Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#71076 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

al nas savez pazi :lol:
pored takvih prijatelja kome trebaju dusmani al ozbiljno :D
sumirprimus

#71077 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Pitar sa Kariba wrote:Sto bi rekli na GG: GIF-om Hi.... :D

Ma mi malo sjetni (ne zamjerite), danas nam neka godisnjica i to. Pa halalite......
koji ti je nik reci slobodno
da znam jesl posten il vamo jednu pricu pricas a tamo drugu :P
sumirprimus

#71078 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

manijak1 wrote::oops: ne znaju šta će sa sobom, ali najbolje znaju šta će sa drugima :D da ne griješim dušu , krivci su stariji :D
Image
ja sam mislio da je ovaj zmijuga ziv. mozes mislit razocarenja djecackog kad su mi pokazali na kom principu skace :(
sumirprimus

#71079 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

mirza_15 wrote:Hmmm. Mora da su fukare pisale ovo saopštenje:

https://www.fokus.ba/sport/fudbal/horde ... e/1284391/

A i iz kluba su nešto pisali NS i FIFA-i.

Ali, hajte vi iz Tuzle pokrenite kakvu inicijativu. Barem tu peticiju organizujte pa da šaljemo fifi i uefi.

P.S. Samo neka je na engleski ne prevode u zvorničkoj :D
saopstenje ko saopstenje i nije lose, samo nema od tog nista.
zna se sta kod naseg naroda pali
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#71080 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

sumirprimus wrote: koji ti je nik reci slobodno
https://forum.sportsport.ba/memberlist. ... le&u=21418 :D

Charuga, da su cijepali po pravilniku zna se kakve bi kazne bile vama, Slobodi, Zrinjskom i Sirokom.
Nego su nasli kompromis (indirektno na nasu stetu). Suspendovati stadione do okoncanja postupka naravno ne Sirokom jer je on slijedece kolo domacin a mozda se postupak ne zavrsi do tada. Nego kao fol suspenzija + kazna "bez prisustva gledalaca" iako je ona po pravilniku zadnja opcija. Tezi prerkrsaji sto kod vas, Zrinjskog, Slobode i Sirokog jesu ide oduzimanje bodEva i novcana kazna klubu i odg. licu.
Jok oni sve preskoce, kao kaznit ce klub/ove koji svakako proda 1k do 2k ulaznica a duplo ga kosta organizacija gdje mora otvoriti sve tribine. Ovako i vuk sit, ovce na broju....
Kazne za baklje i organizaciju su svakako odokativne, gdje vas i nas deru kad nikoga ne mogu.

EDIT: zaboravih na @vanillu! :oops:

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/dv ... brini/4925

Iako je ona postala "prava curica", vise pise na Slichica dana nego ovdje.... :D
Last edited by Pitar sa Kariba on 15/11/2018 11:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#71081 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

i za baklje je kumulativno ukoliko se ponavlja izgred.
zato i jesu tolike.
sto je smijesno, treba ukinut skroz kazne za baklje
i vama se za gadjanje sa istoka na igrace i sudije nebrojeno puta gledalo kroz prste.
ovo je sve peglanje da se hercegovci ne kazne kako treba. oni su ko polarni medjedi zasticeni.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#71082 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote:
sumirprimus wrote: koji ti je nik reci slobodno
https://forum.sportsport.ba/memberlist. ... le&u=21418 :D

Charuga, da su cijepali po pravilniku zna se kakve bi kazne bile vama, Slobodi, Zrinjskom i Sirokom.
Nego su nasli kompromis (indirektno na nasu stetu). Suspendovati stadione do okoncanja postupka naravno ne Sirokom jer je on slijedece kolo domacin a mozda se postupak ne zavrsi do tada. Nego kao fol suspenzija + kazna "bez prisustva gledalaca" iako je ona po pravilniku zadnja opcija. Tezi prerkrsaji sto kod vas, Zrinjskog, Slobode i Sirokog jesu ide oduzimanje bodEva i novcana kazna klubu i odg. licu.
Jok oni sve preskoce, kao kaznit ce klub/ove koji svakako proda 1k do 2k ulaznica a duplo ga kosta organizacija gdje mora otvoriti sve tribine. Ovako i vuk sit, ovce na broju....
Kazne za baklje i organizaciju su svakako odokativne, gdje vas i nas deru kad nikoga ne mogu.

EDIT: zaboravih na @vanillu! :oops:

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/dv ... brini/4925

Iako je ona postala "prava curica", vise pise na Slichica dana nego ovdje.... :D
Ma ovdje me samo nervirate :oops: uvijek se svodi prica na vi i mi (sarajevski klubovi), a zapravo su problem Zrinjski i Siroki. Sta god oni uradili, njima se progleda kroz prste, uvijek minimalne kazne, a nas satrase zbog megafona. I nekako mi se cini da ste jedni drugima vise trn u oku, nego sto vam smetaju domoljubni hercegovacki klubovi. I to me bas bas nervira.

I hvala za ovaj link, bas vam je lijepa godisnjica :kiss:
Charuga
Globalni moderator

#71083 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Pitar sa Kariba wrote:Charuga, da su cijepali po pravilniku zna se kakve bi kazne bile vama, Slobodi, Zrinjskom i Sirokom.
Kakve bi nam bile kazne? Šta kaže pravilnik za ulazak navijača na teren poslije utakmice? Nemoj nas porediti sa Zrinjskim i Širokim, jer je kod njih bilo gađanja igrača i vrijeđanja pripadnika drugog naroda. I još sjede na ogradi 15 minuta i izdrkavaju se.
Pitar sa Kariba wrote:Tezi prerkrsaji sto kod vas, Zrinjskog, Slobode i Sirokog jesu ide oduzimanje bodEva i novcana kazna klubu i odg. licu.
I opet, kakvi teži prekršaji kod nas? Kakvo oduzimanje bodova?

Ne u isti koš gađanje igrača i pomoćnog osoblja sa ubacivanjem baklji.

Je li ti znaš da je nama stadion suspendovan za utakmicu protic TC, a ne protiv Zvijezde? Znači na utakmicu u kojoj su tri baklje bačene na teren ide suspenzija ... :-)
Član 59.
(Neredi na stadionu)

(1)Ako se na stadionu, ili neposredno van stadiona za vrijeme igre, prije i poslije igre, dogode neredi koji su ugrozili fizički integritet učesnika utakmice ili uzrokovali veću materijalnu štetu na stadionu, a organizator utakmice nije preduzeo mjere da spriječi nerede ili ih nije preduzeo u dovoljnoj mjeri, biće kažnjen:
a) klub, novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM,
b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, novčanom kaznom najmanje 500 KM.

(2)Ako se prekršaj iz st. 1 ovog člana okvalifikuje kao teži prekršaj ili ako se ponovi, biće kažnjen:
a) klub, oduzimanjem od tri do devet bodova, odnosno od tri do devet negativnih
bodova
i novčanom kaznom od 5.000 KM do 10.000 KM,

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, zabranom vršenja funkcije od jedne
godine do dvije godine.

(3)Ako su neredi poprimili veću masovnost i prozrokovali takvu materijalnu štetu pa je došlo do uznemirenja sportske i društvene javnosti i opšte osude, uz izrečene kazne iz st. 1 i 2, ovog člana, može se izreći kazna zabrane igranja pred gledaocima ili zabrana igranja na određenom stadionu ili stadionima određenog područja i to, u oba slučaja od dvije do šest utakmica.

(4)Organ koji rukovodi takmičenjem može suspendovati stadion na kojem su se desili neredi dok se u propisanom postupku ne donese konačna odluka, vodeći računa da taj postupak mora biti hitan.

(5)Fizički napad gledalaca na igrače, stručna, tehnička i službena lica utakmice, smatra se težim prekršajem u smislu st.1. ovog člana.

(6)Ukoliko se utvrdi da je za nerede kriv gostujući klub ili njegovi navijači, primjenjuju se odredbe iz stava 1 i 2. ovog člana u granicama svoje odgovornosti.
Boldirao sam ti za šta ide oduzimanje bodova. Gdje je na Grbavici bio "teži prekršaj". Ušli navijači do linije šesnaesterca, došlo obezbjeđenje do njih i svi stali tu. Ni jednog momenta igrači nisu bili ugroženi.

Ispravno je ovo što vanila kaže:
Ma ovdje me samo nervirate :oops: uvijek se svodi prica na vi i mi (sarajevski klubovi), a zapravo su problem Zrinjski i Siroki. Sta god oni uradili, njima se progleda kroz prste, uvijek minimalne kazne, a nas satrase zbog megafona. I nekako mi se cini da ste jedni drugima vise trn u oku, nego sto vam smetaju domoljubni hercegovacki klubovi. I to me bas bas nervira.
:thumbup:
Pitar sa Kariba

#71084 Re: Premijer liga BiH

@vanilla tu si u pravu. Ja sam uvjeren da kod komsija ne bi bila ovolika "drama" da mi nismo prvi. K`o i kod nas prosle godine dok ih Zrinjski ne prestize... :oops:
Jbg tako je.....
Pitar sa Kariba

#71085 Re: Premijer liga BiH

Ma nisi Charuga objektivan.
Znaci samo razbijena glava je tezi prekrsaj (a evo vidimo da ni to nije)?
Nemo` da te GIF-om Dine Pekica i Manijaka sad..... :D
Ovo za susprenziju za TC nisam skontao!
emigrazione

#71086 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Pa uletili ste na teren i udarili golmana Slavije, Amar je tada od toga napravio zajebanciju i nista...nasa dva debila pretrcali stadion i pusiona zesca...Grbavica je par puta urlala "ubi Srbina" pa sta se desilo, nista...ali tada ste imali ljude jebiga, zavrsi se sve, sada kada nemate cudite se onim u Sirokom i Z.Mostaru...
Charuga
Globalni moderator

#71087 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

A ovo za TC. Stadion Grbavica je suspendovan zbog "nereda" na utakmici sa Tuzla C. ... :-)

Ma pišaj ga, kazna je tu i to je to. Nije ni prva ni posljednja, znali smo igrati po 2-3 utakmice u nizu bez publike.

Idemo dalje,
Pitar sa Kariba

#71088 Re: Premijer liga BiH

:thumbup:
Ma da, kazna je za 17 kolo.
Last edited by Pitar sa Kariba on 15/11/2018 12:00, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#71089 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

emigrazione wrote:Pa uletili ste na teren i udarili golmana Slavije, Amar je tada od toga napravio zajebanciju i nista...nasa dva debila pretrcali stadion i pusiona zesca...Grbavica je par puta urlala "ubi Srbina" pa sta se desilo, nista...ali tada ste imali ljude jebiga, zavrsi se sve, sada kada nemate cudite se onim u Sirokom i Z.Mostaru...
Desile se dvije utakmice kazne za Srbina.

Ovoga što je udario golmana policija sprovodila preko terena i otrgao im se, što nije krivica organizatora.

Znam da će mitomani nastaviti guslati isto, ali nek ostane zabilježeno.
manijak1

#71090 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Zaboravljaju se birvaktile neredi sa Širokim na Koševu ,,,,,ono ko slučajno.Nije niko mlatio drota , četiri ili pet na jednoga,
Pitar sa Kariba

#71091 Re: Premijer liga BiH

Ne zaboravlja niko nista, neka se drze slijepo pravilnika i propozicija svima ce biti bolje!
sumirprimus

#71092 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

bakljade bi vas unistile onda
manijak1

#71093 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Problem je u reakciji šućmur pizdaških klupskih čelnika,
Sabrini svaka čast na dopisu UEFA-i :thumbup: , treba razbija muk uspavanih jebača.
sumirprimus

#71094 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

kod njih se nikad ne zna mozda najmerno kuhaju povezano sa politickom situacijom.
Pitar sa Kariba

#71095 Re: Premijer liga BiH

Bjezi ba sve je to u istom kolu... a protiv nas! :D

https://sportsport.ba/fudbal/bilbiji-st ... ali/296835

Samo je Asmir prava 99-ka!
Last edited by Pitar sa Kariba on 15/11/2018 12:12, edited 1 time in total.
sumirprimus

#71096 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

joj protiv vas :lol:
a sudije vas slucajno iz kola u kolo pripaze ajte molim vas. postali ste ko zeljo prosle sezone i pretprosle.
samo hercegovci zajebaTi oce i kamenom :skoljka:
sumirprimus

#71097 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

kolko su protiv vas lik za ovo ni crveni ne dobi aman :roll:
Pitar sa Kariba

#71098 Re: Premijer liga BiH

NIje ga bolan (ne bio) ni dohvatio! Nemanja je ruzno pao.
U sta gledate jbt!!! :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#71099 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:joj protiv vas :lol:
a sudije vas slucajno iz kola u kolo pripaze ajte molim vas. postali ste ko zeljo prosle sezone i pretprosle.
samo hercegovci zajebaTi oce i kamenom :skoljka:
pa bas su nas pripazili.....pogotovo predprosle :lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#71100 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Pitar sa Kariba wrote:NIje ga bolan (ne bio) ni dohvatio! Nemanja je ruzno pao.
U sta gledate jbt!!! :shock:
Nije ga dohvatio to je tacno ali mu je uletio klizeci da ga je vjetar odnio u zrak i ne daj boze da ga je zakacio....nikad Nemanja lopte vise ne bi vidio!
Locked