Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#73476 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

No hard feelings!
Prva situacija je pad igrača Sarajeva u šesnaestercu Krupe, a Banjac smatra da je penal trebao biti dosuđen, iako je sudija samo odmahnuo rukom.

Osim toga, Banjac tvrdi da bi se možda trebao pokazati i crveni karton igraču Krupe.
https://www.dailymotion.com/video/x73ih3h

8-)
omega369

#73477 Re: Premijer liga BiH

Post by omega369 »

Dzemidzic by himself :mrgreen:
gold'n'brown

#73478 Re: Premijer liga BiH

Post by gold'n'brown »

Malo se pretjeruje oko ovih tv prenosa i bh telecoma. Bar na njihovoj platformi svako ima priliku da gleda utakmicu po simbolicnoj cijeni i ako nije korisnik Moja Tv. Daleko od toga da je idealno, ali ne tako davno nije bilo uopste prenosa nase lige. Sada je bar 50% utakmica u live prenosu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#73479 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote:No hard feelings!
Prva situacija je pad igrača Sarajeva u šesnaestercu Krupe, a Banjac smatra da je penal trebao biti dosuđen, iako je sudija samo odmahnuo rukom.

Osim toga, Banjac tvrdi da bi se možda trebao pokazati i crveni karton igraču Krupe.
https://www.dailymotion.com/video/x73ih3h

8-)
Umjesto da kupite sudiju, vi kupili Banjca :mrgreen:
_Reds_

#73480 Re: Premijer liga BiH

Post by _Reds_ »

Postoje glupi ljudi, gluplji, i zadnji stepen je Amar Osim.

Pa taj lik ne zna pametnu recenicu sastaviti, a nema sta ne komentarise.

Sto se tice BH Telecoma, pa da on nije sponzor ova liga bi tek cirkus bila. Od kako je BHT sponzor bar ze zna za neki red.
mirza_15

#73481 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Vala ovaj komentar Banjca za utakmicu Zrinjskog, navodni penal, je smiješan. Ono što je on okarakterisao kao penal za Zrinjski je obostrano guranje i povlačenje. Ako bi neki sudija nešto i svirao ondje svirao bi faul u napadu jer se u ovakvim situacijama može samo to i svirati.

Slično je komentarisao i intenzitet kontakta rukom na Ahmetovićeva leđa dok je ovaj sam pred golmanom, a da bi oprao smiješan penal dosuđen za Zrinjski. Kakav bolan crni intenzitet ako si već digao ruku da ometeš protivnika s leđa u 100% šansi? Svaki pravi napadač će pasti u onakvoj situaciji, jer realno si ometen na nedozvoljen način što ti otežava postizanje pogotka. Bolje pasti i dobiti čist penal (ne smije protivnik da te dira s leđa u onakvoj situaciji) nego iz nepovoljne pozicije, ometen na nedozvoljen način, pokušati postići pogodak.

Sada ponovo u komentarima navlači Zrinjskom.
BHF_Manijak

#73482 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

A sta je konkretno glupo? Tereni dobri? Sudjenje dobro? Prenosi sa 4 kamere dobri?
A za izjave se slazem, jebo debila sto nesto drugacije kaze, dajte nam vise osmi bajrica, slavki "permanentno" petrovica, miodraga "kalendarsko proljece" jesica...
alberto_tomba

#73483 Re: Premijer liga BiH

Post by alberto_tomba »

zeljeznicar sampion posjete 21. kola <3

Morzu smeta sto je liga dostupna za gledati na tv-u kao nikada do sada, logicno, vise mu je odgovaralo kad se nije moglo vidjeti kako sa tatom namjesta utakmice
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#73484 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Vidimo koliko su prijenosi vas i Zrinjski sprijecili u namještanju titula :oops: :D
_Reds_

#73485 Re: Premijer liga BiH

Post by _Reds_ »

BHF_Manijak wrote:A sta je konkretno glupo? Tereni dobri? Sudjenje dobro? Prenosi sa 4 kamere dobri?
A za izjave se slazem, jebo debila sto nesto drugacije kaze, dajte nam vise osmi bajrica, slavki "permanentno" petrovica, miodraga "kalendarsko proljece" jesica...
Konkretno, najviše sudija je suspendovan zbog Zeljinih utakmica.

Zeljo je ako ne racunamo ovu zadnju pobjedu, bio najgori domacin u ligi, a eto ima najboji teren.

Sada se svaka utkamica Sarajeva i Zelje snima, moze se pogledati na TV-u, ako neko zeli. Ko ima mojuTV ima, ko nema ima neki stream, ili plati nesto simbolcno.

Sve u svemu, morz ne zna inache ni nakon utakmice nista pametno reci, i hajde sto ne zna, ali sto se uhvati da svasta komentarise.
BHF_Manijak

#73486 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa onda znaci da ne valjaju sudije, je l'... Sam sebi skaces u stomak izjavom.
Snimaju se utakmice, koliko posto teritorije ima priliku gledati MojuTV? Jedan dio je zakonski ne moze gledati, druga trecina isto jako tesko, ostane ti trecina teritorije da pokrijes.
Kazem ti opet, OK karina je, treba nam vise strucnjaka i govornika i sportskih radnika koji vec obitavaju u ligi ili koji su roz nju prosli.
Evo dan nam ti prijedlog, a druga stvar ne poziva frajer sam sebe da komentarise, valjda.
_Reds_

#73487 Re: Premijer liga BiH

Post by _Reds_ »

BHF_Manijak wrote:Pa onda znaci da ne valjaju sudije, je l'... Sam sebi skaces u stomak izjavom.
Snimaju se utakmice, koliko posto teritorije ima priliku gledati MojuTV? Jedan dio je zakonski ne moze gledati, druga trecina isto jako tesko, ostane ti trecina teritorije da pokrijes.
Kazem ti opet, OK karina je, treba nam vise strucnjaka i govornika i sportskih radnika koji vec obitavaju u ligi ili koji su roz nju prosli.
Evo dan nam ti prijedlog, a druga stvar ne poziva frajer sam sebe da komentarise, valjda.
BHT ima 200.000 korisnika, x4 clana, znaci da 800.000 ljudi ima priliku gledati.

Taj isti BHT vjerovatno do sada stotine hiljada KM dao Zeljeznicaru kroz razno razne stvari, i sada dosta placa stvari oko organizacije koje se prije placali klubovi. BHT nije cvjecka, ali je dobra da jedna takva kompanija stoji iza lige.

Ostali, ako zele kao sto sma ti rekao vrlo lahko nadju stream na internetu, ili plate simbolicnu cijenu da gledaju da drugoj mrezi.

KO hoce da gleda, dakle nadje nacin, vazno je da prenosa ima.

A sto sto ti govoris, da sam sebu skace u stomak, pa to i ja kazem, lik ima fosnu u glavi.
ledeni_caj

#73488 Re: Premijer liga BiH

Post by ledeni_caj »

Ljudi se ocito ne sjecaju da su se gostovanja nekad mogla ili gledati uzivo ili slusati na radiju, treceg nije bilo. Arena da ima stvarni interes za ovu divljinu od lige za istu bi istresla vise para od Telekoma, ali kurko. Meni ovo vise lici na nekakvu sadaku koju Telekom daje nego na neki potez koji im neke silne pare donosi.
BHF_Manijak

#73489 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam ti poentu, majke mi, osim sto zelis da kazes da je Amar glupan. OK, to sam skont'o da zelis da kazes, nema potrebe ista dalje onda polemisati, kad polemike nema.
Covjek govori da su tereni i dalje qrac, da su sudije qrac, a ti meni kako sude u korist Zeljeznicara. Kakve to veze ima? Covjek kaze pa dobro lose su, pa makar i mom klubu navlacile, a onda ti opet "pa sude u korist Zelje". PA DOBRO LOSE SU, UZASNE, BAS ZATO STO IAKO MENI NAVLACE JA KAZEM DA SU LOSE. Onda ti opet "pa navlace Zelji".
Ne kontam te fakat, izvini.

Da se vratimo na prvu recenicu, u redu glupan je, kreten, morz i da se bezveze ne vrtimo u krug. Razumijem negativu, isto bih se osjecao.

@ledeni, pa jasta nego sadaka, sta bi u ovoj ligi bilo smisleno u laganje uz moguc povrat Boga ti? :lol: :mrgreen: Bas smo prosperitetni u pm, bogato trziste, lahko za zaradit... :mrgreen:
_Reds_

#73490 Re: Premijer liga BiH

Post by _Reds_ »

ledeni_caj wrote:Ljudi se ocito ne sjecaju da su se gostovanja nekad mogla ili gledati uzivo ili slusati na radiju, treceg nije bilo. Arena da ima stvarni interes za ovu divljinu od lige za istu bi istresla vise para od Telekoma, ali kurko. Meni ovo vise lici na nekakvu sadaku koju Telekom daje nego na neki potez koji im neke silne pare donosi.
Upravo to druze. :thumbup:

I ja ne vjerujem da BHT išta na ovome zaradi, i da iko moze sta zaraditi na ovoj jadnoj ligi.
ledeni_caj

#73491 Re: Premijer liga BiH

Post by ledeni_caj »

BHF_Manijak wrote:
@ledeni, pa jasta nego sadaka, sta bi u ovoj ligi bilo smisleno u laganje uz moguc povrat Boga ti? :lol: :mrgreen: Bas smo prosperitetni u pm, bogato trziste, lahko za zaradit... :mrgreen:
Ali ljudi se i dalje ljute jer im snimak nije u HD. :D Realnost kod nekih nula bodova.
BlueBlood

#73492 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Amar Osim ukratko u jednoj recenici opisa ligu, nista nije slago
Analiticarr

#73493 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

NK Široki B. - FK Sarajevo 2
FK Sloboda - FK Željezničar x
FK Mladost DK - HŠK Zrinjski x
FK Radnik B. - FK Zvijezda 09 2
NK Čelik - NK GOŠK 1
FK Krupa - FK Tuzla C. 2
Nadzorna_ploca

#73494 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Amar Osim mesija, bez njega ne bi znali kakva nam je liga.
sumirprimus

#73495 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma da hoce prebacit bilo kome prenose utakmica samo da je hd.
ono je krajnje neozbiljno i onu televiziju ako se ne moze u 21 vijeku s kamerama ponovit treba ugasit.
sumirprimus

#73496 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

realno u 12 vijeku onakvi snimci?
a zato imaju vjerovatno hejbet pretrpanih uposlenika :zzzz:
sumirprimus

#73497 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

isto ko sto mi nisu jasni ni fudbaleri
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#73498 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

_Reds_ wrote:Postoje glupi ljudi, gluplji, i zadnji stepen je Amar Osim.

Pa taj lik ne zna pametnu recenicu sastaviti, a nema sta ne komentarise.

Sto se tice BH Telecoma, pa da on nije sponzor ova liga bi tek cirkus bila. Od kako je BHT sponzor bar ze zna za neki red.
Ma nije Care samo ti slabo kontas
sumirprimus

#73499 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

nije amar nimalo glup, sam oje ljudima iritantan iz ovog ili onog razloga. iritantan da, glup ne
zipoo

#73500 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Da je Amar pohvalio bh telecom, ovdje bi napisali da covjek veze nema, bh telecom je karina
Locked