za njegovu smrt ili ranjavanje 5, 6 momaka i više što se zna s sigurnoscu da jeste..

Da isto treba dodati onako bez trunke petljanja i svega jer je proslo ravno 10 godina nakon što je ispucao okvir vratio je drotu uredno pištolj.
Dakle samim tim policija je ubila Vedrana kako god okreneš-
splinter

#91992 Re: Premijer liga BiH

Post by splinter »

90minut wrote:

To i govorim, pa meni je fakat nezamislivo da recimo priđem gostujućem sektoru kad je tekma na Grbavici, KDZ se ne radi 10 minuta prije utakmice, već ujutro i cijeli sektor se praktički plombira i zatvori. Vjerujem da je tako i na Koševu. Ovo je provokacija od strane kluba a ne samih navijača, jer oni sami bez podrške kluba, pa i MUP-a ne bi ništa mogli. Realno seljačke ekipe i jedna i druga (i boJac i lištica) pa gutaju knedlu kad im dođe fina brojka, nas juče u BL 300, vas onda 500 i više u lišticu i onda hoće nešto da im bude.
Fataju se nekog događaja od prije 6 i po godina, a na kraju njih samih bilo više povrijeđenih. Nek zahvale bogu što smo bili tad poprilično razjedinjeni pa su najjače podgrupe izbjegavale gostovanja, inače bi asfalt očistili s njima.
AL hajd sve to na stranu, navijačkih prepucavanja će biti oduvijek, ok nije frka, nekad mi budemo donji, nekad neko drugi, pošteno, ali ovakav papanizam tipa ovo s ovim fotografijama, ili saopćenja klubova o tome šta se nije nikada skandiralo. Ko da smo svi slijepi i gluhi.
90minut

#91993 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

To su brate samo dodatne provokacije da ti da do znanja da ne cijeni tvoj zivot pišljive bobe zato i spominjem da se između redova zna šta pišu.

Dakle kad ti krene rečenica da dolaze iz malog grada i da vjernost pripada katoličkoj crkvi to u prijevodu zna svako šta znaci.

Suma sumarum živo me zanima kazna jer sve ispod 5 domacih utakmica i 30 hiljada kazne je smijurija.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#91994 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Uprava je izdala smijesno, nepismeno, i ne artikulisano saopstenje, normalno da ce ga ovi popisati. Pored svih velikih PR magova u upravi a u stvari obicnih uhljebljenih pisulja. Dovoljno je procitati ono sto je Sema napisao da se vidi kako se to radi, bez "doktorata".
avetinja

#91995 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Gledaj govnara, ono mi kao plaća porez. Pa plaća na 600-800 KM, a koliko daje na ruke igračima?!

https://scsport.ba/nk-siroki-brijeg-zah ... em-poreza/
saabsa

#91996 Re: Premijer liga BiH

Post by saabsa »

90minut wrote:
saabsa wrote: :thumbup:
Bio sam i tad ma bilo taman policije tad a dan kad je Vedran ubijen sjecam se kao sad jedno 10tak prašinara maksimalno i par onih s oklopom :-)

Bukvalno sam vrištao kad se probio kordon jer sam znao šta ce se desiti naravno za ove koji ne znaju 15tak likova je prolazilo provociralo i usput je naletila flaša.

Nego najgore što smo pomislili ono kao i uvijek krenucemo policija ce zaustaviti i kraj, al' jok drotovi se sasrali i pustili mi rastjerali okolo i ono kad se krenulo vracati na isto mjesto shvatiš da nema ni drotova da nema niđe nikog svi se kod pumpe sakrili vamo raja luta ko muhe jer nemaš šta drugo raditi kad tamo iza drveca kamenje leti par momaka u bolnici završilo od kamena..

Inace vidim ja dvojicu trcim prema njima oni naravno bjeze kad s desne strane samo prozujalo nešto i to toliko da si osjetio kad ti neko šljagu opali ja se okrenem kad kamen kao dvije moje šake..

Inace licno sam Kneovica vidio kad je pucao jer je bukvalno pucao, a mi trcali prema njemu i dan danas nisam siguran da li je odgovoran za njegovu smrt ili ranjavanje 5, 6 momaka i više što se zna s sigurnoscu da jeste..

Da isto treba dodati onako bez trunke petljanja i svega jer je proslo ravno 10 godina nakon što je ispucao okvir vratio je drotu uredno pištolj.
Dakle samim tim policija je ubila Vedrana kako god okreneš-
Prethodne godine je bilo par "oklopljenih" drotova ,dok kad je belaj bio bili su samo prašinari pokupljeni sa ležernog čuvanja stanice i dovedeni pred stadion...
Tačno se sve poklopilo da bude sranje :sad:
Još je samo falilo da plane onaj pasat na pumpi sto mu se baklja otkotrljala ispod rezervara pa da sve ode u tri lijepe materine.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#91997 Re: Premijer liga BiH

Post by izvrsni direktor »

Zasto igraci zelje skinu gace kad idu u banja luku a zapnu u tuzli i protiv veleza? Pojede vas mrznja. Nek su vama oni koji velicaju ratne zlocince drazi od tuzlaka ili mostaraca...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#91998 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Kazna Sirokom?
:pisnuo:
Bazinga1234

#91999 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

Drasticna kazna.
Logovan

#92000 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ja stvarno ne znam kako će se oporaviti od ovolike kazne, ima da ih uništi da narednih 10 godina ne dođu sebi. Moj saveze, niste trebali ovoliko, puno je, puno.
Locked