Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nKrkan

#6901 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nKrkan »

maida95 wrote:Šjooo ne pretjeruj krkane, da se ne izražavam drugačije :mrgreen:
Ne pretjeruje se dok postoje matematičke šanse , realne manje više :D
maida95

#6902 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Male šanse i matematički gledano :mrgreen:
Logovan

#6903 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Olimpic zabi 6 golova. :lol: :lol: Sloboda i Zrinjski opet ne kiksaše, ali nema veze. Kiksat će kad tad... 8-)
maida95

#6904 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Svakom se može desiti kiks :ljulja: :mrgreen:
Logovan

#6905 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

maida95 wrote:Svakom se može desiti kiks :ljulja: :mrgreen:
Sljedeći kiks će vas koštati.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/zrinjski ... jda/177768
Sudija, mamu ti... :izet:
maida95

#6906 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Pa vas će svaki kiks da košta.. čak i neriješeno :zoka:

Neko ovdje reče da su prva dva gola oba iz ofsajda :-)
jeza u ledja

#6907 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Mi ako sutra izgubimo daleko smo od titule. A nerealno je ocekivati da cemo pobjediti.

Ne samo da ce nam Sloboda bjezati 6 boba 12 kola do kraja, vec i Zrinjski 5, Siroki 2, i Radnik 1 bod. :shock:
Jedna ekipa moze posustati, ali nece svaka. Ako izgubimo sutra, na proljece mozemo biti sampioni samo ako uzmemo i Zrinjski i Slobodu u gostima, sa eventualno 1 porazom u ostalih 10 utakmica.
Opet nam je kao i prosle sezone utakmica sa Sirokim prekretnica.
BHF_Manijak

#6908 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Jarane ljudi prvi na tabeli, igraju dobro, deru, jesenji prvaci, zadnja utakmica u ovom dijelu sezone na domacem terenu, bore se za titulu nakon milion godina i njih 2,5 milje dodje... Kakvi mentoli, jebo te tito. :-) :-) :roll:

Inace za ove Tuzlake sto su na forumu, je l' vama ova RTV7 ozbiljna kakva TV ili?
maida95

#6909 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Ma i jest, i nije. Nisu baš nešto jaki, al' trude se :lol:
BHF_Manijak

#6910 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Gledam izvjestaj ovog reportera s utakmice Sloboda - Slavija i frajer ba ne moze recenicu procitati da ne proguta 18 slova, zato pitam. Kako covjek radi na TV-u? :mrgreen:
maida95

#6911 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Ubij me ako znam :-)
Ja gledam taj video, kontam, nije mi jasno što nisu obezbijedili prijenos na TV-u kad su im već kamere tamo, i kad sam čula kako onaj priča, kontam opet, možda bi on bio komentator.. i na kraju skontam da je i bolje što nije bilo prijenosa :mrgreen:
BHF_Manijak

#6912 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Ma imaju jednu kameru radi izvjestaja, a moras svakako imati snimljenu utakmicu radi Saveza. Ne znaci ako imas jednu kameru na stadion da mozes utakmicu odraditi, fali ti dosta toga pod uslovom da i imas sve rijeseno sa tv pravima. :)
maida95

#6913 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Ma znam, al' mogli su srediti i odraditi kakav-takav prijenos :mrgreen: al' hajde dobro, šta se može :mrgreen:
todd_smith

#6914 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Danas Igor na BHTu dominirao :mrgreen: Kaze Travnik bosanski West Ham :mrgreen:

Isto tako nesto prica o statistici i zavrsava sa "...kosarkasi receno"

:lol:
jeza u ledja

#6915 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Jarane ljudi prvi na tabeli, igraju dobro, deru, jesenji prvaci, zadnja utakmica u ovom dijelu sezone na domacem terenu, bore se za titulu nakon milion godina i njih 2,5 milje dodje... Kakvi mentoli, jebo te tito. :-) :-) :roll:

Inace za ove Tuzlake sto su na forumu, je l' vama ova RTV7 ozbiljna kakva TV ili?
Pa evo pogledaj Radnik. I oni vjerovatnu imaju najbolju sezonu u historiji. Jos sredili stadion. Nova uprava ovo ono...prosjek gledalaca na stadionu im 800. A grad od preko 100k ljudi. Peti najveci u zemlji. :-)

Nema, jednostavno liga nam je postala stroga alternativa, za jedan mali dio zaljubljenika.

Ne mogu se oteti doduse utisku da je broj gledalaca postao obrnuto proporcionalan broju tv prijenosa. :-? Do prije 5 godina jedva si mogao nac prijenos utakmice koju hoces na radiju. Danas, evo ja u Sandzaku (:D) mogu svako kolo naci Sarajevo, jal uzivo jal snimak, i jos pogledat 2-3 utakmice.
Ja sam prvi zagovornik TV prijenosa, i ja sam prvi mislio da ce oni samo popularizovat ligu, al desilo se izgleda obratno. I kazem, ne mogu se oteti utisku da je jedno s drugim povezano. Naravno, povezano je i sa sve vise dostupnim prijenosima stranih liga. Dok pogledas to sve, zasitis se. :-)
Kvalitet lige je davno grohno, ima bar 10 godina, medjutim u zadnje 3-4 godine popravilo se sudjenje i liga je postala mnogo interesantnija u smislu neocekivanih rezultata. U 2-3 kluba se znatno popravilo finansijsko stanje i nivo "ulaganja".
Ne znam, mozda je ljudima svugdje postalo preskupo da placaju kartu. Ne znam koliko je karta u drugim gradovima i da li je poskupila u odnosu na prije, ali evo gledam i recimo u Sirokom Brijegu napravili im i krov i sve, opet je mescini manje ljudi. U Mostaru isto. Ljudi bili prvi na tabeli bez primljenog gola 7-8 kola, dodje im Zeljeznicar ili ko vec, ne sjecam se, ono 2000 ljudi na stadionu.

Nema vise...valjda ljudima ispuhalo i ono zadnje od inercije od prije rata i onda nakon rata, formiranja zajednicke lige i to. Nema vise, glupo ce zvucat, ni onog nacionalnog divljanja na tribinama kao prije. (mozda ga bude sutra :-) ), pa ni to ne vuce raju vise na stadione. Gledam onaj trener Drine kad su igrali protiv nas pitaju ga sta i kako, a ono stidljivo kao jebiga, ipak je to Sarajevo. Prije su upravo ta "sela" najvise se lozila na nas. Prije je bilo ono bas, e vi ste iz Sarajeva, odavde necete boda izvuci. U Borcu kapiten bio Asmir Avdukic, a danas im glavna uzdanica klinac koji se zove Ajdin Redzic, u prijedoru Filip Arezina i Mirza Dzafic, a u Radniku pola igraca Bosnje. Mi prosle godine najboljeg igraca iz Drine uzeli, a zove se Edin Rustemovic. Slavija je vec davno postala kanta za otpatke iz sarajevskih klubova.
Naravno da nacionalizma van stadiona ne manjka, i da se nista nije promjenilo, ali hocu samo reci da je nedostatak istog na tribinama najbolji pokazatelj koliko malo je raja zainteresovana. Glupo zvuci al tako je.

Isto vazi i za lokal-patriotizam i relacije Zenica - Sarajevo. Nekad bilo, danas haman da ne postoji. Na utakmicu Velez-Zrinjski doslo 2000 ljudi. Borac - Zeljeznicar, to je jedno vrijeme bio "vruc" derbi. Prva utakmica sezone, doslo 3500 ljudi na stadion. Jos nocna utakmica ako se ne varam.

Nece ba ljudi ne interesuje ih nas fudbal vise. Ima tv ili pregled ako ih bas sta zanima, ali klapnut do stadiona jok.

Moze se govoriti i da su godine divljanja raznoraznih "navijaca" po stadionima ucinile svoje, a i da je infrastruktura u fazi raspada ucinila svoje.

Ne znam. Promjenice se malo stvari kad se skrati liga, ali do neke drasticne promjene vjerovatno nece doci dok neko ne napravi neki uspjeh u EU, ako i tad.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6916 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Neće se ništa promijeniti ni kada se liga skrati.

U kompletnoj Bosni i Hercegovini živi jedno mentalno bolesno društvo i to ti je glavni uzrok svega. :D
maida95

#6917 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maida95 »

Pa bolan kakvi smo kreteni, da odrede da je marka ulaznica, ne bi ni to valjalo, pričali bi "joj pa što su stavili marku, trebali su onda staviti da je besplatan ulaz" :roll:
maraccana

#6918 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by maraccana »

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6919 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
BHF_Manijak wrote:Jarane ljudi prvi na tabeli, igraju dobro, deru, jesenji prvaci, zadnja utakmica u ovom dijelu sezone na domacem terenu, bore se za titulu nakon milion godina i njih 2,5 milje dodje... Kakvi mentoli, jebo te tito. :-) :-) :roll:

Pa evo pogledaj Radnik. I oni vjerovatnu imaju najbolju sezonu u historiji. Jos sredili stadion. Nova uprava ovo ono...prosjek gledalaca na stadionu im 800. A grad od preko 100k ljudi. Peti najveci u zemlji. :-)

Nema, jednostavno liga nam je postala stroga alternativa, za jedan mali dio zaljubljenika.

Ne mogu se oteti doduse utisku da je broj gledalaca postao obrnuto proporcionalan broju tv prijenosa. :-? Do prije 5 godina jedva si mogao nac prijenos utakmice koju hoces na radiju. Danas, evo ja u Sandzaku (:D) mogu svako kolo naci Sarajevo, jal uzivo jal snimak, i jos pogledat 2-3 utakmice.
Ja sam prvi zagovornik TV prijenosa, i ja sam prvi mislio da ce oni samo popularizovat ligu, al desilo se izgleda obratno. I kazem, ne mogu se oteti utisku da je jedno s drugim povezano. Naravno, povezano je i sa sve vise dostupnim prijenosima stranih liga. Dok pogledas to sve, zasitis se. :-)
Kvalitet lige je davno grohno, ima bar 10 godina, medjutim u zadnje 3-4 godine popravilo se sudjenje i liga je postala mnogo interesantnija u smislu neocekivanih rezultata. U 2-3 kluba se znatno popravilo finansijsko stanje i nivo "ulaganja".
Ne znam, mozda je ljudima svugdje postalo preskupo da placaju kartu. Ne znam koliko je karta u drugim gradovima i da li je poskupila u odnosu na prije, ali evo gledam i recimo u Sirokom Brijegu napravili im i krov i sve, opet je mescini manje ljudi. U Mostaru isto. Ljudi bili prvi na tabeli bez primljenog gola 7-8 kola, dodje im Zeljeznicar ili ko vec, ne sjecam se, ono 2000 ljudi na stadionu.

Nema vise...valjda ljudima ispuhalo i ono zadnje od inercije od prije rata i onda nakon rata, formiranja zajednicke lige i to. Nema vise, glupo ce zvucat, ni onog nacionalnog divljanja na tribinama kao prije. (mozda ga bude sutra :-) ), pa ni to ne vuce raju vise na stadione. Gledam onaj trener Drine kad su igrali protiv nas pitaju ga sta i kako, a ono stidljivo kao jebiga, ipak je to Sarajevo. Prije su upravo ta "sela" najvise se lozila na nas. Prije je bilo ono bas, e vi ste iz Sarajeva, odavde necete boda izvuci. U Borcu kapiten bio Asmir Avdukic, a danas im glavna uzdanica klinac koji se zove Ajdin Redzic, u prijedoru Filip Arezina i Mirza Dzafic, a u Radniku pola igraca Bosnje. Mi prosle godine najboljeg igraca iz Drine uzeli, a zove se Edin Rustemovic. Slavija je vec davno postala kanta za otpatke iz sarajevskih klubova.
Naravno da nacionalizma van stadiona ne manjka, i da se nista nije promjenilo, ali hocu samo reci da je nedostatak istog na tribinama najbolji pokazatelj koliko malo je raja zainteresovana. Glupo zvuci al tako je.

Isto vazi i za lokal-patriotizam i relacije Zenica - Sarajevo. Nekad bilo, danas haman da ne postoji. Na utakmicu Velez-Zrinjski doslo 2000 ljudi. Borac - Zeljeznicar, to je jedno vrijeme bio "vruc" derbi. Prva utakmica sezone, doslo 3500 ljudi na stadion. Jos nocna utakmica ako se ne varam.

Nece ba ljudi ne interesuje ih nas fudbal vise. Ima tv ili pregled ako ih bas sta zanima, ali klapnut do stadiona jok.

Moze se govoriti i da su godine divljanja raznoraznih "navijaca" po stadionima ucinile svoje, a i da je infrastruktura u fazi raspada ucinila svoje.

Ne znam. Promjenice se malo stvari kad se skrati liga, ali do neke drasticne promjene vjerovatno nece doci dok neko ne napravi neki uspjeh u EU, ako i tad.
Ma mi smo i stoka,a posebna prica je sto smo izjebani u pojam borbom za goli zivot. Znam dosta ljudi koji su bili nezaobilazni na Grbavici,vise ih nema. Pitas gdje sta,kaze ozenio se,djeca,borba ovo ono.
Neku dan sam na drugoj temi rekao. Francuski Guingamp dolazi iz gradica od 8000 stanovnika (ne znam da li u BiH postoji toliki gradic :lol: ) i na svojim utakmicama ima prosjek,pazi sad,16 000 gledalaca :skoljka:
Jebo ti nas.
BHF_Manijak

#6920 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:Neće se ništa promijeniti ni kada se liga skrati.

U kompletnoj Bosni i Hercegovini živi jedno mentalno bolesno društvo i to ti je glavni uzrok svega. :D
:lol: :lol: :lol: Ljubi brat. :mrgreen: :kiss:
maida95 wrote:Pa bolan kakvi smo kreteni, da odrede da je marka ulaznica, ne bi ni to valjalo, pričali bi "joj pa što su stavili marku, trebali su onda staviti da je besplatan ulaz" :roll:
Eto sutra je na Grbavici besplatan ulaz. Vidjet ces razliku. Doci ce istih onih 1000 "bolesnika", sto bi doslo i da je 100 maraka karta i da te na ulazu kakav grmalj 2 sa 2 siba preko ledja.

Retardirano drustvo, bez kulta odlaska na utakmice i slicno. Davno sam o tome pisao/pricao. Sutra da neko zaigra u Ligi prvaka od nasih klubova, doslo bi milion ljudi. Vec naredne sezone u grupnoj fazi Evropa lige, da ti dodje AZ Alkmaar doslo bi 10 milja uz pricu "Jebo te Alkmaar, prosle godine sam Reala gled'o". :zzzz:

Jednostavno nema to vise ni sa ekonomskom situacijom, teskim zivotm bla bla bla... Vani je vikendom kult otici lokalni klub pogledati, ovdje je to kao ispod nivoa. Znam da se ne igra atomski fudbal, ali nece nikad ni biti bolje kad sam igrac nema motiv igrati pred 35 ljudi.
SkyLimit

#6921 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by SkyLimit »

Godine gledanja utakmica bez i jedne prave prilike, gdje se igraci gostujuce ekipe pocnu valjati jos u prvom poluvremenu su uradile svoje. Sve to posmatras sjedeci na prljavim stolicama :skoljka: Tesko se vratiti na stadion :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6922 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

Borba za život, valja guzit' ženu i još dvije trebe iz Haciende, a usput i hranit' dvoje djece te plaćat' bar jednu alimentaciju i poneki abortus. :zzzz: Da ne pričamo kako su trava i spid poskupili, sramota. :twisted:

Od svih priča, priča o teškom životu u Sarajevu mi najviše uništava moždane ćelije. :(
avetinja

#6923 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Zašto bi ljudi u tolikoj masi trebali da dolaze na stadione? Šta oni to imaju tamo da vide? Igra se loš fudbal, tri pasa se spoje - mi se radujemo. Evo, krenut ću od navijača Želje. Zašto bi mi trebali doći na utakmicu? Kao prvo, klub me pravi budalom, jer nije u stanju da organizuje čišćenje terena na kojem se nalazi 3 cm bljuzgavog snijega. Od igre nema ništa. Da samo zbog toga ljudi dolaze, nikoga ne bi bilo na stadionu. Stolice su prljave. Nisam ja stoka da sjedim na usranoj stolici. Cijena ulaznice ne može biti ista protiv drugoligaške Krupe i komšija, ne ide to. Klub nema nikakav marketing. Navijači lijepe plakate, zar to nije sramota? Sutra imamo slobodan ulaz, ali opet neće biti više od 3 milje. Hem zbog gore navedenih razloga, hem zbog vremenskih uslova, koji i nisu presudni faktor. Kada je bilo lijepo vrijeme, situacija nije bila mnogo bolja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#6924 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Velkoski »

avetinja wrote:Zašto bi ljudi u tolikoj masi trebali da dolaze na stadione? Šta oni to imaju tamo da vide? Igra se loš fudbal, tri pasa se spoje - mi se radujemo. Evo, krenut ću od navijača Želje. Zašto bi mi trebali doći na utakmicu? Kao prvo, klub me pravi budalom, jer nije u stanju da organizuje čišćenje terena na kojem se nalazi 3 cm bljuzgavog snijega. Od igre nema ništa. Da samo zbog toga ljudi dolaze, nikoga ne bi bilo na stadionu. Stolice su prljave. Nisam ja stoka da sjedim na usranoj stolici. Cijena ulaznice ne može biti ista protiv drugoligaške Krupe i komšija, ne ide to. Klub nema nikakav marketing. Navijači lijepe plakate, zar to nije sramota? Sutra imamo slobodan ulaz, ali opet neće biti više od 3 milje. Hem zbog gore navedenih razloga, hem zbog vremenskih uslova, koji i nisu presudni faktor. Kada je bilo lijepo vrijeme, situacija nije bila mnogo bolja.
Jes' ocam, bolje donirat' petobanku Premieru na crvene!!!!!!
todd_smith

#6925 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Borba za život, valja guzit' ženu i još dvije trebe iz Haciende, a usput i hranit' dvoje djece te plaćat' bar jednu alimentaciju i poneki abortus. :zzzz: Da ne pričamo kako su trava i spid poskupili, sramota. :twisted:

Od svih priča, priča o teškom životu u Sarajevu mi najviše uništava moždane ćelije. :(
sha mai jebac, nisam te prepoznao :mrgreen:
Locked