Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
maida95

#6926 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Ma nisu ba kod nas problem ni te pare, dobro je ovaj rek'o, bolesni i to ti je to. Još su nam ulaznice i jeftine, posebno ove sezonske. Al' džaba je ba to sve. Eto Velkoski opet ubode sve :lol:

Pa sky ponesi sebi maramice, očisti stolicu i sjedi rahat :P :mrgreen: sad se barem popravila situacija i što se igre tiče, fin se fudbal može pogledati i u ovoj našoj ligi.
avetinja

#6927 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:
avetinja wrote:Zašto bi ljudi u tolikoj masi trebali da dolaze na stadione? Šta oni to imaju tamo da vide? Igra se loš fudbal, tri pasa se spoje - mi se radujemo. Evo, krenut ću od navijača Želje. Zašto bi mi trebali doći na utakmicu? Kao prvo, klub me pravi budalom, jer nije u stanju da organizuje čišćenje terena na kojem se nalazi 3 cm bljuzgavog snijega. Od igre nema ništa. Da samo zbog toga ljudi dolaze, nikoga ne bi bilo na stadionu. Stolice su prljave. Nisam ja stoka da sjedim na usranoj stolici. Cijena ulaznice ne može biti ista protiv drugoligaške Krupe i komšija, ne ide to. Klub nema nikakav marketing. Navijači lijepe plakate, zar to nije sramota? Sutra imamo slobodan ulaz, ali opet neće biti više od 3 milje. Hem zbog gore navedenih razloga, hem zbog vremenskih uslova, koji i nisu presudni faktor. Kada je bilo lijepo vrijeme, situacija nije bila mnogo bolja.
Jes' ocam, bolje donirat' petobanku Premieru na crvene!!!!!!
Ne kladim se, jer je to bacanje para, ali kako možemo očekivati ljude na stadionu ako ove gore uslove ne možemo ispuniti?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6928 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

avetinja wrote:Ne kladim se, jer je to bacanje para, ali kako možemo očekivati ljude na stadionu ako ove gore uslove ne možemo ispuniti?
Kako možemo očekivati da imamo uslove ako liga nikoga ne interesuje?
maida95

#6929 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Očekuješ da ti klub ima para za čišćenje, održavanje, kupovinu igrača, platu dobrom treneru i tim igračima, a da je posjećenost nikakva? Šta, samo od sponzora da se živi? Ne znam, meni logike nema.
avetinja

#6930 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:
avetinja wrote:Ne kladim se, jer je to bacanje para, ali kako možemo očekivati ljude na stadionu ako ove gore uslove ne možemo ispuniti?
Kako će ikog interesovati kada se igra loš fudbal i kada klubovi nisu napravili nikakve pomake? Prvenstveno mislim na utakmice za Europu. Nemoj mi reći da se klubovi ne mogu potruditi oko gore navedenih sitnica. Kod nas se slabo ulaže u sport. Ne bi bilo loše kada bi Savez pomogao klubovima, ali kada je nama čitava država u lošem stanju, šta očekivati?
todd_smith

#6931 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

maida95 wrote:Očekuješ da ti klub ima para za čišćenje, održavanje, kupovinu igrača, platu dobrom treneru i tim igračima, a da je posjećenost nikakva? Šta, samo od sponzora da se živi? Ne znam, meni logike nema.
Zavisi od kluba do kluba, mi i u utakmici sa 10 hiljada budemo u minusu ako gledamo samo doprinose od navijaca
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6932 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

avetinja wrote:
Velkoski wrote:
Kako će ikog interesovati kada se igra loš fudbal i kada klubovi nisu napravili nikakve pomake? Prvenstveno mislim na utakmice za Europu. Nemoj mi reći da se klubovi ne mogu potruditi oko gore navedenih sitnica. Kod nas se slabo ulaže u sport. Ne bi bilo loše kada bi Savez pomogao klubovima, ali kada je nama čitava država u lošem stanju, šta očekivati?
Kako će se igrati dobar fudbal i praviti pomak ako niko ne dolazi na stadione?

Tri sezone 10-15 milja prosjek i fudbal kao sport bi se digao na puno veći nivo. I o kakvim sitnicama pričamo više, zbog koga da se misli na sitnice?

Očekivati da je tupavi građani naprave mentalni pomak! To je za očekivati. Al' ne može, valja sjedit' u kladionici 10 sati dnevno. :mrgreen:

A da ne pričam kako je ovaj narod lijen... Ako može ikako da je stadion svima u dvorištu, daleko Koševo jebiga. :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 05/12/2015 22:38, edited 1 time in total.
maida95

#6933 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Ma samo kažem da mi je malo glupo očekivati vrhunsku igru, vrhunske uslove, a na utakmice redovno dolazi 200-300 ljudi u vrh glave.
avetinja

#6934 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:Kako će se igrati dobar fudbal i praviti pomak ako niko ne dolazi na stadione?

Tri sezone 10-15 milja prosjek i fudbal kao sport bi se digao na puno veći nivo. I o kakvim sitnicama pričamo više, zbog koga da se misli na sitnice?

Očekivati da je tupavi građani naprave mentalni pomak! To je za očekivati. Al' ne može, valja sjedit' u kladionici 10 sati dnevno. :mrgreen:

A da ne pričam kako je ovaj narod lijen... Ako može ikako da je stadion svima u dvorištu, daleko Koševo jebiga. :mrgreen:
Opet se vrtimo u krug, zašto da dolaze kada ih klub tretira kao levate? Teško je očistiti stolice, teren, imati marketing, uskladiti cijene ulaznica? Država se ne brine o sportu, sem o repreuentaciji.

Jesi se ti ufatio kladionice, zar ne postoje drugi profili ljudi? Ne sjede svi po kafanama i kladionicama, ima ljudi koji rade. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6935 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

avetinja wrote:Opet se vrtimo u krug, zašto da dolaze kada ih klub tretira kao levate? Teško je očistiti stolice, teren, imati marketing, uskladiti cijene ulaznica? Država se ne brine o sportu, sem o repreuentaciji.

Jesi se ti ufatio kladionice, zar ne postoje drugi profili ljudi? Ne sjede svi po kafanama i kladionicama, ima ljudi koji rade. :mrgreen:
Ne vrtimo se u krug jer ovdje prosjek nikada nije bio 10-15 hiljada da bi mi mogli pričati o ozbiljnom marketingu, čišćenju stolica, ulaganju u terene, *umetni šta god još hoćeš*.

Ima, kako nema, samo mi je pun kurac 'socijala' priče, kada stanje uopšte nije takvo, bar prema onome što gledamo svakodnevno. Poenta je da ovdje živi turbofolk društvo koje sport generalno ne zanima!

Državu biraju građani, ne bira se sama!
Charuga
Globalni moderator

#6936 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

U ovoj zemlji je sve za.ebano i teško. Sve je puko preživljavanje, uz mali procenat onih koji dobro stoje. Veliki procenat ljudi živi od plate do plate.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6937 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Charuga wrote:U ovoj zemlji je sve za.ebano i teško. Sve je puko preživljavanje, uz mali procenat onih koji dobro stoje.
Evo subota je naveče', idi prošetaj gradom, usput uleti u svaku kafanu u koju stigneš, pa mi pričaj o preživljavanju. :mrgreen:

A sutra prohodaj po kladarama. :mrgreen:
avetinja

#6938 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:
avetinja wrote:Opet se vrtimo u krug, zašto da dolaze kada ih klub tretira kao levate? Teško je očistiti stolice, teren, imati marketing, uskladiti cijene ulaznica? Država se ne brine o sportu, sem o repreuentaciji.

Ne vrtimo se u krug jer ovdje prosjek nikada nije bio 10-15 hiljada da bi mi mogli pričati o ozbiljnom marketingu, čišćenju stolica, ulaganju u terene, *umetni šta god još hoćeš*.

Ima, kako nema, samo mi je pun kurac 'socijala' priče, kada stanje uopšte nije takvo, bar prema onome što gledamo svakodnevno. Poenta je da ovdje živi turbofolk društvo koje sport generalno ne zanima!

Državu biraju građani, ne bira se sama!
Ako klubovima treba posjeta od 15 milja da očiste teren i stolice, onda ih goni u neku stvar.

Ljudi idu tamo gdje im je dobro. Bolje im je u kafiću nego na prljavoj stolici, gdje gledaš da te neko marvinče ne pogodi bakljom. Zanimao ih je prije 3-4 godine, ali tada su i klubovi bili bolji. Neka klubovi organizuju bolje uslove na stadionu, pa će se možda narod zainteresovati za dolazak.

Ko god da dođe - isto je. Nema tu napretka, bar za sada.
Charuga
Globalni moderator

#6939 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

Velkoski wrote:
Charuga wrote:U ovoj zemlji je sve za.ebano i teško. Sve je puko preživljavanje, uz mali procenat onih koji dobro stoje.
Evo subota je naveče', idi prošetaj gradom, usput uleti u svaku kafanu u koju stigneš, pa mi pričaj o preživljavanju. :mrgreen:
Sve je to tanko ... ;-)
nKrkan

#6940 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nKrkan »

Kad mogu ljudi koji žive 120 km od Sarajeva doć 3-4 puta na utakmicu u Sarajevo u polusezoni , mogu i ovi iz kladionica .

Džaba bureke na stadione :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6941 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

avetinja wrote:Ljudi idu tamo gdje im je dobro. Bolje im je u kafiću nego na prljavoj stolici, gdje gledaš da te neko marvinče ne pogodi bakljom.
Bolje da očekujem da me neko pogodi bakljom, A TO SE NIKADA NIJE DESILO, nego da me 'srna vrana' zbode ispred bilo koje rupe u gradu. :mrgreen:

Bez punih stadiona nema ni napretka!
Charuga wrote:
Velkoski wrote:
Sve je to tanko ... ;-)
Ma znaš i sam da nije puko preživljavanje. Da jeste, ne bi kafane i kladare bile najprometnije u gradu, na proteste ne bi izlazilo pet milja ljudi itd.
avetinja

#6942 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:Bez punih stadiona nema ni napretka!
Kada klubovi stvore bolje uslove možda će ljudi početi dolaziti.
Sarajevski-Seljak

#6943 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Sarajevski-Seljak »

Ma o kakvom pukom prezivljavanju pricamo?!

Radim u firmi koja broji preko 200 zaposlenika, svi nose fanci iphone, rijetko ko se vozi u autu koje je proizvedeno prije 2010 te. A kd treba krenuti na utakmicu, redovno ih boli zub, dolazi punac, strina umrla itd.

A kad je da se ide u kafanu petkom posle posla, svi su pravi, zdravi i niko ne umire petkom.

Ima nas par, sto plavih, sto bordo koji "ne fulamo", ali to je to, bat ne ove domace.

A kad se na pauzi potegne prica o klubu, ovi sto su strinu 122 puta sahranili, sve najbolje znaju.

Dobro rece @Velkoski, bolestan narod, boesna drzava.
Last edited by Sarajevski-Seljak on 05/12/2015 23:08, edited 1 time in total.
maida95

#6944 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Pa odakle da stvore uslove, i zašto da stvaraju kad niko neće da ih podržava?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6945 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

OD ČEGA DA IH STVORE :-) Eto sponzore interesuju klubovi sa 300 ljudi na tribinama. :-) :lol: Uostalom, na Koševu imaš regularne uslove, još jedino da kurave počnu dijeliti uz ulaznice, pa je opet kar'na posjeta. Nije ba ni do ulaznica, ja znam dosta likova kojima je MRSKO doći. ZNAČI NUDIM MU DŽABA ULAZNICU; ALI MU JE MRSKO DOĆI. :roll: :lol:

p.s.

Jebo majku, smeta košpica na stadionu, a ne smeta topla piva u Slogi. :( Bošnjački turbofolk mentalitet. :( :mrgreen:
nKrkan

#6946 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nKrkan »

Kad bi uveli hostese neke na tribine Koševa i tad bi standardna raja dolazila :D
Crvena Tifoza

#6947 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:
Velkoski wrote:Neće se ništa promijeniti ni kada se liga skrati.

U kompletnoj Bosni i Hercegovini živi jedno mentalno bolesno društvo i to ti je glavni uzrok svega. :D
:lol: :lol: :lol: Ljubi brat. :mrgreen: :kiss:
maida95 wrote:Pa bolan kakvi smo kreteni, da odrede da je marka ulaznica, ne bi ni to valjalo, pričali bi "joj pa što su stavili marku, trebali su onda staviti da je besplatan ulaz" :roll:
Eto sutra je na Grbavici besplatan ulaz. Vidjet ces razliku. Doci ce istih onih 1000 "bolesnika", sto bi doslo i da je 100 maraka karta i da te na ulazu kakav grmalj 2 sa 2 siba preko ledja.

Retardirano drustvo, bez kulta odlaska na utakmice i slicno. Davno sam o tome pisao/pricao. Sutra da neko zaigra u Ligi prvaka od nasih klubova, doslo bi milion ljudi. Vec naredne sezone u grupnoj fazi Evropa lige, da ti dodje AZ Alkmaar doslo bi 10 milja uz pricu "Jebo te Alkmaar, prosle godine sam Reala gled'o". :zzzz:

Jednostavno nema to vise ni sa ekonomskom situacijom, teskim zivotm bla bla bla... Vani je vikendom kult otici lokalni klub pogledati, ovdje je to kao ispod nivoa. Znam da se ne igra atomski fudbal, ali nece nikad ni biti bolje kad sam igrac nema motiv igrati pred 35 ljudi.

Zašto kriviti društvo? Šta su to klubovi, savez i ovi koji jedu hljeb od fudbala uradili u zadnjih 20 da bi privukli ljude na stadione? I danas se žuljaju isti oni stadioni koji su sagrađeni u prošloj državi. Najveći uspjeh saveza i klubova je bila promjena trave na Bilinom polju. Jednom u 40 godina. Društvo nije retardirano, retardirani su oni koji misle da će ljudi dolaziti na stadione samo zato jer igra Sarajevo, Željo, Čelik itd. Kao eto to su neka imena u fudbalu. Prošlo je to vrijeme. Danas se sve svodi na marketing i kako ćeš umotati što bolje svoj proizvod da ga prodaš. Naši klubovi se uopšte ne trude po tom pitanju. Već 20 godina slušamo istu priču kako se nema uslova, bla bla bla. A kvalitet fudbala iz godine u godinu sve gori i gori. Investitori dolaze i grade nepotrebne šoping centre. Niko od tolikih mozgova u našem fudbalu da privuku nekog investitora da sagradi stadion sa šoping centrom ujedno, kao što to rade u svijetu.
Ali jok, najlakše se okomiti na obične ljude i kriviti ih što redovno ne dolaze na Koševo ili Grbavicu, gdje danas možeš samo fasovati upalu bubrega ili da ti se noge smrznu od betona.
ibizza

#6948 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ibizza »

avetinja wrote:
Velkoski wrote:Bez punih stadiona nema ni napretka!
Kada klubovi stvore bolje uslove možda će ljudi početi dolaziti.
Sta su to bolji uslovi?
BHF_Manijak

#6949 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Evo brate ja ti kao navijac Zeljeznicara govorim, Sarajevo je imalo beton marketing za bh. uslove. Pred Evropu, ljudi samo jos nisu iz pasteta iskakali, reklame pucale, banneri, billboardi, vrvilo sa svih strana, pocetak lige isto tako. I? Qrac goli, raja se i toga zasitila nakon 3 kola u ligi, kao jebo to, ko ce Rudara gledati, Obarsku, Drinu i slicne...

Ako je iko furao raju, onda je to Sarajevo skoro savrseno radilo zadnjih 2-3 godina, ali kratkog daha. Mentalitet ovog naroda za sve stvari je qrac, pa tako ni sport nije izuzetak. Vjeruj mi sve je stvar mentaliteta.
avetinja

#6950 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Velkoski wrote:OD ČEGA DA IH STVORE :-) Eto sponzore interesuju klubovi sa 300 ljudi na tribinama. :-) :lol: Uostalom, na Koševu imaš regularne uslove, još jedino da kurave počnu dijeliti uz ulaznice, pa je opet kar'na posjeta. Nije ba ni do ulaznica, ja znam dosta likova kojima je MRSKO doći. ZNAČI NUDIM MU DŽABA ULAZNICU; ALI MU JE MRSKO DOĆI. :roll: :lol:

p.s.

Jebo majku, smeta košpica na stadionu, a ne smeta topla piva u Slogi. :( Bošnjački turbofolk mentalitet. :( :mrgreen:
Neka se savez aktivira, neka udijeli koji poklon klubovima da situacija krene na bolje. Vidiš, ja znam dosta ljudi koji gledaju svaku marku, ali bukvalno.

Nije to samo do toga. Vi ste najavljivali prekucavanje lige i osvajanje galaksije. Takva je priča bila u maju. Realno, imate najbolje uslove, a opet niste najbolji na terenu. Možemo mi pričati šta god hoćemo, ali činjenica je da ste se nadali da će biti mnogo bolje, pa se sada morate zadovoljavati nekim manjim stvarima.
Locked