Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- haris0032
#6976 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pun grad kompleksasa i satro sminkera. Volio bih i ja da su tereni normalni, da je na kosevu bar jedna tribina natkrivena, da se igra ljepsi fudbal, ali sta je tu je. Opet bi meni licno onaj osjecaj kad Sarajevo da go, bio isti. U ovom kompleksaskom gradu nazalost fudbal sve manje postoji. I sminkeri kojekavi se sjete otici na utakmicu samo kad je to in. Ko sto je bila situacija pred kraj prosle sezone. Kako ovu ligu i nas fudbal uciniti popularnom medju svim uzrastima, ne znam. Znam da jedna emisija sedmicno gdje onaj mutavac vodi nije dovoljna da se liga popularizuje.
Treba citave sedmice praviti emisije, stvarati naboj, dovoditi fudbalere, intervjue raditi, posjecivati treninge, nagradne igre...ali kome pricat. Utakmica vikendom treba biti vrhunac jedne radne sedmice. Trenutak za opustanje, zajebanciju itd...
Lakse je cekat neki novi brazil, ne docekali ga dabogda iako volim reprezentaciju jednu stepenicu manje nego Sarajevo.
Treba citave sedmice praviti emisije, stvarati naboj, dovoditi fudbalere, intervjue raditi, posjecivati treninge, nagradne igre...ali kome pricat. Utakmica vikendom treba biti vrhunac jedne radne sedmice. Trenutak za opustanje, zajebanciju itd...
Lakse je cekat neki novi brazil, ne docekali ga dabogda iako volim reprezentaciju jednu stepenicu manje nego Sarajevo.
- Logovan
#6977 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Sa ovim se moram složiti.Velkoski wrote:ja znam dosta likova kojima je MRSKO doći. ZNAČI NUDIM MU DŽABA ULAZNICU; ALI MU JE MRSKO DOĆI.![]()
Nudio sam par puta pojedinim jaranima džaba ulaznicu što sam dobio, dvoumili su se da li da dođu na utakmicu.
Nudio sam par puta svoju godišnju, jer sam u nekim slučajevima kupio kartu zbog kolekcionarstva ili zbog nekog drugog razloga. Isti slučaj i sa članskom, naravno kada se sa njom može ući.
-
maida95
#6978 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ma ovdje (u BiH, ne na temi) bi svi voljeli da su tribine pune na svakoj utakmici, a oni će da gledaju utakmice iz tople kuće i komentarišu sve 
-
todd_smith
#6979 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Jarane ti likovi i znam na koje mislis, ne bi isli na utakmicu i da ne postoji uopce koncept kafaneVelkoski wrote:Odoh potrošit' sto kermi u Elementu jer me jebe redukcija vode i šefica na poslu.![]()
kučko, molim te...
Onaj prica o porodicnom izletu, bolan kod nas nece porodica doci na obicnu utakmicu jer "huligani i drogerasi i klosari samo idu na utakmice"
Elem suma sumarum, ne mozes samo reci do raje je, niti do kluba je. Svako ima svoju ulogu tu i nazalost niko trenutno ne radi nista u vezi toga. Niti klubovi niti raja niti savez.
Jebo ba marketing i reklame po gradu, kada ti debili igraju. Kaze latentni bordo brat sarajevo imalo odlican marketing ovo ono, jesmo. I dodje ti Lech i pokaze ti da ono sto ti gledas i pratis godinu dana nije fudbal i onda da ocekujes 20 hiljada protiv domacih klubova koji su 10x gori od tebe, a tebi upravo pokazali ljudi kolika si karina samo.
- Raigor Stonehoof
#6980 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
ovdje se malo pretjeruje. zapravo malo vise. nazivati nekoga bolesnim, samo zato sto ne dijelite ista interesovanja?
zasto je to zdravo, prirodno, a neko koga fudbal ne zanima je valjda bolestan, nenormalan, sta li?
uzimate sebi za pravo da osudjujete druge na osnovu ukusa. mozda ti drugi na nas gledaju kao na levate koji trose pare/vrijeme na nesto besmisleno
hrasno38 je to najbolje napisao. fudbal je igra, a ne pitanje zivota i smrti.
zasto je to zdravo, prirodno, a neko koga fudbal ne zanima je valjda bolestan, nenormalan, sta li?
uzimate sebi za pravo da osudjujete druge na osnovu ukusa. mozda ti drugi na nas gledaju kao na levate koji trose pare/vrijeme na nesto besmisleno
-
todd_smith
#6981 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ako nisi sa nama onda si protiv nas!Raigor Stonehoof wrote:ovdje se malo pretjeruje. zapravo malo vise. nazivati nekoga bolesnim, samo zato sto ne dijelite ista interesovanja?
uzimate sebi za pravo da osudjujete druge na osnovu ukusa. mozda ti drugi na nas gledaju kao na levate koji trose pare/vrijeme na nesto besmisleno![]()
- jeza u ledja
#6982 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ovo ko ona prica, ne pitaj sta ce klub uciniti za tebe, vec sta ces ti uciniti za klub.
Mislim da se prica, barem sto se tice klubova, nikako ne moze zavrsiti na tome da "narod ne valja", ne zna sta hoce, lijeni su, nemaju kulturu dolaska na utakmice, radije ce na kafu i tako dalje i tome slicno. Ne. Imas problem - ti ga rjesavaj. Nema interesovanja - stvori ga.
I tacno je ovo sto BHF pise. Sarajevo je u zadnjih godinu ucinilo sve da privuce raju. Cinili su sve da privuku ljude da se uclane. I opet tropa. Zasto, ne znam. Ne znam je li to nije dovoljno, ili nije dovoljno pokazano na terenu, ili se narod ne moze promjeniti, ili je kombinacija svega toga. Ali mora se biti uporan, jer samo tako dolazi dugorocan uspjeh.
Moje je misljenje da je za tradiciju potreban jedan kontinuum, i da je on nazalost u jednom trenutku prije mozda desetak godina pukao. Odnosno da je polako pucao i da se u zadnjih 3-4 godine totalno izgubila ta veza izmedju onog sto je Sarajevo, Zeljeznicar, Borac, Celik, itd itd, bio nekad i onog sto je sad. Dede, ocevi, starija braca....prestali su u jednom trenutku ici na utakmice u dovoljnom broju da ostane jedna kriticna masa koja ce stalno regrutovati nove simpatizere/navijace. Ona spona izmedju toga sta znaci Sarajevo, Kosevo, Grbavica, derbi, prestala se prenositi s generacije na generaciju. Nije se reagovalo kad se trebalo i to je to. Godine i godine uzasno, katastrofalno lose vodjene klupske i ligaske politike je ucinilo svoje.
Raja NECE da dolaze jer nasa liga ima NEGATIVNE konotacije. Na TV i u novinama redovno mozemo procitati clanke i izjave tipa "i ovo se desava kod nas", "i ovo je normalno", "jos jedna smijurija od sezone". Mogu se clanci sa bas takvim naslovima naci u novinama. Na BHT, Sebastian Bach vodi emisiju u kojoj gledamo DVOMINUTNE preglede sa utakmica i POLUSATNE dijaloge sa trenerima- gostima u emisiji. Frajer koji kaze Prljaci neki dan "imali ste samo par dana da se upoznate sa ekipom". Pa jebem ti zivot i glupa ko te placa. I tako i Spaho, i Kristic. Ovi na Areni su nesto bolji. Bar imaju bolje kamere i bar imaju dvojicu ljudi koji vode.
Helem. Publika na stadionima su konzumenti, a utakmice su proizvod. Klubovi to tako moraju gledati i na taj nacin pristupati problemu. Mislim da je na njima glavnica tezista rjesavanja tog problema. Znaci ne na "narodu" , ne na nekom volonterstvu, ne na nekom filingu, prenosenju s koljena na koljeno, nego na klubovima. Ovo nije prica o par hiljada ljudi koji se vrte na stadionima ili po forumima, vec o onih par desetina hiljada ostalih, i ne mozete svoj nacin razmisljanja projicirati na njih.
I samo da kazem, nikad mi necemo imati pune stadione, niti smo ih ikad imali. Ne treba niko ocekivati cuda, znaci 15 hiljada prosjek po utakmici u sezoni SE NIKAD NECE DESITI. Znaci ni Sarajevu, Zeljeznicaru, a kamo li cijeloj ligi zajedno. Prosjeci prije rata su bili manji od 10 hiljada. Kosevo je bilo popunjeno (ne puno) kad dodje Zvezda, eventualno Partizan i Hajduk, i to brdo ljudi su bili lokalni djilkoshi sa Romanije koji su navijali za ove.
Ja govorim o nekom prosjeku 7-8 hiljada, za Sarajevo, i to je ono cim bi bio zadovoljan.
Ne treba se porediti sa ligama petice. Mislim to je sega pravo. Imate dovoljno informacija o susjednim ligama, ili ligama zemalja nase velicine, ili eto istocne Evrope. S njima se treba porediti.
Mislim da se prica, barem sto se tice klubova, nikako ne moze zavrsiti na tome da "narod ne valja", ne zna sta hoce, lijeni su, nemaju kulturu dolaska na utakmice, radije ce na kafu i tako dalje i tome slicno. Ne. Imas problem - ti ga rjesavaj. Nema interesovanja - stvori ga.
I tacno je ovo sto BHF pise. Sarajevo je u zadnjih godinu ucinilo sve da privuce raju. Cinili su sve da privuku ljude da se uclane. I opet tropa. Zasto, ne znam. Ne znam je li to nije dovoljno, ili nije dovoljno pokazano na terenu, ili se narod ne moze promjeniti, ili je kombinacija svega toga. Ali mora se biti uporan, jer samo tako dolazi dugorocan uspjeh.
Moje je misljenje da je za tradiciju potreban jedan kontinuum, i da je on nazalost u jednom trenutku prije mozda desetak godina pukao. Odnosno da je polako pucao i da se u zadnjih 3-4 godine totalno izgubila ta veza izmedju onog sto je Sarajevo, Zeljeznicar, Borac, Celik, itd itd, bio nekad i onog sto je sad. Dede, ocevi, starija braca....prestali su u jednom trenutku ici na utakmice u dovoljnom broju da ostane jedna kriticna masa koja ce stalno regrutovati nove simpatizere/navijace. Ona spona izmedju toga sta znaci Sarajevo, Kosevo, Grbavica, derbi, prestala se prenositi s generacije na generaciju. Nije se reagovalo kad se trebalo i to je to. Godine i godine uzasno, katastrofalno lose vodjene klupske i ligaske politike je ucinilo svoje.
Raja NECE da dolaze jer nasa liga ima NEGATIVNE konotacije. Na TV i u novinama redovno mozemo procitati clanke i izjave tipa "i ovo se desava kod nas", "i ovo je normalno", "jos jedna smijurija od sezone". Mogu se clanci sa bas takvim naslovima naci u novinama. Na BHT, Sebastian Bach vodi emisiju u kojoj gledamo DVOMINUTNE preglede sa utakmica i POLUSATNE dijaloge sa trenerima- gostima u emisiji. Frajer koji kaze Prljaci neki dan "imali ste samo par dana da se upoznate sa ekipom". Pa jebem ti zivot i glupa ko te placa. I tako i Spaho, i Kristic. Ovi na Areni su nesto bolji. Bar imaju bolje kamere i bar imaju dvojicu ljudi koji vode.
Helem. Publika na stadionima su konzumenti, a utakmice su proizvod. Klubovi to tako moraju gledati i na taj nacin pristupati problemu. Mislim da je na njima glavnica tezista rjesavanja tog problema. Znaci ne na "narodu" , ne na nekom volonterstvu, ne na nekom filingu, prenosenju s koljena na koljeno, nego na klubovima. Ovo nije prica o par hiljada ljudi koji se vrte na stadionima ili po forumima, vec o onih par desetina hiljada ostalih, i ne mozete svoj nacin razmisljanja projicirati na njih.
I samo da kazem, nikad mi necemo imati pune stadione, niti smo ih ikad imali. Ne treba niko ocekivati cuda, znaci 15 hiljada prosjek po utakmici u sezoni SE NIKAD NECE DESITI. Znaci ni Sarajevu, Zeljeznicaru, a kamo li cijeloj ligi zajedno. Prosjeci prije rata su bili manji od 10 hiljada. Kosevo je bilo popunjeno (ne puno) kad dodje Zvezda, eventualno Partizan i Hajduk, i to brdo ljudi su bili lokalni djilkoshi sa Romanije koji su navijali za ove.
Ja govorim o nekom prosjeku 7-8 hiljada, za Sarajevo, i to je ono cim bi bio zadovoljan.
Ne treba se porediti sa ligama petice. Mislim to je sega pravo. Imate dovoljno informacija o susjednim ligama, ili ligama zemalja nase velicine, ili eto istocne Evrope. S njima se treba porediti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6983 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
LIVE: Poznati sastavi Željezničara i Viteza za duel na Grbavici
Pročitajte više na: http://sport1.ba/live-zeljeznicar-igra- ... oli-zivot/
Pročitajte više na: http://sport1.ba/live-zeljeznicar-igra- ... oli-zivot/
- supercali
#6984 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ma i ti sto nose iphone i voze ta auta rijetko koji nije zavaljen u kredit jede kifle i sl a tebi i ostalima pokazuje da je na nivouSarajevski-Seljak wrote:Ma o kakvom pukom prezivljavanju pricamo?!
Radim u firmi koja broji preko 200 zaposlenika, svi nose fanci iphone, rijetko ko se vozi u autu koje je proizvedeno prije 2010 te. A kd treba krenuti na utakmicu, redovno ih boli zub, dolazi punac, strina umrla itd.
A kad je da se ide u kafanu petkom posle posla, svi su pravi, zdravi i niko ne umire petkom.
Ima nas par, sto plavih, sto bordo koji "ne fulamo", ali to je to, bat ne ove domace.
A kad se na pauzi potegne prica o klubu, ovi sto su strinu 122 puta sahranili, sve najbolje znaju.
Dobro rece @Velkoski, bolestan narod, boesna drzava.
Al to je vec druga prica
- supercali
#6986 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
je li siroki jedini klub koji aut linije imaju ovako blizu tribine?
-
maida95
#6987 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Da ne editujem opet, ima li gdje stream, a da to nije ovaj Široki TV na youtubeu?
- sargon
#6988 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ima li neko link za Sarajevo
-
maida95
#6989 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
https://www.youtube.com/watch?v=1cng80EBScs
Imaš ovdje al' prekida svako malo
Ako neko ima sa Moje TV, bilo bi odlično
Imaš ovdje al' prekida svako malo
Ako neko ima sa Moje TV, bilo bi odlično
- BHF_Manijak
#6990 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Dajte link na PP od MojeTV, ima ljudi koji i nedjeljom rade!
Ovaj od njihove oficijelne stranice izbacuje nakve mrlje po ekranu. 
-
maida95
#6991 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
De ako ti neko pošalje, proslijedi 
- omega369
#6992 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Sjetim se i najmilijih i onih raspalih svima dole, od sudije do rukovodstva.listice, za sudjenje i ambijent 
- BHF_Manijak
#6993 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa ti isto da prvi put gledas utakmicu odozdo. Nikad dosad nije bilo na pominjanje "Vedran Puljic" da nisu uzvratili sa "Javi se". Primitivna plemena su za ono vrhunac civilizacije, ne znam sto se cudis...omega369 wrote:Sjetim se i najmilijih i onih raspalih svima dole, od sudije do rukovodstva.listice, za sudjenje i ambijent
- Sarajevski-Seljak
#6994 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Sta mi ima koji kurac pokazivati, kad im ja radim plate ?supercali wrote:Ma i ti sto nose iphone i voze ta auta rijetko koji nije zavaljen u kredit jede kifle i sl a tebi i ostalima pokazuje da je na nivouSarajevski-Seljak wrote:Ma o kakvom pukom prezivljavanju pricamo?!
Radim u firmi koja broji preko 200 zaposlenika, svi nose fanci iphone, rijetko ko se vozi u autu koje je proizvedeno prije 2010 te. A kd treba krenuti na utakmicu, redovno ih boli zub, dolazi punac, strina umrla itd.
A kad je da se ide u kafanu petkom posle posla, svi su pravi, zdravi i niko ne umire petkom.
Ima nas par, sto plavih, sto bordo koji "ne fulamo", ali to je to, bat ne ove domace.
A kad se na pauzi potegne prica o klubu, ovi sto su strinu 122 puta sahranili, sve najbolje znaju.
Al to je vec druga prica
Svaki zahtjev za kredit se donosi meni, pa od mene ide racunovodstu na "ispunjavanje" i opet se meni vraca da ga dostavim zaposleniku. Znam tacno, ko koliko kredit ima.
95% kredita su stanbeni, rijetko ko uzima za "glupst".
Ima i auta na lizingu, ali bez dobre plate nema ni lizinga!
A tebe molim da me ne citiras, ne volim pisati sa trolvima. Hvala
- supercali
#6995 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
mozes molit boga za zdravljeSarajevski-Seljak wrote:Sta mi ima koji kurac pokazivati, kad im ja radim plate ?supercali wrote:Ma i ti sto nose iphone i voze ta auta rijetko koji nije zavaljen u kredit jede kifle i sl a tebi i ostalima pokazuje da je na nivouSarajevski-Seljak wrote:Ma o kakvom pukom prezivljavanju pricamo?!
Al to je vec druga prica
Svaki zahtjev za kredit se donosi meni, pa od mene ide racunovodstu na "ispunjavanje" i opet se meni vraca da ga dostavim zaposleniku. Znam tacno, ko koliko kredit ima.
95% kredita su stanbeni, rijetko ko uzima za "glupst".
Ima i auta na lizingu, ali bez dobre plate nema ni lizinga!
A tebe molim da me ne citiras, ne volim pisati sa trolvima. Hvala
oni imaju stambene zene ove druge kredite i to je to
- omega369
#6996 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Jasno mi je, bio dole milion puta. Kamenjari su kamenjari, primitivci ali sudija se doslivno izivljava nad nama to me ubiBHF_Manijak wrote:Pa ti isto da prvi put gledas utakmicu odozdo. Nikad dosad nije bilo na pominjanje "Vedran Puljic" da nisu uzvratili sa "Javi se". Primitivna plemena su za ono vrhunac civilizacije, ne znam sto se cudis...omega369 wrote:Sjetim se i najmilijih i onih raspalih svima dole, od sudije do rukovodstva.listice, za sudjenje i ambijent
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
-
maida95
#6998 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Haaajdee Saraj'vooooo 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- insaneinthebrain
#7000 Re: Premijer liga BiH, 2015/16